merlinka2 04.05.07, 15:04 Moja córka jest"wielka" ma ubrania na 164cm a numer buta 42 . Czy któraś mama ma takie wielkie dziecko jak ja? Córka ma tylko 11 lat! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siasiuszek Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:05 nie wiem ile będzie miał w wieku 11 lat ale teraz w wieku niespełna 3 nosi 30-31 Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka2 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:07 druga moja córka ma 9 latek i nosi 32 numer, to Twój syn przebije moją córke Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:08 niestety chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:07 42 rozmiar buta współczuje szczególnie ze to dziewczynka. Ja mam 41,5 i wiem, jaki jest problem z kupieniem damskich bucików. Nie mam pojęcia, dlaczego produkują same małe rozmiary. Patrząc po znajomych dużo kobiet ma długie stopy i taki sam problem z butami. Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka2 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:10 właśnie z takimi butami mam zawsze problem, bo małe ładne są a dużych nie można dostać Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw To nic dziwnego 04.05.07, 15:16 Stopy rosną szybciej niż reszta, prawdopodobnie córka będzie po prostu wysoka i ma proporcjonalną do tego stopę, która już nie będzie rosła. Mnie osobiście stopa osiągnęłą maksimum gdy byłam w 3-4 klasie podstawówki (czyli w wieku Twojej Córki) i do dziś pozostaje nr 38. A że 42 u dziewczynki? Jeszcze 20-30 lat temu to był ewenement, ale teraz widzę mnóstwo nastolatek z takim numerem buta, co nie dziwne zresztą, każde pokolenie jest też ciut wyższe od rodziców, coś musi taki kręgosłup i resztę bezpiecznie "trzymać"... Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 15:23 Moja 12-latka tez ubrania na 164cm,numer buta 38,ale w jej klasie kilka dziewczynek ma juz ponad 40,to chyba już nic nadzwyczajnego,pokolenie takie rosłe. Odpowiedz Link Zgłoś
pati3 Re: buciki ale duże.................. 04.05.07, 17:26 Witaj moja corka ma 11 lat i 170cm wzrostu noga 38 jest równa ze mna (szczuplejsza tylko).W porywach rosła 10 cm w ciągu 6 msc:0teraz po badaniach wiem ,ze proces wzrostu zatrzymuje się na szczęście bo kregoslup jest osłabiony .Niestety teraz dzieci rosna i dojrzewają szybciej (córka dostała juz okres ,szkoda bo myślałam ,ze jeszcze jakiś czas będzie miała luz).Ja i mąż jesteśmy wysocy i dziwne byloby gdyby córka była niska,aczkolwiek napewno masz problem z butami.Pozdrawiam p.s miej na uwadze kregoslup ja trafiłam na super specjalistę i nie mamy większych problemów ,ale wszystko mamy pod ciagłą kontrolą Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka2 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:30 a podajesz jakieś witaminki dla córki? Moja na szczęście jeszcze okresu nie dostała, ale za to piersi ma już spore pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pati3 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:39 witamin żadnych od 2 lat mam zakaz od okulisty ,wogóle trend na witaminy już się skończyłpiersi też ma spore (po mamusi)a tak ogólnie to laski będą takie wysokie tylko teraz się wyróżniają.W sumie dobrze,że ten okres dostała bo mamy pewnosć ,ze już dużo nie urośnie i jeszcze badania to potwierdziłyale na kręgosłup chuchamy i dmuchamy ,teraz jedzie 2 raz w tym roku do sanatorium na rehabiltacje .Jescze 2 lata pracy przed nami ale rokowania są super 100%prosty kregoslup) Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka2 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:42 to kręgosłup pokrzywił się od szybkiego wzrostu??Bo moja to zdrowa i nic jej nie dolega. współczuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pati3 Re: buciki ale duże..................pati 04.05.07, 17:51 ogólnie taki szybki wzrost odbija sie na wszystkim;gałka oczna nie nadąża,kregi odwapniają się (osteoporoza młodzieńcza)ach dużo by pisać .U nas wszystko wychodzi po czasie na kontrolach jest oki ,a potem przy konkretnych badaniach zawsze coś jest nie tak ..ale teraz jest ;prześwietlkona ;z kazdej str stad moje uwagi ale ciesze się ,ze twoja corka jest zdrowa ........a myślałaś o modelingu?A moze jakieś konkretne sporty moja uprawia karate(od czasu do czasu złoto przywiezie ...hihi).Niestety nie ma u nas siatkówki bardzo załuje .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś