majka200
29.06.11, 13:37
Czy możecie mi powiedzieć czy znajdę jakieś gry edukacyjne na tą konsolę? Mamy buzz Quiz music. Jest to rozrywka, ale jednak trochę ucząca. Wiem że na PS-3 są tzw "polskie łamigłówki", ale nie spotkałam się z nimi na PS-2. Czy możecie mi polecić jakieś gry rozwijające, a nie tylko bijatyki, wyścigi itp? Syn ma 13 lat i w domu bardzo kontroluję w jakie gry gra (nie zezwalam całkowicie na gry od 18 lat, ma tylko jedną od 16), ale nawet w tych grach od 12 lat jest dużo przemocy i agresji. Chciałabym znaleść jakieś "normalne" gry, ale żeby nie marudził, że znowu dla trzylatków. Czy wogóle takie gry istnieją? Pan w wypożyczalni gier powiedział że takich nie spotkał, a poza tym PS służy do rozrywki, a nie do nauki. Trochę racji miał, ale rozrywka też może być intelektualna. Acha, jeszcze jeśli polecałybyście jakieś gry, to raczej w wersji polskiej (te quizy sa na allegro na PS-2, ale niestety w wersji ang. a niestety nie jesteśmy w stanie zrozumieć pełnego pytania i odpowiedzi-ang. tylko podstawowy). Pozdrawiam.