Dodaj do ulubionych

Przestroga

IP: VPN:* / 192.168.0.* 15.05.03, 13:59
Ostrzeżenie dla rodziców szukających opiekunek do swoich pociech.
Nawet jeśli Twoja niania wydaje Ci się strzałem w dziesiatkę, uważaj z kim
mieszka.
Ja kilka dni temu właśnie przeżylam szok, kiedy to mój 3,5 roczny syn zaczął
inicjować z mężem zabawę z którą "grał" z bardzo lubianym przez
niego "dziadkiem" (mężem mojej opiekunki). Wczoraj psycholog potwierdził
nasze przypuszczenia, że najprawdopodobniej człowiek ten rozbudził seksualnie
moje dziecko i nie było to przez niego działanie nieświadome.
Za rękę go nie złapałam, ale dla mnie pozwlanie chłopcu na taki
rodzaj "zabawy" (polegający na pobudzaniu narządów płciowych co w efekcie
oczywiście sprawiało dziecku przyjemność, rozbudzanie go wiedząc jak
nieświadome jest tego co robi) jest ewidentnym przejawem ukrytej pedofilii.
Oboje z mężem nie potrafimy wybaczyć sobie, że czasami dla dobrych relacji z
nianią, nie potrafiliśmy kategorycznie zabronić jej wysługiwania się mężem (
w nagłych przypadkach). Z czasem nasza pobłaźliwość spowodowala, że pozwalala
sobie na coraz częstrze takie przypadki. A efekt jest wlaśnie taki jaki jest.
Oczywiście ludzie Ci są znani jako bardzo szanowana i lubiana ogólnie rodzina.
Przestrzegam wszystkich : pilnowanie czyichś dzieci to odpowiedzialność, jak
się okazuje nie wystarczy być pewnym za siebie aby podjąć się tego
nniełatwego zadania.
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: Przestroga 15.05.03, 14:46
      czy zglosilas to na policje?

izabelski
    • Gość: tempus Re: Przestroga IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 00:31
      Spróbujcie to zgłosić na policję. Taki człowiek może wyrządzić krzywdę wielu
      innym dzieciom!
      • Gość: Maja Re: Przestroga IP: VPN:* / 192.168.0.* 16.05.03, 07:52
        Tak wiem, mąż oczywiście chciałby aby to się skończyło prokuraturą, ale z tego
        co nam powiedzieli w Ośrodku Interwencyjnym ds. Ochrony Praw Dziecka nie
        złapaliśmy go za rękę, ani też poważniejsza krzywda się dziecku nie stała. Pani
        psycholog uznała za pocieszające, że dziecko odebrało to jako przyjemność (choć
        dla mnie to żadne pocieszeni, że już w takim wieku taką przyjemność w ogóle
        poznało) i w ten sposób nie stała mu się większa krzywda. Co natomiast ten
        człowiek robił i czy w ogóle jeszcze coś robił, tego nie wiemy.
        Mogło byc i tak, że dziadek w ogóle sobie nie zdawał sprawy z charakteru zabawy
        dziecka i nie zareagował ( ale to chyba tylko moje pobożne życzenie). Wydaje mi
        się, że każdy normalny człowiek odbiera pewne zachowania jako niewłaściwe i
        niestosowne, tym bardziej to mi się wydaje niemożliwe.
        Nadal nie mieści mi się to w głowie. I ten ogromny niesmak...
        • Gość: mamusia Re: Przestroga IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 09:33
          a ja bym zlozyla skarge na policji, chociazby po to zeby "dziadka" popytali. w
          koncu takie przesluchanie to tez nie przyjemnosc. pewnie, ze to tak jakby za
          morderstwo kogos zbic po pupie, ale zawsze cos. no i moze dziadek gdzies tam w
          komputerowych aktach wyladuje, jesli sie to powtorzy nie bedzie mu juz tak
          latwo sie wymigac. pewnie w jego osobistych aktach nie wolno sprawy przed
          udowodnieniem zaznaczyc, ale gdzies jakis slad pozostanie.
          to pomoze wam rodzicom, da poczucie, ze cos z tym zrobiliscie.
          mysle, ze mozesz faktycznie odetchnac zgodnie z opinia psychologa - nawet
          malenkie dzieci znaja przyjemnosci zmyslowe, wiec jezeli twoj synek potraktowal
          sprawe wylacznie jako przyjemnosc, to moze mial "szczescie". pewnie z czasem
          zda sobie sprawe, ze udzial dziadka byl niedozwolony. ale moze jednak nie
          sprawi mu to poteznego bolu. pewnie kiedys sie bedzie tego wstydzil, wiec wazne
          zeby zawsze wiedzial, ze to nie jego ale dziadka wina.
          jesli nadal "lubi" dziadka to mysle tez, ze do jeszcze wiekszego przestepstwa
          nie doszlo. dzieci wtedy usilnie unikaja danej osoby.
          cieplo pozdrawiam. chcialabym moc cie pocieszyc.
          • izabelski Re: Przestroga 16.05.03, 13:32
            Moim zdaniem powinniscie to zglosic, bo w domu tej bylej niani zadne dziecko
            nie jest bezpieczne.
            NNie sadze, zeby dorosly czlowiek, ktory napastowal Wasze dziecko nie zdawal
            sobie sprawy z tego, ze robi to wbrew prawu a przynajmniej, ze lamie zaufanie,
            jakim go darzyliscie.

izabelski
            • Gość: ewcia Re: Przestroga IP: *.elmont1.com.pl / 192.168.1.* 16.05.03, 14:57
              obowiazek obywatelski nakazuje zglosic wypadek na policje, ale...
              1. czy dziecko nie bedzie przesluchiwane?
              2. jesli tak, to czy to przesluchanie nie bedzie dla dziecka gorszym
              przezyciem, niz to, co juz sie stalo?

• Gość: mamusia Re: Przestroga IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 17:33
                jesli jest tak jak mysle, to w ww przypadku skonczy sie na rozmowie z
                psychologiem w obecnosci sledczego. dopiero w przypadku rozprawy moze dojsc do
                przesluchania przed sadem, ale tutaj tez rzecz zalezy od wieku dziecka. w
                wiekszosci przypadkow sedzia ogranicza sie do rozmowy w obecnosci psychologa
                ale po za sala sadowa. ale do rozprawy pewnie niestety nie dojdzie.
                zaczelabym od zlozenia skargi na podstawie pisemnego raportu psychologa, o tym
                co dziecku sie przydarzylo. to powinno wystarczyc, zeby dziadka pociagnac na
                przesluchanie. gdyby konieczne byly dalsze indagacje chlopca to zapytalabym
                tego psychologa czy do nich dopuscic, tym bardziej skoro malec nie ma
                swiadomosci wyrzadzonej mu krzywdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka