Dodaj do ulubionych

Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy.

21.04.12, 19:50
Syn zapuszcza włosy. Grzywę ma gęstą, włosy sztywne raczej, proste. I tu kłopot, bo do długich włosów mu brakuje jeszcze, a zaczyna wyglądać jak Piast Kołodziej big_grin Trzeba by włosom u fryzjera nadać jednak kształt aby dalej rosły dobrze wypadając. Jakieś propozycje?

Efekt włosów Justina Biebera (kiedyś) i grzywy Bundesligi jest niepożądany.
Obserwuj wątek
    • kai_30 Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:09
      Mój średni syn zapuszczał "na trippa campbella" z "I'm in the band":

https://images4.wikia.nocookie.net/__cb20110302152458/iminthebandironweaselband/images/thumb/4/4c/Logan-miller.jpg/230px-Logan-miller.jpg
      • kai_30 Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:11
        Tzn precyzuję - tak miał w trakcie zapuszczania, a potem już nie obcinał w ogóle, i teraz ma do łopatek.
        • kropkacom Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:32
          Kojarzę gościa ze zdjęcia. big_grin Fajna fryzurka.
    • nanuk24 Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:13
      Moj syn do 5 roku mial dluzsze wlosy, az w zerowce go jakas niewiasta uswiadomila, ze to "dziewczynskie" i od tamtej pory regularnie ciagnie nas do fryzjera.
      • kropkacom Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:31
        No ok, mój ma dziewięć i dla niego to nie jest "dziewczynskie" big_grin Wolałabym aby odezwały się forumki, których synowie zapuszczali włosy i mają jakąś propozycję. Ale dzięki...
        • guderianka oft 21.04.12, 20:42
          jessuuuu już 9 lat mają Twoje dzieciaki.....rany jak ten czas leci...zatrzymałam się na etapie lat kilku, wtedy miały tyle gdy zaczęłam kojarzyć Cię z forum...wink
          • kropkacom Re: oft 21.04.12, 20:46
            Sama jestem zaskoczona jak ten czas szybko biegnie. Nawet nie chce myśleć ile ja mam już lat big_grin
            • guderianka Re: oft 21.04.12, 21:00
              no tak, takie pytanie od razu się nasuwa, też tak mam wink
            • dziennik-niecodziennik Re: oft 21.04.12, 21:05
              ile, ile...
              to dzieci sie starzeją, a nie my.
              nie wiedzialyście o tym? smile
              • kropkacom Re: oft 21.04.12, 21:15
                Niby tak, ale wiesz... tongue_out
                > to dzieci sie starzeją, a nie my.
        • 0.barabara Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 23.05.12, 20:45
          100%-towej recepty nie ma. Trzeba przeżyć ten najtrudniejszy okres na początku kiedy włosy są w nieładzie zwłaszcza geste. Syn siostry po domu zawsze nosił cieniutką opaskę. Ida wakacje wiec wam będzie łatwiej bez szkoły, a po wakacjach to już mu kucyka zrobisz.
          Jeżeli chłopak ma ładne włosy to długie wyglądają super. Tylko musisz mu pomagać w pielęgnacji i czesać go, bo 9 latek raczej schludnie się nie uczesze.
      • stal26 Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 25.05.12, 08:06
        Pozazdrościć głupoty tej niewieściesad
    • dziennik-niecodziennik Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:26
      a efekt Maka Musiała? smile
      • dziennik-niecodziennik Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:27
        Macka Musiala.
        c mi sie nei wbija smile
      • bi_scotti Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:28
        Moj maz ma etapy kucyka/konskiego ogona wink Potem jezyk a potem znow dlugie wlosy. Chlopaki zawsze raczej na krotko, Najmlodszy mial okres golenia glowy jakos w 10-11 klasie.
        • stal26 Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 24.05.12, 11:08
          To musza mężowi wyjatkowo szybko włosy rosnąć.
      • kropkacom Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 21.04.12, 20:37
        Ta sama gęstość włosów big_grin Ładnie.
        • kolpik124 długie włosy latem 21.04.12, 21:07
          u podrostka....modne pióra, a pod spodem spocona pryszczata skóra.

Ale co tam, emamy wszystko zrobią dla modnego dziecka big_grin
          • kropkacom Re: długie włosy latem 21.04.12, 21:11
            Włosy można codziennie myć i ja nic nie robię. Włosy same rosną big_grin Nawet nie podlewam big_grin
          • jak.z.nut Re: długie włosy latem 21.04.12, 21:29
            Mój syn ma długie włosy od wielu lat i nigdy nie miał problemów z "pryszczatą skórą" wystarczy dbać o higienę.
          • gopio1 Re: długie włosy latem 22.05.12, 16:52
            kolpik124 napisała:
            > u podrostka....modne pióra, a pod spodem spocona pryszczata skóra.

Powiesz to też długowłosym dziewczynom i kobietom?
          • 0.barabara Re: długie włosy latem 24.05.12, 10:27
            Nie rozumiem jaki związek ma długość włosów z pryszczata skórą?
    • renata_72 Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 22.05.12, 15:03
      mój 14 latek zapuszcza włosy od 4 lat, na poczatku po prostu rosly, ma bardzo gęste włosy, więc fajnie sie układały na kazdym etapie, nie ścinał grzywki,
      • aniaop Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 22.05.12, 18:15
        Moj maz ma wlosy do pasa od 25 lat. Podcina tylko koncowki, grzywka nigdy nie przyszla mu do glowy. Fakt, najtrudniejszy jest ten pierwszy etap, ale mozna ratowac sie bandanka ew jakas meska opaska. Problemu ze skora, cera, pryszczami nie mial nigdy w zyciu. A jak jest potrzeba to wlosy myje sie codziennie.
    • dorotakatarzyna Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 23.05.12, 08:43
      Mój syn przestał obcinać włosy w szóstej klasie. Takie rosnące wyglądały bardzo dobrze - tylko panie w szkole miały problem, że mu w oczy lecą. Co dowcipniejsze kazały opaskę zakładać albo spinką przypinać wink Bez żadnego podcinania dotrwał do momentu, gdy dało się zrobić kitkę, i tak nosi do tej pory, całe gimnazjum. Włosy proste, gęste.
      • 0.barabara Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 23.05.12, 12:47
        I co nosił spinkę albo opaskę?
        • dorotakatarzyna Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 23.05.12, 22:20
          Nie, cierpiał trochę gnębiony przez nauczycielki, ale wytrwał smile
          • 0.barabara Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 24.05.12, 08:44
            Siostrzeniec nosił opaskę ale tylko w domu dla wygody. Siostra nie pozwalała mu iść z opaska do szkoły, chociaż chciał. Pewnie bardziej byłby gnębiony za opaskę niż za włosy. A teraz ma piękny gęsty koński ogon, wygląda ślicznie i jest bardzo zadowolony. Niejedna dziewczyna mu włosów zazdrości.
    • mirszy Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 24.05.12, 10:15
      Mój zapuszczał od zeszłego roku. NA początku tragedia (przynajmniej dla mnie), włosy włażące do oczu i takie ....... nijakie. Dał się namówić na pójście do fajnego młodego chłopaczka fryzjera, który "zaczął" nadawać temu czemuś na głowie, jakiś kształt. Troszkę to trwało, ale parę razy podciął to tu to tam i wyszeło całkim fajnie. Bardzo podobny do tego wstawionego tutaj zdjęcia. No i podstawa to codzienne mycie (i modelowanie smile ). No ale tu robi swoje wiek - 15 lat.
      Jak niedawno zobaczyłam jego zdjęcie w krótkich włosach, to zdecydowanie wolę go teraz w troszkę dłuższych.
      • 0.barabara Re: Długie włosy u chłopców. Syn zapuszcza włosy. 24.05.12, 11:56
        Pewnie że chłopak z długimi włosami wygląda lepiej niż z krótkimi. Ja mam w domu dwóch facetów i obaj mają dłuższe ode mnie. Mąż zapuścił 10 lat temu za moja namowa i mu się spodobało, ani myśli ścinać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka