kasia_es_pe
22.08.17, 19:09
Witajcie,
moja córka ma 9 lat, jest fajną i mądrą dziewczynką, ale bardzo wrażliwą. W szkole do drugiej klasy wszystko było w porządku, właśnie w tej drugiej klasie mocno zaangażowała się w przyjaźń z jedną dziewczynką, bardzo mocno i bardzo mocno się też rozczarowała. Niestety w trzeciej klasie w tą cudowną przyjaźń wkroczyła dziewczynka, która zaczęła nastawiać dzieci przeciwko mojej córce i bardzo jej zaczęła dokuczać. Przyjaźń została rozbita. Ja oczywiście interweniowałam, rozmawiałam, próbowałam pomóc, nawet córka chodziła do psychologa i pracowała z nim nad poczuciem własnej wartości, które mocno zostało zachwiane. Generalnie długa i smutna historia.
Niedługo rok szkolny, a moja córka chciałaby zmienić szkołę. To niestety nie jest takie proste, ale mówi, że nie ma koleżanek i przyjaciół. Na osiedlu niestety jest mało dzieci i też nie ma takiej koleżanki w jej wieku, z którą nawiązałaby nić porozumienia. Córka oczywiście wychodzi z domu, ale najczęściej na rowerze jeździ.
Pomyślałam może więc, że dobrym rozwiązaniem na tą chwilę byłoby znaleźć jej korespondencyjną koleżankę. Może któraś z Was ma podobny problem z dziewczynką mniej więcej w tym wieku? Moja córka interesuje się końmi, gra w szachy, uwielbia pływać, programować w scratchu, jeździć konno zaczęła w tym roku, pięknie rysuje. Może znajdę tutaj kogoś, kto by chciał spróbować, aby dziewczyny trochę popisały ze sobą, może później kiedyś w przyszłości można by się spotkać?