dorek3 07.05.15, 12:13 Czy szkoły Waszych dzieci organizują coś takiego dla piątoklasistów? U nas owszem. W 3 klasie pył test Wałbrzyski , ale teraz nie mam pojęcia kto jest organizatorem. Jak jest u Was (jeśli jest)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzalka Re: piątoteścik 07.05.15, 12:32 Tak, ale to jest próbny test szóstoklasisty, co najmniej 2 razy w roku, uroczyście i reszta szkoły wtedy nie ma lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: piątoteścik 07.05.15, 12:34 Nie ma jak dostać odpowiedź na pytanie.Czy u Was piąte piszą próbny szóstoklasisty uroczyście??? Ja się pytam o piąte klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: piątoteścik 07.05.15, 14:03 nie dziw się. u znajomego w szkole syna jest takie coś - piatoklaisisci pisza probny test dla klas VI uroczyscie, z zachowaniem całej procedury... Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: piątoteścik 07.05.15, 14:14 że piszą to jeszcze mogłabym zrozumieć, ale że uroczyście to ni cholery. Czy w 6 klasie nie ma nowego materiału i tylko powtórki od września? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: piątoteścik 07.05.15, 14:27 na to pytanie znajomy tez nie umiał mi odpowiedziec czy test w V klasie obejmuje materiał nieprzerobiony jeszcze z 6-tej jest to absurd.. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: piątoteścik 07.05.15, 14:01 u nas piątoklasisci nic takiego nie pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: piątoteścik 07.05.15, 16:15 Mój ma pisać coś w przyszłym tygodniu, co ma być próbnym testem szóstoklasisty. Z tym, że nie mówił nic o tym, że ma być to z całą otoczką egzaminu szóstoklasisty. Mam nadzieję, że nie... Próbne testy z angielskiego pisał już dwa razy na dodatkowych zajęciach z angielskiego - mają raz w tygodniu 1 godzinę takich zajęć, przygotowujących do testu szóstoklasisty. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: piątoteścik 07.05.15, 18:13 My piszemy 20-ego maja, coś poważniejszego bo termin odgórnie ustalony - nic więcej nie wiem, będą pisali dzień po powrocie z wycieczki. Na zakończenie każdego semestru piszą testy kompetencji z matematyki, przyrody, j. polskiego i j. angielskiego (te organizowane na podstawie materiałów jakiegoś wydawnictwa, ale dokładnie nie wiem jakiego). Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: piątoteścik 07.05.15, 22:32 Cóż, w szkole mojej córki (6 klasa) pan od polskiego zrobił już przymiarkę do tegorocznej matury z polskiego . Jako eksperyment edukacyjny, oczywiście. Wytłumaczył dzieciom, o co biega w tegorocznych pytaniach (pana Tadeusza wszak jeszcze nie znają) i stwierdził, że generalnie maturę na poziomie podstawowym mogą już pisać . Moją córkę dopuścił nawet do rozszerzonej . 6 klasa sp, więc nie wiem, co jest na tej maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka73 Re: piątoteścik 08.05.15, 09:19 Mój pisał ostatnio coś co nazywał "dziwnym sprawdzianem", a co sprawdzało wiadomości z polskiego i matematyki z całej klasy piątej (lub od klasy pierwszej do piątej- była tez taka wersja mojego piątoklasisty). Oceny były w procentach, osobno z polskiego i osobno z matmy. Może to był piątoteścik? Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: piątoteścik 08.05.15, 10:02 Jest - w przyszłym tygodniu. Piszą z całego przerobionego do tej pory materiału z matematyki, polskiego i angielskiego - organizacyjnie na wzór testu po 6. klasie (czyli maraton). Testy przygotowują nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś