Dodaj do ulubionych

ciąża a trwała ondulacja

IP: aga:* / 192.168.5.* 16.01.03, 12:55
witam chciałam zapytać czy w czasie ciąży można poddać
się zabiegowi typu trwała?czy to ma szkodliwy wpływ na
dziecko,a może wcale nie warto jej robić bo pod wpływam
zmian hormonalnych nie uda się tz. wcale nie będzie
zadnych loków i tylko strata pieniędzy.Proszę
wszystkich o odpowiedzi jak to właściwie z tym
jest.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamusia Re: ciąża a trwała ondulacja IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 15:24
      ja zrobilam sobie farbe i mam zdrowe dziecko.
      ale faktem jest, ze akurat skora glowy usiana jest kapilarami (najdrobniejszymi
      naczyniami krwionosnymi), przez ktore wiele swinstw wnika do oragnizmu - stad
      np domniemana rakotworczosc preparatow do farbowania wlosow.
    • kulka_ Re: ciąża a trwała ondulacja 17.01.03, 17:23
      Wyczytałam kiedyś w Mamo to ja, że nie powinno robić sie trwałej ani farbowac
      włosów w czasie ciąży. A to z powodu tego, że farby i tego typu rzeczy
      przechodzą do organizmu matki i dziecka. Chemia nie jest dziecku wskazana, a
      ciąża trwa tylko 9 m-cy, które nie są aż takim długim okresem i można wytrzymać
      te 9 m-cy w życiu bez farbowania. Ja przynajmniej tak do tego podeszłam i nie
      farbowałam.
      • Gość: aga71 Re: ja zrobilam trwala w ciazy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 18:39
        i dziecko jest zdrowe. Mysle, ze jezeli mozesz wytrzymac, to nie rob, ale wez
        tez pod uwage, ze po porodzie tak szybko nie bedziesz sie mogla wybrac do
        fryzjera (jesli bedziesz miala nacinane krocze, to samo wysiedzenie tak dlugo
        bedzie niemozliwe, nie mowiac juz o malym ssaku, ktory skutecznie zatrzyma Cie
        w domu smile) Mnie przekonal fakt, ze moja fryzjerka przez niemal cala ciaze
        pracowala, a jej dziecku tez nic nie bylo.

Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka