Dodaj do ulubionych

buciki ale duże..................

04.05.07, 15:04
Moja córka jest"wielka" ma ubrania na 164cm a numer buta 42 . Czy któraś mama
ma takie wielkie dziecko jak ja? Córka ma tylko 11 lat!
Obserwuj wątek
    • siasiuszek Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:05
      nie wiem ile będzie miał w wieku 11 lat ale teraz w wieku niespełna 3 nosi 30-31
      • merlinka2 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:07
        druga moja córka ma 9 latek i nosi 32 numer, to Twój syn przebije moją córke
        • siasiuszek Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:08
          niestety chyba tak
    • siasiuszek Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:07
      42 rozmiar buta współczuje szczególnie ze to dziewczynka. Ja mam 41,5 i wiem,
      jaki jest problem z kupieniem damskich bucików. Nie mam pojęcia, dlaczego
      produkują same małe rozmiary. Patrząc po znajomych dużo kobiet ma długie stopy
      i taki sam problem z butami.
      • merlinka2 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:10
        właśnie z takimi butami mam zawsze problem, bo małe ładne są a dużych nie można
        dostać
    • iwoniaw To nic dziwnego 04.05.07, 15:16
      Stopy rosną szybciej niż reszta, prawdopodobnie córka będzie po prostu wysoka i
      ma proporcjonalną do tego stopę, która już nie będzie rosła. Mnie osobiście
      stopa osiągnęłą maksimum gdy byłam w 3-4 klasie podstawówki (czyli w wieku
      Twojej Córki) i do dziś pozostaje nr 38.
      A że 42 u dziewczynki? Jeszcze 20-30 lat temu to był ewenement, ale teraz widzę
      mnóstwo nastolatek z takim numerem buta, co nie dziwne zresztą, każde pokolenie
      jest też ciut wyższe od rodziców, coś musi taki kręgosłup i resztę bezpiecznie
      "trzymać"...
    • omamamia1 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:23
      Moja 12-latka tez ubrania na 164cm,numer buta 38,ale w jej klasie kilka
      dziewczynek ma juz ponad 40,to chyba już nic nadzwyczajnego,pokolenie takie
      rosłe.
    • pati3 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 17:26
      Witaj moja corka ma 11 lat i 170cm wzrostu noga 38 jest równa ze mna
      (szczuplejsza tylko).W porywach rosła 10 cm w ciągu 6 msc:0teraz po badaniach
      wiem ,ze proces wzrostu zatrzymuje się na szczęście bo kregoslup jest
      osłabiony .Niestety teraz dzieci rosna i dojrzewają szybciej (córka dostała juz
      okres ,szkoda bo myślałam ,ze jeszcze jakiś czas będzie miała luz).Ja i mąż
      jesteśmy wysocy i dziwne byloby gdyby córka była niska,aczkolwiek napewno masz
      problem z butami.Pozdrawiam p.s miej na uwadze kregoslup ja trafiłam na super
      specjalistę i nie mamy większych problemów ,ale wszystko mamy pod ciagłą
      kontrolą
      • merlinka2 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:30
        a podajesz jakieś witaminki dla córki? Moja na szczęście jeszcze okresu nie
        dostała, ale za to piersi ma już spore
        pozdrawiam
        • pati3 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:39
          witamin żadnych od 2 lat mam zakaz od okulisty ,wogóle trend na witaminy już
          się skończyłsadpiersi też ma spore (po mamusi)a tak ogólnie to laski będą takie
          wysokie tylko teraz się wyróżniają.W sumie dobrze,że ten okres dostała bo mamy
          pewnosć ,ze już dużo nie urośnie i jeszcze badania to potwierdziłysmileale na
          kręgosłup chuchamy i dmuchamy ,teraz jedzie 2 raz w tym roku do sanatorium na
          rehabiltacje .Jescze 2 lata pracy przed nami ale rokowania są super 100%prosty
          kregoslupsmile)
          • merlinka2 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:42
            to kręgosłup pokrzywił się od szybkiego wzrostu??Bo moja to zdrowa i nic jej nie
            dolega.
            współczuję i pozdrawiam
            • pati3 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:51
              ogólnie taki szybki wzrost odbija sie na wszystkim;gałka oczna nie
              nadąża,kregi odwapniają się (osteoporoza młodzieńcza)ach dużo by pisać .U nas
              wszystko wychodzi po czasie na kontrolach jest oki ,a potem przy konkretnych
              badaniach zawsze coś jest nie tak ..ale teraz jest ;prześwietlkona ;z kazdej
              str stad moje uwagi ale ciesze się ,ze twoja corka jest zdrowa ........a
              myślałaś o modelingu?A moze jakieś konkretne sporty moja uprawia karate(od
              czasu do czasu złoto przywiezie ...hihi).Niestety nie ma u nas siatkówki
              bardzo załuje .Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka