asia_i_p Re: Popis mody w szkole? 16.10.14, 18:55 Może należy wziąć pod uwagę, że część z tych kupujących markowe obuwie nie robi tego dla szpanu, tylko dlatego, żeby ich dziecko chodziło w dobrze oddychającym bucie ze skóry. Więc w momencie, kiedy chce im się zaproponować gumowce, to ich szlag trafia, że wydali pieniądze na próżno. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Popis mody w szkole? 17.10.14, 15:41 Ja w ogóle się cieszę, gdy uda mi się znaleźć dla mojej córki odpowiednie obuwie, bo zarówno stopę jak i łydkę ma tak chudą, że w większości butów wyglada jak w gipsie. Jestem w stanie wydać dużo, byleby but trzymał nogę i jednocześnie był wygodny. Właściwych butów szukam z dużym czasowym wyprzedzeniem. Nie wyobrażam sobie przymuszania mnie do zakupu taniego obuwia, żeby innym nie było przykro. Biorąc pod uwagę tudności jakie mam dotychczas z zakupem obuwia, zakup tanich butów i jednocześnie spełniających moje standardy graniczyłby z cudem. "Więc w momencie, kiedy chce im się zaproponować gumowce, to ich szlag trafia, że wydali pieniądze na próżno" Mnie szlag trafia, że ktoś chce z tak banalnego, prozaicznego wręcz powodu nakazać mi, bym pomimo faktu że mam pieniądze by kupić porządne buty, wybierała obuwie, które według mnie jest niewłaściwe i wręcz szkodliwe dla mojego dziecka. Zupełnie nie rozumiem, jakim prawem obce baby chcą decydować na co wydam zarobione przez siebie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Popis mody w szkole? 17.10.14, 19:06 Rzekłabym, że chodzenie stale w kaloszkach jest szkodliwe dla każdego dziecka, bez względu na status materialny rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popis mody w szkole? 18.10.14, 20:57 Nieeee, to musi być ściema! Czy dalej mówimy o tych samych kaloszach i o tych samych dzieciach nurkujących w kupie goju? forum.gazeta.pl/forum/w,46,148439440,148498915,Re_Znacie_ten_problem_.html Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Popis mody w szkole? 19.10.14, 11:53 Markowe ubranka i kaloszki to te bez gnoju będą. Odpowiedz Link Zgłoś
canuck_eh Re: Popis mody w szkole? 22.10.14, 02:32 No dobrze przyjdzie do szkoly w tych gumowcach i co?Caly dzien w nich ma siedziec w szkole?Mus przebrac buty a tu juz popis - jeden bedzie mial adidasy ale te z przeceny z zeszlorocznej kolekcji a drugi najnowszy krzyk mody. Co do koszulek, bluz itp - mozna poprosic by owe znaczki firmowe sie az tak nie rzucaly w oczy.No i rodzic powinien tlumaczyc dzicku ze ciuch markowy to nie wszystko.Ja nigdy nie robilam tajemnicy z faktu ze na cos mnie nie bylo stac.Dzieci sie do tego przyzwyczaily.Na poczatku jak rzucily tekstem ze ta i ta ma - moja odpowiedz byla "no i co z tego ze ona ma, nie znaczy ze ja mam leciec do sklepu i kupowac" Dzieciaki maja swoj gust, corka ulubione sklepy ale malo kiedy kupuje cokolwiek jak jest w pelnej cenie.Zawsze sobie poczeka i przypilnuje jak jest przecena. Odpowiedz Link Zgłoś
el_elefante Re: Popis mody w szkole? 22.10.14, 09:27 Wybryk? ?! Że jak dziecko ma kurtkę z logo firmy to jest WYBRYK? Znaczy że ma zostać za ten wybryk ukarane (poskromione)?! Gdyby w szkole zaproponowano aby wszystkie dzieci jesienią chodziły obowiązkowo w gumowcach, popukałbym się w czoło. Wiem, że ChRL prowadzi szeroko zakrojoną ekspansję na cały świat, ale nie spodziewałem się, że to aż tak daleko zaszło Odpowiedz Link Zgłoś