20.09.11, 21:48
Jakie czepki (z jakich materiałów) są najlepsze dla dzieci i nie tylko?
Obserwuj wątek
    • morekac Re: Czepek 20.09.11, 22:25
      Ale najlepsze w jakim sensie?
      Bo najlepsze do wkładania są materiałowe...
      • hanna26 Re: Czepek 20.09.11, 22:40
        To zależy od dziecka. Moja najstarsza córka używa wyłącznie czepków nieprzemakalnych, bo jest z natury zmarźlakiem. Marznie, gdy ma mokre włosy. Ma gruby, gumowy czepek, który mocno przylega do głowy, ale też dość łatwo się go wkłada. Z kolei pozostała dwójka woli czepki materiałowe.
        • andaba Re: Czepek 20.09.11, 23:12
          Silikonowe są dobre, dość dobrze chronąa przed wodą, a wkładaja się łatwo. Natomiast dla chłopców z włosami na rekruta zdecydowanie lepsze są z materiału, wygodniejsze, a zamoczenie włosów nie stanowi problemu.
    • marghe_72 Re: Czepek 20.09.11, 23:17
      Moja toleruje tylko materiałowe
      • i_jeszcze_jeden Re: Czepek 21.09.11, 10:35
        Mojej córce pod każdym czepkiem włosy się moczyły. Wiec uważam, że najlepszy jest materiałowy, bo łatwo się wkłada i nie ciśnie, a jak zostanie zgubiony, to mała strata.
    • dorotakatarzyna Re: Czepek 21.09.11, 11:59
      Moim zdaniem silikonowe. Materiałowe same jakieś takie malutkie, a ja i potomstwo mamy duże głowy, nie wchodzą. Gumowe nie, bo ciągną za włosy.
      Ostatnio i czepki, i okularki do pływania kupuje w Tesco, bo tanie i bardzo dobre.
    • obasic Re: Czepek 22.09.11, 16:32
      Ja i moje córka używamy tylko silikonowych - mamy długie włosy i dosuszenie ich jest dość czasochłonne. Natomiast synek ma materiałowy - włosów ma niewiele a w ciasnym silikonie się źle czuł.
      Córka ma silikonowy dla dorosłych Speedo (dość gruby) - w mały się nie mieściła a taki duży jest OK bo przy okazji nie ciśnie. Włosy nie są zupełnie suche ale da się ich dosuszyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka