beansidhe365
15.07.24, 13:08
Potrzebuję porady. Moja 11 córka ma dwie koleżanki- niby trzymają się razem w praktyce wygląda to tak że moja jest wiecznie przez pozostałe dwie odtrącana. Prowodydorką tego jest jedną z tych dwóch dziewczynek, druga jest grzeczna cicha i ulega tej bardziej przebojowej. Moja z tą grzeczna dobrze się dogadują jak tylko pojawią się ta trzecia wszystko się psuje. Ogólnie ta bardziej przebojowa ma trudną sytuację w domu pewnie kieruje nią zazdrość ale to nie może być przecież okoliczność łagodząca. Nie wiem jak rozmawiać z córką co jej doradzić widzę że jej bardzo przykro jak znowu ja blokuje na messengerze i oznjamija że "do nich nie pasuje" i co chyba ważne nigdy ta przebojowa nie robi jej takich numerów z blokowaniem i oznajmianiem - to ta spokojna cicha ale już kiedyś przyznała się że to przebojowa jej każe to robić. Żeby była jasność Moja ideałem nie jest i wiem że nikogo nie zmusisz do przyjaźni ale cała ta sytuacja jest conajmniej chora i chciałabym dzieku jakoś pomoc. Zaraz te dwie się pokłócą ( było już tak z milion razy) i ta spokojna będzie znowu przepraszać Moja córkę i zaczniemy cykl od początku...