konkursowe 09.03.05, 10:13 mam problem moj syn dostal lupiez, czy dziecku w jego wieku mozna myc glowe jakims szamponem przeciwlupiezowym? co mam zrobic? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kina74 Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 10:29 My mamy ten sam problem, a dokładniej mój syn. Ponieważ ma bardzo gęste włosy i kąpie się sam (czesze też) zauważyłam go stosunkowo niedwano. Zresztą to taki dziwny łupież - jedynie na czubku głowy, tam gdzie włosy ma tak gęste, że mam nawet problem aby obejrzeć skórę jego głowy. Podejrzewam że to może mieć jakiś związek z nowym fryzjerem. Moi panowie to tradycjonaliści, ich fryzjerka się wyprowadziła, więc postanowili znaleźć nowy zakład. No i znaleźli ( byli tam dwa razy, dwa razy okropnie obcięła Matiego, no i teraz jeszcze ten łupież. Może to także efekt tego, że powoli chłopcy zaczynają dojrzewać, bardziej się pocą, szczególnie teraz zimną pod czapkami. W każdym razie nakazałam synkowi teraz codziennie myć głowę, właśnie szamponem przeciwłupieżowym dla dorosłych, bo o takim dla dzieci nie słyszałam. Na razie efektów specjalnych nie ma. Chyba kupię jakiś specjalistyczny szampon w aptece... Jeśli ktoś zna jakieś skuteczne metody to również się podłączam z prośbą o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
aanka11 Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 16:42 Moja corka 10 lat rowniez ma łupiez na czubku głowy zwłaszcza,takze i ja przyłaczam sie do tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 19:48 u mnie w rodzinie lupiez czesto jest efektem alergii na szampon, niestety bywa, ze mam kilka roznych butelek w domu , zanim znajde taki, ktory nie podraznia a reszte z czasem wykozystuje do prania swetrow... najbezpieczniejsze sa ziolowe z wyciagiem z pokrzywy i lopianu Odpowiedz Link Zgłoś
iwonesik Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 20:35 Mój 9 latek równiez miał łupież, zastosowałam szampon shamtu przeciwłupieżowy - pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
zarra Re: Lupiez u 10 latka 18.03.05, 23:30 Moja 10latka tez ma łupiez. Myslę że ma to związek w dojrzewaniem (często musi myć głowę, bo bardzo przetłuszczają jej się włosy). Myje szamponami p/łupiezowymi, ale łupież raz na jakiś czas i tak występuje. Stwerdziłam,że w poniedziałek kupuję Nizoral i koniec. Nie sądze by miał jakies przeciwwskazanai wiekowe. Odpowiedz Link Zgłoś