Dodaj do ulubionych

Warsztat 167

05.12.10, 19:09
Ostrzegam że tematyka jest tu różna-różnista i może dla niektórych trudna

Pytania dotyczyć będą mojej psychiki poniekąd a brzmią one

Czego nie lubię w innych?
Czego poszukuję u innych?
Co odrzuca mnie od innych?

oraz jest jeszcze jedno pytanie warsztatowe
Bez czego nie przeżyłbym na bezludnej wyspie?
Rozwiązanie tradycyjnie za tydzień o 18 smile
Zapraszam wink
https://lh5.ggpht.com/_Athc_VD3DFs/S1wjybiTJmI/AAAAAAAAT1A/UmpVkqtYKMk/11%20Message.jpg
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 167 05.12.10, 19:49
      Ho, ho! Ciekawe zadanie postawiłeś przed nami, Tarocie smile
    • andgie Re: Warsztat 167 05.12.10, 21:20
      Czesc!
      1. Czego Tarot Marsylski nie lubi u innych?
      Odwrocone dziesiec kielichow . Nadmiernego marzycielstwa, postawy roszczeniowej, braku entuzjazmu, nielojalnosci, szczegolnie do osob blliskich.
      2. Czego poszukuje u innych?
      Odwrocone dziewiec monet. Zaradnosci zyciowej, tajemnic. Szeroko rozumianej inspiracji. Odnosze wrazenie,ze Tarot woli miecza przyjaciol ludzi stabilnuch finansowo. Nie lubi pozyczac pieniedzy?wink
      3. Co go odrzuca od innych?
      Odwrocony Krol kijow.
      Autokratyzm. Dzielenie pogladow na wlasne i mylne. Krzykliwosc.
      4. Bez czego by nie przezyl na bezludnej wyspie?
      Odwrocony Sad.
      Bez komunikacji. Internetuwink? Telefonu? Odtwarzacza muzyki albo intrumentu muzycznego.

Tyle ode mnie. Czekam na rozwiazaniesmile
      • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 05.12.10, 21:52
        dzięki i czekam na innych wink
    • olga.78 Moja interpretacja 07.12.10, 10:34
      Moje karty:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bd/af/nfhu/lprTZjaWMiS2vFfbaB.jpg

1. Nie lubisz ludzi którzy obnoszą się ze swoim szczęściem, bogactwem. Na przeciwległym biegunie są tu nieszczęśliwcy, ofiary losu. Osoby które nieustannie narzekają, hipochondrycy obnoszący się ze swoją niedolą życiową. Drażnią Cię nieobliczalni cholerycy, osoby niezrównoważone emocjonalnie, impulsywne.
      2. Poszukujesz ludzi kreatywnych, którzy będą dla Ciebie źródłem inspiracji. Poszukujesz u innych tego czego sam nie posiadasz a za czym tęsknisz. Jesteś ciekawy wszelkiej różnorodność. Obserwujesz, przetwarzasz w sowim umyśle i wykorzystujesz bądź masz nadzieję wykorzystać w przyszłości.
      3. Zbytnia uczuciowość, ślimaczenie się, wygodnictwo, pasywność. Nie tolerujesz pasożytów społecznych grających na uczuciach innych i wykorzystujących to dla osiągnięcia własnych celów i korzyści. Nie wierzysz w bezinteresowność.
      4. Bez wody (alkoholu? wink) i towarzysza (może to tylko ukochany kotek?).
      5. Żyjesz w świecie, który Cię mocno ogranicza. Myślę, że to Twój własny świat z którym nie potrafisz/nie chcesz się rozstać. Myślę, że ezoteryka oraz Twój własny umysł mocno determinuje Twoje życie. Mało w nim spontaniczności, uczuciowości za to dużo logicznego wnioskowania i konkretów. Nie jesteś osoba ani zbyt ciepłą, ani zbyt wylewną i chyba taką nie chcesz być.

Fajny temat Tarocie smile Pozdrawiam smile
      • tarot.marsylski Re: Moja interpretacja 07.12.10, 15:37
        dzięki Olga smile
        • cassandra87 Re: Moja interpretacja 10.12.10, 20:46
          a propos bezludnej wyspy
          na mojej 3buław jest właśnie rudy kotek smile Ale kolor raczej dowolny, bo wczoraj ta karta mi pokazała czarnobiałego
    • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 08.12.10, 21:58
      zapraszam jeszcze chętnych,rozwiązanie za 4 dni smile
      • kita32 Re: Warsztat 167 10.12.10, 18:11
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/MDUehMBLQu7O9fNvpB.jpg

Tarot.M – Papież – samotnik, myśliciel, lubi przekazywać wiedzę, ale niekoniecznie przyjmować ją od innych.

Nie lubi u innych – 3 Mieczy i Rycerz Kijów – nie lubi narzekania i narzekających cierpiętników i niezadowolonych ani obnoszących się swoim nieszczęściem. Nie lubi również nadmiernie aktywnych, którzy najpierw działają, a potem myślą – zamiast odwrotnie. Nie wykluczone, że Tarota męczy nadmierny hałas i niepotrzebna krzątanina.

Poszukuje u innych – Moc i Kapłanka – wewnętrznej mocy, silnej osobowości, równowagi wewnętrznej. Ceni osoby wrażliwe i z intuicją.

Odrzuca go od innych – Cesarzowa i 10 Pucharów – postawa „gotowości do działania” za którą nie ma działania oraz nadmierna beztroska i samozadowolenie.

Co byłoby jemu niezbędnie potrzebne na bezludnej wyspie? – 6 Kijów i Król Monet. I tu nie wiem... Może bez ognia (6 Kijów) i bez schronienia (Król Monet)? Potrzebne było by jemu coś, co daje poczucie bezpieczeństwa i poczucie bycia panem swego losu. 6 Kijów i Król Monet kojarzą mi się z narzędziami.

Ciekawa jestem rozwiązania, a dopiero w niedzielę późnym wieczorem zobaczę odpowiedź...
        • kita32 Re: Warsztat 167 10.12.10, 18:22
          Ale mamy podobne interpretacje, Olgo smile
    • cassandra87 Re: Warsztat 167 10.12.10, 20:35
      Miało być krótko i zwięźle... a wyszło jak zawsze. Nidgy nie umiałam w szkole streszczenia napisać, bo było za długie sad
      Mam nadzieję, że jakoś uda się to przeczytac.

Tarot marsylski - ogólnie
      Jaka karta najlepiej opisuje tarota? 8 monet - ma swoją pwsję, pracę, której poświęca dużo czasu, jest dokładny i cierpliwy (Ale pierwsze z czym mi się skojarzyła pajęcza sieć - to to,że lubisz intrygi,takie tkanie misternych sieci kłamstw - sorki - nie chciałam cię obrażać lub jakieś terie spiskowe lubisz rozpracowywać np.ufo?)
      Jaka cecha charakteru dominuje w twoim charakterze - paź monet - czyli pożądasz wiedzy, chcesz się stale rozwijać, doskonalić, kształcić, odkrywać nowe rzeczy
      Więc ogólnie - masz swoją pasję, którą doskonalisz. Jesteś pilny, cierpliwy. Potrafisz cięzko pracować.

papież - 5 monet - 3 miecze
      skarżenie się na swój los, biadolenia, nie lubisz oglądać cierpień innych (myślę, że zwłaszcza wtedy gdy oni sami są ich przyczyną). Nie lubisz jak ludzie są bierni, poddają się tj. nie potrafią sami działać i mysleć by poprawić swój los, tylko czekają na pomoc od innych.

gwiazda - as mieczy - arcykapłanka
      Myśle, że poszukujesz w ludziach ''natchnienia'' , pocieszenia, jakiegoś zmotywowania cię do działania lub wzorca do naśladowania/autorytetu. Pewnie też oczekujesz po ludziach mądrości, intuicji, pewnej wiedzy (może coś z ezoteryką) - arcykapłanka. Oraz pewności siebie - gwiazda.

paź buław - rydwan - 9 monet
      może zbytnie umuzykalnienie np. śpiewanie sobie pod nosem
      Ale myślę,że chodzi tu o taką pospieszną paplaninę - mielenie językiem bez sensu.
      Lub duma, obnoszenie się ze swoją cudnownością - teksty typu "jestem naljepszy,najwspanialszy,etc..."(9monet).

3 buławy - 4 monety - 4 miecze
      Bez łóżka (4 monety, 4 miecze)
      i bez towarzysza/przyjaciela wliczając w to zwierzaka - 3 buławy
      Ale stawiam na łóżko - bo podobny zestaw kart już mi kiedyś wskazał łóżko,sen,odpoczynek.

no to czekam do niedzieli smile
      • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 11.12.10, 16:17
        dzięki smile
        a co do kart to powiem że niektórzy trafili kulą w płot wink
    • ak8481 Re: Warsztat 167 11.12.10, 17:06
      Wisielec znudzenia, niezadowolenia z zycia, zniechecenia

10 bulaw wytrwalosci w dzialaniu, przyjmowania wyzwan, umiejetnosci radzenia sobie w ciezkich sytuacjach.

7 monet, 2 bulaw, 5 monet brak wyobrazni, penosci siebie, spozniania sie.

Paz mieczy, paz bulaw, 8 monet
      Wiadomosci, informacji ze swiata, komunikacji z ludzmi, bez hobby lub nauki, bez komputera.

Pozdrawiam
    • fairywitch Re: Warsztat 167 11.12.10, 20:18
      Tarot ogólnie:
      III mieczy, VIII monet:
      Jaki jest?
      Cierpliwy. Czasami wyizolowany, lubi zamknąć się sam ze sobą. Być może został zraniony i go to zabolało mocno, ale powoli oswaja się z tym bólem, jednak ma w głowie jeszcze jakieś żale do tamtej osoby [no na karcie jest piękna staruszka z laleczką voodoo... :p ].
      Jest przywiązany do swojej pracy, ale niestety za dużo poświęca jej czasu co przyczynia się do pracoholizmu.

Czego nie lubi u innych:
      X kielichów:
      Zbytniego imprezowania, nadmiernego picia alkoholu, zbyt głośnego zachowania. Nie lubi tych hałaśliwych, mocno rozgadanych ludzi, którzy chcą zabłyszczeć w towarzystwie, a tak naprawdę nie mają czym. Nie lubi u innych takiego cwaniactwa, szpanowania... i romansowania?

Co go odrzuca u innych:
      VII kielichów:
      Jakiegoś bujania w obłokach. Pogoni za bogactwem, za pieniędzmi. Podążanie za sławą za wszelką cenę. Odrzuca go też u innych zbytnie niezdecydowanie i wieczne "nie wiem", "może później", "jutro to zrobię".

Bezludna wyspa:
      As mieczy, Król kielichów [odwrócony]:
      Miecz... może nóż? Dzięki niemu mógłby i zbudować sobie szałas i "pośrednio" jeść- polować.
      Dzięki temu mógłby wykorzystać swoje talenty, które zapewnią mu przeżycie.
      • fairywitch Re: Warsztat 167 11.12.10, 20:20
        Zapomniałam jeszcze: :p

Czego poszukuje:
        Rycerz buław:
        Przyjacielskiej osoby, takiej na którą można polegać. Energii i dobrego nastawienia do życia.
        Dynamizmu, który nie pozwoli stać w miejscu, ale cały czas iść na przód.
    • camaretto Re: Warsztat 167 12.12.10, 11:58
      No i podkusiło mnie, przyniosłam też mój komputer z reperacji...
      Przede wszystkim podkusiło mnie żeby postawic wróżbę tym razem "jego sposobem"(moim też...) - po jednej karcie.
      AW w grze.
      Jak zwykle nie zagladałam do interpretacji, dopiero je obejrzę jak napiszę.
      1. Wieża
      t.m nie lubi kiedy ktoś zakłóca głośno jego spokój, burzy "jego" porządek, burzy plany,usiłuje ingerować w sprawdzone , zbudowane przez niego sprawy, przyczepia siędo niego.
      2. Księżyc
      U innych pociaga go wyobraźnia, ludzie marzycielscy, z fantazja, ale umiarkowani w charakterze, subtelni. Mogę go sobie wyobrazic w gronie np. graczy RPG -ale nie na giełdzie czy wśród kibiców
      3. Wisielec
      Zdecydowanie odrzuca go robienie z siebie ofiary... ewentualnie kiedy z niego robi się"ofiarę losu" .
      4.Bezludna wyspa
      https://lh4.ggpht.com/_gU0rCsYf02U/TQSWWa2qbjI/AAAAAAAAAEA/U57-XV4VW1Y/s128/tarmar.jpg
      0-9-12-3
      Coś nowego co pozwalałoby mu zapomnieć o samotności i wzbogacałoby czas spędzony na bezludnej wyspie. Głupiec może również oznaczać tu... ciągle nowego. Nowa lektura albo ... karty bądź ICing, która jakoś od stuleci jest zawsze nowa.
      Cesarzowa sugeruje być może ... kobietę z którą t.m chciałby te (samotne?) chwile spędzic, ale mi się kojarzy że po porostu lubi on spędzać wolny czas na łonie natury. no, i wróżyc, albo czytać chińskie mądrości.
      Pozdrawiam.
      PS. Śmiesznie, że każdy pisze co innego. Widocznie nie tak łatwo modela rozgryźć...
      • klamra Re: Warsztat 167 12.12.10, 14:24
        Tarocie, teraz ja się bede czepiacsmile))

Warsztat o tyle trudny, na ile Tarot może byc obiektywny na temat siebie samegosmile i swoich cech.
        I o tyle trudny ze nigdy zapewne nie znalazles sie na bezludnej wyspie, to sytuacja ekstremalna, hipotetyczna a "tyle siebie znamy ile nas sprawdzono" nie wiadomo co sie by moglo koniec koncow okazacsmile
        No ale staralam sie wejsc w to co zadajac pytanie miales na myslismile))

Zobaczymy:
        Tarot ogolnie typ czlowieka - 4 kielichy
        czego nie lubi u innych - krol kielichow
        czego poszukuje u innych 6 bulaw
        co go odrzuca od innych krol denarow
        bez czego nie przezyby na bezludnej wyspie 8 mieczy (karta sprawdzajaca i dopowiadajacaArcykaplan)

Ogolnie 4 kielichy. Tarot to typ samotnika.
        A teraz ma jakis stan zniechecenia, pesymizmu, z jakiegos powodu ma troche dosc i malo go cieszy. Czasami taki stan jest po zawodzie milosnym, czy rozczarowaniu (Tarocie tu mam nadzieje ze glupoty gadamtongue_out)
        Nie lubi u ludzi . Cienie karty krol kileichow to: KORUPCJA, KLAMSTWO, PLOTKI, POMOWIENIA.
        Nie lubi tez ludzi pelnych nienawisci i zbyt placzliwych, zbyt wrazliwych
        Czego poszukuje u innych. 6 bulaw. Lubi silne typy osobowosci, zwyciezcow, ktorzy podazaja wybrana przez siebie droga, swiadomych ludzi, ktorzy potrafia wspierac, odpowiedzilanych ludzi!

Odrzuca go. Cienie krola denarow to: znowu KORUPCJa oraz zbytni MATERIALIZM tez czasem LENISTWO (otylosc)
        Bez czego by nie przezyl na bezludnej: te 8 mieczy trudne do interpretacji. Ale ta karta pokazuje nieprzyjemny stan gdy nie mozesz przejrzec na oczy, jestes sam, bez kontaktu.moze brakowali by ci kontaktu z innymi wiec przydaly sie telefon, komputer. Dociagnelam jeszcze Arcykaplana, ktory bardziej wskazuje na ksztalcenie i studia.
        Wiec ostatecznie stawiam na k[b]siazki[/b]. To byloby twoje okno na swiat

Mam nadzieje ze cos sie zgadza
        • klamra Re: Warsztat 167 12.12.10, 14:31
          camarettosmile
          a ja wlasnie na szybko przejrzalam inne odp. i widze ze wbrew pozorom duzo sie powtarza, albo kart, albo cechsmile
          • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 12.12.10, 16:06
            może pomału zaczniemy dawać rozwiązania smile
            Warsztat był trudny do rozgryzienia i część kart wyszło odwrotnie<czego szukam u ludzi i co mnie odstrasza> big_grin
            to jest część I weryfikacji, część II i wygrany o 18 smile

zacznijmy więc

A N D G I E

1. Czego Tarot Marsylski nie lubi u innych?
            Odwrocone dziesiec kielichow . Nadmiernego marzycielstwa, postawy roszczeniowej, braku entuzjazmu, nielojalnosci, szczegolnie do osob blliskich.
            Dobrze! 2 punkty/2 suspicious

2. Czego poszukuje u innych?
            Odwrocone dziewiec monet. Zaradnosci zyciowej, tajemnic. Szeroko rozumianej inspiracji. Odnosze wrazenie,ze Tarot woli miecza przyjaciol ludzi stabilnuch finansowo. Nie lubi pozyczac pieniedzy?
            część się zgadza,dam 1 punkt/2 suspicious

3. Co go odrzuca od innych?
            Odwrocony Krol kijow.
            Autokratyzm. Dzielenie pogladow na wlasne i mylne. Krzykliwosc.
            TEGO TEŻ SZUKAM! big_grin
            0/2 punkty

4. Bez czego by nie przezyl na bezludnej wyspie?
            Odwrocony Sad.
            Bez komunikacji. Internetu? Telefonu? Odtwarzacza muzyki albo intrumentu muzycznego.
            dobrze,1 punkt/1
            4 punkty

O L G A 7 8

1. Nie lubisz ludzi którzy obnoszą się ze swoim szczęściem, bogactwem. Na przeciwległym biegunie są tu nieszczęśliwcy, ofiary losu. Osoby które nieustannie narzekają, hipochondrycy obnoszący się ze swoją niedolą życiową. Drażnią Cię nieobliczalni cholerycy, osoby niezrównoważone emocjonalnie, impulsywne.<tego też szukam big_grin >
            1/2 punkty smile

2. Poszukujesz ludzi kreatywnych, którzy będą dla Ciebie źródłem inspiracji. Poszukujesz u innych tego czego sam nie posiadasz a za czym tęsknisz. Jesteś ciekawy wszelkiej różnorodność. Obserwujesz, przetwarzasz w sowim umyśle i wykorzystujesz bądź masz nadzieję wykorzystać w przyszłości.
            2/2 smile

3. Zbytnia uczuciowość, ślimaczenie się, wygodnictwo, pasywność. Nie tolerujesz pasożytów społecznych grających na uczuciach innych i wykorzystujących to dla osiągnięcia własnych celów i korzyści. Nie wierzysz w bezinteresowność.
            normalnie wszystko się zgadza! 2/2

4. Bez wody (alkoholu? wink) i towarzysza (może to tylko ukochany kotek?).
            niestety 0/1 sad

5. nie było obowiązkowe ale 1 punkt za chęci wink (nie weryfikuję tego)

6 punktów

K I T A

Nie lubi u innych – 3 Mieczy i Rycerz Kijów – nie lubi narzekania i narzekających cierpiętników i niezadowolonych ani obnoszących się swoim nieszczęściem. Nie lubi również nadmiernie aktywnych, którzy najpierw działają, a potem myślą – zamiast odwrotnie. Nie wykluczone, że Tarota męczy nadmierny hałas i niepotrzebna krzątanina.
            0,5/2

Poszukuje u innych – Moc i Kapłanka – wewnętrznej mocy, silnej osobowości, równowagi wewnętrznej. Ceni osoby wrażliwe i z intuicją.
            1,5/2

Odrzuca go od innych – Cesarzowa i 10 Pucharów – postawa „gotowości do działania” za którą nie ma działania oraz nadmierna beztroska i samozadowolenie.
            1/2

Co byłoby jemu niezbędnie potrzebne na bezludnej wyspie? – 6 Kijów i Król Monet. I tu nie wiem... Może bez ognia (6 Kijów) i bez schronienia (Król Monet)? Potrzebne było by jemu coś, co daje poczucie bezpieczeństwa i poczucie bycia panem swego losu. 6 Kijów i Król Monet kojarzą mi się z narzędziami.
            też,1/1

4 punkty+1sadb]5 punktów[/b]

C A S S A N D R A 8 7

papież - 5 monet - 3 miecze
            skarżenie się na swój los, biadolenia, nie lubisz oglądać cierpień innych (myślę, że zwłaszcza wtedy gdy oni sami są ich przyczyną). Nie lubisz jak ludzie są bierni, poddają się tj. nie potrafią sami działać i mysleć by poprawić swój los, tylko czekają na pomoc od innych.
            2/2

gwiazda - as mieczy - arcykapłanka
            Myśle, że poszukujesz w ludziach ''natchnienia'' , pocieszenia, jakiegoś zmotywowania cię do działania lub wzorca do naśladowania/autorytetu. Pewnie też oczekujesz po ludziach mądrości, intuicji, pewnej wiedzy (może coś z ezoteryką) - arcykapłanka. Oraz pewności siebie - gwiazda.
            2/2

paź buław - rydwan - 9 monet
            może zbytnie umuzykalnienie np. śpiewanie sobie pod nosem
            Ale myślę,że chodzi tu o taką pospieszną paplaninę - mielenie językiem bez sensu.
            Lub duma, obnoszenie się ze swoją cudnownością - teksty typu "jestem naljepszy,najwspanialszy,etc..."(9monet).
            1/2

3 buławy - 4 monety - 4 miecze
            Bez łóżka (4 monety, 4 miecze)
            i bez towarzysza/przyjaciela wliczając w to zwierzaka - 3 buławy
            Ale stawiam na łóżko - bo podobny zestaw kart już mi kiedyś wskazał łóżko,sen,odpoczynek.
            0/1

5 PUNKTÓW+2=7 PUNKTÓW

A K 8 4 8 1

Wisielec znudzenia, niezadowolenia z zycia, zniechecenia
            2/2

10 bulaw wytrwalosci w dzialaniu, przyjmowania wyzwan, umiejetnosci radzenia sobie w ciezkich sytuacjach.
            1,5/2

7 monet, 2 bulaw, 5 monet brak wyobrazni, penosci siebie, spozniania sie.
            2/2

Paz mieczy, paz bulaw, 8 monet
            Wiadomosci, informacji ze swiata, komunikacji z ludzmi, bez hobby lub nauki, bez komputera.
            1/1

6,5 punktów

• camaretto Re: Warsztat 167 12.12.10, 17:48
      Klamro! Ja przejrzałam teraz też i zastanawiam się,ile jest prawdopodobieństwa żeby przy losowym wyborze ciągów z 78 elementów po 5-10 elementów było tyle powtarzających się w dodatku przy podobnych pytaniach. Bo pytania "czego nie lubię" i "co mnie odrzuca" są podobne.
      A jeszcze bardziej dziwi, że przy kombinacjach kompletnie różnych od siebie kart identyczne wręcz były interpretacje niezależnie piszących od siebie osób (każdy zakłada, że drugi może się mylić wiec nie ma interesu w powielaniu) smile
      Nasz eksperyment jest jedyny w swoim rodzaju!
      Dobrze że t.m zrobił punktację - też chciałam ale część osób napisała w ciągu ostatniej godziny i 'zakopałam'; sie do 21 prawie; nie będzie też 'niezadowolonych z wyników bo są punkty.
      • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 12.12.10, 18:20
        CD.

F A I R Y W I T C H

Czego nie lubi u innych:
        X kielichów:
        Zbytniego imprezowania, nadmiernego picia alkoholu, zbyt głośnego zachowania. Nie lubi tych hałaśliwych, mocno rozgadanych ludzi, którzy chcą zabłyszczeć w towarzystwie, a tak naprawdę nie mają czym. Nie lubi u innych takiego cwaniactwa, szpanowania... i romansowania?

0,5 p./2

Co go odrzuca u innych:
        VII kielichów:
        Jakiegoś bujania w obłokach. Pogoni za bogactwem, za pieniędzmi. Podążanie za sławą za wszelką cenę. Odrzuca go też u innych zbytnie niezdecydowanie i wieczne "nie wiem", "może później", "jutro to zrobię".
        0/2

Bezludna wyspa:
        As mieczy, Król kielichów [odwrócony]:
        Miecz... może nóż? Dzięki niemu mógłby i zbudować sobie szałas i "pośrednio" jeść- polować.
        Dzięki temu mógłby wykorzystać swoje talenty, które zapewnią mu przeżycie.
        0/1

0,5-1=(-0,5) punkta

C A M A R E T T O
        1. Wieża
        t.m nie lubi kiedy ktoś zakłóca głośno jego spokój, burzy "jego" porządek, burzy plany,usiłuje ingerować w sprawdzone , zbudowane przez niego sprawy, przyczepia siędo niego.
        TAAAKKK!!! smile 2/2

2. Księżyc
        U innych pociaga go wyobraźnia, ludzie marzycielscy, z fantazja, ale umiarkowani w charakterze, subtelni. Mogę go sobie wyobrazic w gronie np. graczy RPG -ale nie na giełdzie czy wśród kibiców
        1,5/2

3. Wisielec
        Zdecydowanie odrzuca go robienie z siebie ofiary... ewentualnie kiedy z niego robi się"ofiarę losu" .
        2/2

4.Bezludna wyspa
        Coś nowego co pozwalałoby mu zapomnieć o samotności i wzbogacałoby czas spędzony na bezludnej wyspie. Głupiec może również oznaczać tu... ciągle nowego. Nowa lektura albo ... karty bądź ICing, która jakoś od stuleci jest zawsze nowa.
        Cesarzowa sugeruje być może ... kobietę z którą t.m chciałby te (samotne?) chwile spędzic, ale mi się kojarzy że po porostu lubi on spędzać wolny czas na łonie natury. no, i wróżyc, albo czytać chińskie mądrości.
        1/1

4,5+1=5,5 punktów big_grin

K L A M R A
        Ogolnie 4 kielichy. Tarot to typ samotnika.
        A teraz ma jakis stan zniechecenia, pesymizmu, z jakiegos powodu ma troche dosc i malo go cieszy. Czasami taki stan jest po zawodzie milosnym, czy rozczarowaniu (Tarocie tu mam nadzieje ze glupoty)

Nie lubi u ludzi . Cienie karty krol kileichow to: KORUPCJA, KLAMSTWO, PLOTKI, POMOWIENIA.
        Nie lubi tez ludzi pelnych nienawisci i zbyt placzliwych, zbyt wrazliwych
        pomijam to że odwrotnie,szukam korupcji plot etc. big_grin
        1,5/2

Czego poszukuje u innych. 6 bulaw. Lubi silne typy osobowosci, zwyciezcow, ktorzy podazaja wybrana przez siebie droga, swiadomych ludzi, ktorzy potrafia wspierac, odpowiedzilanych ludzi!
        2/2

Odrzuca go. Cienie krola denarow to: znowu KORUPCJa oraz zbytni MATERIALIZM tez czasem LENISTWO (otylosc)
        0,5/2

Bez czego by nie przezyl na bezludnej: te 8 mieczy trudne do interpretacji. Ale ta karta pokazuje nieprzyjemny stan gdy nie mozesz przejrzec na oczy, jestes sam, bez kontaktu.moze brakowali by ci kontaktu z innymi wiec przydaly sie telefon, komputer. Dociagnelam jeszcze Arcykaplana, ktory bardziej wskazuje na ksztalcenie i studia.
        Wiec ostatecznie stawiam na ksiazki. To byloby twoje okno na swiat
        1/1

5+1=6 punktów
        • tarot.marsylski a zwyciężyła... 12.12.10, 18:24
          gratulacje Cassandra,ty poprowadzisz kolejny warsztat big_grin
          https://lh3.ggpht.com/_0r00qBkmGlU/Sbz1fkv0PSI/AAAAAAAAO4Q/8voGM_isClI/s512/Batons%2006.jpg
    • fairywitch Re: Warsztat 167 12.12.10, 18:41
      Gratuluję! kiss

Ale mi coś okropnie idzie... coraz gorzej... crying
      • fairywitch Re: Warsztat 167 12.12.10, 18:43
        ps. czemu mam -1?
        • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 12.12.10, 18:44
          bo żeś zapomniała o jednym punkcie warsztatu :]
          • fairywitch Re: Warsztat 167 12.12.10, 18:52
            nie, zapomniałam, ale od razu dopisałam smile
            • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 12.12.10, 18:56
              aaa,teraz widzę big_grin
              masz w takim razie 0,5 punkta indifferent
          • camaretto Re: Warsztat 167 12.12.10, 18:58
            Moje gratulacje cassandro! Bardzo ładnie rozwinęłaś swoją interpretację!
            • tarot.marsylski Re: Warsztat 167 12.12.10, 19:06
              ja gratuluję wszystkim bo to na prawdę trzeba się znać na kartach jako nośnikach psychologicznych wink
              • fairywitch Re: Warsztat 167 12.12.10, 19:11
                tarot.marsylski napisał:

> ja gratuluję wszystkim bo to na prawdę trzeba się znać na kartach jako nośnikac
                > h psychologicznych wink

Ja też, tym bardziej tym, którzy byli blisko! kiss
                Ja jestem na początku, ale staram się nie zrażać.
                Uważam, że nie ma za trudnych pytań, właśnie chodzi o to, żeby znaleźć na nie odpowiedzi! smile
                • klamra Do tarota 12.12.10, 20:08
                  Cassandro gratuluje, supersmile

Tarocie szkoda, ze nie podales takiego najpier rozwiązania bedacego opisem Ciebie.
                  Bo ja juz nie wiem co bys w sumie wzial na ta bezludna wyspe. Mi zaliczyles komputer. ksiazke.
                  Komus tam wrozenie.
                  Tzn ze nie przezylbys bez paru rzeczy?
                  Moze to jeszcze rozwiniesz dla ciekawskich?

a ja czekam na nastepny warsztat

• kita32 Re: Do tarota 12.12.10, 20:52
                    Też mi tego brakuje. Przecież zastanawiałyśmy się nad tym. Jeszcze jakiś mglisty obraz odpowiedzi na początkowe pytania można mieć, to już to, bez czego nie przeżyłbyś na bezludnej wyspie, to chyba nikt się nie domyśla...
                    • kita32 gratulacje! 12.12.10, 21:03
                      Cassandro, gratulacje smile

W ogóle widać, że na pierwsze 3 pytania, to byłyśmy w miarę blisko. Ja spostrzegłam swój błąd interpretacyjny - gdy wychodziła "ładna" karta na to co odrzuca, czy przeszkadza, to trzeba było ją interpretować jako, że przeszkadza brak tego, co przedstawia karta.

Natomiast na 4-e pytanie, bez czego TM nie przeżyłby na bezludnej wyspie, miałyśmy niesamowity rozrzut i myślę, że to pytanie było zbyt abstrakcyjne, zbyt nierzeczywiste i takie wydumane. Bo TM może myśleć, że nie przeżył by bez komputera, a gdyby znalazł się na bezludnej wyspie, to akurat miałby zupełnie inne problemy niż brak komputera.
                    • fairywitch Re: Do tarota 12.12.10, 21:04
                      kita32 napisała:

> Też mi tego brakuje. Przecież zastanawiałyśmy się nad tym. Jeszcze jakiś mglist
                      > y obraz odpowiedzi na początkowe pytania można mieć, to już to, bez czego nie p
                      > rzeżyłbyś na bezludnej wyspie, to chyba nikt się nie domyśla...
                      mi też... poszło mi beznadziejnie... przyznaję się, nie wiem czemu...
                      Ale chciałabym sobie zweryfikować swoje karty i zobaczyć co tak naprawdę mi pokazały wink
                      • kita32 Re: Do tarota 12.12.10, 21:24
                        Fairwitch, nie przejmuj się punktacją TM. Fakt, że nie można jej zweryfikować jak nie podał odpowiedzi. Czasami jest tak, że jest się bliżej rozwiązania, niż widzi to komentująca osoba.
                        • tarot.marsylski Re: Do tarota 12.12.10, 21:34
                          dżizas dopiero co napisałem w wordzie weryfikacje a tu obgadują,bardzo fajne towarzystwo... ;>

więc odrzucają mnie ofiary losu,niedorajdy,jakieś "memłaki" i takie niewiadomoco co to ma tendencje narcystyczne.Przyciąga siła temperamentu,silna osobowość,plotki,sieci kłamstw,tajemnice,włażenie w buciorach do cudzego życia.Na wyspie potrzebowałbym książek,szczególnie jednej,bez komputera i kart też nie wytrzymałbym zbyt długo ale takim MUST-HAVE to kartka i długopisy,kredki etc.
                          • klamra Re: Do tarota 13.12.10, 02:34
                            smile Nikt nikogo nie obgaduje. Tylko zazwyczaj zasada byla taka ze najpierw rozwiazanie (odpowiedz na podane pytanie opisowo) a potem weryfikacja naszych interpretacji, stad moim zdaniem powstalo zamieszaniesmile

2 tyg temu zaatakowales moj warsztat i zadane pytanie, wiec moze Energia wrocila????

Mniejsza z tym:
                            Cassandro czekamyyyyy

• camaretto Re:Kito 13.12.10, 04:23
      Nie chce się wtrącać, ja do swojej punktacji nie mam nic, natomiast jeśli chodzi o pytanie ostatnie to była to kiedyś popularna, również w mediach, "zabawa" - trzeba było wymyślać trzy rzeczy bez których nie "przeżyłbyś" na bezludnej wyspie albo coś co wziąłbyś za sobą na bezludną wyspę. Noe chodziło zatem o banany.Tyle że nie było wtedy jeszcze komputerów i wyspa była raczej symbolem całkowitej izolacji.
      Ja też nie "przeżyłabym " długo bez kart komputera (kiedyś nawet bez modemu), na pewno wzięłabym też moje zwierzaki, natomiast tak jak mówisz, były drobne niedociągnięcia - mianowicie nie zawsze teraz wiadomo co w tej zabawie byłoby "dozwolone": komputer to uniwersalne narzędzie, i mało oryginalna sytuacja, bo na łonie przyrody mając kontakt ze światem i mogąc czytać e- booki... to już nie taka bezludna wyspa i natychmiast pakuję się i wyjeżdżam. Natomiast pozostaje pytanie - może my po prostu jesteśmy z innego pokolenia?Albo należy precyzyjniej stawiać pytania?
      Moje skromne doświadczenie mówi mi, że haczyki opłaca się stawiać, mój warsztat był może trudny, ale to " coś nietypowego" pozwoliło na weryfikację bo wszyscy zasugerowali się wypadkiem drogowym i karty nie miały nic do rzeczy smile
    • olga.78 Re: Warsztat 167 13.12.10, 19:03
      Cassandro, gratuluje zwycięstwa! Czekamy na kolejną zagadkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka