kita32 13.06.10, 19:39 Byłam dzisiaj na pewnej imprezie. Pytanie główne: Co to była za impreza? Pytania dodatkowe: Z kim tam poszłam? I kogo wypatrywałam? Mam nadzieję, że temat się spodoba, zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dezire3 Na dobry początek tygodnia ;D 14.06.10, 20:06 Co to była za impreza na której wczoraj była Kita? 5 mieczy-królowa monet-jakas impreza plenerowa..moze jakies występy oglądałaś albo zawody..rywalizacje (piłka nozna jakies zawody sportowe)ta impreza chyba opierała się na tym że oglądałaś coś..może podziwiałaś Z kim Kita poszła na imprezę? 6 buław-mag-na pewno to jakis dobry przyjaciel czesty bywalec domu bardzo twórczy i wszechstronny Kogo Kita wypatrywała? Kochankowie- 10 buław-może swojej połówki..męza…może czekałas Az dojedzie do was a cos go zatrzymało Oj nie wiem czy cos trafiłam ogólnie mi się to z jakims festynem kojarzy…przygladaniem się obserwowaniem… Pozdrawiam Cie Kito serdecznie i zycze udanego tygodnia;D Odpowiedz Link
dezire3 Jeszcze trzy grosze 14.06.10, 20:15 Przepraszam ale jakoś mi jeszcze przyszła do głowy wystawa fotografii To juz wszystko dziekuję za cierpliwośc dla mojego roztargnienia Odpowiedz Link
kita32 Re: Jeszcze trzy grosze 14.06.10, 22:36 Witaj Dezire! Jak miło przeczytać pierwszą interpretację Tobie też miłego tygodnia życzę Odpowiedz Link
krolowa.mieczy moje karty na razie 15.06.10, 10:50 Witajcie po dłuższej przerwie Wklejam na razie karty, żeby samą siebie zobowiązać do interpretacji i nie pozwolić sobie zdezerterować 1. Impreza ogólnie - 5 pucharów a. miejsce imprezy - as pucharów b. atmosfera - 10 monet 2. osoby na imprezie - 3 mieczy 3. z kim Kita poszła - 4 pucharów 4. kim ta osoba jest dla niej - głupiec 5. kogo Kita wypatrywała - 3 kijów Odpowiedz Link
krolowa.mieczy i interpretacja 15.06.10, 11:42 Kita poszła na imprezę ze swoim dzieckiem; nie wiem czemu odbieram głupca w tym wypadku jako kobietę – z córką Kita się wybrała. Córka była przejęta, zmartwiona, przygnębiało ją coś co się wydarzyło mimo że sprawa nie dotyczyła jej bezpośrednio (4ty puchar pełen, a ona przejmuje się 3ma pustymi). Na tej imprezie byli ludzie tak samo przejęci i zaangażowani w jakieś przedsięwzięcie, jakby mieli wspólny cel; Impreza ma związek z wodą, rzeką, jeziorem, stawem – może to jakaś forma wsparcia dla powodzian. Właściwie to pierwsze moje skojarzenie dotyczyło pogrzebu kogoś z rodziny córki partnera/męża. Bo atmosfera 10 monet – rodzina wielopokoleniowa się spotkała, Kita wpatrywała jakiegoś krewnego – mężczyzny, który obiecał nadjechać ale droga była pusta (może się spóźnił, może zabłądził). Ta rzeka przyszła mi do głowy później gdy wylosowałam asa pucharów jako miejsce – znowu woda jak na 5 puch; wylewająca się woda z pucharu powodująca żal, utratę, smutek, ucieczkę. W tej wersji osoba, której wypatrywała Kita mogłaby być jakimś przywódcą(?), osoba była daleko, Kita widziała ją z oddali jako malutką mróweczkę (nie było telebimów). I 10 monet pasuje do jakieś organizacji – ludzie dobrze się znają, są ze sobą związani jak rodzina. Trzecie skojarzenie napiszę choć najmniej jestem go pewna: Kita była z córką na jakiejś formie terapii rodzinnej; choć nie pasuje to do określenia „impreza”. Więc Kito, weź pod uwagę moje 2 pierwsze wersje jeśli to możliwe. Nie mogę się zdecydować: pogrzeb (ale w niedzielę pogrzeb?) czy powodzianie... Odpowiedz Link
olkacool To i ja :) 15.06.10, 12:21 Och, ja trochę "po łebkach", ale karty wyciągnęłam co to za impreza Głupiec 5 kielichów chyba na świeżym powietrzu, może dla dzieci coś? Wzbudza wiele emocji, przeżyć, chwyta za serce miejsce Rydwan Królowa Monet jakieś ruchliwe, może szkoła i fajnie przygotowane (jedzenie, picie, dekoracje..) albo coś ze zwierzątkami np. cyrk albo wesołe miasteczko (zabawki zwierzątka, wszystko „ruchliwe” albo wystawa zwierzątek rasowych? Ewentualnie to było jakieś przedstawienie… z kim Świat Król Buław ktoś z kim jesteś mocno związana, dziecko, mąż (z kim tworzysz swój świat) może mieszkasz z tą osobą. kogo wypatrywałaś 5 mieczy Kochankowie czegoś co było w ogólnym centrum zainteresowania, może na scenie jakiejś? albo byłego.. Uff Odpowiedz Link
kita32 Re: To i ja :) 15.06.10, 16:31 Wow, witajcie, cieszę się z następnych interpretacji Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Warsztat 142 - impreza 16.06.10, 06:58 Witajcie po przerwie. Kito, fajny temat.Dawno mnie nie było, ale co tam. Spróbuję. być może całkiem kulą w płot, ale karty tak mi jednoznacznie pokazały, ze mie mam wyboru w interpretacji. Zobaczcie sami: Impreza- charakter, czego dotyczyła Wisielec, as pucharów, 7 buław Ha, więc Kita była na spotkaniu przedwyborczym z kandydatem na prezydenta. Wisielec- powieszeni na plakatach, bilbordach kandydaci, as pucharów – deklaracja uczuć, sympatii, wzbudzanie emocji, no i 7 kijów – walka z kontrkandydatem, zbijanie argumentów, walka przedwyborcza Co tam się działo? – 6 buław Kandydat prezentował się z najlepszej strony, próbował pozyskać głosy, chwalił się i punktował Kto był, jacy ludzie- Rycerz buław Ludzie aktywni, którzy chcieli działać, mieć na to wpływ, ogarnięci zapałem, przekonani o swojej sile, bardzo energiczni, mający sporą siłę przebicia, skonsolidowani, jednomyślni, Z kim tam Kita poszła?- 10 mieczy Z ludźmi, którzy maja dosyć obecnego stanu, zdesperowanymi, którym cos mocno dopiekło, dokuczyło, sponiewierało. Kogo wypatrywała? – 3monet No właśnie kandydata, który opowiadał, pokazywał, tłumaczył jak będzie pracował, jakie ma pomysły, prezentował siebie, swój sposób program. Ciekawe, ciekawe...Kito, raczej nie pokuszę się o opcję. Ta 10 mieczy może mówic o PIS-ie, ale może tez o opcji która była w totalnej opozycji, stłamszona,zapomniana itp... Ryc buław raczej raczej na Pis mi nie pasuje, chociaż, sama nie wiem... Pozdrawiam wszystkich uczestników. M Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 142 - impreza 16.06.10, 17:58 Witaj Ma_ewo, miło Cię słyszeć znowu Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Warsztat 142 - impreza 16.06.10, 18:18 Ewciaaaaa, wieeesz cooo? moje karty to imprezy wyborczej też pasują Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Warsztat 142 - impreza 16.06.10, 19:46 też taak sobie pomyslałam ale zobaczymy buziolki dla wszystkich M Odpowiedz Link
dobema Re: Warsztat 142 - impreza 16.06.10, 20:59 he he Marzenko, Tobie również wybory wpadły do głowy! I widzę że mamy ta samą kartę 3 monet na pytanie kogo kita wypatrywała!! Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 142 - impreza 16.06.10, 21:07 Witajcie Ale mi miło Już tyle interpretacji, ho, ho! Odpowiedz Link
dana-25 Re: Warsztat 142 - impreza 16.06.10, 20:10 1.Rodzaj imprezy-3 monet, Królowa mieczy, Cesarzowa 2.Z kim Kita była- Walet pucharów 3. Otoczenie - inni --Rycerz monet 4. Kogo wypatrywała--Świat 5. Co się działo na imprezie-3 pałek, Kochankowie, Rycerz kielichów 6. Atmosfera na imprezie--6 mieczy Rodzaj imprezy - jakiś wykład, konferencja. Byli tam głownie ludzie zainteresowani tematem, lub związani zawodowo z tematem. Atmosfera typowo naukowa. Kita była z kimś z rodziny, najprawdopodobniej z córką lub synem. Na imprezie była tam jakaś gwiazda, ktoś światowy, kto dużo podróżuje lub mieszka za granicą. Kita chciała z tym kimś porozmawiać, podyskutować na jakiś temat. Na imprezie było milo, można było poznać nowych ludzi, dowiedzieć się nowych rzeczy. Odpowiedz Link
dobema Moja interpretacja - gościnna 16.06.10, 20:50 Na jakiej imprezie była Kita w niedzielę – Kochankowie, Umiarkowanie Z kim tam poszła - Słońce Kogo Kita wypatrywała – 3 monety Impreza ta na pewno odbyła się na dworze – wszystkie moje karty są na przestrzeni otwartej. Poszłaś tam albo z dzieckiem / z dziećmi ewentualnie z kimś kto jest Ci bardzo bliski, prawie jak rodzina (Słońce). Impreza ta była bardzo spokojna, zrównoważona, wręcz odpowiednio do charakteru wyważona (Umiarkowanie). Było miło i sympatycznie (Słońce). Kochankowie wskazują, że albo to spotkanie było po to aby dokonać odpowiedniego wyboru np. spotkanie przedwyborcze, albo dokonać wyboru zakupu. Kogo wypatrywałaś – 3 monety. Na mojej karcie mężczyzna jest na podniesieniu, jakby na scenie i pracuje, więc może jednak te spotkanie przedwyborcze, ale z drugiej strony może szukałaś czyjejś pracy, aby ją kupić. Może była to jakaś wystawa, można było chodzić i oglądać i ostatecznie kupić czyjąś pracę (3 monety), lub spotkanie z ulubioną pisarką / pisarzem i zakup jej/jego dzieła. Chyba impreza ta nie była organizowana z wielką pompą, a wiece wyborcza raczej takie są, więc ostatecznie postawię na to drugie, a więc szukałaś kogoś, kto prezentował swoją pracę lub kilka prac, można było dokonać pewnego wyboru i spędzić miło niedzielny dzień. To chyba tyle. Więcej nie wymyślę. Kito, ja tylko gościnnie, bo w piątek wyjeżdżam już na urlop, więc nie wiem jak z dostępem do sieci na miejscu. Mam nadzieję, że jakieś wi-fi będzie i poczytam gdzie Ty byłaś Odpowiedz Link
casablanca76 Re: Warsztat 142 - impreza 17.06.10, 09:25 hmm...chyba nie będę orginalna z tego co widzę ale napiszę to co mi karty powiedziały ... 1) co to była za impreza? - RYDWAN To była impreza objazdowa - ktoś ruszył w trasę, ktoś przyjechał...jakaś gwiazda, ktoś znany. Przychodzi mi jeszcze na myśl że to podróż w trasę która jest drogą życia kogoś... 2) jaki nastrój tam panował? - ÓSEMKA MONET Dobry, z radosnymi widokami na przyszłość, silną motywacją i dumą ze swych dotychczasowych sukcesów.Widać silne zaangażowanie,zdyscyplinowanie i zapał. Tą kartę postrzegam również jako zyski finansowe za dobrze wykonaną pracę. 3) gdzie odbyła się impreza - w pomieszczeniu zamkniętym czy na otwartej przestrzeni? - SZÓSTKA KIELICHÓW Zdecydowanie na otwartej przestrzeni, przy pięknej pogodzie i na terenach gdzie jest przynajmniej namiastka przyrody... 4) osoba znana, która tam zawitała była kobietą czy mężczyzną? - DZIESIĄTKA MIECZY To był zdecydowanie mężczyzna. Mogłabym tu trochę pofilozofować i odpowiedzieć zaraz na pytanie kogo Kita wypatrywała bo ta karta jest jak dla mnie bardzo wymowna.... jakoś tak wbija mi się o głowy (zaryzykuję ) Jarosław Kaczyński. Ta karta podobnie jak karta AW Śmierć pokazuje wielkie zmiany w życiu człowieka,jakieś nagłe nieszczęście,wypadek,ruinę życia, rozstanie...Jarosław i Lech Kaczyńscy byli bliźniakami a wiadomo jaka więź łączy takie rodzeństwo (zazwyczaj czują,myślą i robią to samo lub prawie to samo...) Może to była impreza polityczna, taka z rodzaju "kiełbaska przedwyborcza"z udziałem Jarosława Kaczyńskiego,który jest w żałobie po bracie - tak jakoś mi się skojarzyło.... 5) z kim tam poszła? - PIĄTKA KIELICHÓW no tu to mam problemik bo najprościej to byłoby powiedzieć że z mężczyzną ale nie rozumiem tej żałoby na karcie w tym przypadku...chyba chodzi o to że osoba z którą poszłaś była fanem Lecha Kaczyńskiego lub jest fanem Jarosława i łączy się z nim w żałobie i bólu... 6) w jakim nastroju była Kita po imprezie? - TRÓJKA BUŁAW tak ogólnie to nastrój Kity był raczej pozytywny z dobrymi widokami na przyszłość. Teraz wyczekuje wyborów żeby przekonać się kto wygra. Sorki Kita że tak sobie pofolgowałam i jednoznacznie podeszłam do interpretacji ale takie karty miałam że patrząc na nie ogólnie jako na całość to taka bajeczka mi wyszła i wiem że chyba przesadziłam... jeszcze raz sorki i życzę miłego dnia Odpowiedz Link
canada53 Re: Warsztat 142 - impreza 17.06.10, 23:07 A wiecie, że moje karty też by do takiego wiecu przedwyborczego pasowały. Ale zupełnie o tym nie pomyślałam. Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 142 - impreza 18.06.10, 00:14 Witajcie, Casablanko i Canado Cieszę się z Waszego uczestnictwa Odpowiedz Link
casablanca76 Re: Warsztat 142 - impreza 18.06.10, 08:55 ma_ewo mam nadzieję że to nie jest spowodowane zbliżającymi się wyborami haha! ;D a jeśli tak i większość ma trafienia to biedna Kita będzie miala problem... Odpowiedz Link
kita32 rozwiązanie 20.06.10, 18:16 Wybrałam się z wnukiem na przedstawienie teatralno-widowiskowe. Przedstawienie odbywało się „pod gołym niebem” w częściowo zamkniętej przestrzeni – w ruinach Zamku Krzyżackiego. Główną atrakcją były walki rycerskie i występy aktorów w strojach z dawnej epoki. Występowali zarówno aktorzy z obydwu teatrów toruńskich jak i członkowie Bractwa Rycerskiego. Mój syn należy do Bractwa Rycerskiego. Miał tam być, chociaż nie wybrano go do przedstawienia. Wypatrywaliśmy go z wnuczkiem – widzieliśmy jak w stroju (uszytym przeze mnie) pomaga ustawiać dekoracje. Okazało się, że w przedstawieniu również wziął udział – jako postać drugo- lub trzecioplanowa – trzymał chorągiew towarzysząc grupom rycerzy. Przedstawienie było drugim z cyklu przedstawień na Zamku Krzyżackim. Fabułę świetnie opisują karty Dezire: 5 Mieczy i Królowa Monet – intryga, walka, paru poległych, i wielki skarb Templariuszy. Oparta była częściowo na faktach: Wielki Mistrz Krzyżacki Werner von Orseln został zabity przez Jana von Endorfa, który na polecenie mocodawców zamachu udawał chorego umysłowo. Historycy podejrzewają, że Wielki Mistrz został zabity, bo chciał oddać przechowywany w Malborku skarb Templariuszy. Żeby dzieciom nie było żal Wielkiego Mistrza - został on pokazany jako ktoś wredny, prawie (tzn. nieudolnie) zabijający „ podsłuchiwaczy”. Fabuła była trochę mało czytelna, ale były walki, byli spiskowcy, był skarb i była akcja. Atrakcją dodatkową były występy ulicznych kuglarzy, którzy żonglowali kijami z płonącymi końcami i ziali ogniem. Bardzo mi się podobała gra aktorów. Przyciągali wzrok i słuch. Byłam zaskoczona, że takie byle co – jeżeli chodzi o fabułę – można tak świetnie zagrać. Ani trochę się nie nudziłam. Tłum na przedstawieniu był niesamowity. Byłam z wnukiem wcześniej, czekając na otwarcie bramy. Ale nie załapaliśmy się na miejsca siedzące. Wiedziałam, że nie dam rady stać przez godzinę, więc ominęłam barierkę i usiadłam w głębi dekoracji z boku sceny. A wnuk, też ominąwszy barierkę usiadł na murku w lepszym miejscu widokowym. Wkrótce murek zapełnił się również innymi dziećmi. Wypatrywałam wśród osób biorących udział w przedstawieniu – przede wszystkim mojego syna, również rozpoznawałam paru jego kolegów, oraz przyglądałam się uważnie strojom. Ciężar uszycia strojów dla mojego syna spoczywa na mnie. Nie da się ich kupić ani w sklepach, ani w „ciuchaczach”, a u krawcowych uszycie takiego nietypowego stroju jest bardzo drogie. Przedstawienie było w niedzielę, a ja do środy miałam synowi uszyć gacie i nogawice – zgodne ze średniowiecznymi wzorcami. Przyglądałam się uważnie jak to wygląda co mam uszyć. (Uszyłam tylko gacie, nogawic nie zdążyłam... Poszedł w środę na pasowanie na rycerza bez nogawic...) Wnukowi ścierpły trochę nogi na murku, ja trochę zmarzłam, ale byliśmy bardzo zadowoleni Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Dezire 20.06.10, 18:18 Co to była za impreza na której wczoraj była Kita? 5 mieczy-królowa monet-jakas impreza plenerowa.. moze jakies występy oglądałaś albo zawody..rywalizacje (piłka nozna jakies zawody sportowe)ta impreza chyba opierała się na tym że oglądałaś coś..może podziwiałaś ......Świetnie! To był występ plenerowy! A karty niesamowicie pasują do fabuły przedstawienia Z kim Kita poszła na imprezę? 6 buław-mag-na pewno to jakis dobry przyjaciel czesty bywalec domu bardzo twórczy i wszechstronny ......tak, był okres, że ten wnuczek bywał u nas codziennie po szkole Mag mi osobiście skojarzył się z jego niesamowicie szybkim wzrostem. Właśnie zauważyłam, że już jest mojego wzrostu, a ma dopiero 11 lat... Kogo Kita wypatrywała? Kochankowie- 10 buław-może swojej połówki..męza…może czekałas Az dojedzie do was a cos go zatrzymało ......bardzo ciepło – syna wypatrywałam Oj nie wiem czy cos trafiłam ogólnie mi się to z jakims festynem kojarzy…przygladaniem się obserwowaniem… ......Zabrałam wnuka z pół-festynu (malowanie ścian baru pod okiem studentki ASP), gdzie przed swoją pracą odprowadziła go mama i przeszłam do Starego Miasta na przedstawienie. Przepraszam ale jakoś mi jeszcze przyszła do głowy wystawa fotografii .......blisko, bo związane z przyglądaniem się ......Świetna interpretacja, Dezire Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Królowej Mieczy 20.06.10, 18:20 Impreza ogólnie - 5 pucharów a. miejsce imprezy - as pucharów b. atmosfera - 10 monet 2. osoby na imprezie - 3 mieczy 3. z kim Kita poszła - 4 pucharów 4. kim ta osoba jest dla niej - głupiec 5. kogo Kita wypatrywała - 3 kijów Kita poszła na imprezę ze swoim dzieckiem; nie wiem czemu odbieram głupca w tym wypadku jako kobietę – z córką Kita się wybrała. ....... z wnuczkiem, synem córki Córka była przejęta, zmartwiona, przygnębiało ją coś co się wydarzyło mimo że sprawa nie dotyczyła jej bezpośrednio (4ty puchar pełen, a ona przejmuje się 3ma pustymi). .........Trochę było jemu niewygodnie, bo z braku innych wygodnych miejsc siedział na murku, zwisały mu nogi i bolały trochę. Na tej imprezie byli ludzie tak samo przejęci i zaangażowani w jakieś przedsięwzięcie, jakby mieli wspólny cel; Impreza ma związek z wodą, rzeką, jeziorem, stawem – może to jakaś forma wsparcia dla powodzian. .........Przejęci – tak. Również woda była blisko, bo ruiny Zamku Krzyżackiego są przy wałach ochronnych starego miasta tuż nad Wisłą, która jeszcze miała bardzo wysoki poziom wody – w czasie przechodzenia fali bulwary obok były zalane. Właściwie to pierwsze moje skojarzenie dotyczyło pogrzebu kogoś z rodziny córki partnera/męża. Bo atmosfera 10 monet – rodzina wielopokoleniowa się spotkała, ........Na imprezie było jak najbardziej wielopokoleniowo – były dzieci w każdym wieku z rodzicami lub dziadkami. Kita wpatrywała jakiegoś krewnego – mężczyzny, który obiecał nadjechać ale droga była pusta (może się spóźnił, może zabłądził). .......Wypatrywałam syna, który od czasu do czasu występował na scenie lub migał w tle. Ta rzeka przyszła mi do głowy później gdy wylosowałam asa pucharów jako miejsce – znowu woda jak na 5 puch; wylewająca się woda z pucharu powodująca żal, utratę, smutek, ucieczkę. ........Dochodziłam w to miejsce z wnukiem idąc wzdłuż Wisły – oglądaliśmy wały z worków i wysoką wodę. W tej wersji osoba, której wypatrywała Kita mogłaby być jakimś przywódcą(?), osoba była daleko, Kita widziała ją z oddali jako malutką mróweczkę (nie było telebimów). I 10 monet pasuje do jakieś organizacji – ludzie dobrze się znają, są ze sobą związani jak rodzina. ..........Nie był daleko, ale jednak niedostępny. Bractwo Rycerskie – nawet w nazwie jest to „rodzinna” organizacja. W atmosferze też jest u nich rodzinnie. Trzecie skojarzenie napiszę choć najmniej jestem go pewna: Kita była z córką na jakiejś formie terapii rodzinnej; choć nie pasuje to do określenia „impreza”. Więc Kito, weź pod uwagę moje 2 pierwsze wersje jeśli to możliwe. Nie mogę się zdecydować: pogrzeb (ale w niedzielę pogrzeb?) czy powodzianie... ......Mimo iż to nie to, to zobacz ile masz trafnych szczegółów Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Olkicool 20.06.10, 18:22 co to za impreza Głupiec 5 kielichów chyba na świeżym powietrzu, może dla dzieci coś? ..........dokładnie tak! Wzbudza wiele emocji, przeżyć, chwyta za serce ..........dzieciom bardzo się podobało, tłok był niesamowity. miejsce Rydwan Królowa Monet jakieś ruchliwe, może szkoła i fajnie przygotowane (jedzenie, picie, dekoracje..) .........Ruchliwe obok, bo w niedzielę mnóstwo ludzi jest na spacerze obok na bulwarach, zwykle jeszcze turyści zwiedzają ruiny Zamku. Na scenie też było ruchliwe, bo akcja cały czas była szybka i wciągająca. Dekoracje były jak najbardziej i przede wszystkim rycerze w swoich rycerskich strojach. albo coś ze zwierzątkami np. cyrk .........W trakcie przedstawienia były elementy cyrkowe – żonglowanie płonącymi pałkami i dmuchanie ogniem – nawet ja, chociaż już nie jestem dzieckiem, to nie mogłam oderwać oczu od tych występów. albo wesołe miasteczko (zabawki zwierzątka, wszystko „ruchliwe” albo wystawa zwierzątek rasowych? Ewentualnie to było jakieś przedstawienie… ........przedstawienie – otóż to! z kim Świat Król Buław ktoś z kim jesteś mocno związana, dziecko, mąż (z kim tworzysz swój świat) może mieszkasz z tą osobą. ....... z wnukiem kogo wypatrywałaś 5 mieczy Kochankowie czegoś co było w ogólnym centrum zainteresowania, może na scenie jakiejś? albo byłego.. .......syna wypatrywałam, na scenie Olko, krótko, a jak trafnie!!! Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji MaEwy 20.06.10, 18:24 Impreza- charakter, czego dotyczyła Wisielec, as pucharów, 7 buław Ha, więc Kita była na spotkaniu przedwyborczym z kandydatem na .prezydenta Wisielec- powieszeni na plakatach, bilbordach kandydaci, as pucharów – deklaracja uczuć, sympatii, wzbudzanie emocji, no i 7 kijów – walka z kontrkandydatem, zbijanie argumentów, walka przedwyborcza .....Walka była - na miecze i na scenie . Wzbudzanie emocji też - grą aktorską i odpowiednim scenariuszem przedstawienia. A Wisielec to pewnie dekoracje i milczący wpatrzony w przedstawienie tłum. Co tam się działo? – 6 buław Kandydat prezentował się z najlepszej strony, próbował pozyskać głosy, chwalił się i punktował .......Aktorzy grali fantastycznie. Kto był, jacy ludzie- Rycerz buław Ludzie aktywni, którzy chcieli działać, mieć na to wpływ, ogarnięci zapałem, przekonani o swojej sile, bardzo energiczni, mający sporą siłę przebicia, skonsolidowani, jednomyślni, ......Zgadza się Z kim tam Kita poszła?- 10 mieczy Z ludźmi, którzy maja dosyć obecnego stanu, zdesperowanymi, którym cos mocno dopiekło, dokuczyło, sponiewierało. ......Mój wnuk był trochę obolały i zmęczony. Poprzedni dzień dużo chodził na szczudłach, a tego dnia był już na 3-ej imprezie... Kogo wypatrywała? – 3monet No właśnie kandydata, który opowiadał, pokazywał, tłumaczył jak będzie pracował, jakie ma pomysły, prezentował siebie, swój sposób program. .....Ta Trójka Monet kojarzy mi się z podpatrywaniem jak wyglądają i jak mogą być uszyte stroje z codziennego dnia średniowiecznych czasów. Ciekawe, ciekawe...Kito, raczej nie pokuszę się o opcję. Ta 10 mieczy może mówic o PIS-ie, ale może tez o opcji która była w totalnej opozycji, stłamszona,zapomniana itp... Ryc buław raczej raczej na Pis mi nie pasuje, chociaż, sama nie wiem... ......MaEwo, Twoje karty naprawdę świetnie pasują do wiecu przedwyborczego. I nie da się ukryć, że przedstawienie miało tematykę polityczną. Masz dużo trafień, mimo iż to nie było spotkanie polityczne obecnych czasów. Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Dany 20.06.10, 18:26 1.Rodzaj imprezy-3 monet, Królowa mieczy, Cesarzowa 2.Z kim Kita była- Walet pucharów 3. Otoczenie - inni --Rycerz monet 4. Kogo wypatrywała--Świat 5. Co się działo na imprezie-3 pałek, Kochankowie, Rycerz kielichów 6. Atmosfera na imprezie--6 mieczy Rodzaj imprezy - jakiś wykład, konferencja. .....Ciepło – coś do słuchania i oglądania. Byli tam głownie ludzie zainteresowani tematem, lub związani zawodowo z tematem. .....Tak, dzieci z opiekunami zainteresowani rycerstwem oraz aktorzy i Bractwo Rycerskie. Atmosfera typowo naukowa. .....Głównie artystyczna, ale połączona z przedstawieniem epizodów historycznych i historycznym przedstawieniem epoki. Kita była z kimś z rodziny, najprawdopodobniej z córką lub synem. .....Gorąco – z wnukiem. Na imprezie była tam jakaś gwiazda, ktoś światowy, kto dużo podróżuje lub mieszka za granicą. ......Gwiazdami byli aktorzy – w sumie chyba tylko 4-ka, a reszta to kilkunastu członków Bractwa Rycerskiego i 3-ch z Roty. Kita chciała z tym kimś porozmawiać, podyskutować na jakiś temat. Na imprezie było milo, można było poznać nowych ludzi, dowiedzieć się nowych rzeczy. ......Było miło, tak . Masz dużo trafień, Dano Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Dobemy 20.06.10, 18:30 Na jakiej imprezie była Kita w niedzielę – Kochankowie, Umiarkowanie Z kim tam poszła - Słońce Kogo Kita wypatrywała – 3 monety Impreza ta na pewno odbyła się na dworze – wszystkie moje karty są na przestrzeni otwartej. ....zgadza się, Poszłaś tam albo z dzieckiem / z dziećmi ewentualnie z kimś kto jest Ci bardzo bliski, prawie jak rodzina (Słońce). ...tak. Impreza ta była bardzo spokojna, zrównoważona, wręcz odpowiednio do charakteru wyważona (Umiarkowanie). Było miło i sympatycznie (Słońce). .....Spokojna – tak, chociaż trzymająca w napięciu. Trzech ratowników, którzy stali przy murach – całe szczęście nie miało roboty . Kochankowie wskazują, że albo to spotkanie było po to aby dokonać odpowiedniego wyboru np. spotkanie przedwyborcze, albo dokonać wyboru zakupu. ......to nie. Kochankowie kojarzą mi się z promocją miasta. Kogo wypatrywałaś – 3 monety. Na mojej karcie mężczyzna jest na podniesieniu, jakby na scenie i pracuje, więc może jednak te spotkanie przedwyborcze, .....aktorzy na scenie, ale z drugiej strony może szukałaś czyjejś pracy, aby ją kupić. Może była to jakaś wystawa, można było chodzić i oglądać i ostatecznie kupić czyjąś pracę (3 monety), lub spotkanie z ulubioną pisarką / pisarzem i zakup jej/jego dzieła. ......blisko, Chyba impreza ta nie była organizowana z wielką pompą, a wiece wyborcza raczej takie są, więc ostatecznie postawię na to drugie, a więc szukałaś kogoś, kto prezentował swoją pracę lub kilka prac, można było dokonać pewnego wyboru i spędzić miło niedzielny dzień. To chyba tyle. Więcej nie wymyślę. .......Cały czas byłaś bardzo blisko dokładnej odpowiedzi Kito, ja tylko gościnnie, bo w piątek wyjeżdżam już na urlop, więc nie wiem jak z dostępem do sieci na miejscu. Mam nadzieję, że jakieś wi-fi będzie i poczytam gdzie Ty byłaś ......Przyjemnego urlopu i dobrej pogody Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Casablanki 20.06.10, 18:31 1) co to była za impreza? - RYDWAN To była impreza objazdowa - ktoś ruszył w trasę, ktoś przyjechał...jakaś gwiazda, ktoś znany. Przychodzi mi jeszcze na myśl że to podróż w trasę która jest drogą życia kogoś... ......nie objazdowa, bo wręcz związana z konkretnym miejscem – Zamkiem Krzyżackim. Może Rydwan oznacza tu „przedstawienie akcji”? 2) jaki nastrój tam panował? - ÓSEMKA MONET Dobry, z radosnymi widokami na przyszłość, silną motywacją i dumą ze swych dotychczasowych sukcesów. Widać silne zaangażowanie, zdyscyplinowanie i zapał. .......Tak, Bractwo Rycerskie jest bardzo zaangażowane w te przedstawienia (i kompletowanie strojów), a i aktorzy grali świetnie, z zaangażowaniem. Tą kartę postrzegam również jako zyski finansowe za dobrze wykonaną pracę. .......Tego nie wiem. Ludzie z Bractwa nie dostawali żadnych pieniędzy, stroje wypożyczali aktorom za darmo. Ale aktorzy pewnie byli opłaceni. 3) gdzie odbyła się impreza - w pomieszczeniu zamkniętym czy na otwartej przestrzeni? - SZÓSTKA KIELICHÓW Zdecydowanie na otwartej przestrzeni, przy pięknej pogodzie i na terenach gdzie jest przynajmniej namiastka przyrody... ......tak 4) osoba znana, która tam zawitała była kobietą czy mężczyzną? - DZIESIĄTKA MIECZY To był zdecydowanie mężczyzna. Mogłabym tu trochę pofilozofować i odpowiedzieć zaraz na pytanie kogo Kita wypatrywała bo ta karta jest jak dla mnie bardzo wymowna.... .......Głównymi aktorami byli mężczyźni, wypatrywałam również mężczyznę – mojego syna. A mieczów było multum – walczono na miecze i noszono miecze przy pasach... jakoś tak wbija mi się o głowy (zaryzykuję ) Jarosław Kaczyński. Ta karta podobnie jak karta AW Śmierć pokazuje wielkie zmiany w życiu człowieka, jakieś nagłe nieszczęście, wypadek, ruinę życia, rozstanie...Jarosław i Lech Kaczyńscy byli bliźniakami a wiadomo jaka więź łączy takie rodzeństwo (zazwyczaj czują, myślą i robią to samo lub prawie to samo...) Może to była impreza polityczna, taka z rodzaju "kiełbaska przedwyborcza" z udziałem Jarosława Kaczyńskiego, który jest w żałobie po bracie - tak jakoś mi się skojarzyło.... ......to jednak nie to... 5) z kim tam poszła? - PIĄTKA KIELICHÓW no tu to mam problemik bo najprościej to byłoby powiedzieć że z mężczyzną ale nie rozumiem tej żałoby na karcie w tym przypadku...chyba chodzi o to że osoba z którą poszłaś była fanem Lecha Kaczyńskiego lub jest fanem Jarosława i łączy się z nim w żałobie i bólu... .......Z młodym mężczyzną 6) w jakim nastroju była Kita po imprezie? - TRÓJKA BUŁAW tak ogólnie to nastrój Kity był raczej pozytywny z dobrymi widokami na przyszłość. Teraz wyczekuje wyborów żeby przekonać się kto wygra. ......Nastrój był pozytywny Sorki Kita że tak sobie pofolgowałam i jednoznacznie podeszłam do interpretacji ale takie karty miałam że patrząc na nie ogólnie jako na całość to taka bajeczka mi wyszła i wiem że chyba przesadziłam... jeszcze raz sorki i życzę miłego dnia ......Czasami tak jest, że jakaś myśl „przebije się” zaraz na początku i potem wychodzi taka jednoznaczna interpretacja. Pomijając to, że główna myśl była błędna, to opisy masz trafne Odpowiedz Link
kita32 komentarz do interpretacji Canady 20.06.10, 18:35 Pierwszy rząd licząc od dołu: - karta środkowa (7 Buław) = impreza i jej charakter - karta po lewej (Rycerz Denarów) = miejsce gdzie się ona odbywała - karta po prawej (VI Kochankowie) = kto uczestniczył/był na tej imprezie Drugi rząd od dołu: - karta środkowa (Królowa Kielichów) = co i jak się tam działo Trzeci rząd od dołu: - karta środkowa (10 Mieczy) = Kita i jej samopoczucie na tej imprezie - karta po lewej (9 Mieczy) = co Kita tam robiła - karta po prawej (XX Sąd ostateczny) = z kim tam poszła Najwyższy rząd: - karta środkowa (As Denarów) = kogo Kita tam wypatrywała Jeśli charakter tej imprezy reprezentuje karta 7 buław, to jest ta impreza raczej związana z walką, rywalizacją i tym, że są tam wygrani oraz przegrani. .......świetnie! Czyli mogłyby to być jakiegoś rodzaju zawody, konkurs, albo impreza sportowa. .......to nie Odbywała się ona w miejscu, gdzie przychodzą ludzie ambitni, którzy uparcie dążą do osiągnięcia jakiegoś celu (Rycerz Denarów). Kojarzy mi się więc to miejsce z jakimś ośrodkiem sportowym, gdzie się coś trenuje. .......dokładnie, Zamek Krzyżacki jest miejscem treningów i pokazów członków Bractwa Krzyżackiego. Trenują bardzo często i to niezależnie od pogody. Ale nie wykluczam również czegoś w stylu centrum handlowo-biznesowego, bo akurat ten Rycerz również mógłby sugerować że jest to miejsce związane z ludźmi aktywnymi zawodowo. .......centrum turystyczne – też związane z aktywnością Jako że Rycerz Denarów często symbolizuje ziemię i naturę, podejrzewam, że impreza mogła odbywać się na wolnym powietrzu. ...tak Na tę imprezę przyszło sporo ludzi (VI Kochankowie). Były to często pary. .....Ledwo się mieścili na dziedzińcu zamkowym i murach. Byli to głównie rodzice z dziećmi. Ludzie ci przyszli tam oglądać i oceniać wybory, jakich tam dokonywano. Sama impreza miała dosyć spokojny przebieg (Królowa Kielichów), wszystko odbywało się sprawnie, zgodnie z planami organizatorów i z zachowaniem obowiązujących zasad. Było miło, harmonijnie, coś tam oglądano, może też oceniano, czy się podoba czy nie oraz starano się sprawić na przybyłych jak najlepsze wrażenie. ......dokładnie Kitę pobyt na tej imprezie trochę zmęczył (10 Mieczy). .....gdybym nie znalazła miejsca siedzącego, to nie dałabym rady. Poszłam na imprezę zmęczona, ale sama impreza mnie nie zmęczyła. Chyba bywała już on wcześniej na podobnych imprezach, bo wygląda na to, że ta nie była dla niej niczym nowym czy nieznanym. Kita wiedziała wcześniej czego się tam ma spodziewać i raczej nic jej tam nie zaskoczyło. .....Wcześniej nie byłam i fabuły przedstawienia też nie znałam, ale miałam ogólne pojęcie jak to będzie wyglądać - z opowiadań syna. A co Kita tam robiła? Chyba czymś się niepokoiła, coś tam analizowała i generalnie trwała w niepewności (9 Mieczy). ......Wyczułaś moje myślenie o szyciu strojów z tamtej epoki. Poza tym ogólnie boję się tego zainteresowania mojego syna. Wiedziałam, że tych trzech ratowników, to nie bez powodu stoi z boku. Dawid nie raz wracał z treningów poobijany, ostatnio pękła mu metalowa rękawica rycerska na palcu – gdyby jej nie miał, to straciłby palec... Może komuś ona tam kibicowała? Nie wygląda mi na to, aby Kita była aktywną uczestniczką tej imprezy, raczej tylko tam siedziała, słuchała, oglądała i przeżywała to, co tam się działo. Poszła tam ona ze swoją rodziną – mężem i dziećmi (XX Sąd ostateczny). Wypatrywała tam ona kogoś, kto startował jako uczestnik tej imprezy i miał być na niej w jakiś sposób nagrodzony (As Denarów). ....genialnie! Wypatrywałam syna, uczestniczenie w przedstawieniu jest formą nagrody za aktywne branie udziału w treningach. Możliwe też, że było to ktoś związany z miejscem na którym odbywała się ta impreza, ktoś z organizatorów czy osób dzięki którym ta impreza się w ogóle odbyła lub ktoś kto ich tam zaprosił. ......Syn jest związany z tym miejscem z powodu częstych tam treningów. No i dalej nie wiem za bardzo co to mogła być za impreza. Jakiś turniej sportowy? Albo wystawa połączona z ocenianiem (na przykład wystawa psów czy kotków). Ciekawa jestem, całe szczęście, że rozwiązanie będzie niedługo podane . ......turniej, wystawa – blisko, blisko. Canado, napisałaś świetną interpretację Odpowiedz Link
kita32 zwycięzca 20.06.10, 18:48 Przede wszystkim gratuluję wszystkim uczestnikom. Zadanie było trudne, a trafień bardzo dużo. Dzisiaj przyjechała do domu moja córka Iwona i zgadywała co to za impreza na której byłam tydzień temu, z kim poszłam i kogo wypatrywałam. Bawiłyśmy się w 21 pytań, chociaż przestałyśmy liczyć pytania. W końcu córka zgadła, ale to trochę trwało . Tak, tak, to było trudne pytanie i było mnóstwo możliwości odpowiedzi na nie. Wypadłyście bardzo dobrze - wszystkie . Bardzo ucieszyła mnie interpretacja Dezire - pierwsza i już z dużą ilością trafień. Pomyślałam, że jak Dezire nikt nie przebije, to wygra . Bardzo mi się podobała interpretacja Olkicool - krótka ale treściwa. No, ale jak Canada napisała swoją interpretację, to ilością i jakością swoich trafień wybiła się na prowadzenie Canado, wygrałaś!!! gratulacje!!! Odpowiedz Link
dana-25 Gratulacje!!! 20.06.10, 19:04 Canado gratuluję świetnej interpretacji!!! Kito, fajny temat Odpowiedz Link
dezire3 Re: Gratulacje!!! 20.06.10, 19:27 Brawo Canado;D Kito ty to masz naprawde ciekawe sposoby na wypoczynek..świetny temat no i sama impreza nietuzinkowa;D Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
canada53 Re: Gratulacje!!! 20.06.10, 19:56 Ojejku, jejku! Dziś trochę później zasiadłam do komputera, a tu taka niespodzianka! Bardzo się cieszę i dziękuję wszystkim za miłe słowa. A impreza rzeczywiście super, nigdy na takiej nie byłam ale podejrzewam, że musiało to być wspaniałe widowisko. Odpowiedz Link
olkacool Re: Gratulacje!!! 20.06.10, 20:09 Brawa dla Canady! Dzięki Kito za fajny temat ćwiczeń I gratulacje dla wszystkich!!!! Odpowiedz Link
kita32 Re: Gratulacje!!! 20.06.10, 20:16 > A impreza > rzeczywiście super, nigdy na takiej nie byłam ale podejrzewam, że musiało to być > wspaniałe widowisko. ....Było wspaniałe i takie naprawdę nietypowe - lokalny folklor - to był trudny temat. Odpowiedz Link
casablanca76 Re: Gratulacje!!! 21.06.10, 19:48 super spędzony czas kito gratulacje dla canady i dla pozostałych uczestników - temat był ciekawy i intrygujący ;D Odpowiedz Link
kita32 Re: Gratulacje!!! 20.06.10, 20:11 > Kito ty to masz naprawde ciekawe sposoby na > wypoczynek..świetny temat no i sama impreza nietuzinkowa;D ....Dzięki, Dezire Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział we wspólnej zabawie (i nauce) jaką są warsztaty Odpowiedz Link
canada53 To ja też dodam swoją interpretację 17.06.10, 22:53 Pierwszy rząd licząc od dołu: - karta środkowa (7 Buław) = impreza i jej charakter - karta po lewej (Rycerz Denarów) = miejsce gdzie się ona odbywała - karta po prawej (VI Kochankowie) = kto uczestniczył/był na tej imprezie Drugi rząd od dołu: - karta środkowa (Królowa Kielichów) = co i jak się tam działo Trzeci rząd od dołu: - karta środkowa (10 Mieczy) = Kita i jej samopoczucie na tej imprezie - karta po lewej (9 Mieczy) = co Kita tam robiła - karta po prawej (XX Sąd ostateczny) = z kim tam poszła Najwyższy rząd: - karta środkowa (As Denarów) = kogo Kita tam wypatrywała Jeśli charakter tej imprezy reprezentuje karta 7 buław, to jest ta impreza raczej związana z walką, rywalizacją i tym, że są tam wygrani oraz przegrani. Czyli mogłyby to być jakiegoś rodzaju zawody, konkurs, albo impreza sportowa. Odbywała się ona w miejscu, gdzie przychodzą ludzie ambitni, którzy uparcie dążą do osiągnięcia jakiegoś celu (Rycerz Denarów). Kojarzy mi się więc to miejsce z jakimś ośrodkiem sportowym, gdzie się coś trenuje. Ale nie wykluczam również czegoś w stylu centrum handlowo-biznesowego, bo akurat ten Rycerz również mógłby sugerować że jest to miejsce związane z ludźmi aktywnymi zawodowo. Jako że Rycerz Cenarów często symbolizuje ziemię i naturę, podejrzewam, że impreza mogła odbywać się na wolnym powietrzu. Na tę imprezę przyszło sporo ludzi (VI Kochankowie). Były to często pary. Ludzie ci przyszli tam oglądać i oceniać wybory, jakich tam dokonywano. Sama impreza miała dosyć spokojny przebieg (Królowa Kielichów), wszystko odbywało się sprawnie, zgodnie z planami organizatorów i z zachowaniem obowiązujących zasad. Było miło, harmonijnie, coś tam oglądano, może też oceniano, czy się podoba czy nie oraz starano się sprawić na przybyłych jak najlepsze wrażenie. Kitę pobyt na tej imprezie trochę zmęczył (10 Mieczy). Chyba bywała już on wcześniej na podobnych imprezach, bo wygląda na to, że ta nie była dla niej niczym nowym czy nieznanym. Kita wiedziała wcześniej czego się tam ma spodziewać i raczej nic jej tam nie zaskoczyło. A co Kita tam robiła? Chyba czymś się niepokoiła, coś tam analizowała i generalnie trwała w niepewności (9 Mieczy). Może komuś ona tam kibicowała? Nie wygląda mi na to, aby Kita była aktywną uczestniczką tej imprezy, raczej tylko tam siedziała, słuchała, oglądała i przeżywała to, co tam się działo. Poszła tam ona ze swoją rodziną – mężem i dziećmi (XX Sąd ostateczny). Wypatrywała tam ona kogoś, kto startował jako uczestnik tej imprezy i miał być na niej w jakiś sposób nagrodzony (As Denarów). Możliwe też, że było to ktoś związany z miejscem na którym odbywała się ta impreza, ktoś z organizatorów czy osób dzięki którym ta impreza się w ogóle odbyła lub ktoś kto ich tam zaprosił. No i dalej nie wiem za bardzo co to mogła być za impreza. Jakiś turniej sportowy? Albo wystawa połączona z ocenianiem (na przykład wystawa psów czy kotków). Ciekawa jestem, całe szczęście, że rozwiązanie będzie niedługo podane . Odpowiedz Link