Dodaj do ulubionych

Gra na PS2, komputer dla 10 latków?

07.12.11, 19:31
Mam problem, ostatnio byłam u moich kuzynów 10 letnich (bliźniaki) i byłam w szoku bo grali oni w Tekenna, GTA itp.! Gry od 18 roku życia! Zabijanie, krew i przemoc. Zabroniłam im w nie grać bo są zbyt brutalne. Jeden z kuzynów powiedział że nie ma ciekawych gier bez przemocy. Za punkt honoru postawiłam sobie że znajdę fajną grę odpowiednią do ich wieku i podaruję im na święta. Powiem szczerze że jest ciężko wiem że na pewno nie zainteresuje ich żadna gra sportowa, wyścigi i gry dla małych dzieci.
Czy zna ktoś może jakąś fajną grę dla chłopców w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • fogito Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 07.12.11, 20:28
      No wiesz teraz wszystkie chłopaki grają w FIFA 2012, bo Euro za pasem. Ale wszyscy znani mi chłopcy to zapaleni piłkarze, więc nie wiem co jest dobre dla kanapowców.
      • atmc Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 07.12.11, 21:24
        Oni nie są kanapowcami, sport to nie tylko piłka nożna! U nas w rodzinie nikt nie lubi piłki nożnej i nic w tym złego nie widzę. Chłopaki są aktywni fizycznie ale w innego rodzaju dyscyplinach.
        • fogito Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 08.12.11, 06:38
          atmc napisała:

> Oni nie są kanapowcami, sport to nie tylko piłka nożna!

Jasne, że nie.

U nas w rodzinie nikt n
          > ie lubi piłki nożnej i nic w tym złego nie widzę. Chłopaki są aktywni fizycznie
          > ale w innego rodzaju dyscyplinach.

To ty napisałaś, że to nie ma być gra sportowa, bo sport ich nie interesuje. Są inne gry typowo sportowe poza piłką.
    • jusytka Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 07.12.11, 23:08
      Proszę bardzo:
      Fifa
      Roma Total War
      SimCity
      Sama zakupiłam dzieciom powyższe gry, by nie zainteresowały się takimi, które by mi się nie spodobały. Nie wyobrażam sobie, by moje dzieci grały w jakąkolwiek grę przeznaczona od lat 18.
      • thorvir Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 23.01.12, 16:27
        Jak młode chłopaki, to Gran turismo 3, 4, Colin McRae, Gry na EyeToy. Ogólnie gry z oznaczeniem PEGI odpowiadającym wiekowi chłopaków.
    • miilaa Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 24.01.12, 12:19
      polecam little big planet
    • andaba Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 24.01.12, 12:51
      Na konsolę poza fifą trudno znaleźć coś dla starszych chłopaków bez przemocy.

Ja też kiedyś protestowałam, ale mąż stanął w obronie tych wszystkich strzelanin mówiąc, że on grał (na jakiś automatach, nie wiem co to, ja ze wsi jestem smile ) i ma problem, żeby kurę zabić.
      Co racja to racja, więc przymknęłam oko.
      Moi grają głównie własnie w fifę, gta i call of duty, strsi są, ale młodszy też gra. W fifę nie lubi, bo zawsze brat mu tyłek złoi.

Simsy to trochę innego rodzaju gra...
      • b-b1 Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 24.01.12, 14:04
        Nie wiem, czy do PS2 da się zakupic takie ustrojstwo, aby mogli grać "osobiście"-czyli ruszając się.(play station move) Tu wybór gier sportowych jest większy-kręgle, tenis(ziemny i stołowy) siatkówka, łucznictwo, babington itp.(Sports champions, Racket sports) Mogą grac w duecie i solo. Są gry z wyścigami samochodów, motorów (Modnation racers, Prostreet), albo kilka części Little big planet.
        Ja mam bliźniaczki dziewczynybig_grin
        • monstermama Re: Gra na PS2 - zdecydowanie EyeToy 26.01.12, 10:42
          A potem do tego jest mnóstwo gier - są różne sportowe, ale i zręcznościowe, czy na przykład lemmingi, które wciągają także dorosłychsmile
    • mala-mila Re: Gra na PS2, komputer dla 10 latków? 26.01.12, 10:55
      nie wiem czy oni już nie za starzy, ale mój syn i jego 9-letni koledzy namiętnie grają w gry z serii Lego - Star Wars to jest największy hicior, ale też Lego Batman, Lego Indiana Jones i Lego Harry Potter. Rewelacyjne są te gry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka