Dodaj do ulubionych

MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE

IP: *.bphpbk.pl 04.08.03, 08:12
Wybieram się z rodzinką do Mahdii. czu ktoś widział to miasteczko
czy jest tam coś ciekawego do oglądania . No i Hotel Mahdia Beach
co o nim sadzicie czy jest ok ?? , piszcie prosze
Obserwuj wątek
    • Gość: Cri 4 U Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: ipcop:* 04.08.03, 21:27
      Czesc byłem w Mahdii 3 lata tewmu Mahdia Beach jest ok ogólnie miasto jest z
      4km dalej od miejsca gdzie sa hotele jest male ale sympoatyczne.W hotewlach
      super baseny.Na plazy sporo rozrywek.Mahdi to nowe miasto turystyczne choć i
      dawna stolica Tunezji i wciaz się rozrasta.Koniecznie jedz na wycieczke na
      Sahare nie skomp kasy bo nie warto i jedz na ta 3 dniowa bo sa jeszcze 2
      dniowe.Ogolnie bardzo fajnie sie bawilem.Powinno Ci sie podobac.
      • Gość: masterr3 Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.bphpbk.pl 05.08.03, 09:07
        dzięki za informacje jeszcze trzy krótkie pytanka :
        - jakie są przyjładowe ceny no i ile kosztuje safari
        słyszałem że około 120 USD no i jak jest z napojami do kolacji przy
        opcji HB w **** .

dzięki i pozdrawiam
        Piotr
        • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 05.08.03, 09:16
          Ja jade 14 do Mahdia Palace, moze sie spotkamy w samolocie, kiedy lecisz i
          zjakiego biura?
          • Gość: masterr3 Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.bphpbk.pl 05.08.03, 09:36
            Ja lecę 9-tego z Eximtours
            z Katowic
            • Gość: JJ Do masterra IP: *.acn.pl 05.08.03, 10:34
              My też z Eximu, ale lecimy 14. Moze spotkamy sie w tej dziurze Mahdii gdzies w
              kawiarence?
          • Gość: mariusz Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: 195.205.44.* 05.08.03, 10:14
            dlaczego nie wybraliscie sousse?
            mahdia to naprawde mala miescina, nie ma tam nic poza stara medina do
            ogladania, wieczorami nuda ale kazdy wybiera co lubi
            • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 05.08.03, 10:32
              Bo widzisz, kiedy jedzie sie z dzieckiem to i tak nie łazi sie po mieście w
              nocy. Małe miasteczko spokojnie wystarczy. Ponadto Sousse nie jest az tak
              bardzo daleko i zawsze mozna do niego pojechac, prawda? Za pieniadze wydane na
              Mahdię w Sousse proponowano mi jedynie hotele 3, 3+. Wybrałam wiec lepszy
              hotel, gdzie będzie lepsze jedzenie, z mnóstwem atrakcji dla gosci, lezakami,
              materacami i recznikami przy basenie i na plaży gratis.
              5 gwiazdek to nie 3+ nieprawdaż. Mysle, że bedziemy zadowolone.

W zeszłym roku beda na Krecie pojechałam do miejscowosci Platanias, wszyscy
              pisali dziura, a okazało sie bardzo fajnym miasteczkiem, 5 minut sie nie
              nudziłysmy. Wszystko zalezy od towarzystwa, które jest w hotelu. Jesli to
              towarzystwo jest nudne, to i najwieksze miasto Ci nie pomoze.
              Poza tym ile razy łazisz na to miasto? Codziennie włóczyc sie bez celu po
              sklepach i sklepikach? Ja jade odpocząć, dziecko tez, a huk to mam w Warszawie.
              Ostatnio byłysmy w Cetniewie, kiedy weszlam na plażę, to az mnie cofneło (tyle
              ludzi), kiedy szłam na miasto cos zjeść to stałam w długich kolejkach. Gwar,
              smród od samochodów itd.
              Dlatego teraz wybrałam dziure zabita dechami i bardzo sie cieszę z tego powodu.

I może jeszcze jeden przykład. Na Majorce wszyscy jadą na południe wyspy w
              okolice Palmy. A my pojechalismy do Zatoki Alkudyjskiej. okazała sie strzałek w
              dziesiatkę. Przepiekna kilkukilometrowa plaża i szekoka jak na Helu, super
              hotel Iberostara (rewelacja), swietny park - rezerwat, mniej ludzi, budy z tymi
              wszystkimi fatałaszkami tez były oczywiscie, ale bylo tez taniej.
              Do Palmy pojechalismy 3 razy (godzina miejskim autobusem), zjeździlismy całą
              wyspe samochodem, bylismy na zachodnim wybrzeżu, widziałam te wszystkie
              miejscowosci przy stolicy, gdzie hotel stoi na hotelu, a ludzie leża jak sledź
              na sledziu na plaży, odwiedzilismy słynny aquapark. Rece do Boga składalismy,
              że pani w biurze turystycznym doradziła nam wyjazd do Alkudji. Były to jedne z
              lepszych wakacji. natomiast załozę sie, że Ci co byli na południu nie widzieli
              naszej miejscowości i wszelkich tam atrakcji.

Kolejny przykład: wszyscy sie pchaja do Hurgady, a my w tym roku pojechalismy
              do El Gouny, wróciłam zachwycona, było super czysto, super mili ludzie, w
              sklepach sie nie targowali (bo ceny były juz ok), fajna plaża, extra hotel.
              Polecam wszystkim. Mozna to porównac do Shermu, gdzie też juz jest inny swiat
              niż w Hurgadzie.
        • Gość: ludwicz Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.tonie.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:03
          Gość portalu: masterr3 napisał(a):

> dzięki za informacje jeszcze trzy krótkie pytanka :
          > - jakie są przyjładowe ceny no i ile kosztuje safari
          > słyszałem że około 120 USD no i jak jest z napojami do kolacji przy
          > opcji HB w **** .
          >
          > dzięki i pozdrawiam
          > Piotr

Safari- ile nie wiem, bo nie pojechalam a jesli chodzi o napoje to w HB 5*,
          trzeba cos zamowic, mineralna 2 dinary( na 4 osoby np.) piwo 3 dinary, Fanta,
          Cola itp. po 2 dinary, wino butelka 0,375 l 7,5 dinara.
          • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 07.08.03, 23:22
            To uważam, że ceny sa ok, takie normalne jak wszedzie. Na Krecie napoje po 2
            Euro, a tutaj po 2 DT. Super, słyszałam w biurze, że w tym hotelu jest
            strasznie drogo i juz się przeraziłam, że za butelke wody będe płaciła po 5 DT.
            przeraziłam, poniewaz w ciągu dnia takich butelek wypija sie kilka, a nie sama
            woda człowiek zyje.
    • Gość: Zosia Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.waw.pl 05.08.03, 19:26
      Witam,
      tez bylam w Mahdi 3 lata temu i bardzo mi sie podobalo. Obeszlam sobie
      miasteczko bardzo dokladnie kilka razy, widzialam prawdziwy targ/bazar,
      zwyczajne domy, historyczna twierdze i spokojnie chodzilam sobie po w miare
      pustej plazy.
      Jak jechalam na wycieczke na Sahare i bylismy w Sousse to tez sie cieszylam, ze
      nie wybralam tam hotelu. Halas, harmider, po prostu duze miasto. Ja na urlopie
      cenie sobie spokoj i polecam wlasnie te miejscowosc na spokojny, cichy urlop.
      Na codzien mam Warszawe i to mi wystarczy.

Zosia.
      • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 05.08.03, 21:56
        No własnie Zosiu i mi tez o to chodzi. A dodatkowo mamy tam lepsze hotele za
        pieniądze wydane na 3, 3+ w Sousse.
    • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 05.08.03, 22:02
      spojrzałam teraz na strony Eximu i jak widac do 7 włącznie wszystkie miejca na
      wszystkie hotele w Mahdii jako jedyne sa juz wysprzedane. Jesli chcesz tam
      jechac to pośpiesz się.
    • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 06.08.03, 14:31
      Z tego co widze to sie sprzedała mała dziura, fajnie, będzie wiecej
      towarzystwa. kto tam jeszcze jedzie?
      • Gość: ludwicz Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.tonie.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 21:57
        wczoraj wróciłam z Mahdii z hotelu Mahdia Palace 5*, slyszalam od Araba od
        spadochronów ze w Mahdia Beach jest jeszcze lepiej mimo ze 4*. Jesli chodzi o
        miasteczko, ma swoj klimat, duzo wąskich zaułków, sklepiki, mury obronne,
        imponujący meczet,stary cmentarz wszystko co trzeba zeby poznac arabskie
        klimaty. Wybralam sie w ten rejon z dzieckiem, zalożeniem że nie odbywam
        zadnych wycieczek, tylko plaża (tydzień). Dziecko nie jest skore do
        zwiedzania, a ja po 3 letnim pobycie w arabskim kraju obok, i wielokrotnych
        wycieczkach do Tunezji, tez nasycona ichniejsza egzotyką.
        • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 07.08.03, 23:03
          I ja tez jade z dzieckiem, dletego zdecydowałam sie na taka dziure, tez mi sie
          nie chce zwiedzac i szaleć po sklepach i sklepiczkach.
          Ogólnie byłas zadowolona? napisz mi cos wiecej: JJ222@interia.pl
        • Gość: JJ Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.acn.pl 07.08.03, 23:05
          I jeszcze jedno, jak kształtuja się ceny w hotelu (napoje, lody, napiwki i
          takie tam) oraz czy na plaży jest paralotnia i ile kosztuje. Ogólnie, ile
          wydałas z dzieckiem przez ten tydzień, bardzo prosze. Kompletnie nie wiem ile
          zabrac ze soba gotówki do Tunezji. jade tam pierwszy raz. Czy ceny sa mniej
          wiecej na poziomie Egiptu, czy jest drożej?
    • Gość: ludwicz Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.tonie.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:05
      jest stala taryfa na taxi do mediny, 1 dinar od doroslego 1/2 od dziecka,
      taksowki sa w duzych ilosciach.
      • Gość: JJ Do ludwicz IP: *.acn.pl 08.08.03, 13:03
        Prosze napisz cos więcej o hotelu Mahdia palace, jak pokoje, dyskoteki dla
        dzieci i te wszystkie głupotki. Czy córka była zadowolona zwyjazdu i zabawy?
      • Gość: Joanna Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: 217.153.15.* 26.08.03, 13:54
        A czy ktoś zna hotel Thapsus w mahdii? Lecę do Tunezji, do Mahdii poraz
        pierwszy, 6 września br. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informację.
        • Gość: masterr3 Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: *.bphpbk.pl 27.08.03, 08:27
          Hotel Thapsus jest pierwszym w kolejności jeśli chodzi o położenie w strefie
          turystycznej Mahdii . Znajduje się tuż obok Mahdia Palace . Ma chyba 3.5 * .
          Wnętrza niestety nie widziałem ale plaża powinna byc ok i otoczenie tez nie
          najgorsze. Blisko do sklepiku i kolejki podnmiejskiej . Raczej mały hałas .

pozdrowienia
          • Gość: Joanna Re: MAHDIA-MIASTECZKO-CO SĄDZICIE IP: 217.153.15.* 27.08.03, 13:22
            Bardzo dziękuję za opis i pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka