bazylea1 10.04.09, 18:03 kiedy (w ktorej klasie) dzieci dowiadują się o takich rzeczach jak rzeź niewiniątek, 10 plaga egipska, historii jak Abraham miał zamiar zabic syna itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: pytanie o program katechezy 11.04.09, 12:03 hehe, jaja sobie robisz??? Na religii przedstawiana jest tylko jasna strona katolacyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sion2 Re: pytanie o program katechezy 11.04.09, 15:05 Czytanie Biblii wraz z rodzicami a pozniej samodzielnie jest zalecane dzieciom od klasy "0", wiecz nic nie stoi na przeszkodzie aby twoje dziecko dowiedzialo sie o wszystkich trudnych wydarzeniach biblijnych juz w wieku 6 lat. Nie pamietam na pamiec precyzjnie co gdzie kiedy ale na 100% wszystkie te wydarzenia + wiele innych jest omawianych w szkole podstawowej. Oczywiscie inaczej sie omawia z 7- latkiem a inaczej z 12-latkiem. Z tego co kojarze o rzezi niewiniatek dzieci sie dowiaduja w 1 klasie z okazji Bozego Narodzenia, o ile wczesniej nie uslyszaly jak byl ten fragment czytany w kosciele akurat. A jesli chcesz mozesz sama wziac nozyczki i powycinac co ci pasuje i stworzyc dzieło pt "The best thriller of the Biblia". Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: pytanie o program katechezy 11.04.09, 21:55 "The best thriller of > the Biblia" a to po jakiemu? koscielnemu? a czy katecheza ma jakis plan? watpie. o rzezi niewiniatek w I klasie? hmm, watpie, podpytalam syna, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: pytanie o program katechezy 11.04.09, 22:47 Szkolna katecheza w ramach przedmiotu "religia", jak każdy szkolny przedmiot, musi mieć program i podręcznik. I najprościej sprawdzić sobie na stronach wydawców Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: pytanie o program katechezy 13.04.09, 09:11 sprawdziłam, ale treść podręczników jest omówiona ogólnikowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasia Re: pytanie o program katechezy 13.04.09, 09:12 Program gdzies w sieci jest bo go ktos mi podrzucił chyba na Wychowaniu w wierze. Tez chciałam poznac program. Odpowiedz Link Zgłoś