Dodaj do ulubionych

Pływające niemowlaki

IP: *.luc.lodz.arges.pl 02.04.02, 16:08
Szanowni Państwo,
szukam pływalni, na której prowadzone są zajęcia z niemowlakami.
Mój syn ma rok i chciałbym z nim chodzić na basen.
Czy może mi ktoś polecić bezpiczne miejsce.
Mieszkam w Polsce Centralnej - dopuszczam możliwośc dojazdów.
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
Tomasz
Obserwuj wątek
    • Gość: krystyna Re: Pływające niemowlaki IP: 10.40.41.* 03.04.02, 13:56
      www.konkret.pl/swim
    • klumklak Re: Pływające niemowlaki 19.04.02, 10:08
      także poszukuję jakiegoś basenu w Warszawie lub w okolicy i jeste zdziwiona, że
      nikt oferujący takie usługi w Warszawie nie zgodził się. Warszwiacy dajcie znać
      • Gość: Liliana Re: Pływające niemowlaki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 23:38
        Polecam niedawno wybudowany basen przy ul.Esperanto W Warszawie (blisko
        Klifu).Prowadzą tam zajęcia z niemowlakami (woda ozonowana). Koszt-130 zł(chyba
        miesięcznie)
    • martini_ Re: Pływające niemowlaki 19.04.02, 11:51
      basen na Spartanskiej w W-wie. W niedziele jest dla maluchow, nawet specjalnie
      wode podgrzewaja. Polecam, jest w porzadku.
      m.
      • Gość: el Re: Pływające niemowlaki IP: 57.66.12.* 19.04.02, 15:42
        martini_ napisał(a):

> basen na Spartanskiej w W-wie. W niedziele jest dla maluchow, nawet specjalnie
        > wode podgrzewaja. Polecam, jest w porzadku.
        > m.
        basen w sumie jest w porządku, ale warunki sa lekko spartanskie. Do tego cena 20
        zl za pol godziny i bez instruktora...

• Gość: mamusia Re: Pływające niemowlaki IP: *.proxy.aol.com 19.04.02, 17:00
          poszaleliscie w tej polsce ? : mieszkam w niemczech, 20 PLN w przeliczeniu
          place za pol godziny z fachowcem. przeciez oni tu maja zupelnie inna strukture
          kosztow - szczegolnie, ze basen nie jest spartanski tylko klasy
          miedzynarodowych zawodow plywackich. nie dajcie sie naciagac, bo to zdzierstwo
          obliczone na lekka reke rodzicow.
          a swoja droga - ja z mala do tej pory nie chodzilam na kursy, bo czesto
          chorowala i to nie mialo sensu. ale skakac do wody, plywac w skrzydelkach itd
          mala nauczyla sie sama - po prostu chodzilam z nia na basen jak akurat nie
          smarkala. no i nie trzymalam jej kurczowo w objeciach. teraz ma 2,9 a powinna
          pojsc na kurs dla 3 latkow - dzisiaj mila byc pierwszy raz ale ma jeczmien na
          oku.
          i to jest powazny aspekt decydowania sie na kursy platne z gory za calosc -
          dzieciaki jesli maja kontakt z inymi dziecmi czesto lapia infekcje.
          zycze duzo radosci
          • Gość: mika Re: Pływające niemowlaki IP: 63.72.6.* 19.08.02, 02:28
            Ja rowniez nie rozumiem, jak mozna placic takie sumy za spartanskie warunki i
            to jeszcze bez instruktora. MIeszkam w Stanach i juz odzwyczailam sie od
            takiego naciagania ludzi na koszty. Za lekcje plywania swojego syna zaplacilam
            $90, w sumie 2 tygodnie. Grupa liczyla sobie 6 dzieci, byly 3 instruktorki.
            Basen czysty, woda ciepla. Rodzice mogli uczestniczyc w kazdej lekcji, jesliby
            wyrazili ochote. Po lekcjach moj 3,5-latek wskakuje na najglebsza wode i
            przeplywa pod woda do brzegu basenu. Nie moglam uwierzyc, ze tak szybko mozna
            dziecko nauczyc plywac.
    • Gość: Ania Re: Pływające niemowlaki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 15:21
      W Warszawie - basen na Potockiej. Nie mam telefonu pod ręką, ale wystarczy
      zadzwonić pod 913.
    • Gość: jak Re: P?ywaja˛ce niemowlaki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.02, 16:20
      Zostaw de niemowlaki w spokoju, czego je stresujesz.
      Przeciez to jest znowu jakis wymysl sadystyczynch matek.
      Najleprzy moment na nauke plywania jest jak dzieci maja 6-7 lat.
      5 lekcji na basenie i plywaja.
      • e.n.o.l.a Re: P?ywaja˛ce niemowlaki 19.04.02, 17:14
        Gość portalu: jak napisał(a):

> Zostaw de niemowlaki w spokoju, czego je stresujesz.
        > Przeciez to jest znowu jakis wymysl sadystyczynch matek.
        > Najleprzy moment na nauke plywania jest jak dzieci maja 6-7 lat.
        > 5 lekcji na basenie i plywaja.

Alez nieprawda!!! Dzieciaki (w wiekszosci) uwielbiaja plywanie w skrzydelkach,
        moja mala zaczynala od skrzydelek, jak miala poltora roku i uwielbiala wskakiwac
        ze stojacej pozycji do basenu, a w wieku lat czterech latem juz nauczyla sie
        plywac bez skrzydelek i nurkowac. Po co tracic tyle lat na czekanie, jesli
        dzieciaki maja radoche???
        • Gość: jak Re: P?ywaja˛ce niemowlaki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.02, 13:00

> Alez nieprawda!!! Dzieciaki (w wiekszosci) uwielbiaja plywanie w
          skrzydelkach,
          > moja mala zaczynala od skrzydelek, jak miala poltora roku i uwielbiala
          wskakiwa
          > c
          > ze stojacej pozycji do basenu, a w wieku lat czterech latem juz nauczyla
          sie
          > plywac bez skrzydelek i nurkowac. Po co tracic tyle lat na czekanie, jesli
          > dzieciaki maja radoche???

Oczywiscie, moje jak byly mniejsze tez z plywaly ze skrzydelkami.
          Ale to sa dzieci a nie niemowlaki.
          Zrozumialem, ze chodzi o wrzucanie niemolakow do wody bez zadnej
          pomocy.
          Swego czasu byla taka moda.
          Podobno instyktownie utrzymuja sie na wodzie, ale dla mnie to bylo zawsze
          sadystyczne.

• Gość: ann Re: P?ywaja˛ce niemowlaki IP: *.dial.pl 03.08.02, 11:20
            to nie jest sadyzm!!! to jest natura!!!!
            moje dziecko urodziło się do wody i umiało w niej pływac
    • macdorka Re: Pływające niemowlaki 19.04.02, 22:19
      A ja mieszkam na Tarchominie i chodze z dziecmi na basen,ktory jest 100 m od mojego
      domu.W sobote i niedziele niema ludzi a place tylko 5zl za pol godziny. dzieci(3,5l i 8msc) nie
      placa
    • Gość: ada Re: Pływające niemowlaki IP: 213.134.132.* 26.04.02, 10:07
      Zaczęliśmy chodzić z córką na basen (Wodnik na Saskiej Kępie), gdy miała 3
      miesiące (byla wtedy zima - wcale nam nie chorowała), na początku w jacusi (czy
      jak tam sie pisze) bo cieplejsza woda, potem w troche chlodniejszej wodzie. Nie
      wrzucaliśmy jej do wody, cały czas podtrzymywalismy potem juz wystarczala tylko
      ręka pod brzuszkiem. Teraz mala skończyła juz 2 lata, jeździmy do Grodziska
      (jest troche taniej niż w Wawie), pływa sama w rękawkach, chętnie korzysta ze
      zjeżdzalni i ciężko ją wyciągnąć z basenu.
    • eager Re: Pływające niemowlaki 09.05.02, 17:16
      Witam!!
      Z moja obecnie dziewieciomiesieczna corka zaczelam chodzic na basen gdy
      skonczyla 2 miesiace.Maly basenik w bloku na Ursynowie, ul.Na Skraju numeru nie
      pamietam.Znam za to nr telefonu do instruktorki: Malgorzata Mostowska 0502 65
      20 92. Mila kobitka!
      Teraz juz zjecia dla maluchow nie sa nam potrzebne, chodzimy na basen 3 razy w
      tygodniu.A mala piszczy na widok blekitnej tafli, malo tego ,w rekawkach jej
      pluskanie zaczyna przypominac zabko-pieska. Wlasnie przebywam w Australii gdzie
      na kazdym basenie sa zajecia dla niemowlat. Pewnie dlatego Australia jest
      potega w plywaniu.Wejsciowka na caly dzien na basen klasy Wodnego Parku na
      Warszawiance( gdzie godzina kosztuje cos kolo 15 zl) to koszt ok.4$ czyli 8 zl.
      australijskich.Pozdrawiam i daj znac jak Twoj maluch dolaczy do wodnych
      dzieci!!!A mozeby zrobic jakis zlot plywajacych maluchow?
    • Gość: kasia Re: Pływające niemowlaki IP: *.motorola.com 17.05.02, 15:16
      Tomku,
      ja chodzę ze swoi maluszkiem na ul.Spartańską w Warszawie i jak do tej pory
      jestem zadowolona. Woda jest cieplutka, wewnątrz też (zaczęłam chodzić w marcu -
      mała miała 3 miesiące ). Warunki co do przebierania nie najlepsze -, ale poza
      tym nie mam zastrzeżeń. Całkowita dowolność w chodzeniu. Polecam
    • Gość: Alas Re: Pływające niemowlaki IP: 212.160.159.* 31.05.02, 14:51
      Polecam Poznan, pływalnia Fregata Life, 2 małe baseny
      zajęcia co tydzień z instruktorami
      warunki idealne do pływania oraz po
      już teraz przyjmują zapisy na przyszły sezon
      mój synek zaczął gdy miał pół roku, uwielbia wodę (w końcu jest Rybą)
    • Gość: markua Re: Pływające niemowlaki IP: *.radio.com.pl 03.08.02, 23:33
      Oto namiary, które znalazłem na forum edziecko.pl. Mam nadzieje, że autor
      (Marudzik) nie obrazi się, że cytuję bez pytania:

1. Basen Potocka 1, Zofia Krawczyk (833-95-13, 603-408-320)
      2. AWF (834-04-31) dla dzieci od 1 r.ż.
      3. Ochota Rokosowska róg Białobrzeskiej, Barbara Krakowiak (502-595-021)
      4. Le Soleil, Na Uboczu 18, Ursynów, Małgorzata Mostowska (502-652-092)
      5. Basen Wodnik, Gocław, Abrahama 10 (673-82-25)
      Teraz prawie wszędzie jest przerwa wakacyjna (albo zajęcia w trakcie), więc
      pewnie da się zapisać dopiero we wrześniu.
      • Gość: Aga Re: Pływające niemowlaki IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 16:05
        Jestem w ciąży, chciałabym jak najwcześniej zacząć chodzić z moim maluszkiem na
        basen, ale mam pytanie, może uznacie je za naiwne, ale proszę, nie ignorujcie,
        bo naprawdę nie wiem, jak to wygląda w praktyce. Jak to jest z siusianiem
        malucha? Jak sobie radzicie?
        • Gość: ada Re: Pływające niemowlaki IP: 213.134.132.* 21.08.02, 11:12
          Sa specjalne pampersy na basen, nie bardzo wiem czy Pampersa czy Huggiesa, jak
          my chodzilismy to jeszcze ich nie bylo, wiec mielismy ceratowe majteczki na
          ewentualnosc "grubszej sprawy". A do basenu to siusiaja i starsze dzieci nie
          mowiac juz o doroslych
    • Gość: Ania Re: Pływające niemowlaki IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 13:30
      Polecam basen w Motyczu k/Lublina. Miałam okazję obserwować takie zajęcia z
      pływania mam i niemowlaków.
      Ja też jestem w ciąży i... mam takie samo pytanie jak Aga.
    • Gość: Aga Re: Pływające niemowlaki IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 19:19
      Czy moje pytanie jest aż tak banalne, że nikt mi nie odpowie? Może te zajęcia w
      basenie są poprostu odpowiednio krótkie?
      • nowa1 Re: Pływające niemowlaki 17.08.02, 22:38
        Sa specjalne majteczki do pływania dla niemowlaków. Tydzien temu własnie
        kupowałam je dla swojej córci w tesco.
        • pretty_ Re: Pływające niemowlaki 18.08.02, 11:06
          Z czego, że tak powiem, się składają takie majteczki? Są, rozumiem,
          nieprzemakalne, tak? Jednorazowe?
    • Gość: iza2 Re: Pływające niemowlaki w jacuzzi IP: *.k.mcnet.pl 20.08.02, 11:38
      ktos tu pisal, ze zaczynal przyzwyczajac dziecko od jacuzzi. Pamietam, ze w
      Stanach jacuzzi jest zabronione ze wzgledow zdrowotnych dla dzieci i to calkiem
      juz duzych - do 10 roku zycia chyba nawet. Na kazdym zreszta wisi ulotka, ze
      nalezy skonsultowac z lekarzem, czy wolno w nim przebywac, ile minut itd. W
      Polsce nigdy nie widzialam takich ostrzezen, ale moze ktos wie jak to jest na
      prawde. Wolno, czy nie wolno dzieciom kapac sie w jacuzzi ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka