Dodaj do ulubionych

Lupiez u 10 latka

09.03.05, 10:13
mam problem moj syn dostal lupiez, czy dziecku w jego wieku mozna myc glowe
jakims szamponem przeciwlupiezowym?
co mam zrobic?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kina74 Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 10:29
      My mamy ten sam problem, a dokładniej mój syn. Ponieważ ma bardzo gęste włosy i
      kąpie się sam (czesze też) zauważyłam go stosunkowo niedwano. Zresztą to taki
      dziwny łupież - jedynie na czubku głowy, tam gdzie włosy ma tak gęste, że mam
      nawet problem aby obejrzeć skórę jego głowy. Podejrzewam że to może mieć jakiś
      związek z nowym fryzjerem. Moi panowie to tradycjonaliści, ich fryzjerka się
      wyprowadziła, więc postanowili znaleźć nowy zakład. No i znaleźli sad( byli tam
      dwa razy, dwa razy okropnie obcięła Matiego, no i teraz jeszcze ten łupież.
      Może to także efekt tego, że powoli chłopcy zaczynają dojrzewać, bardziej się
      pocą, szczególnie teraz zimną pod czapkami. W każdym razie nakazałam synkowi
      teraz codziennie myć głowę, właśnie szamponem przeciwłupieżowym dla dorosłych,
      bo o takim dla dzieci nie słyszałam. Na razie efektów specjalnych nie ma. Chyba
      kupię jakiś specjalistyczny szampon w aptece... Jeśli ktoś zna jakieś skuteczne
      metody to również się podłączam z prośbą o pomoc...
      • aanka11 Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 16:42
        Moja corka 10 lat rowniez ma łupiez na czubku głowy zwłaszcza,takze i ja
        przyłaczam sie do tego watku.
    • roseanne Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 19:48
      u mnie w rodzinie lupiez czesto jest efektem alergii na szampon, niestety
      bywa, ze mam kilka roznych butelek w domu , zanim znajde taki, ktory nie podraznia
      a reszte z czasem wykozystuje do prania swetrow...

najbezpieczniejsze sa ziolowe z wyciagiem z pokrzywy i lopianu
    • iwonesik Re: Lupiez u 10 latka 09.03.05, 20:35
      Mój 9 latek równiez miał łupież, zastosowałam szampon shamtu przeciwłupieżowy -
      pomogło.
      • zarra Re: Lupiez u 10 latka 18.03.05, 23:30
        Moja 10latka tez ma łupiez. Myslę że ma to związek w dojrzewaniem (często musi
        myć głowę, bo bardzo przetłuszczają jej się włosy).
        Myje szamponami p/łupiezowymi, ale łupież raz na jakiś czas i tak występuje.
        Stwerdziłam,że w poniedziałek kupuję Nizoral i koniec.
        Nie sądze by miał jakies przeciwwskazanai wiekowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka