coronella 19.03.12, 11:28 Czy ma ktoś może jakieś testy, sprawdziany, itp dla II klasy SP? Albo może znacie strony, gdzie takie testy znajdę? Wymyślam córce sama, ale powoli kończą mi sie pomysły. A ona testy bardzo lubi. Wdzięczna będę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_i_p Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 19.03.12, 22:49 Nie da sobie wmówić, że łamigłówki z kiosku to testy? Spróbuj przekierować - powiedz, żeby napisała test, a ty rozwiążesz. Może się da namówić. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 05:46 asia_i_p napisała: > Nie da sobie wmówić, że łamigłówki z kiosku to testy? ???????????????????????????????????????????????? Jakie łamigłówki z kiosku??? Chyba źle się zrozumiałyśmy. Mi chodzi o testy związane z przerabianym materiałem, nie o jakies rebusy, krzyżówki. Coś takiego: dorotadankowska.republika.pl/testy_i_sprawdziany.htm łamigłówki z kiosku bardziej mi się z moją teściową kojarzą, niż z nauką. No, chyba 9 latka nie da sobie bzdur wmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 10:19 Nie wiem jakim podręcznikiem idzie Twoja córka ale jesli innym niz Gra w kolory to kup sobie zeszyt ze sprawdzianami z tej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
kunitek2007 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 30.08.12, 19:26 Dorek 3 gdzie mozna kupic ten zeszyt ze sprawdzianami? Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 31.08.12, 09:14 Od tego roku Juka sprzedaje zeszyt z testami tylko nauczycielom. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1973 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 11:05 Szkoła córki ma wykupiony dostęp do platformy edukacyjnej Librus. Jak moje dziecko najdzie ochota to sobie tam rozwiązuje różne zadania. Fajna zabawa, więc bawi się tym nawet jak nie jest to zadaniem domowym. Można też tworzyć własne testy. To szkoła zapewnia, więc nie wiem ile to kosztuje, ale pewnie idzie znaleźć cennik. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 11:31 Fajna rzecz. Duzo jest materiałów w ramach edukacji wczesnoszkolnej? Bo koszt znikomy 45 PLN/rok jesli dobrze wywnioskowałam z cennika. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1973 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 11:45 No wydaje się całkiem sporo tych materiałów. I to różnych. Nie zdołałam obejrzeć wszystkiego tam jeszcze. A nauczycielka czasem zadaje im jakieś testy, które sama zrobiła. Mnie też zdarzało się wymyślać jakieś zadania do poćwiczenia konkretnej rzeczy. Na przykład widziałam, że córce przydałoby się poćwiczyć sortowanie wyrazów wg alfabetu. No to zrobiłam jej test, w którym przeciągała wyrazy, tak by je odpowiednio ustawić. Całkiem wygodne i można ćwiczyć do skutku. W szkole też czasem wykorzystują to, żeby się dzieci nie nudziły w świetlicy. Jak jest akurat wolna sala komputerowa to idą się pobawić platformą. I jest przyjemne z pożytecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 12:01 Platforma Librus to koszt dla szkoły, jakieś 3 tyś/rok. Cennik jest bardzo zróżnicowany, zalezny od wielkości szkoły, posiadania innych programów. Rodzice płacą tylko za mozliwość założenia konta. Nie każdą szkołę na to stac. Po drugie- tam jest niewiele materiałów już zamieszczonych. Większość tworzą sami nauczyciele. Te testy, sprawdziany, lekcje, to praca nauczyciela, nie platformy. Więc to, że w jednej szkole jest, nie oznacza, że będzie w innej. Jesli jesteś zadowolona- podziękuj nauczycielce. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1973 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 12:11 Ja za dostęp tam nic nie płacę, więc wszystko musi opłacać szkoła. Ile, to nie mam pojęcia. Ale to publiczna podstawówka, więc nie sądzę by dyrektorka miała funduszy po sufit. Nie wiem, może są tam jakieś różne warianty i pakiety, bo ja tam tych standardowych ćwiczeń widziałam całkiem spore ilości. A nauczycielka faktycznie także tworzy własne materiały i z pewnością są powody by jej podziękować, nie tylko zresztą za to. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 12:34 No własnie- nie wiesz ja wiem, bezpośrednio od źródła. I zapewniam- tanie to nie jest. Ale fajnie, że macie, tylko się cieszyć. I nie ma znaczenia czy publiczna, czy pruwatna, często te prywatne mają mniej fundusy na takie rzeczy. Bo inaczej rozdzielają pule. Państwowe mają określoną kwotę na szkolenia, i tym mogą porządzić. Często tak jest- oprogramowanie w zamian za wysyłanie nauczycieli na szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 12:38 Coronella, czyli jak rozumiem nie warto rzucać się na prywatny dostęp (opcja Premium, ale w wczenoszkolenej edukacji to niczego nie wnosi chyba)? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 20.03.12, 12:59 wstrzymam się z odpowiedzią do powrotu męża. On tę platformę zna doskonale od środka, odpowiem Ci dokładnie, czy warto, i co tam jest, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 27.03.12, 09:37 także jestem zainteresowana informacją Odpowiedz Link Zgłoś
kunitek2007 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 30.08.12, 19:24 Ma ktos z Was do odsprzedania testow (sprawdzianow) Juki do klasy 3 i 2? Nigdzie nie mozna ich kupic... Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 30.08.12, 19:50 spróbuj na stronie Operona. Odpowiedz Link Zgłoś
pusdosprzedania Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 31.08.12, 10:34 Te dzieci, które teraz mają edukację wczesnoszkolną (moja córka - 2 klasa), jeśli takie dość kumate, to są pokrzywdzone w porównaniu z tymi, które szły kształceniem zintegrowanym (mój syn - 5 klasa), bo się nudzą, jeśli są juz gotowe na więcej niz podstawa programowa. Na przykładzie moich dzieci stwierdzam, że mocno obniżono dzieciom wymagania. Nie pomogę ci jeśli chodzi o źródła w internecie, ale wypiszę co mam dla córki po synu: - w miesięczniku Kumpel drukują test na koniec trzeciej klasy - uzbierałam sobie - "Matematyczny brzdąc", "Matematyczne przygody kangurków" i inne wydawnictwa Aksjomatu Toruń (jest też specjalna ksiązeczka dla 2 kl. sp z testami przygotowującymi dzieci do konkursu kangur matematyczny) - na rynku jest mnóstwo opracowań do nauki czytania ze zrozumieniem, z tych, które ja miałam jako hicior nie do przebicia polecam pozycję: Wydawnictwo Edukacyjne Zofii Dobkowskiej, autor: Wiesław Went; tytuł: "WIem, co czytam. Ćwiczenia w czytaniu ze zrozumieniem dla klasy 3" Ta pozycja testuje czytanie ze zrozumieniem nie tylko "czytanek" i "wierszyków" ale i mapy kraju, planu okolicy, kalendarza, regulaminu, rozkładu jazdy, wykresu excellowskiego, ogłoszeń, przepisów kucharskich itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kunitek2007 Re: Testy/ sprawdziany dla II kl. SP 31.08.12, 12:42 Wielkie dzieki, zakupie koniecznie ta pozycje "wiem co czytam". Kangurka mam - moja corka jako 6 latek w 1 kl( teraz juz druga), pisala kangurka z 2 klasami.Zajela wysokie miejsce, az nauczyciele byli w szoku.Przygotowywala sie z tej ksiazki Kangurek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś