Dodaj do ulubionych

Dorastanie 8 latki.

06.10.14, 13:53
Witam, moja córka kończy za parę dni 8 lat.
Parę dni wstecz skarżyła się na ból prawej piesi przy dotyku.
sprawdziłam ,i wyczułam ,że pierś jest lekko powiększona, i wyczuwalna mała twarda kuleczka,dzisiaj już była zmiana w kolorze, jest lekko brązowa, lewa jest bez zmian.
wizyta u lekarza dopiero w czwartek.Może któraś z mam też tak zauważyła u swoich córek?
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Dorastanie 8 latki. 06.10.14, 14:49
      Większość, jak sadzęsmile Może nieco później, ale objawy jak najbardziej normalne.
    • budzik11 Re: Dorastanie 8 latki. 06.10.14, 15:53
      agarb68 napisał(a):

> pierś jest lekko powiększona, i wyczuwalna mała
      > twarda kuleczka,dzisiaj już była zmiana w kolorze, jest lekko brązowa,

uważasz, że to objaw dojrzewania?
    • olga727 Re: Dorastanie 8 latki. 06.10.14, 17:40
      agarb68 napisał(a):
      > twarda kuleczka,dzisiaj już była zmiana w kolorze, jest lekko brązowa, lewa jes
      > t bez zmian.
      W jakim miejscu znajduje się ta "kuleczka"(tam gdzie będzie brodawka,czy z boku tejże)? Mi To nie wygląda na objaw dojrzewania.
      • agarb68 Re: Dorastanie 8 latki. 07.10.14, 07:54
        Tam gdzie brodawka.
        • olga727 Re: Dorastanie 8 latki. 07.10.14, 10:36
          Może to i objaw dojrzewania,ale skonsultuj się z pediatrą.
          • olga727 Re: Dorastanie 8 latki. 07.10.14, 10:40
            U mojej starszej córki(10 lat) żadnych "kuleczek" nie wyczuwam(ani pod brodawką,ani tym bardziej w innym miejscu).
    • slonko1335 Re: Dorastanie 8 latki. 06.10.14, 17:55
      Tak moja córka tak ma-miewa dokładniej. Byłyśmy u lekarza to powiększenie piersi-miała robione usg i inne badania. Sprawdziłabym tarczycę na Twoim miejscu, mojej dzieje się tak okresowo-okresowo miewa też podwyższone tsh dokładnie wtedy jak pierś się powiększa, ponieważ wyniki bez tragedii i badania robimy systematycznie czekamy, młoda miała zrobiony wiek kostny-wyszedł idealnie do wieku, lekarka powiedziała, że bez drastycznych wyników tarczycowych w tym wieku i tak już dojrzewania nie hamują chyba że postępuje jakoś bardzo szybko ale u niej nie ma owłosienia łonowego ani nic z tych rzeczy dodatkowo.
      • agarb68 Re: Dorastanie 8 latki. 07.10.14, 07:57
        Nie ma ,żadnych innych zmian.Do czwartku musimy czekać, ja mam nadzieję ,że to nic poważnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka