korniz 21.04.09, 14:52 Co nasze dzieci powinni powtórzyc .Jak sie nie myle to pytania bedą z polskiego i z matematyki podobne jak rok temu? Czy pani coś waszym dzieciom zasugerowała na co zwrocić uwage? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 15:14 A jakim programem dziecko idzie? Bo jak "Już w szkole" to nie wiem, czy tych testów nie ma w tych książeczkach ze sprawdzianami. Ktoś mi mówił, że są. Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 16:24 a wiesz ze masz racje po co komu wyniki z tego testu?Tylko po to zeby szkola stwierdzila ze ich pani jest dobra badz zla nauczycielką.To raczej Panią sprawdzaja a nie uczni.I tak będą chodzic do 4 kl. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 16:22 korniz napisała: > wesoła szkoła To ci nie pomogę. Ale te testy chyba łatwe są. U nas nie różniły sie stopniem trudności od sprawdzianów semestralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 19:23 w szkole mojej córki dzieci pisały próbny test, a o jutrzejszym nikt im nie wspomniał! mogą nie uczestniczyć w tym teście, czy pani chce ich zaskoczyć?już zgłupiałam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 19:37 Egzamin jest nie jutro tylko we czwartek.Podobno ten test pisza wybrane losowo szkoły .Tez pisali próbne.Maja przyjśc ubrani jak na egzamin.Dla mnie to jak mini matura.Tylko po co to komu potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
joswi70 Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 19:45 Jesli to sprawdzian z operonem, do ktorego odpowiedzi sa dzien pozniej w Wyborczej, to odbedzie sie 23 kwietnia o 9. Arkusz z zeszlego roku jest tu: www.sprawdzian.operon.pl/oskt/edycja_2008/arkusz_pytan.pdf U Zuzi pani powtarza liczby rzymskie, zegar, kalendarz, czesci mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 20:21 taki test próbny pisali, może jutro dowiedzą się czegoś więcej, dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 21.04.09, 21:19 u nas też w czwartek; opcji galowej brak na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
berta75 z punktu widzenia n-la 21.04.09, 21:39 A ja nic nie powtarzam, moi uczniowie nie pisali testu próbnego, nie przychodzą w strojach galowych i nie wytwarzam nerwowej nikomu nie potrzebnej atmosfery. Bo dokładnie ten test nic nie wnosi. Co do wyniku jest niemiarodajny, bo jak nauczyciel zechce to i tak naprowadzi dzieci na właściwą odpowiedź. Co roku głśno komentuję: Po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: z punktu widzenia n-la 22.04.09, 01:02 ano dlatego mojemu chłopakowi mówię- na luzie Stój galowy, czas trwanie 2 godz lekcyjne. Czary mary, więcej chyba zestresowana nauczycielka. A co do testów to chyba szkoły musiały wyrazić chęć wzięcia udziału w teście? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: z punktu widzenia n-la 24.04.09, 23:07 tak - szkoly musialy zglosic chec udzialu w tescie. Szczerze??? w tym roku byl o wiele trudniejszy niz rok temu... Sporo pytan podchwytliwych i nie do przejscia dla dzieci z ryzykiem dysleksji... Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 26.04.09, 12:22 A mnie się test podoba, choć wydaje mi się jakiś dziwnie łatwy... (?), druknęłam mojemu drugoklasiście i rozwiązał wszystko w 20min z jedynym błędem, a do superzdolnych dzieci nie należy... I mimo wszystko uważam, że daje jakiś obraz o wiedzy trzecioklasisty (test). Odpowiedz Link Zgłoś
mmaja1 Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 29.04.09, 10:36 a gdzie mozna go wydrukowac? Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: jutro test ogólnopolski dla klas 3 29.04.09, 12:00 www.sprawdzian.operon.pl/oskt/ Odpowiedz Link Zgłoś