Dodaj do ulubionych

ile kosztuje niania?

IP: 213.25.97.* 26.03.01, 11:00
Czy moglibyscie pomóc mi zorientować się, ile obecnie
płaci się dobrej opiekunce do dziecka w Warszawie?
Niania mojego synka (1 rok 9 m-cy)pracuje u nas pół
roku i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Zarabia 7 zł
za godzinę, może korzystać z zawartości naszej lodówki
bez ograniczeń a jej praca polega tylko na opiece nad
Michasiem (nie sprząta i nie gotuje).Jest to młoda
dziewczyna, studentka, ale z pensji musi się utrzymać.
Chcielibysmy płacić jej nie źle, bo na to zasługuje,
ale z uwzględnieniem tego, ile płaci się przecietnie w
Warszawie.Dziekuję za informacje i pozdrawiam. Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: Lu Re: ile kosztuje niania? IP: 195.117.238.* 27.03.01, 14:20
      My mamy umówione 6 zł za godzine, ale w rzeczywistosci płacimy koło 7 dodając
      zawsze troche do wyliczonej sumy jako "premie". Inne warunki jak u Was plus
      bilet kwartalny na dojazdy.
      • Gość: wiera Re: ile kosztuje niania? IP: 217.30.134.* 05.04.01, 12:07
        Wrocław. 3,5 za godzinę. bez jedzenia. tylko opieka nad 3 letnim dzieckiem.
        jest to ok. 10 godzin dziennie. drogo w stolicy.
      • Gość: wiera Re: ile kosztuje niania? IP: 217.30.134.* 05.04.01, 12:08
        Wrocław. 3,5 za godzinę. bez jedzenia. tylko opieka nad 3 letnim dzieckiem.
        jest to ok. 10 godzin dziennie. drogo w stolicy.
        • Gość: irka Re: ile kosztuje niania? IP: *.gazeta.pl 14.05.01, 21:15
          Płace opiekunce mojej 11-letniej córki 10 zł za godzine - 2-3 razy w tygodniu
          po ok. 3-4 godziny. (mysle ze bedzie zajmowala sie - na zasadzei damy do
          towarzystwa - jeszcze rok)
          Obowiazki piekunki - odebranie dziecka ze szkoly (w innej dzielnicy) i powrot
          do domu, no i przebywanie z córką , zeby nie byla sama w domu.
          Poza tym - wysylam je obie na wakacje, place za wczasy + za dwa tygodnie
          opiekunce ok. 300 zł.
          Jest to ta sama opiekunka od 6 lat.
          Pozdrawiam
          • Gość: kiki Re: ile kosztuje niania? IP: 217.11.134.* 27.06.01, 13:51
            hm.. to ja tu chyba niwe zablysne
            niania mojego maluch /2lata/
            zarabia 300 zł miesięcznie / od pon do piątku średnio po 10n 11 godzin
            dziennie /
            na tle niań z forum wypada najgożej finansowo ale niestety nie stać mnie by
            więcej jej dawać////////
    • Gość: asia Re: ile kosztuje niania? IP: *.qdnet.pl 28.06.01, 11:05
      Warszawa, 8 godz dziennie a, 7 pln za godzinę.
      Oprócz przebywania z dzieckiem oczywiście częściowe ugotowanie obiadu /dla
      malucha/. Kotlecik świeżo usmażony w danym dniu smakuje lepiej od usmażonego
      przez mamę wieczorem dnia poprzedniego a następnego dnia odsmażany /przypalony/.

• Gość: Magda Re: ile kosztuje niania? IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 15:00
        nasza niania do 1,5 rocznej dziewczynki zarabia 5 zl.za godzine.w miesiacu
        zazwyczaj zarabia ok.500 zl.do jej obowiazkow nalezy tylko zabawa i spacery z
        dzieckiem z tym ze czasami cos ugotuje albo przyjdzie "extra"np.w sobote.jest
        cudowna
    • Gość: marianna Re: ile kosztuje niania? IP: *.bresa.com.pl 28.06.01, 15:17
      mój syn (3 lata) ma czwartą z kolei nianię (na szczęście ta sama od roku) Płacę
      jej 900 zł miesięcznie bez względu na dni wolne. Zajmuje się synem od pn-pt 9
      godz. dziennie. Do jej obowiązków należy przede wszystikm opieka nad dzieckiem
      łącznie z ugotowaniem , praniem jego rzeczy, ale z własnej woli czasem odkurzy,
      prasuje moje rzeczy. Jest wspaniała, gdyż najważniejsze jest to, że syn się
      świetnie rozwija, bo dużo czytają, chodzą na spacery zamiast siedzieć przed
      telewizorm
    • Gość: EdWar Re: ile kosztuje niania? IP: 157.25.130.* 13.07.01, 14:41
      8 za godz. 3 godzinny dziennie (bez lodówki)
      odbieranie z przedszkola (spacer + zabawa).
      Dziecko b. lubi "ciocię", więc ciocia nawet w niedzielę na obiad bywa
      zapraszana.
      Pewnie za jakiś czas jakies 50 gr. jej podniesiemy
      • Gość: mika Re: ile kosztuje niania? IP: *.chello.pl 26.09.01, 20:52
        Nasza niania początkowo zarabiała 6 zł za godzine, jednak kiedy
        postanowiła "przekwalifikować" się na sprzątaczkę za 10 zł/h zdecydowaliśmy się
        podnieśc jej wynagrodzenie do tej właśnie kwoty - jest rewelacyjna (4-ta z
        kolei w przeciągu 3-ch lat). Ona stara się odwdzięczyć jak może i mieszkanie
        lśni jak nigdy dotąd, nie potrafi np. siedzieć bezczynnie i plaplać, tylko
        bierze się za szycie, cerowanie, piecze z małą ciasta. Ma jednak 1 wadę -
        często wyjeżdża z Wawy, bo b. tęskni za rodziną. A wtedy my na
        lodzie...Ostatnio wybyła na 6 tyg. sad(( pierwszy raz od 1,5 roku. A mnie
        trafiła się pani gotowa sprzątać i zajmowac się dzieckiem za 6 zł. Jednak ta
        lubi siedzieć i nic nie robić (ja pracuję w domu, więc mam wszystko na oku smile))
        No i mam dylemat - dobrze byłoby trochę zaoszczędzić, tylko czy suma sumarum
        warto?
        • Gość: Dora Re: ile kosztuje niania? IP: *.osowa.gda.osk.pl 19.10.01, 19:56
          Nie warto! Szesc tygodni urlopu na 1,5 roku to nieduzo.
          • Gość: milka Re: ile kosztuje niania? IP: *.chello.pl 14.12.01, 23:55
            Ona jeździ raz w miesiącu, na tydzień, a ten urlop to był pierwszy taki
            dłuższy. Teraz ma system 1,5 mies. tu i 3 tyg. w domu, więc mam 2 nianie.
            Dzieciom, o dziwo, wogóle to nie przeszkadza, a ja jednak trochę oszczędzam wink
            • Gość: soja Re: ile kosztuje niania? IP: *.ipartners.pl 02.01.02, 14:40
              My placimy 650 miesiecznie plus premie w postaci prezentów (a to coś dla
              dziecka, a to dla domu itp.) Ale ona jest z daleka i u nas mieszka, więc ma
              wikt i opierunek (ale też udziela się w domu, bo posprząta, uprasuje i czasem
              ugotuje). Na początku myśleliśmy, że nie zniesiemy obcej osoby w mieszkaniu,
              ale przyzwyczailiśmy się bardzo szybko i jak jej nie ma to zdarza nam się
              zatęsknić... Poza tym dzięki temu nagłe wyjścia nie stanowią problemu. Uważam,
              że tradycja przyjmowania pod swój dach (jeśli oczywiście jest on na tyle
              pojemny) cioci/niani-rezydentki jest naprawdę mądra. Bo dla dzieci to jest po
              prostu domownik, a nie ktoś, kto przychodzi do pracy.
    • slawek4 Re: ile kosztuje niania? 04.01.02, 11:17
      Wa-wa - 7zł za godzinę, 3-4 razy w tygodniu po 5 godzin.
    • iwona3 Re: ile kosztuje niania? 04.01.02, 12:39
      Warszawa, 3,5 zł/h, po 8 godz. dziennie. Wychodzi ok. 620 zł miesięcznie.
      Płacenie opiekunce 8 -10 zł/h uważam za lekką przesadę.
      • Gość: jang Re: ile kosztuje niania? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 20:04
        iwona3 napisał(a):

> Warszawa, 3,5 zł/h, po 8 godz. dziennie. Wychodzi ok. 620 zł miesięcznie.
        > Płacenie opiekunce 8 -10 zł/h uważam za lekką przesadę.

przepraszam, ale pytanie samo cisnie mi sie na usta: ile zarabiasz za godzine?

• Gość: Kajka Re: ile kosztuje niania? IP: *.proszynski.pl 04.01.02, 14:36
      To ja chyba płacę najwięcej.
      1000 zł miesięcznie, codzienie po ok.7 godzin, czasem (sporadycznie) zostaje
      dłużej do np. 20-21, jeśli chcemy gdzieś pójść bez dzieci. Acha, dzieci jest
      dwoje, w tym jedno do 15 -tej w przedszkolu (ale często choruje). Niania nie
      sprząta, chyba że po dzieciach - jak zrobią syf, nie prasuje, czasem zmywa jak
      ja rano nie zdążę, czasem zrobi im naleśniki a zazwycaj po prostu odgrzewa
      zrobioną przeze mnie rano zupę. Poza tym jest fajna, dzieci ją kochają, nie
      boję się ich z nią zostawić nawet gdy są bardzo chore (taką mam zboczoną
      szefową. Ale to mimo wszystko trochę drogawo?
      Nie muszę chyba dodawać że mieszkam w Warszawie.
    • Gość: Tesa Re: ile kosztuje niania? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 07.01.02, 12:36
      Dziewczyny! podajecie kwoty, to są kwoty 'na czarno"?
      (Bo ja nawet dozorczyni (200 zł) płacę ZUS i US.)
      A szukam kogoś do sprzatania i gotowania (2-3 razy w tygodniu)i nie wiem z
      jakim kosztem muszę się liczyć.
    • Gość: 76553123 500 PZN IP: *.shell.nl 15.01.02, 21:45
      Warszawa, 3-4 godziny pon-pt, opieka nad trzylatkiem plus male pitraszenie. Ale
      nie jestesmy zadowoleni, bo chociaz generalnie OK to dziewczyna prochu nie
      wymysli (nigdy nas maly nie zaskoczyl czyms, czego nauczylby sie od niej), a w
      dodatku jest troche za malo dyspozycyjna. Ale jest z nim półtora roku i mały
      juz sie do niej przyzwyczaił.
    • Gość: DOROTA Re: ile kosztuje niania? IP: 10.168.16.* 16.01.02, 10:02
      Pod Warszawą (Raszyn): opiekunka odbiera dziecko z przedszkola o 12,30 i
      przywozi do domu , bawi się z nim do 16,45 .Jak syn choruje to niania pracuje
      od 8,00do 16,45. Poza tym zrobi mu czasem (sama) obiad lub odgrzewa , powiesi
      lub poskłada pranie z suszarki. Dostaje min. 550 pln do 650 pln- w zależności
      czy mały chorował. zanim syn poszedł do przedszkola zarabiała ok. 700 pln za
      prace od 8,00 do 16,00.
    • Gość: atena Re: ile kosztuje niania? IP: *.dyn.optonline.net 09.06.02, 22:38
      my mamy nianie ,ktora pracuje 10 godzin dziennie plus wyzywienie ,lekkie
      gotowanie dla dziecka,posprzatanie po nim ,pranie Jego rzeczy,urlop dajemy
      platny 2 tygodnie,chorobowe 5 dni platne w roku .Placimy Jej 1500
      miesiecznie,ma wolne soboty i niedziele.Czasami jak z mezem chcemy wyjsc
      wieczorem to oczywiscie placimy na godzine 20 zl.Nasza niania jest wspaniala i
      uwazamy ,ze skoro jest taka powinnismy Jej odpowiednio placic.Oczywiscie co
      roku sume podwyzszamy.
      • Gość: Maxima Re: ile kosztuje niania? IP: *.acn.waw.pl 11.06.02, 08:49
        Ja mam nianię od tygodnia. Na razie jestem z niej zadowolona. Przychodzi
        średnio na 5 godzin 4 razy w tygodniu, a do jej obowiązków należy opieka nad
        moim 8 mies. brzdącem/spacerki, zabawa, podanie obiadku/+ czasami odbiera z
        przedszkola mojego 6-letniego synka. Jak poproszę o zmycie naczyń to zrobi,
        aczkolwiek sama z siebie jakoś nie garnie się do domowej roboty. Płacę 7 zł za
        godzinę. Jak chcemy gdzieś wyjść np. kino, kawiarnia czy impreza to dostaje 10
        zł + na taxi.
    • anma Wiecie co..... 11.06.02, 21:05
      ...ja nigdy nie musiałam korzystać z usług niani, ale z ciekawości
      przeczytałam ten wątek. I tak mi się wydaje ze niektórych przypadkach mówi się
      tu nie o niani tylko o pomocy domowej. O ile rozumiem, ze podanie obiadku, czy
      nawet usmażenie kotlecika dla dziecka jest rzeczą oczywistą, tak już pranie
      (nawet jeśli tylko po dziecku), zmywanie, sprzątanie, prasowanie wydaje mi się
      być zajęciem dla gosposi.... Oczywiście niania może, czy nawet powinna
      posprzątać po zabawie z dzieckiem, bo przeciez nie będą się zabijac o leżące
      zabawki. Nie odbierajcie tego jako ataku, bo nie o to mi chodzi. Po prostu
      nie mam doświadczenia z nianiami i trochę sie zdziwiłam ze tak to wygląda.....
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka