dorek3 19.03.13, 15:05 Pisza Wasze dzieciaki? Moi obaj. W ogóle w tym tygodniu maraton: świetlik, zuch, kangur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edukowan1 Re: Świetliki na start! 19.03.13, 18:49 A u nas żal w tym roku nie pisze ,z racji zmian w regulaminie , szkoła nie wprowadziła tego konkursu i wielu innych a szkoda bo dwa lata były nagrody główne Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Świetliki na start! 19.03.13, 19:47 Moja córka pisała dzisiaj - druga klasa. Wczoraj robiłyśmy doświadczenia, fajne są. Sukcesów się nie spodziewamy, ale podoba mi się, że ten konkurs nie tylko sprawdza, ale także uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Świetliki na start! 20.03.13, 10:15 Ja też b.lubię ten konkurs. U nas jest kółko na którym dzieciaki przez cały rok wykonują doświadczania w poprzednich lata. Super zabawa niewielkim nakładem pracy. Moim poszło nieźle, ale obaj nie odpowiedzieli na pytanie (III klasa) dot pory roku w USA teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkotowa1 Re: Świetliki na start! 20.03.13, 15:33 Mój młody też nie znał odpowiedzi, więc strzelał. Ale to nie był udany strzał. Natomiast druga skuchą było hasło z krzyżówki-TERMOS. Tak go rozbawiła jedna z możliwych odpowiedzi, że to grecka wyspa......że przez nieuwagę ją zaznaczył (pojemnik na herbatę był wyżej). Ale tak to bywa z nieuwagą. Był to nasz pierwszy konkurs więc doświadczenie na przyszły rok cenne - być bardziej uważnym Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Świetliki na start! 20.03.13, 15:37 U mnie tez były skuchy: któryś nie widział co to znaczy ubrać się na cebulkę i zmienił kierunek obrotu ziemi na pn-pd, drugi nie zauważył spójnika "i" w zadaniu i mu źle obliczenia wyszły. Generalnie umiejętność skupienia się i samokontroli to b. cenne umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Świetliki na start! 19.03.13, 21:13 Moja drugoklasistka też dzisiaj pisała świetlika. A po jutrze kangurek. Pracowity tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: Świetliki na start! 20.03.13, 09:50 Mój też pisał/pisze oba. Nie mam pojęcia jak mu poszło, bo jest na zielonej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
katanus Re: Świetliki na start! 20.03.13, 11:41 U mnie pisał 1-szo klasista. Niestety nie pamięta wszystkich pytań, więc nie byłam w stanie sprawdzić jak mu poszło. Te co pamięta , to wyglada, ze raczej dobrze. Nie był pewien jaki kier. wskazuje Gwiazda Polarna, ale zaznaczył Północ ( powiedział: bo mi tak pasowało) A moze ktoś z Was zna/pamięta pytania z 1-szej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Świetliki na start! 20.03.13, 11:44 Dzieciaki oddają tylko kartkę z zaznaczonymi odpowiedziami. Moi przynieśli arkusze z pytaniami do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Świetliki na start! 20.03.13, 11:55 A moja nie przyniosła. Zostawiali wszystko. Muszę zapytać czemu. Też jestem ciekawa jak jej poszło Córka twierdzi jak zwykle że świetnie. To jest jest stała odpowiedź na pytanie dotyczące jakiegokolwiek testu czy egzaminu. Jak Ci poszlo ? - Świetnie Resztę dowiaduję się jak są wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Świetliki na start! 20.03.13, 11:59 No dokładnie. Poza tym czasami mam wrażenie że ja to bardziej przezywam niż ona. Podziwiam u niej ten luz w podejściu do tematu. Też bym tak chciała. Odpowiedz Link Zgłoś