miijo 10.04.06, 13:09 Obiad z deserem zarezerwowany, miłe miejsce, a mnie się oberwało od mamy, że za drogo (ok. 60 zł. za osobę). Ile wy płacicie za przyjęcie w restauracji? Rezygnować nie będę, ale chciałabym mieć rozeznanie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina321 Re: przyjęcie komunijne 10.04.06, 14:23 Ja płacę 100 zł od osoby ( Pod W-wą). Przystawki, obiad(zupa, drugie danie) ,kawa, ciasta ,owoce ,tort, drugie danie ciepłe. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: przyjęcie komunijne 10.04.06, 14:58 Ja 2 lata temu, w Warszawie, w dosyc ekskluzywnej wloskiej restauracji na warszawskim Mokotowie, placilam teoretycznie 100 zl od osoby. W tym 100 zl byly: Przystawka, danie glowne , deser, kawa herbata +lampka wina i woda. Wszelkie inne napoje byly dodatkowo. + napiwek. Mielismy za to osobna sale tylko dla nas (okolo 12 osob), i 3 kelnerow do naszej dyspozycji. Jakos tak zamknelam sie w kwocie 1500 zl. Nie uwazam aby byla to cena wygorowana. Spedzilismy tam bardzo milo czas, jedzenie i atmosfera byla super, a ja nawet palcem nie tknelam. Odpowiedz Link Zgłoś
buba2000 Re: przyjęcie komunijne 12.04.06, 21:28 uważam, że to drogo, o takich kwotach słyszałam przy okazji wesela Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: przyjęcie komunijne 12.04.06, 22:06 trzy lata temu płaciłam około 50 zl za osobę w restauracji. Cena była średnia, były przyjęcia i za 30 zł i za 100 i więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
magi222 Re: przyjęcie komunijne 12.04.06, 23:23 Obiad +deser+napoje+kawa lub herabta dla 30stu osób: 30 * rosół z makaronem, 60porcji mięsa, 40 porcji ziemniaków i frytek (po połowie), 30 *bukiet jarzyn, 30* bukiet surówek, tort dla 30 stu osób, 30*kawałków różnych ciast + to co opisałam powyżej- na osobę koszt wynosi ok 60 zł )))))))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magi222 Re: przyjęcie komunijne 12.04.06, 23:27 a Martwiłam się,że inna restauracja zrobiła mnie w lewo- tyle zapłaciłabym bez ciast i pewnie o połowe mniej jedzenia!!!! Ale wtedy byłam wściekła- zarezerwowałm lokal już w październiku- babeczka wszytstko zapisała, powiedziała,że nie mam się martwić, przychodzę w marcu i co????? Odesłała mnie na drzewo- myślałam,że się załamię- ale wniosek z tego taki: nie ma tego złego.... ufffffff Odpowiedz Link Zgłoś
miijo Re: przyjęcie komunijne 13.04.06, 17:02 No chyba wesela są jednak droższe - moje 9 lat temu kosztowało ok. 80 zł. za osobę. Chyba że ktoś kończy przed 12 po obiedzie, deserze i na zimnej płycie... Po rozeznaniu na Śląsku - cena typowa to 70 zł., a niejeden restaurator chciałby 100... U nas w kwocie dokładnie 57 zł. mamy rosół, dwa rodzaje mięs, kluski i opiekane ziemniaki, bukiet surówek, napoje (3 rodzaje soków i woda min.), kawa, herbata, deser. Całość w stylowym wnętrzu i co dla mnie najważniejsze (dzieci szybko się znudzą siedzeniem) z wyjściem do ogrodu. Osobny wątek to podejście właścicieli lokali, wielu z tych z którymi rozmawiałam chciało nam wcisnąć dwie ciepłe kolacje (+flaki w finale). Komunie to świetny biznes, a część osób - tak jak ja mieszkających w bloku - nie bardzo ma możliwości zorganizować je w domu. Odpowiedz Link Zgłoś