20.07.08, 00:39
Czy pozwolilibyscie 13 letniej corce na wyjazd za granice z 23 letnia siostra
cioteczna? Jezeli nie, jakie macie argumenty przeciw. Wyjazd bylby
zorganizowany przez biuro podrozy.
Obserwuj wątek
    • lila1974 Re: wyjazd 20.07.08, 08:25
      za malo danych ... co to za wyjazd? dokąd? na ile? co będą robily?
      itd. itp.
      • malwisia24 Re: wyjazd 20.07.08, 09:38
        Do Chorwacji na 7 dni,w planach plażowanie, pływanie, zwiedzanie.
        • bubikowa Re: wyjazd 20.07.08, 10:44
          7 dni to nie tak długo, dojazd, wikt i nocleg zapewniony, więc nie jest tak źle.
          Bardzo istotną sprawą jest temperament obu pań, wzajemny do siebie stosunek,
          duża doza rozsądku, pewna dojrzałość i odpowiedzialność za to co robią i za
          drugą osobę. Czy ta młodsza nie ma tendencji do chadzania własnymi ścieżkami i
          gubienia się? Albo czy ta starsza nie jest tzw. baleciarą i nie będzie zbywała
          młodszej. Dzieciaki zwykle inaczej zachowują się przed mamusią i tatusiem, a
          inaczej we własnym towarzystwie. Czy w sytuacji alarmowej (zgubienie się, jakiś
          wypadek) jedna i druga będzie potrafiła właściwie zareagować, zwrócić się o
          pomoc do właściwych osób? Właśnie wróciłam z Chorwacji, gdzie byłam już 3 raz.
          Na plaży nie ma ratowników, plaża jest kamienista – łatwo skręcić kostkę, dużo
          jeżowców. To takie detale. Tak poza tym jest tam bezpiecznie (nigdy nie
          słyszałam o kradzieżach czy napadach), Chorwaci niezwykle przyjaźni, baaaardzo
          dużo Polaków. Służba zdrowia prężna, turyści traktowani z pierwszeństwem –
          niestety dane mi było przekonać się o tym kilka razy na tym wyjeździe (małe
          dziecko - pierwsza pomoc i szpital). Oczywiście nie ma co roztaczać czarnych
          wizji ale… strzeżonego Pan Bóg strzeże. Rozmowa przygotowawcza do wyjazdu jest
          nieodzowna.
          • verdana Re: wyjazd 20.07.08, 11:08
            Ja synowi lat 13 na 100% pozwoliłabym na wyjazd z bratem - lat 24, a
            i z siostrą lat 21.
            23 lata to wiek, gdzie wiele dziewczyn ma wlasne dzieci i bez
            problemu się nimi opiekuje.
        • lila1974 Re: wyjazd 20.07.08, 14:19
          Puściłabym, gdybym wiedziała, że obie dziewczyny są rozsądne jak na
          swój wiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka