malwisia24 20.07.08, 00:39 Czy pozwolilibyscie 13 letniej corce na wyjazd za granice z 23 letnia siostra cioteczna? Jezeli nie, jakie macie argumenty przeciw. Wyjazd bylby zorganizowany przez biuro podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: wyjazd 20.07.08, 08:25 za malo danych ... co to za wyjazd? dokąd? na ile? co będą robily? itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
malwisia24 Re: wyjazd 20.07.08, 09:38 Do Chorwacji na 7 dni,w planach plażowanie, pływanie, zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bubikowa Re: wyjazd 20.07.08, 10:44 7 dni to nie tak długo, dojazd, wikt i nocleg zapewniony, więc nie jest tak źle. Bardzo istotną sprawą jest temperament obu pań, wzajemny do siebie stosunek, duża doza rozsądku, pewna dojrzałość i odpowiedzialność za to co robią i za drugą osobę. Czy ta młodsza nie ma tendencji do chadzania własnymi ścieżkami i gubienia się? Albo czy ta starsza nie jest tzw. baleciarą i nie będzie zbywała młodszej. Dzieciaki zwykle inaczej zachowują się przed mamusią i tatusiem, a inaczej we własnym towarzystwie. Czy w sytuacji alarmowej (zgubienie się, jakiś wypadek) jedna i druga będzie potrafiła właściwie zareagować, zwrócić się o pomoc do właściwych osób? Właśnie wróciłam z Chorwacji, gdzie byłam już 3 raz. Na plaży nie ma ratowników, plaża jest kamienista – łatwo skręcić kostkę, dużo jeżowców. To takie detale. Tak poza tym jest tam bezpiecznie (nigdy nie słyszałam o kradzieżach czy napadach), Chorwaci niezwykle przyjaźni, baaaardzo dużo Polaków. Służba zdrowia prężna, turyści traktowani z pierwszeństwem – niestety dane mi było przekonać się o tym kilka razy na tym wyjeździe (małe dziecko - pierwsza pomoc i szpital). Oczywiście nie ma co roztaczać czarnych wizji ale… strzeżonego Pan Bóg strzeże. Rozmowa przygotowawcza do wyjazdu jest nieodzowna. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: wyjazd 20.07.08, 11:08 Ja synowi lat 13 na 100% pozwoliłabym na wyjazd z bratem - lat 24, a i z siostrą lat 21. 23 lata to wiek, gdzie wiele dziewczyn ma wlasne dzieci i bez problemu się nimi opiekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: wyjazd 20.07.08, 14:19 Puściłabym, gdybym wiedziała, że obie dziewczyny są rozsądne jak na swój wiek. Odpowiedz Link Zgłoś