Dodaj do ulubionych

Dojrzewanie nastolatków

27.11.17, 08:30
Mój 13-latek jest olbrzymem. Ma 188 cm i rozmiar buta 49,5! Do tego dochodzi umięśnione ciało, zalizana fryzura. To wszystko sprawia, że ma zainteresowanie wśród dziewczyn. Co jakiś czas przyprowadza inną do domu, można powiedzieć, że się nimi bawi, bo ze swoimi warunkami on może wszystko. W szkole jest liderem, wszyscy się słuchają go. Na w-fie jak kopnie lub rzuci piłkę wszyscy schodzą mu z drogi, bo leci z taką prędkością, że wybiłaby bramkę. Myślę, że powinnam być z niego dumna, jednak czy to normalne w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • makurokurosek Re: Dojrzewanie nastolatków 27.11.17, 10:17
      "W szkole jest liderem, wszyscy się słuchają go. Na w-fie jak kopnie lub rzuci piłkę wszyscy schodzą mu z drogi, bo leci z taką prędkością, że wybiłaby bramkę. Myślę, że powinnam być z niego dumna, jednak czy to normalne w tym wieku?"

Jeżeli jest inny powód respektu jaki wzbudza niż jego siła fizyczna, to jak najbardziej powinnaś czuć się dumna, jeżeli natomiast dzieciaki czują respekt bo się go boją to powodu do dumny nie masz.
      Co do jego stosunku do dziewczyn, jeżeli jest faktycznie taki jak opisałaś to zdecydowanie powodu do dumy nie masz, warto z chłopakiem porozmawiać o tym czym są relacje międzyludzkie, czym jest przyjaźń czym miłość, czym się różni bycie z kimś od przyjaźnienia się z kimś.
      Opisałaś syna w sposób przynajmniej dla mnie bardzo negatywny, z trzynastolatka zrobiłaś bezmyślnego mięśniaka ku...arza, którego wszyscy się boją.
      Mam nadzieję, że nie jest to faktyczny opis twojego syna.
    • molik28 Re: Dojrzewanie nastolatków 27.11.17, 13:39
      MMMMM...... supersamiec Alfa. Zbieraj na alimenty żeby Ci starczyło.
    • ga-ti Re: Dojrzewanie nastolatków 27.11.17, 19:40
      Duży jest, fakt. Ale z tymi dziewczynami to mnie zadziwiłaś. Mój też 13 lat, klasa 7, dziewczyny, hm, zagadują na przerwach, żartują, wygłupiają się, czasem chodzą na pizzę, czy lody, ale większą paczką. Nie słyszałam, by koledzy z klasy zapraszali dziewczyny do domu, ani dziewczynki nie zapraszają chłopców. Owszem, są jakieś 'podchody', ale jeszcze nic poważniejszego.
      Jeśli się martwisz to podejdź pogadać z wf-istą, jak to wygląda z jego punktu widzenia. Czy chłopak 'zastrasza' kolegów, czy może faktycznie ma duszę przywódcy.
      Buty 49,5? Gdzie Wy takie kupujecie? wink
    • mama_dorota Re: Dojrzewanie nastolatków 28.11.17, 08:00
      Jeśli jeszcze urośnie, to będzie wielki, jeśli nie, to przynajmniej połowa dogoni go w ciągu kilku lat. Moja córka była zawsze jedną z najwyższych w klasie, ale zatrzymała się w tym wieku.

Mam syna 18-latka i córkę 16-latkę i faktycznie nie zdarzało się żadnemu jeszcze przyprowadzać sympatii do domu, a już w wieku 13 lat to mój syn gdyby nawet jakimś cudem poszedł z dziewczyną na randkę, pewnie wszedłby na drzewo, żeby się przed nią popisać wink. Mają kolegów/koleżanki, ale umawiają się w grupie.

A te dziewczyny to są w jego wieku? Moja córka ma kilka przyjaciółek i jedna z nich tak się ugania za chłopakami, że naprawdę można się o nią martwić. Od kilku lat zakochuje się bez pamięci średnio co pół roku i cały obraz tej sytuacji jest dość niepokojący.

Zgadzam się z tutejszymi wypowiedziami, że trzeba z chłopakiem porozmawiać, żeby nie korzystał za bardzo z tego zainteresowania swoją osobą, bo narobi kłopotu sobie i rodzicom.
    • kanna Re: Dojrzewanie nastolatków 28.11.17, 23:22
      > Co jakiś czas przyprowadza inną do domu, można powiedzieć, że się nimi bawi,

Z tego nie powinnaś być dumna. Dziewczyny nie służą do zabawy.
    • aka10 Re: Dojrzewanie nastolatków 29.11.17, 17:20
      Troll?
      • lucyjkama Re: Dojrzewanie nastolatków 29.11.17, 21:16
        Oczywiście, że troll.
    • tetradrachma Re: Dojrzewanie nastolatków 01.12.17, 16:03
      Droga Mamuśka, Zobaczysz jak będziesz dumna powiedzmy ....za lat PIĘĆ ! Rozmiar buta 50 ? Wg najnowszej (naukowej) teorii bedzie mniał siusiaka jak .... mitologiczny Priap ! Panny oszaleją.
    • jiraya486 Re: Dojrzewanie nastolatków 01.12.17, 18:21
      Albo troll albo gigantyzm, 190 cm u 13to latka, masywne cialo i pilka ktora bdzui respekt energia kinetyczna? Sciema jak nic..
    • mordaruda Re: Dojrzewanie nastolatków 01.12.17, 21:26
      albo jesteś trollem albo powinnaś się martwić. Nie, nic z tego co piszesz normalne nie jest. Matka dużego 12-latka.
    • dyktator_bolandy Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 12:05
      normalnym w tym wieku (twoim) nie jest na pewno zamieszczanie na forum takich bredni.
    • lena2505 Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 13:49
      tia...a potem się obudziłam... troll
    • sion2 Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 13:52
      Dlaczego masz być dumna z tych jego cech które kompletnie od niego nie zależą? Czym sobie zasłużył na taki wzrost i rozmiary ciała? To rodzice których dzieci są przecietne wzrostem nie mogą byc z nich dumni? a może jestes dumna z jego gierek płcią przeciwną?

Takie zainteresowanie płcią przeciwną w wieku 13 lat jest potencjalnie katastrofalne. Twoj syn to DZIECIAK kt ze wzgledu na fizycznosc jest traktowany jak dorosły. Skup sie na jego wychowaniu, na kształtowaniu w nim postawy dojrzalej i zabron mu spotykania sie z dziewczynami 15 plus na powaznie bo wyniknie z tego nieszczescie. Nie chodzi mi o ciążę ale ogólnie że jego rozwój psychiczny jest na kompletnie innym piozmie niż ciało. On może psychicznie nigdy nie dorosnąc jeśli już teraz traktowany jest jak ktos o wiele starszy.
    • darymnyfuter Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 14:28
      Powinnaś się martwić, ale o jego zdrowie. Jeśli w wieku 13 lat ma prawie 190 i numer buta 50 to leć sprawdzić, czy nie ma guza na przysadce mózgowej. Nie wspominając już o tym, ze sam fakt ze jest wielkoludem potrafiacym mocno "pie...ac" piłka albo "jebaka", który juz w tak młodym wieku pomiata kobietami, to zaden powód do dumy ani dla synka ani dla mamusi
      • aka10 Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 21:13
        darymnyfuter napisał:

> Powinnaś się martwić, ale o jego zdrowie. Jeśli w wieku 13 lat ma prawie 190 i
        > numer buta 50 to leć sprawdzić, czy nie ma guza na przysadce mózgowej.

Guza na przysadce mozgowej ma tylko ten troll, ktory te idiotyzmy wypisuje.
    • hunter4 Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 15:40
      Obecnie tak.Tylko poloz go do lozka na 3 tygodnie , co by odpoczal.Przed wyjeciem z lozka omow trzy zdrowaski.Pomoze.
    • abbc123 Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 16:04
      Zbadaj mu przysadkę mózgową, oczywiście nie osobiście:p, radzę udać się do lekarza, zanim będzie miał 250 cm wzrostu.
    • rumakmorski Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 20:51
      Przy takich gabarytach u 13-latka trzeba myśleć o nadmiarze hormonu wzrostu wskutek choroby przysadki mózgowej. Proponuję zaprowadzić młodego do lekarza. Jeśli się okaże, że to fałszywy alarm - ucieszyć się i przystąpić do nauczania szacunku wobec kobiet.
    • juma07 Re: Dojrzewanie nastolatków 02.12.17, 22:19
      Należy zrobić test glukozowy na prawidłowe działanie przysadki mózgowej. Wszystko wskazuje , że dziecko jest chore. AKROMEGALIA !!! A reszta to przysłowiowy pryszcz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka