Dodaj do ulubionych

nie chce jesc...

27.10.13, 21:22
....mój 11 latek nie chce prawie nic jeść.Twierdzi ze mięsa nie lubi a nabiały i wszystko inne go znudziłysad jestem przerażona nie mam pomysłu co zrobić.Dodam ze pije wodę .nawet sporo.ufff
Obserwuj wątek
    • camel_3d klamiesz.. 27.10.13, 21:33
      gdyby nic nie jadl to by juz nie zyl... cos je... napisz co je..
      • nchyb nie kłamie... 28.10.13, 09:44
        Czytaj Camel uważniej, autorka napisała:
        .mój 11 latek nie chce prawie nic jeść.

to PRAWIE robi wielką różnicę. Nie napisała, że nie je, tylko że prawie nic nie chce jeść. Czyli zapewne ma etap na jedzenie kilku ściśle określonych potraw i tyle. Nie chce jeść innych, to przez jakiś czas niech ich nie je, może mu się za jakiś czas odmieni...
        • camel_3d Re: nie kłamie... 28.10.13, 10:04
          prawie to dla niego moze byc wlasnie wystarczajace, a dla rodzicow odrobinka.

• nchyb Re: nie kłamie... 28.10.13, 10:39
            ja mam wrażenie, ze tu nie tylko idzie o ilość jedzenia jako takiego, ale i o różnorodność. Zważywszy na to, ze moje dzieciątka miewały etapy jedzenia np. tylko chleba z dżemem i nic innego, to rozumiem, ze dla innych to byłby problem, ze dziecko prawie nic innego nie je smile
            A im w danym okresie mogło to właśnie wystarczać.
            Stąd moje pytanie do mamy dziecka - co jej dziecko je...
            Pozdrawiam

• marcin.slawski Re: nie chce jesc... 27.10.13, 21:54
      Więcej ruchu, świeżego powietrza, basen powinny pomóc. Sprawdź, czy nie zajada za dużo słodyczy i innych "zamulaczy".
      • verdana Re: nie chce jesc... 27.10.13, 22:04
        Nic nie rób. Nie chce, nich nie je. Wszelkie próby namawiania na jedzenie tylko przedłużą problem.
        • nchyb Re: nie chce jesc... 28.10.13, 09:40
          jako były niejadek i matka jeszcze większego niejadka (i drugiego syna z niemal stałą gotowością do jedzenia) który ma obecnie prawie 190cm uważam jak i Verdana - nie chce niech nie je. Zrób morfologię, jak wyniki ok to ciesz się, że nie będziesz mieć raczej grubasa.

Piszesz PRAWIE nic nie je - a co je?
          • camel_3d Re: nie chce jesc... 28.10.13, 10:06
            popieram, jak widze moje zdjecia z dziecintwa to sie zastanawiam czy takie szkielety mogly przezycsmile)))

potrafilismy kilka dni nie jest nic..a odzywiac sie przez caly dzein owocami i warzywami w ogrodzie smile) rodzice sie dziwili, ze dzeici ciagle najedzone smile))

• yula Re: nie chce jesc... 28.10.13, 10:30
      Jeśli to "prawie" nie polega wyłącznie na słodyczach i czipsach to olać sprawę, niech je co i ile chce. Może wyjść razem do sklepu i sam sobie wybierze na co ma ochotę?
    • dorotakatarzyna Re: nie chce jesc... 28.10.13, 10:52
      Zrobić morfologię - anemia i niski poziom żelaza mogą powodować brak apetytu.
      Nie chce jeść, nie zmuszać. Za rok - dwa zacznie pochłaniać, bo zacznie rosnąć i dojrzewać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka