Dodaj do ulubionych

wypadaja włosy

IP: *.ath.spark.net.gr 02.10.03, 22:23
Kazdego ranka czeszac dziecko wyciagam ze szczotki garsc wlosow. Moja corka
ma dlugie blond wlosy i czegos takiego jeszcze nigdy nie bylo, teraz wlosy
wychodza jej naprawde garsciami. Dodam, ze od roku ma juz objawy
dojrzewania, tradzik, slaby, ale juz widoczny, zarost lonowy, piersi zaczely
jej rosnac. Bylam u pediatry z pol roku temu i wszystko bylo ok, stwierdzil,
ze dziecko zaczelo szybko, ale fizjologicznie dojrzewac, nie mam sie czym
martwic. Ale moze powinam jej zrobic jakies badania? Bardzo martwia mnie te
wypadajace wlosy. Tylko szczerze mowiac nie mam nawet pojecia jakie zrobic
te badania. Mozecie mi cos doradzic? Moje dziecko nigdy nie bylo chorowite,
dwa lata temu robilam jej wszysktie badania krwi, moczu, ekg, wszystko w
normie, okaz zdrowia. Czego objawem moga byc zatem takie garsciami
wypadajace wlosy u dziecka?
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Nikt nic mi nie poradzi? nt IP: *.ath.spark.net.gr 03.10.03, 16:51
      • sanis Re: Nikt nic mi nie poradzi? nt 04.10.03, 19:13
        Kontroluj odżywianie sie córki. Może niedojada, przekonana o tym , że np. jest
        zbyt gruba. Poradź się jednak dobrego lekarza ,moze potrzebne są badania krwi,
        a moze to anemia?.
        • Gość: graid Re: Nikt nic mi nie poradzi? nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 17:11
          prosze sprobowac mycia wlosow w szamponie Vichy przeciwko wypadaniu wlosow dla
          kobiet, czasami wystarczy brac witaminki np Vitapil lub silica
          • anetath Re: Nikt nic mi nie poradzi? nt 05.10.03, 19:00
            Vichy to zbyt droga firma. Są przecież równie dobre środki ale tańsze.
            Proszę wypróbować seboradin lotion, serię radical (np. kapsułki wzmacniające
            włosy, szampon) a przede wszystkim najlepiej znaleźć czas i chęci na stosowanie
            domowych odźywek do włosów (źółtko + olejek rycynowy + sok z cytryny) lub
            wcieranie soku z czarnej rzepy (okropnie pachnie, ale rezultat wspaniały).
            Dodatkowo polecam witaminy (falvit, silica)
            • Gość: graid Re: Nikt nic mi nie poradzi? nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 19:17
              seboradin lotion, serię radical- na mnie to nie dzialalo.Dziele sie tym, co
              dla mnie bylo skuteczne- zmarnowalam pare lat, a wlosy wypadaly.., nie mowie
              juz ile kasy wlozylam w dermatologow prywatnych, a pozniej na realizacje
              recept.... Ja tez nie zarabiam duzo- z pensji 1000zl w Warszawie, ktore
              zarabiam musze oplacic mieszkanie, bilet miesieczny, odlozyc na lekarza /bo
              nie mam ubezpieczenia / i wyzyc. Wydatek 30 zl za szampon, to dla mnie tez
              duzo- tylko, ze jest ten szampon bardziej wydajny, skuteczny. I tak, wydajac
              10 zl za szampon, ktory skonczy mi sie w ciagu 3 tygodni wole wydac 30, a
              szampon mam na 1,5- do 2 miesiecy.A efekty byly widoczne po miesiacu- w moim
              przypadku. Nie kupowalam, odzywki z tej serii, bo za droga..., niestety... sad
            • Gość: graid Re: Nikt nic mi nie poradzi? nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 19:18
              sok z czarnej rzepy nie jest wcale dobry dla wlosow suchych, kruchych, bo sie
              po nim wlosy lamia- i to powie Pani kazda pani mgr z apteki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka