Gość: mola IP: 80.48.229.* 04.03.03, 16:03 Mój dwuletni syn jest zapalonym "wypijaczem" wody mineralnej a nie przepada za sokami. Mam pytanie do zorientowanych w temacie, czy to zdrowo dla tak małego brzdąca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anma Re: jaka woda mineralna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.03, 19:23 Bardzo zdrowo!! Ja cieszę się ze udało mi się nauczyć picia wody mineralnej mojego synka (wielbiciela soków, ale bez marchewki i bez bananów). Pije niegazowaną wodę Żywiec w ilości około 2 szklanek dziennie a oprócz tego oczywiście ulubione soki. Herbaty w ogole nie pija a mleko tylko jako dodatek do kulek Nesquik. W ostatnim "Twoim dziecku" jest artykuł na temat picia wody przez maluchy i jest to według tego artykułu bardzo wskazane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza2 Re: jaka woda mineralna IP: *.k.mcnet.pl 05.03.03, 12:00 Na pewno zdrowia, natomiast slyszalam, ze warto wody zmieniac, bo kazda z nich zawiera inne sole mineralne i zeby zachowac rownowage, najlepiej kupowac rozne butelki. oczywiscie mowimy o wodach malominaralizowanych, nie leczniczych, takich popularnych zywcach, naleczowiankach. No i zle sie wypowiadaja o wytworach koncernow robiacych jednoczesnie cole, czy pepsi. Podobno np Bonaqua to raczej woda destylowana niz mineralna. Jest pozbawiano dokladnie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś