Dodaj do ulubionych

Wczorajszy test IQ

25.10.04, 09:47
Mój 10-latek rozwiazał wczoraj test IQ, gdyby traktowac go jako osobnika
powyzej 35 lat to mialby wynik 94, jezeli 15-20 latka to 80. A czy ktos wie
jak mniej wiecej wygladałoby to dla 10-latka ?

To tak z ciekawosci bo jemu strasznie to sie spodobalo i ciekawi go to.

Dzieki
Obserwuj wątek
    • patyk.od.zosi Re: Wczorajszy test IQ 25.10.04, 10:46
      Testy IQ, tego typu co byly w TVN, nadzorowane przez Mense, nadaja sie jedynie
      do sklalowania inteligencji u osob powyzej 16 roku zycia. Dla mlodszych dzieci
      testy sa zupelnie inne. Tak wiec wynik, ktory otrzymaliscie jest zupelnie nie
      miarodajny. Poczekajcie jeszcze 6 lat i wtedy testujcie smile
      • agatka_s Re: Wczorajszy test IQ 25.10.04, 11:14
        Dzieki

Koledzy w klasie sie umowili, ze beda w tym tescie uczestniczyc, i moj syn mnie
        ublagal aby mogl. (Ja z tym nic nie mialam wspolnego, czytalam ksiazke w tym
        czasie...)

No ale jak juz cos mu wyszlo to jestem ciekawa czy to mozna jakos
        zinterpretowac, odpowiedzial na 33 pytania. Gdyby byl mna (czyli powyzej 35
        lat) to taki wynik bylby powyzej sredniego wyniku krajowego (92 z kawalkiem),
        czyli chyba nienajgorzej jak na 10 latka ???

• patyk.od.zosi Re: Wczorajszy test IQ 25.10.04, 11:23
          Wlasnie trudno jakkolwiek oceniac ten wynika dla 10 latka, bo absolutnie nie
          jest wyskalowany dla niego. Jesli chcesz wiedziec jakie IQ ma Twoj syn, to
          zglos sie do jakiejs poradni psychologicznej, moze maja tam testy dla mlodszych
          dzieci - przeprowadza sie je na innej zasadzie niz dla doroslych.
          • agatka_s Re: Wczorajszy test IQ 25.10.04, 11:39
            Dzięki,

Nie nie chce wiedzieć (tzn badac), bo wiedziec to pewnie bym moze i chciala,
            ale nie az tak mocno aby podejmowac jakies aktywne kroki w tym celu !

Chodziło mi tylko o interpretacje tego co wyszlo, jak juz wyszlo. A to co bylo
            wczoraj to byla zabawa. Rok temu sama w niej bralam udzial i nasza babcia też,
            ale w tym roku to byloby juz nudne, wiec czytalam ksiazke. No ale syn był
            prawdziwie zafascynowany, jestem pewna ze jak wróci ze szkoly to okaze sie ze
            to byl dzis temat nr 1...

OK skoro nie da sie, to sie nie da, trudno, ale dzieki.
    • verdana Re: Wczorajszy test IQ 25.10.04, 20:19
      Trudno mi powiedzieć, ale sadząc z tego co piszesz o swoim synu ma on na pewno
      znacznie wyższy iloraz inteligencji, niż ten, który wypadnie ma z testu. Tak
      naprawdę, to te testy nie sa rzetelnymi testami - takie są tylko do dyspozycji
      psychologów - tylko zabawą i tak nalezy je traktować. Wyniki w żadnym stopniu
      nie są miarodajne.
    • aanka11 Re: Wczorajszy test IQ 26.10.04, 14:42
      moja coraka 9 lat tez dla zabawy rozwiązała ten test.Miała 36 poprawnych
      odpowiedzi.I co jak mam o tym myslec?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka