Dodaj do ulubionych

Zielone szkoły

16.12.14, 21:43
Witam, w klasie mojej córki obecnie szukamy dobrych propozycji na zieloną szkołę - wyjazd integracyjny całej klasy w maju-czerwcu 2015.
Nie mamy doświadczenia w tym temacie, dzieci jeszcze nie wyjeżdżały. Interesuje wyjazd raczej 3-dniowy ale rozważamy wszystkie opcje.
Czy ktoś moze się podzielić namiarem na dobrą firmę/dobre miejsce najchętniej niezbyt daleko od Warszawy. Interesuje miejsce, gdzie dzieci nie będą się nudzić

To jest IV klasa podstawówki

Będę wdzięczna za kazdą odpowiedź
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Zielone szkoły 16.12.14, 23:52
      Może nie na temat, ale dobre ośrodki to się jesienią rezerwuje, u nas juz zaliczka dawno wpłacona.
    • slonko1335 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 08:25
      Moja jedzie ze swoją klasą na Chrisa-rodzice dzieci które już tam były twierdzą, że dzieciaki były zachwycone.
      • slonko1335 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 08:26
        acha-ale miejsca były zaklepane już we wrześniu-tyle, że to wyjazd całej szkoły i zaklepany cały ośrodek...
        • 9-x-2 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 09:15
          Slonko, ile wynosi koszt takiej szkoły w Chrisie? Nie znalazłam informacji na stronie.
          • slonko1335 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 14:10
            za pieć dni w Chrisie-dzieciaki w tym roku jadą do Chris Tarda płacimy 530 złotych za osobę ale jak pisałam ośrodek dla całej szkoły, nie wiem jak wypada dla pojedynczych klas.
            • slonko1335 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 14:12
              Cena z dojazdem oczywiście-całkowity koszt dla mnie za te 5(4 noclegi) dni to 530 zeta.
    • biba23 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 09:48
      Nasi IV klasiści byli w Ośrodku Kulka www.kulka.mazury.pl/ wrócili bardzo zadowoleni może niezbyt blisko ale i tak chyba najbliżej jak do tej pory
    • sion2 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 10:45
      poleć wychowawczyni www.kogis.pl - dział Zielone szkoly, organizują je od kilku lat (nie od dwóch ale 4 czy 5)
      • 9-x-2 Re: Zielone szkoły 17.12.14, 11:57
        OK, zobaczę Kulkę i propozycje Kogis. Dzięki!
    • annubis74 Re: Zielone szkoły 14.01.15, 14:59
      ja bym pomyślała o okolicach kazimierza dolnego (duza możliwość zorganizowania wycieczek na miejscu) z obowiazkowym zwiedzaniem farmy iluzji. jeśli chodzi o kwestie organizacyjne - proponowałabym zwrócić się do biura podróży które spacjalizuje się w takich wyjazdach - lub zorganizowanie samemu - znalezienie noclegu, transportu (chciaż czasami przez biuro wychodzi taniej)
    • iwoniaw Re: Zielone szkoły 14.01.15, 18:57
      U moich w szkole jeżdżą tylko do Domów Wczasów Dziecięcych (są w różnych regionach Polski, więc można sobie wybrać, czy kto woli morze, góry czy co tam jeszcze) - ze względu na infrastrukturę, opiekę i miejscowych animatorów - no ale jak wyżej napisano, rezerwuje się tam miejsca nieco wcześniej niż w styczniu, zwłaszcza na tak oblegane terminy jak maj-czerwiec.
    • my_ona Re: Zielone szkoły 24.03.15, 10:54
      Polecam Łebę, ośrodek kolonijny Słoneczko. Jeździmy tam na wczasy ale wiem że przyjmują głównie kolonie, właśnie zielne szkoły i w ogóle rodziny z dziećmi. Dużo fajnych atrakcji dla dzieci i przede wszystkim bezpiecznie ! sama Łeba - piękna, ruchome wydmy zachwycają jeśli ktoś lubi takie klimaty smile
      • sabina211 Re: Zielone szkoły 24.03.15, 12:55
        A ja polecam Serpelice lub stajnię Wilga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka