Dodaj do ulubionych

Warsztat 165 - styczeń

21.11.10, 20:03
Wydaje mi się ze daawno nie było czegos zwiazanego z PRZYSZLOSCIA
Poza tym mój poprzedni warsztat był dosc złozony, wiec teraz prosto:

Postaram się tak to ując, żeby Wam nic nie podpowiedzieć.
Otóż 31 stycznia cos się stanie/ cos się odbedzie/ cos jest zaplanowane/ cos mam zaplanowane....

Co to za wydarzenie? Co się ma stac? Z jaka sfera życia to jest zwiazane?

Ufam, ze same zadacie sobie pytania pomocnicze, które Was nakierują.....
Mam nadzieje, ze nie jest to zbyt ogolne, ale to ponieważ to konkretne wydarzenie ufam, ze karty ładnie to pokażąsmile))

Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 165 - styczeń 21.11.10, 23:59
      Intrygujące smile Ciekawy temat.
      • klamra Re: Warsztat 165 - styczeń 22.11.10, 22:38
        Dziewczyny wyjeżdzam jutro wieczorem, nie wiem czy będe mogła na bieżąco śledzić rozwój akcjismile
        ale na pewno w niedziele wszystko w terminie się ukaże i okaże.
        • camaretto Re: Warsztat 165 - styczeń 26.11.10, 19:47
          Coś wszyscy wyjechali... a myślałam że tylko ja mam dosyć wink
          • kita32 Re: Warsztat 165 - styczeń 26.11.10, 20:04
            Ho, ho, jestem pierwsza big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/KjWSmvv9LRyeuTVAEB.jpg
            Początek zdarzenia – As Monet – coś zostanie zainicjowane,
            kulminacja – 10 Monet – wszystko zapięte na ostatni guzik,
            zakończenie – 8 Monet – pracowite.
            Energia – 8 Mieczy – ciasno, jakieś przytłoczenie;
            Łatwo – 5 Pucharów – wejść w emocje;
            Trudno – 6 Kijów – zabraknie poczucia satysfakcji? Problemy z kimś o władczej naturze?
            Oczekiwania Klamry – Paź Mieczy – spodziewa się pomocników;
            Z kim – Diabeł – z pasjonatem,
            Gdzie – Królowa Kijów – w pięknym miejscu.

I teraz trzeba coś z tego sklecić...

Mam dwa skojarzenia – jedno, że 31 stycznia Klamra będzie coś zaczynać lub robić, co wiąże się z jej pracą, a drugie – że przeprowadzi się do własnego mieszkania. To mieszkanie mi bardzo pasuje.
            As Monet – to jak wejście w nowe życie od strony organizacyjnej, 10 Monet – duże poczucie bezpieczeństwa, a 8 Monet to wykańczanie, rozpakowywanie się, układanie rzeczy na swoje miejsce. Do mieszkania pasuje. Okaże się trochę przyciasne, gdy wprowadzi się do niego z wszystkimi rzeczami (8 Mieczy). Dużo przy tym emocji (5 Pucharów) i trudno będzie zapanować nad bałaganem (6 Kijów). Trzeba będzie jeszcze trochę pracy włożyć, przemyśleć co gdzie ustawić (Paź Mieczy) i na to Klamra jest przygotowana. I ogólnie miaszkanko jest piękne (Królowa Kijów).

Ale to jedna z wersji. To może być jeszcze rozpoczęcie jakiejś własnej działalności biznesowej, ewentualnie jakieś wydarzenie związane z aktualną pracą.

Jak jeszcze przyjdzie mi coś do głowy, to dopiszę.
            • kita32 Re: Warsztat 165 - styczeń 27.11.10, 12:03
              Jeszcze zauważyłam wczoraj, że przeoczyłam pytanie o sferę życia jakiej dotyczy wydarzenie z 31 stycznia. Wyciągnęłam więc kartę na to pytanie - Kochankowie!!!
              Wnioskuję więc, że dotyczy prywatnej sfery życia - przeprowadzanie się do własnego mieszkanka pasuje jak najbardziej smile, może to być również wprowadzenie się partnera lub jego powrót do domu po dłuższej nieobecności albo wprowadzenie się do partnera.
              Ogólnie może mieć związek z miłością lub z rozpoczęciem "nowego" życia.

Jestem bardzo ciekawa smile.

Jeżeli frekwencja się nie zmieni, to mam szansę wygrać, hi! hi! big_grin
              Żartuję oczywiście - wiem, że do niedzieli do 18-ej sypną się interpretacje smile.
              Ale ja rozwiązanie przeczytam dopiero między 21.30 a 22.30 - jak wrócę do domu. Chyba, że uda mi się zerknąć do internetu w jakiejś przerwie w pracy...
              • tarot.marsylski Re: Warsztat 165 - styczeń 27.11.10, 15:10
                bez sensu są pytania o przyszłość na warsztatach wg. mnie chyba że chcesz dać rozwiązanie w styczniu bo wątpię że wiesz jaki wtedy bedzie ten dzień na 101 % i nawet w tej konwencji karty wyszły

wisielec,paź mieczy,rycerz mieczy
                coś niespodziewanego,czego nie planujesz,coś nagłego
                • kita32 Re: Warsztat 165 - styczeń 27.11.10, 16:02
                  Ale Klamra ma jakieś przewidywania co do tego dnia. Ja podeszłam do tego pytania nastawiając się na przewidywania Klamry. Jeżeli ma na ten dzień ustanowioną datę ślubu smile, to na dzień dzisiejszy jest to data ślubu chociażby nie wiadomo co się dalej działo.

Pytanie Klamry jest jednak niebezpieczne. Bo spodziewa się czegoś, a nam mogą wyjść niestworzone rzeczy. Na przykład zwykle dopisuję tu, tak poza konkursem, skojarzenia mojego męża. Teraz powiedział: " to ostatni dzień pracy Klamry - ma ją zapewnioną do 31 stycznia". Nie chciałam napisać tego skojarzenia, bo mogło wprowadzić niepokój. Gdyby dotyczyło przeszłości, to nie ma żadnego niepokoju. Ale gdy dotyczy przyszłości, to Klamra może zacząć myśleć: " O rety, a jak stracę pracę 31 stycznia..?". Pytanie Klamry jest dla niej niebezpieczne, bo nasze interpretacje mogą ją zaniepokoić. A my też, w zależności jakie kto wylosuje karty, możemy być skrępowani bojąc się zamieszać jej w głowie...

Tarocie, Twoje karty bym zinterpretowała inaczej, jako dzień długo oczekiwanej (Wisielec) operacji (Miecze). Najpierw Klamrę weźmie w obroty personel pomocniczy (Paź), a potem chirurdzy (Rycerz Mieczy).
                  • kita32 Re: Warsztat 165 - styczeń 27.11.10, 16:08
                    Rozkład Tarota i mój razem pasują jeszcze do 31 stycznia jako do przewidywanej daty porodu dziecka. Wisielec Tarota, to może być ciąża - długo trwa i jest oczekiwaniem na dziecko. U mnie Monety - też potrafią pokazywać ciążę. U mnie energia 8 Mieczy - jak najbardziej pasuje do porodu. Tylko jedna rzecz nie pasuje - żeby przewidzieć datę porodu smile
                    • camaretto Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 07:55
                      Miałam identyczne skojarzenia, Kito. I też ten pomysł zarzuciłam smile . tak w ogóle to nei czytałam wcześniej twojej interpretacji, a sa prawie identyczne smile
                      Poz
                      • kita32 Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 12:35
                        Raźniej się zrobiło, Camaretto, jak pojawiłaś się na forum smile.
                        I cieszę się, że mamy dużo wspólnego w swoich interpretacjach smile.
    • camaretto Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 07:52
      https://lh3.ggpht.com/_gU0rCsYf02U/TPHb4uWX9zI/AAAAAAAAADk/RgiA1wRcU6E/Nowy-1.jpg

Klamra chce pokazać w końcu otoczeniu, że to, co zalega u niej jako złom (np. na podwórku) bądź staroć/ antyk to nie śmieci tylko idea wyższa. smile
      Prawdopodobnie zatem coś, co nie nadawało się juz do użytku (w tym stare struktury życiowe może?Zerwane zaręczyny bądź pozostawione miejsce zamieszkania )zostaną po przepływie kasy odnowione). Wszystko wskazuje na to że jest to przedsięwziecie o szerokm zasięgu, które Klamra zaczęła już wcześniej, ma potencjał do tego a nawet zmobilizowaną 'kasę'(6Monet, 7Monet), nawet "z zewnątrz", nie tylko w postaci wlasnych środków, bo to przedsięwzięcie - przynajmniej na początku - kasochłonne i czasochłonne (4Monet/5Monet 9Buław), choć ma dać dobre rezultaty następnie zwrócić w jakiś sposób koszta.(7 Monet)
      Wiele wskazuje na to, że to zburzenie starego nie dokona się tak od razu, na początku trzeba będzie budować na tym co było , ale ma to wszystko (wiele)w życiu Klamry zmienić, i dać jej nadzieję na globalny życiowy rozwój. Szybko i nagle, bo 31.01.
      Prawdopodobnie ma to związek z przeprowadzką bądź wyjazdem (remont generalny starego domu), w każdym bądź razie jakaś drastyczna zmiana (wyglądu) czegos co już wyglądalo na zepsute smile
      Myślałam o paru sferach życia w których można było dokonać takich przeróbek, postawiłam karty, bo nie moglam się zdecydować.
      1. Projekt: Ona sama, wizerunek, wygląd zewnętrzny 7B GM 5K 6B
      Niestety, jej wizerunek będzie jak to po ciężkiej pracy/ walce z czymś , przy czym będzie żal opuszczać stare, być może zepsuje się parę rzeczy/ drobiazgów, nieostrożnie traktowanych. Wiadomo, że to będzie miało dać efekty w przyszłości, ale Klamrze będzie na pewno zmęczona.
      2. Projekt: Sfera uczuć 6P, GP,RP, KK
      To przedsięwzięcie wpłynie pozytywnie na sferę uczuciową, skonkretyzują się nowe plany, mimo wkładu środków i czasu pozytywnie: "zabłyśnie" i postać patnera, symbolizowana przez KKielichów. Być może to będzie miało związekv z wyzwoleniem w sferze materialnej związku, albo skonkretyzowanie dalekosiężnych planów na przyszłość, jak przeprowadzka do wspólnego lokum albo uruchomienie firmy, czyli zabezpieczenia materialnego. Być może zapożyczysz się nawet (5Monet, 6Monet)
      3. Firma wlaśnie. ?? QK 7 KM QM
      Pytalam czy to przedsięwzięcie to nowy business , np. otworzenie galerii,czy kafejki
      Rydwan to rozwój zawodowy Klamry, podobnież jak jej wizerunek zawodowy po realizacj tych planów też powinen się zmienic na lepsze, dostac nowego "szwungu", podskoczyć na nowy poziom. Może zatem dyplom?
      Wyszedł za to wściekły KMieczy w parze z zdeprymowana QMieczy - Klamro, muszę zapytać, mam odczucie, że ktoś (teściowie?) nie zgadza się z Twoim planem i robi ci klopoty...?

4. Projekt ostatni - przedsięwziecie artystyczne/dekoratorskie
      Wiele wskazywało, że ma to zwiazek z jakaś rzeczą, która juz się właścicielce znudziła i potrzebuje odnowy, a ma swoją wartość, myślałam o antykach, mieszkaniu albo starych zabawkach...względnie otworzeniu np. wlasnej galerii, kafeterii
      2M 0 10K 8K
      Klamra boi się / nie mogła postawić wszystkiego na jedną kartę i zdecydować się na kompletną zmianę ze starego na nowe (2M 0 ). Stąd stara rzecz przejdzie po prostu generalny remont, będzie wyglądać staro ale przyjemnie (10K) i bardzo,bardzo lądnie i ozdobnie (9K)

Gdyby był to układ w sferze uczuciowej powiedziałabym ze weźmiesz ślub z innym facetem(KK)(Słońce na poz. 1 - zerwanie) i snujesz z konkretne nim plany na przyszłość (GM RM) ale dokładny ogląd wykluczył taką możliwość. To jakieś przedsięwziecie mające bezpośrednie skutki w dziedzinie artystyczno - dekoratorskiej polegające na przemianie starego w nowe, względnie pokrywaniu czegoś patyną i zmieniające Twoje otoczenie, majace dać na dlugie lata nadzieję na poztywne przemiany w róznych sferach życia
      Miałam nawet taką wizję otoczenia zdziwionego taką możliwością, które już dawno uznalo cie za nieszkodliwego dziwaka, który zarzucił logiczne życiowe myślenie a rzecz/ pomysł za złom,m a Ty juz jakiś czas o tym myślisz, zaczęłaś juz wcześniej prace, pod koniec stycznia będzie otwarcie i chcesz wszystkich zaskoczyć, czekałaś tylko na pieniądze i/albo sponsora i chcesz "pokazać rogi", zaszaleć - ale z umiarkowaniem i ze smakiem.

Nie wiem, nie mogę sę zdecydować na konkret, zmiany które chcesz wywolać są duże,wiążesz z tym duze nadzieje.
      1. odnowienie starego domu i przeprowadzkę
      2. otwarcie nowego biznesu , udekorowanie starego wnetrza i przeprowadzkę, i podnisienie kwalifikacji, zyskanie samodzielności zawodowej
      To nie karty są nietrafne tylko interpretator do kitu smile
      Życie jest życiem, trzeba się nauczyć z życiem żyć
      • klamra Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 14:40
        Witam camarettosmile witam Kitosmile Nie sądzilam ze swoim niewinnym pytaniem wprowadze tyle fermentu tzn. nie ja ten ferment wprowadzilam, mniejsza z tymsmile
        Juz sobie pisze interpretacje Waszych interpretacji
        Tarocie rowniez pare slow specjalnie dla Ciebie.
        A wyniki o 18 oczywiscie
    • ak8481 Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 15:39
      Co sie wydarzy w zyciu Klamry 31.01.2010?

Cesarzowa, 10 monet, Kaplan

Zdecydowanie stawiam na slub, zarowno mowi o tym i cesarzowa (zona, matka) jak i 10 monet a do tego kaplan to pieczetuje - slub koscielny

Jedyne co mi nie pasuje to, to ze 31.01 to poniedzialek i zadko kto bierze slub w poniedzialek.

Albo moze macie wizyte w urzedzie dotyczaca zawarcia zwiazku malzenskiego??

Jakiej sfery zycia dotyczy to wydarzenie? Rycerz mieczy
      Tutaj moze wskazywac na jakies wyzwanie intelektualne, moze obrona pracy magisterskiej lub doktorskiej.

Wtedy wczesniejsze karty by w sumie tez pasowaly, a kaplan to bylby czlonek komisji.
      A cesarzowa+dziesiatka monet ze moze bedzie Ci towarzyszyc mama lub bliska kobieta z rodziny.

Ale na wymyslalamsmile

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na rozwiazanie.
      • ak8481 Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 15:40
        Oczywiscie chodzilo mi o 31.01.2011 ale nie wiem jak edytowac...
    • fairywitch Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 16:17
      Postawiłam swoje RW.

Czy to pozytywne: jak najbardziej tak- Rycerz kielichów.

Sfera: wisielec, wieża- jak dla mnie to sfera duchowa, uczuciowa. Wisielec zajmuje się tylko swoim wewnętrznym "ja", jest na chwilę odcięty od świata. Ale mimo wszystko nie jest bardzo smutny, czeka co przyniesie przyszłość. Wieża- kojarzy mi się też z duchową sferą, z jakimiś nagłymi zmianami, ale nie koniecznie na złe.

Zdarzenie ogólnie: 6 buław, 8 mieczy- to punkt zwrotny w życiu Klamry, w pewnym sensie to jakaś wygrana i sukces.

zdarzenie cd.- 2 buław, as kielichów.- Być może dobry, ale z drugiej strony medalu ten sukces może izolować od ludzi. Jednak Klamra będzie dumna i radosna. Karta asa kielichów pokazuje zwycięstwo, coś twórczego, ale także ciążę i płodność.

Gdzie to się stanie: diabeł- tam gdzie na pewno będzie ktoś jeszcze. Może pojawić się tam coś w stylu uzależnień: alkohol, papierosy. Ale jednocześnie może to być zwykłe miejsce, np. jakaś kawiarnia, pub, czy dom. Może to będzie też jakieś "przyjęcie", impreza, aby inni ludzie mogli się cieszyć razem z Klamrą.
      Pod kartę diabła mogę podciągnąć też... kościół... zmieniając postaci widzę wtedy księdza stojącego ponad parą. Oczywiście jak to w kościele: wino, kadzidło- nie koniecznie alko i tytoń.

Początek: Sąd Boży- Klamra będzie miała "pytania" jak to będzie, czy to zmieni jej życie na lepsze, co to wniesie do jej życia. Ale jednocześnie jest już gotowa na te zmiany i chce aby nadeszły, cieszy się z nich. Przy okazji znowu na karcie coś związanego z duchem i bogami.

Środek: Król kielichów- dosłownie terapeuta, lekarz, spokój i stabilność. Ktoś kto radzi i pomaga. Może to być właśnie... ksiądz/ urzędnik udzielający ślubu.

Koniec: Rydwan- na pewno będzie to miało dobre zakończenie. Rozpocznie to nowy etap w życiu Klamry i może nastąpić potem wyjazd. NA karcie rydwanu jest mężczyzna, emanujący siłą, odwagą i... sexem. Może to partner Klamry?

Wszystko to wskazuje mi na... ślub, ponieważ dotyczy to sfery moim zdaniem duchowej i uczuciowej. Jest widoczna zmiana życiowa, jakiś punkt, który jest początkiem "nowego" życia. As kielichów sugeruje twórczość i płodność co również kojarzy mi się z parą, ślubem- bo tworzą oni wtedy już "prawny" związek- tworzą rodzinę... a dziecko może też się pojawi.
      Jak każdy pewnie Klamra zastanawia się jak to będzie, ale sama chce tej zmiany i jest tego pewna. Końcowo po ślubie... podróż poślubna i podróż przez wspólne już życie [rydwan].

Tyle, tak pozytywnie ode mnie dzisiaj ^^
      • klamra Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 16:46
        witaj ak8481
        witaj fairywitch
        super ze dolaczylyscie!!!!!
        • klamra Re: Warsztat 165 - styczeń Rozwiazanie!!!!!!!! 28.11.10, 17:55
          Na wydarzenie z 31 stycznia czekam już od paru miesięcy z niecierpliwością. Otóż tego dnia oficjalnie odbieram klucze od mojego pierwszego mieszkania !!!!!!!!!
          Kupiłam je pare miesiecy temu , i splacam kredyt (blah) ale ponieważ było jeszcze wtedy w budowie, musialam poczekac i dalej wynajmowac to w którym teraz mieszkam.
          31 sierpnia oficjalnie odbieram klucze, czeka mnie jeszcze wykonczenie i przeprowadzka, ale to już mały pikuś.
          Nareszcie na „swoim”wink))))
          A wiem ze to sie wtedy odbedzie bo mieszkanie juz stoi, bylam w nim, teraz wykanczaja mieszkania na najwyzszym pietrze, to swietny zagraniczny developer i zawsze jest na czas a nawet przed czasem.
          Stad pozwolilam sobie na pytanie o przyszlosc (co nie uszlo krytyce jednej osoby) ale wystraczylo mi zaufac ze wiem co robie.

Zadajac pytanie mialam na mysli mieszkanie i taki przekaz energetyczny puscilam wsrod Wassmile
          Dziekuje za wszystkie odpowiedzismile))))
          • klamra interpretacja Kity 28.11.10, 18:00
            Interpretacja Kity

Początek zdarzenia – As Monet – coś zostanie zainicjowane, DOKlADNIE!!!!!
            kulminacja – 10 Monet – wszystko zapięte na ostatni guzik, TAK JEST W UMOWIEzakończenie – 8 Monet – pracowite.
            Energia – 8 Mieczy – ciasno, jakieś przytłoczenie; MIESZKANIE NIE JEST DUZEŁatwo – 5 Pucharów – wejść w emocje;
            Trudno – 6 Kijów – zabraknie poczucia satysfakcji? Problemy z kimś o władczej naturze?
            Oczekiwania Klamry – Paź Mieczy – spodziewa się pomocników; TAK PRZYJEDZIE DO MNIE MOJ BRAT ARCHITEKT NA ODBIOR MIESZKANIAZ kim – Diabeł – z pasjonatem, TAK MOJ BRAT JEST PASJONATEM SWOJEJ PRACY ARCHITEKTURY I WSZYSTKO PIEKNIE ZAPROJEKTOWALGdzie – Królowa Kijów – w pięknym miejscu. TAK!!!
            I teraz trzeba coś z tego sklecić...

Mam dwa skojarzenia – jedno, że 31 stycznia Klamra będzie coś zaczynać lub robić, co wiąże się z jej pracą, a drugie – że przeprowadzi się do własnego mieszkania. To mieszkanie mi bardzo pasuje.
            31 STYCZNIA ODBIERAM SWOJE MIESZKANIE TAK MAM W UMOWIE, PRACE IDA ZGODNIE Z PLANEM, MOJE MIESZKANIE JUZ JEST GOTOWE, KONCZA SIE INNE, WIEC WIEM ZE ODBEDZIE SIE TO 31 STYCZNIA CHYBA ZE Nadejdzie koniec swiata. CO PRAWDA TO JESZCZE NIE PRZEPROWADZKA A ODBIOR OFICJALNY KLUCZY,,,, ALE MENTALNIE JUZ SIE PRZEPROWADZE, WSZYSTKO ZAMOWIONE I KWESTIA ZAPEWNE MIESIACA JAK SIE PRZEPROWADZE.
            As Monet – to jak wejście w nowe życie od strony organizacyjnej, DOKLADNIE TAK 10 Monet – duże poczucie bezpieczeństwa TAK NARESZCIE NA SWOIM, a 8 Monet to wykańczanie, rozpakowywanie się, układanie rzeczy na swoje miejsce. IDEALNIE BRAWO kITO Do mieszkania pasuje. Okaże się trochę przyciasne, gdy wprowadzi się do niego z wszystkimi rzeczami (8 Mieczy). TAK MA TYLKO 40 METROW ALE NA WIECEJ MNIE STAC NIE BYLO Dużo przy tym emocji (5 Pucharów) i trudno będzie zapanować nad bałaganem (6 Kijów). STRASZNIE SIE EMOCJONUJE I JESTEM BALAGANIARA Trzeba będzie jeszcze trochę pracy włożyć, przemyśleć co gdzie ustawić (Paź Mieczy) TAK TAK TAK i na to Klamra jest przygotowana. I ogólnie miaszkanko jest piękne (Królowa Kijów). JEST PIEKNE MOJ BRAT ZAPROJEKTOWAL JE TAK ZE WSZYSTKIM SZCZENY OPADAJA JAK WIDZA PROJEKT
            Ale to jedna z wersji. To może być jeszcze rozpoczęcie jakiejś własnej działalności biznesowej, ewentualnie jakieś wydarzenie związane z aktualną pracą.

Jak jeszcze przyjdzie mi coś do głowy, to dopiszę.

BRAWO KITO JESTES GENIALNA.
            NIE DOSC ZE NIE BOISZ SIE PISAC PIERWSZAwink TO JESZCZE WLASCIWIE SAME TRAFIENIA
            Jeszcze zauważyłam wczoraj, że przeoczyłam pytanie o sferę życia jakiej dotyczy wydarzenie z 31 stycznia. Wyciągnęłam więc kartę na to pytanie - Kochankowie!!!
            Wnioskuję więc, że dotyczy prywatnej sfery życia - przeprowadzanie się do własnego mieszkanka pasuje jak najbardziej,TAK TAK TAK TAK! może to być również wprowadzenie się partnera lub jego powrót do domu po dłuższej nieobecności albo wprowadzenie się do partnera.
            Ogólnie może mieć związek z miłością lub z rozpoczęciem "nowego" życia.
            TRAKTUJE TO JAK NOWE ZYCIE

brawo!!!!!!!!
        • camaretto Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 17:58
          za 10 minut ogłoszenie wynków, a ja mam takie nieodparte wrazenie zawsze przy nowych wypowiedziach pojawiających sie na warsztatach że to jak w tym kawale, kiedy grupa miała opisać słonia w zależności od tego, z której strony go zobaczyła smile Ten ktory zobaczy trabe krzyknal - waz ten ktory widzial tulw- gora albo nosorozec smile
          Uwaga uwaga, zblizamy sie do 18 ...
          • klamra komentarz do wypowiedzi Tarota 28.11.10, 18:03
             bez sensu są pytania o przyszłość na warsztatach wg. mnie chyba że chcesz dać rozwiązanie w styczniu bo wątpię że wiesz jaki wtedy bedzie ten dzień na 101 % i nawet w tej konwencji karty wyszły

wisielec,paź mieczy,rycerz mieczy
            coś niespodziewanego,czego nie planujesz,coś nagłego
            BEZ SENSU i malo konstruktywne TO JEST KRYTYKOWANIE INNYCHsmile A MOZE WARTO ZACZAC NAPRAWE SWIATA OD SIEBIE
            WYBRALAM TAKI TEMAT BO PO PIERWSZE JESZCZE CZEGOS TAKIEGO NIE BYLO
            A JEDNAK WIEKSZOSC LUDZI KTORZY PRZYCHODZA DO MNIE NA TAROTA PYTA O PRZYSZLOSC A NIE KOLOR SUKIENKI JAKA MIELI NA SOBIE TYDZIEN TEMU
            WIEM NA 99,9 PROCENT ZE TO WYDARZENIE BEDZIE MIALO MIEJSCE. OCZYWISCIE MOZE SIE SKONCZYC SWIAT ALBO TFU TFU TFU SPUSZCZA BOMBE NA BUDYNEK ETC.
            NA RAZIE WSZYSTKO WSKAZUJE NA TO ZE BEDZIE DOBRZE. MIESZKANIE JUZ OGLADALAM, ALE OFICJALNY ODBIOR JEST 31....
            WIEDZIALAM CO ROBIE ZADAJAC TAKIE PYTANIE.
            NA DZIEN DZISIEJSZY JAK ZAUWAZYLA SLUSZNIE KITA MAM NA MYSLI MIESZKANIE. Taki jest przekaz energetyczny jaki wam dalam.
            Przykro ze nie kazdy Mial ochote z niego skorzystac.
            Trudno mi nawet odniesc sie do twoich kilku wyrazow interpretacji
            No niestety ale nie jest to niespodziewane i to planuje.
            Jaka interpretacja taki wysilek w mojej odpowiedzi, sory
            A jak sie podchodzi negatywnie do pytania, to z mojego doswiadczenia wiem ze zazwyczaj nic z tego nie bedzie.
            Mam nadzieje ze twoje warsztaty beda fascynujacesmile bo te ktore juz prowadziles na pewno bylysmile)))
            • klamra interpretacja Cameretto 28.11.10, 18:06
              CAMARETTO PO PIERWSZE DZIEKUJE BO MNOSTWO PRACY WLOZYLAS W TE WARSZTATY I INTERPRETACJE, WIDAC ZE TAROT JEST TWOJA PASJA I WARSZTATY TRAKTUJESZ NIEZWYKLE SERIO. PIEKNIEsmile))))))
              o Klamra chce pokazać w końcu otoczeniu, że to, co zalega u niej jako złom (np. na podwórku) bądź staroć/ antyk to nie śmieci tylko idea wyższa.
              Prawdopodobnie zatem coś, co nie nadawało się juz do użytku (w tym stare struktury życiowe może?Zerwane zaręczyny bądź pozostawione miejsce zamieszkania )zostaną po przepływie kasy odnowione). Wszystko wskazuje na to że jest to przedsięwziecie o szerokm zasięgu, które Klamra zaczęła już wcześniej, ma potencjał do tego a nawet zmobilizowaną 'kasę'(6Monet, 7Monet), nawet "z zewnątrz", nie tylko w postaci wlasnych środków, bo to przedsięwzięcie - przynajmniej na początku - kasochłonne i czasochłonne (4Monet/5Monet 9Buław), choć ma dać dobre rezultaty następnie zwrócić w jakiś sposób koszta.(7 Monet)
              BRAWO NIEZWYKLE TRAFNE. NOWE STRUKTURY ZYCIOWE JAK NAJBARDZIEJ TZN MIESZKANIE! ZACZELAM JUZ WSZYSTKO POL ROKU TEMU WIEC TO TEZ SIE ZGADZA. MAM PIENIADZE ZMOBILIZOWANE TO PRAWDA NA WYKONCZENIE I UMEBLOWANIE. ALE OCZYWISCIE NIE BYLY TO TYLKO MOJE SRODKI. JA MIALAM 20 PORCENT. RESZTA TO KREDYT Z BANKU.TRAKTUJE TO JAKO INWESTYCJE. CHCIALABYM JE KIEDYS SPRZEDAC Z OGROMNYM ZYSKIEM I KUPIC WIEKSZE. BO KUPILAM JE OKAZYJNIEsmile
              BRAWO W SAMO SEDNO!!!!! WSZYSTKO W TEJ PARTII SIE ZGADZA
              Wiele wskazuje na to, że to zburzenie starego nie dokona się tak od razu, na początku trzeba będzie budować na tym co było , ale ma to wszystko (wiele)w życiu Klamry zmienić, i dać jej nadzieję na globalny życiowy rozwój. Szybko i nagle, bo 31.01.
              Prawdopodobnie ma to związek z przeprowadzką bądź wyjazdem (remont generalny starego domu), w każdym bądź razie jakaś drastyczna zmiana (wyglądu) czegos co już wyglądalo na zepsute
              Przeprowadzka – prawiesmile nadzieja na globalny rozwoj - takMyślałam o paru sferach życia w których można było dokonać takich przeróbek, postawiłam karty, bo nie moglam się zdecydować.
              1. Projekt: Ona sama, wizerunek, wygląd zewnętrzny 7B GM 5K 6B
              Niestety, jej wizerunek będzie jak to po ciężkiej pracy/ walce z czymś , przy czym będzie żal opuszczać stare, być może zepsuje się parę rzeczy/ drobiazgów, nieostrożnie traktowanych. Wiadomo, że to będzie miało dać efekty w przyszłości, ale Klamrze będzie na pewno zmęczona.
              Juz jestem zmeczona tym projektemsmile)) duzo zalatwiania bylo i nadal jest2. Projekt: Sfera uczuć 6P, GP,RP, KK
              To przedsięwzięcie wpłynie pozytywnie na sferę uczuciową, skonkretyzują się nowe plany, mimo wkładu środków i czasu pozytywnie: "zabłyśnie" i postać patnera, symbolizowana przez KKielichów. Być może to będzie miało związekv z wyzwoleniem w sferze materialnej związku, albo skonkretyzowanie dalekosiężnych planów na przyszłość, jak przeprowadzka do wspólnego lokum albo uruchomienie firmy, czyli zabezpieczenia materialnego. Być może zapożyczysz się nawet (5Monet, 6Monet) mam kredyttu przeprowadzka dobrze3. Firma wlaśnie. ?? QK 7 KM QM
              Pytalam czy to przedsięwzięcie to nowy business , np. otworzenie galerii,czy kafejki
              Rydwan to rozwój zawodowy Klamry, podobnież jak jej wizerunek zawodowy po realizacj tych planów też powinen się zmienic na lepsze, dostac nowego "szwungu", podskoczyć na nowy poziom. Może zatem dyplom?
              Wyszedł za to wściekły KMieczy w parze z zdeprymowana QMieczy - Klamro, muszę zapytać, mam odczucie, że ktoś (teściowie?) nie zgadza się z Twoim planem i robi ci klopoty...?
              Nie ale jest pewna osoba, ktora sie nieladnie zachowuje i mi zazdrosci ale mniejsza o tosmile)))
              4. Projekt ostatni - przedsięwziecie artystyczne/dekoratorskie b, b blisko!!!!!!Wiele wskazywało, że ma to zwiazek z jakaś rzeczą, która juz się właścicielce znudziła i potrzebuje odnowy, a ma swoją wartość, myślałam o antykach, mieszkaniu albo starych zabawkach...względnie otworzeniu np. wlasnej galerii, kafeterii
              2M 0 10K 8K
              Klamra boi się / nie mogła postawić wszystkiego na jedną kartę i zdecydować się na kompletną zmianę ze starego na nowe (2M 0 ). Stąd stara rzecz przejdzie po prostu generalny remont, będzie wyglądać staro ale przyjemnie (10K) i bardzo,bardzo lądnie i ozdobnie (9K)

Gdyby był to układ w sferze uczuciowej powiedziałabym ze weźmiesz ślub z innym facetem(KK)(Słońce na poz. 1 - zerwanie) i snujesz z konkretne nim plany na przyszłość (GM RM) ale dokładny ogląd wykluczył taką możliwość. I masz racje nic takiego nie planuje
              To jakieś przedsięwziecie mające bezpośrednie skutki w dziedzinie artystyczno - dekoratorskiej polegające na przemianie starego w nowe, względnie pokrywaniu czegoś patyną i zmieniające Twoje otoczenie, majace dać na dlugie lata nadzieję na poztywne przemiany w róznych sferach życia
              Miałam nawet taką wizję otoczenia zdziwionego taką możliwością, które już dawno uznalo cie za nieszkodliwego dziwaka, który zarzucił logiczne życiowe myślenie a rzecz/ pomysł za złom,m a Ty juz jakiś czas o tym myślisz, zaczęłaś juz wcześniej prace, pod koniec stycznia będzie otwarcie i chcesz wszystkich zaskoczyć, czekałaś tylko na pieniądze i/albo sponsora i chcesz "pokazać rogi", zaszaleć - ale z umiarkowaniem i ze smakiem.

Nie wiem, nie mogę sę zdecydować na konkret, zmiany które chcesz wywolać są duże,wiążesz z tym duze nadzieje.
              1. odnowienie starego domu i przeprowadzkę Przeprowadzka ! Odbior nowego mieszkania!2. otwarcie nowego biznesu , udekorowanie starego wnetrza i przeprowadzkę, i podnisienie kwalifikacji, zyskanie samodzielności zawodowej Udekorowanie wnetrza rowniezDziekuje Camaretto swietna jestes. Mnowstwo ciekawych duzo wnoszacych szczegolowTo nie karty są nietrafne tylko interpretator do kitu
              Życie jest życiem, trzeba się nauczyć z życiem żyć
          • fairywitch Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 18:04
            E coś czułam, że w tym tygodniu znowu mi nie idzie...
            coś ciężko ostatnio...
            • klamra interpretacja ak8481 28.11.10, 18:10
              o Co sie wydarzy w zyciu Klamry 31.01.2010?

Cesarzowa, 10 monet, Kaplan

Zdecydowanie stawiam na slub, zarowno mowi o tym i cesarzowa (zona, matka) jak i 10 monet a do tego kaplan to pieczetuje - slub koscielny

Jedyne co mi nie pasuje to, to ze 31.01 to poniedzialek i zadko kto bierze slub w poniedzialek.
              o KURCZE NIESTETY NIE! ALE TWOJE KARTY RZECZYWISCIE NASUWAJA TAKA INTERPRETACJE. JEDYNE CO MOGE DODAC TO ZE CESARZOWA MOZE POKAZALA MNIE JAKO SPELNIONA KOBIETE I 10 MONET NARESZCIE WLASNY DOM. ALE NIE ZE JUZ CALA RODZINA. CIEZKI ORZECH DO ZGRYZIENIAsmile)))
              Albo moze macie wizyte w urzedzie dotyczaca zawarcia zwiazku malzenskiego??

Jakiej sfery zycia dotyczy to wydarzenie? Rycerz mieczy
              Tutaj moze wskazywac na jakies wyzwanie intelektualne, moze obrona pracy magisterskiej lub doktorskiej.
              ODBIOR MIESZKANIA BLISKO
              Wtedy wczesniejsze karty by w sumie tez pasowaly, a kaplan to bylby czlonek komisji.
              A cesarzowa+dziesiatka monet ze moze bedzie Ci towarzyszyc mama lub bliska kobieta z rodziny.
              I TUTAJ PRAWIE TRAFILAS! TOWARZYSZYC W ODBIERANIU MIESZKANIA BEDZIE MI BRAT!!!! CZYLI KTOS BLISKI Z RODZINY
              Ale na wymyslalam
              Fajnie ze probowalas i tak super ci poszlo jak na to jakie mialas karty i jakie znaczenia sa dla nich glowne
              Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na rozwiazanie.
              • klamra interpretacja fairywitch 28.11.10, 18:13
                o Postawiłam swoje RW.

Czy to pozytywne: jak najbardziej tak- Rycerz kielichów.
                Oczywiscie ze taksmile)))
                Sfera: wisielec, wieża- jak dla mnie to sfera duchowa, uczuciowa. Wisielec zajmuje się tylko swoim wewnętrznym "ja", jest na chwilę odcięty od świata. Ale mimo wszystko nie jest bardzo smutny, czeka co przyniesie przyszłość. Wieża- kojarzy mi się też z duchową sferą, z jakimiś nagłymi zmianami, ale nie koniecznie na złe.
                Ha! A widzisz mi sie wydaje ze wieza tu po prostu pokazala MIESZKANIE! Mnie sie tak czesto zdarza!
                A zmiany? Bardzo dobrze!
                Zdarzenie ogólnie: 6 buław, 8 mieczy- to punkt zwrotny w życiu Klamry, w pewnym sensie to jakaś wygrana i sukces.
                Tak tak tak. Duzo sie nameczylam z tym mieszkaniem, zdobycie kredytu bez pomocy doradcow majac wolny zawod jak ja zakonczylo sie sukcesemsmilezdarzenie cd.- 2 buław, as kielichów.- Być może dobry, ale z drugiej strony medalu ten sukces może izolować od ludzi. Jednak Klamra będzie dumna i radosna. Karta asa kielichów pokazuje zwycięstwo, coś twórczego, ale także ciążę i płodność.
                Izolowac od ludzi – to swietne! Teraz mieszkam w apartamentowcu gdzie na jednym pietrze sa 4 mieszkania. W kazdym mieszkaja moi przyjaciele i dobrzy znajomi tak sie zlozylo.... a teraz bede samasmile
                Dumna radosna TAK!!!!
                COS TWORCZEGO URZADZANIE MIESZKANIA JEST BARDZO TWORCZE.
                Pierwsze mieszkanie to takie „dziecko”

Gdzie to się stanie: diabeł- tam gdzie na pewno będzie ktoś jeszcze. Może pojawić się tam coś w stylu uzależnień: alkohol, papierosy. Ale jednocześnie może to być zwykłe miejsce, np. jakaś kawiarnia, pub, czy dom. Może to będzie też jakieś "przyjęcie", impreza, aby inni ludzie mogli się cieszyć razem z Klamrą.
                Oj parapetowka bedzie ale potemsmile))))
                Pod kartę diabła mogę podciągnąć też... kościół... zmieniając postaci widzę wtedy księdza stojącego ponad parą. Oczywiście jak to w kościele: wino, kadzidło- nie koniecznie alko i tytoń.

Początek: Sąd Boży- Klamra będzie miała "pytania" jak to będzie, czy to zmieni jej życie na lepsze, co to wniesie do jej życia. Ale jednocześnie jest już gotowa na te zmiany i chce aby nadeszły, cieszy się z nich. Przy okazji znowu na karcie coś związanego z duchem i bogami.
                Tak ciesze sie na zmiany i jestem na nie gotowa
                Środek: Król kielichów- dosłownie terapeuta, lekarz, spokój i stabilność. Ktoś kto radzi i pomaga. Może to być właśnie... ksiądz/ urzędnik udzielający ślubu.
                Hmmm? Moze raczej moj brat architekt? On mi pomaga/ to taki stabilny, spokojny czlowiek, no i ktos z rodziny (kielichy)
                Koniec: Rydwan- na pewno będzie to miało dobre zakończenie. Rozpocznie to nowy etap w życiu Klamry i może nastąpić potem wyjazd. NA karcie rydwanu jest mężczyzna, emanujący siłą, odwagą i... sexem. Może to partner Klamry?
                Nowy etap na pewno
                Wszystko to wskazuje mi na... ślub, ponieważ dotyczy to sfery moim zdaniem duchowej i uczuciowej. Jest widoczna zmiana życiowa, jakiś punkt, który jest początkiem "nowego" życia. As kielichów sugeruje twórczość i płodność co również kojarzy mi się z parą, ślubem- bo tworzą oni wtedy już "prawny" związek- tworzą rodzinę... a dziecko może też się pojawi.
                Jak każdy pewnie Klamra zastanawia się jak to będzie, ale sama chce tej zmiany i jest tego pewna. Końcowo po ślubie... podróż poślubna i podróż przez wspólne już życie [rydwan].

No pojedyncze karty swietnie zinterpretowalas tylko na koncu podryfowalas w strone slubusmile
                Fajnie, ze mi tak dobrze zyczysz, ale jeszcze nie terazsmile))))))
                Generalnie dobrze, zmiana zyciowa tak, tylko troche inna niz slub! Nowe zycie jak najbardzoej
                Aha i niektore rzeczy naprawde swietna jak ta izolacja od ludzi ktorej sie boje bo teraz naprawde mam w kapciach do przejscia 5 metrow do najlepszego kumpla
                Tyle, tak pozytywnie ode mnie dzisiaj ^^
                • klamra zwyciezca 28.11.10, 18:18
                  Dziekuje wszystkich uczestnikom!

Wiele bylo trafien, wiele swietnych tropow.
                  Bardzo blisko byla Camarettosmile)) Fairywitch tez wyroznienie naprawde zauwazylas rzeczy ktorych nawet ja nie zdawalam sobie do konca sprawy (ta izolacja)
                  Ale zwyciezca zostaje KITA
                  Po pierwsze najbardziej jednoznacznie wskazala na mieszkanie. No i poza tym byla pierwszawink
                  Mnostwo swietnych spostrzezen Kito
                  Prowadzisz kolejny warsztat.
                  Niestety nie wezme w nim udzialu bo jestem na wyjezdzie bez kart, ale bede czytac i kibicowaC.
                  pOWODZENIA
                  fajnie ze jestesciesmile)))
    • camaretto Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 18:20
      Ja za to pamiętam że oglądając "w nagrodę" interpretację Kity (bo nie patrzyłam wcześniej na topic) dziwiłam się że ona taka odważna wink i stawia na mieszkanko
    • fairywitch Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 18:54
      Gratuluję Kita!!

Ja znowu tak mam, że karty ok, ale usilnie widzę w całym rozkładzie co innego w sumie...

Czekam na kolejny warsztat! smile
      • kita32 Re: Warsztat 165 - styczeń 28.11.10, 20:44
        Cieszę się bardzo!!!!
        Właśnie wróciłam do domu, udało mi się wrócić wcześniej, i pierwsze co zrobiłam to włączyłam komputer, żeby zobaczyć rozwiązanie smile

Klamro, super sprawa - własne mieszkanie!!!
        Cieszę się, że będziesz "na swoim" big_grin Ja w swoim mieszkam już od dawna, ale pamiętam jak było mi ciężko wcześniej, gdy nie miałam własnego kąta...

Dziękuję za gratulacje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka