Dodaj do ulubionych

terapia biofeedbacku

22.11.12, 11:24
Czy czyjeś dziecko chodziło może kiedyś na terapię biofeedbacku albo korzystało z produktów, które można używać samemu w domu? Chciałabym zafundować mojemu synowi zestaw neuroset, aby poprawić jego koncentrację. Czy ktoś może wie coś na temat rezultatów? Warto inwestować w coś takiego?
Obserwuj wątek
    • jotde3 Re: terapia biofeedbacku 22.11.12, 11:33
      forum.gazeta.pl/forum/w,575,140595357,140595357,EEG_Biofeedback.html
      • jotde3 Re: terapia biofeedbacku 22.11.12, 11:35
        jotde3 napisał:

> rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,575,140595357,140595357,EEG_Biofeedback.html

jak widać bardzo modny temat wśród nowych forumowiczów wink
        • met-ric Re: terapia biofeedbacku 22.11.12, 11:43
          nie jestem nowa smile jak przeglądałam forum musiało mi to jakoś umknąć, więc dzięki za linka smile
    • mama-ola Re: terapia biofeedbacku 22.11.12, 11:43
      Mój mąż korzystał z tej terapii, a przy okazji się nasłuchał od terapeutki o różnych dziecięcych przypadkach. Nie sądzę, by to się dało robić samemu w domu. Nic mu nie funduj, tylko - jeśli wymaga terapii i ta jest dla niego odpowiednia - znajdź dobrego terapeutę z gabinetem.
      Terapia dziecka z zaburzeniami to poważna sprawa, a Twój post brzmi tak, jakbyś szukała dla dziecka atrakcyjnego prezentu pod choinkę. Choć pierwsza moja myśl była taka, że reklamujesz pod pozorem zwykłego postu.
    • jotde3 Re: terapia biofeedbacku 22.11.12, 13:00
      brak udowodnionej skutecznośc .
    • makurokurosek Re: terapia biofeedbacku 22.11.12, 15:59
      Chciałabym zafundować mojemu sy
      > nowi zestaw neuroset

Z ciekawości weszłam na stronę produktu i lekko jestem zaskoczona. Czy wiesz na jakiej zasadzie to działa? Z opisu wygląda jak zwykłe gry na PC z odczytem fal mózgowych, ale przecież od samego odczytu fal nie zmienia się koncentracja, wynika więc, że efekt poprawy koncentracji uzyskuje się przez odpowiednio dobrane gry, ale do tego nie potrzeba odczytu fal mózgowych. Jak dla mnie totalna ściema.
      • aniaurszula Re: terapia biofeedbacku 25.11.12, 15:01
        wszkole integracyjnej do ktorej chodzi moja corka sa takie zajecia. bedac u peagoga widzialam jak dziecko pracowalo z tym programem. niestety szkola ma ograniczone godziny i dzieci sa wybierane a nie ida wszystkie ktore tego potrzebuja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka