betty842
06.09.16, 11:37
Jeszcze nie w tym roku ale w przyszłym zamierzam kupić synowi plecak. W tej chwili (klasa 3) syn ma tornister Herlitz (kupiony do pierwszej klasy). Ogólnie z tornistra jesteśmy zadowoleni ale do 4.klasy zamierzam synowi kupić plecak (chciałam już teraz ale powiedział,że nie chce bo "tornister jest jeszcze dobry"). No i teraz nie mam pojęcia na jaki plecak się zdecydować.Widzę,że dzieci chodzą w najróżniejszych-zwykłe szmaciaki,jakieś z klubem piłkarskim lub np firmowe nike,puma. Na allegro widziałam,że dużo osób kupuje plecaki z firmy Coolpack. Z opisu wnioskowałabym,że chyba będą fajne,kolorystyka też fajna. Oglądałam te plecaki w jednym sklepie ale nie umiałam ocenić czy np pod wpływem ciężaru nie będą wisiały dziecku na tyłku...Fajnie prezentują się plecaki dla młodszych dzieci:
i.imged.pl/lekki-ergonomiczny-tornister-0-81kg-coolpack-c1-w2.jpg
Ma ktoś taki? Bo może młodszemu synowi do 1.klasy bym taki kupiła. Jest lżejszy od tornistra a plecy i spód są usztywniane wiec nie powinien dziecku na tyłku wisieć.
A może polecacie jeszcze jakies inne plecaki (dla 4-klasistów)? Wiem,że Topgal są polecane ale są drogie to raz a dwa podobno ciężkie...