Dodaj do ulubionych

Warsztat 184 - kto dzwonił?

03.04.11, 18:55
Bardzo mi miło rozpocząć warsztat nr 184 wink
Tym bardziej że nietypowo wygrałam ;P.. ale do rzeczy..

Dzisiaj, dokładnie o godzinie 14.36 ktoś do mnie zadzwonił wink
Pytania super konkretne.. podajcie:
płeć tej osoby
kim dla mnie jest
po co dzwoniła ta osoba

Życzę udanych interpretacji!
Powodzenia smile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 03.04.11, 20:00
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/Wbd72enRbDJabN7OIB.jpg
      Przepraszam za kiepską jakość zdjęcia rozkładu, ale nie mogę używać lampy błyskowej, bo światło odbija się od kart, a ciemnawo już. Ponieważ telefon był dzisiaj, to od razu dzisiaj wyciągnęłam karty.
      Olka – Cesarz, osoba – Moc, płeć osoby – Kochankowie, kim jest dla Olki – As Kijów,
      Po co dzwoniła- 8 Pucharów, 3 Mieczy.

Olka i ta osoba są silne osobowościowo (Cesarz i Moc). Dwie silne osobowości.

Co do płci, to nie rozumiem odpowiedzi kart – Kochankowie. Na karcie jest i kobieta i mężczyzna – tak jakby pleć w tej relacji nie miała znaczenia. Ale Kochankowie – to mogłoby wskazywać na bliskiego mężczyznę. Chociaż ogólnie po stronie tej osoby przeważają postacie kobiece. Muszę zdecydować się na płeć, a nie podawać wszystkie możliwe warianty... To decyduję się jednak na kobietę. Kojarzy mi się z szefową lub wspólnikiem w biznesie albo z jakąś krewną.

Kim jest dla Olki? As Kijów sugeruje wspólną działalność, wspólną pracę lub rozpoczęcie (As) pracy. Odwrócenie postaci z karty osoby od postaci z karty Olki sugeruje jakieś problemy we wzajemnych relacjach, problemy, które raczej sprawia tamta osoba, a nie Olka.

Dzwoniła, bo chciała wyciągnąć Olkę gdzieś (8 Pucharów) np. na dodatkowe pójście do pracy w wolny dzień, albo chciała się poużalać (3 Mieczy), lub ma problemy zdrowotne i dzwoniła po pomoc

Ciekawa jestem rozwiązania smile
    • camaretto Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 03.04.11, 20:01
      Olu, tak z rozpedu - szybciutko.
      Odpowiedź - 7, 5
      Rydwan, Kapłan.

Telefon w interesach - jakaś sprawa, która bardzo cię zajmuje. Partner biznesowy by sie kojarzył, ale interes' może mieć nawet osoba bliska jak chrzestny ojciec, albo dzwonić ksiądz, kapłan w jakiejś sprawie.
      Płec
      Mężczyzna.
      Jest to osoba z którą wiążą cie raczej więzi opiekuńcze - może właśnie chrzestny ojciec, albo
      ktoś kto nie jest krewnym ale ma w stosunku do ciebie takie 'ojcowskie' nieco uczucia, starsza osoba od ciebie. Chciała cos b. konkretnego pchnać do przodu , jakąs sprawę która jest w toku. Związana byc może z twoją kariera
      (albo w ostatecznosci wyjazdem, delegacją - na dwoje babka wróżyła - nie lubie takich wypowiedzi cholera)
      Niekonkretnych
      Pozdrawiam
      wink
      • olkacool :) 03.04.11, 21:40
        Kito, Camaretto Witam bardzo ciepło i dzięki za ekspresową interpretację big_grin
    • andgie Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 03.04.11, 22:27
      Dzisiaj, dokładnie o godzinie 14.36 ktoś do mnie zadzwonił wink
      Pytania super konkretne.. podajcie:
      1. Płeć tej osoby
      Pustelnik. Mezczyzna.

2 Kim dla mnie jest
      Umiarkowanie. Ktos z pracy, ewentualnie kolega ze szkoly, studiow, znany od dawna.

3. Po co dzwoniła ta osoba
      Znowu Umiarkowanie. W sprawie jakiegos projektu w pracy, albo... spotkania towarzyskiego. Na karcie przelewa sie z kielicha w kielich, moze chodzi o wyjscie na drinka? I raczej w wiekszej liczbie osob .

Taka szybka interpretacja. Czekam na dalsze. Ciekawy warsztat, bardzo konkretne pytania.
      • olkacool Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 04.04.11, 06:06
        Cześć Andgie smile Dzięki za udział kiss
        Warsztat konkretny, przez co trudniejszy bo albo się trafi albo nie tongue_out
    • ivana Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 04.04.11, 08:55
      płeć tej osoby

Królowa Buław , Krolowa pucharów
      Hmmm dwie krolowe wiec obstawiam ze do Olki dzwonila kobieta

> kim dla mnie jest
      paź buław, Gwiazda, 3 denary

Obstawiam ze ta kobieta jest albo nauczycielka albo kolezanka ze szkoly;-0

> po co dzwoniła ta osoba

8 mieczy Umiarkowanie 8 buław

Kobieta dzwonila aby przeprosic, dojsc do porozumienia, zgody i zaprosic gdzie Olke...moze na jakies spotkanie klasowe po latach?wink
      • olkacool Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 04.04.11, 12:05
        Ivano - dziękuję za udział.. smile
        • ivana Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 04.04.11, 14:18
          smile To ja dziękuję Olkowink
        • ivana Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 04.04.11, 14:25
          Jeszcze tak mi dzisiaj przyszlo do glowy ze dzwonila Twoja przyjaciolka z dawnych lat , ktora przebywala lub nadal przebywa za granica na stale a wracajac do kraju zadzwonila aby sie z Toba spotkac i zaszalec, telefon zupelnie nieoczekiwany i zaskakujacy dla Ciebiewink
    • casablanca76 Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 04.04.11, 16:28
      No to teraz i ja spróbuję.. wink
      PŁEĆ OSOBY - 7 MIECZY
      KIM JEST DLA olkacool? - ARCYKAPŁAN
      DLACZEGO TA OSOBA DZWONIŁA? - GWIAZDA
      Wydaje mi się że to mężczyzna, który jest dla olkacool ważny,jest jakimś autorytetem, ma poważanie...
      Ten mężczyzna dzwonił z daleka i myślę że zapowiadał swoje odwiedziny, mile spędzony czas albo poprostu dzwonił żeby sobie uciąć miłą pogawędkę smilesprawił Ci przyjemność tym telefonem smile
      A...może to np ojciec, mąż lub jakiś inny bliski krewny dzwonił z zagranicy lub bardzo odległego od Ciebie miejsca w Polsce?
      ciekawe...;D
      • olkacool Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 04.04.11, 16:56
        Serdecznie witam Casablanco smile
        • kita32 Re: Warsztat 184 - kto dzwonił? 10.04.11, 17:28
          Za pół godziny będzie odpowiedź, a tu nikt od 4-go nie dodał swojej interpretacji?
          Wiosna?
          • olkacool Uwaga! Rozwiązanie ;) 10.04.11, 18:00
            Dziękuję wszystkim za udział, już czas na rozwiązanie wink
            Przyznaję, że warsztat był trudny, bo konkretny…

Oto odpowiedzi:
            płeć tej osoby - mężczyzna
            kim dla mnie jest - brat
            po co dzwoniła ta osoba - by zaprosić na urodziny wink
            • olkacool Do Kity 10.04.11, 18:02
              Co do płci... to mogłoby wskazywać na bliskiego mężczyznę. tak!

Kim jest dla Olki? As Kijów sugeruje wspólną działalność, wspólną pracę lub rozpoczęcie (As) ha, męska energia się pokazała. To brat, ognisty baran może dlatego as Buław.. ;P a łącza nas teraz przelotne spotkania, raz w miesiącu max.. bo mocno zapracowany

Dzwoniła, bo chciała wyciągnąć Olkę gdzieś (8 Pucharów) np. na dodatkowe pójście....
              wyciągnąć jak najbardziej ale na uroczystość smile

Super Kito kiss
              Dziękuję za udział smile Jak zwykle niezawodna.
              • olkacool Do Camaratto 10.04.11, 18:04
                Płec Mężczyzna. .. tak!

Jest to osoba z którą wiążą cie raczej więzi opiekuńcze - może właśnie chrzestny ojciec, albo
                ktoś kto nie jest krewnym ale ma w stosunku do ciebie takie 'ojcowskie' nieco uczucia, starsza osoba od ciebie. ….
                bardzo ładnie, brat jest starszy znacznie, bo 12 lat i ma w stosunku do mnie takie uczucia opiekuńcze, pomimo swoich lat czuję się przy nim jak mała dziewczynka.. no i jest dla mnie autorytetem smile Super!

Chciała cos b. konkretnego pchnać do przodu , jakąs sprawę która jest w toku. Związana byc może z twoją kariera … coś konkretnego i do przodu jak najbardziej, mi Rydwan już kilka razy pokazał wyjazd na urodziny.. Bardzo bardzo dobrze Camaretto smile

Dziękuję za udział, poszło super smile
                • olkacool Do Andgie 10.04.11, 18:05
                  1. Płeć tej osoby
                  Pustelnik.
                  Mezczyzna. Wow, super.. się fajnie pokazało bo starszy i mocno wierzący, poszukujący.. smile

2 Kim dla mnie jest
                  Umiarkowanie.... znany od dawna
                  . Genialna karta, u mnie w rozkładach Umiarkowanie to Zawsze rodzina, znany od dawna bo od urodzenia smile

3. Po co dzwoniła ta osoba
                  Znowu Umiarkowanie. W sprawie... spotkania towarzyskiego. Na karcie przelewa sie z kielicha w kielich, moze chodzi o wyjscie na drinka? I raczej w wiekszej liczbie osob
                  . TAK!!!!
                  Andgie Super genialnie kiss Nic dodać nic ująć... Brawa
                  • olkacool Do Ivany 10.04.11, 18:07
                    Królowa Buław , Krolowa pucharów
                    Hmmm dwie krolowe wiec obstawiam ze do Olki dzwonila kobieta
                    .. no nie

> kim dla mnie jest
                    paź buław, Gwiazda, 3 denary

Obstawiam ze ta kobieta jest albo nauczycielka albo kolezanka ze szkoly;-0 też nie, brat-rodzina

> po co dzwoniła ta osoba
                    8 mieczy Umiarkowanie 8 buław.. po to by zaprosic gdzie Olke.
                    .Tak smile

To ostatnie trafione w 10tkę smile
                    Dzięki.
                    • olkacool Do Casablanki 10.04.11, 18:09
                      Wydaje mi się że to mężczyzna Tak!
                      który jest dla olkacool ważny,jest jakimś autorytetem, ma poważanie... tak, wszystko się zgadza smile

Ten mężczyzna myślę że zapowiadał swoje odwiedziny, mile spędzony sprawił Ci przyjemność tym telefonem odwrotnie, zapraszał do siebie, tak dokładnie zapraszał do siebie, brawo

A...może to np jakiś inny bliski krewny dzwonił
                      Tak! Brat kiss
                      Super, dzięki za udział... świetnie Ci poszło, trafiłaś we wszystko kiss
                      • kita32 Re: Do Casablanki 10.04.11, 18:11
                        Casablanko, dobrze że wróciłaś na warsztaty. Fajne wejście, od razu ze świetną interpretacją smile
                      • andgie Re: Do Casablanki 10.04.11, 18:21
                        Gratulacje Casablanko, znakomita interpretacja .
                        • casablanca76 Re: Do Casablanki 10.04.11, 22:13
                          wow!! jestem pod wrażeniem wyróżnienia smile super!! dziękuję za gratulacje i ja również gratuluję Andgie smile
                          Kito ja cały czas jestem z Wami z tym że ostatnio częściej podczytuje niż biorę udział.
                          Żeby wszystko było jasne to Wam powiem jaki jest tego powód - otóż w mojej pracy w ostatnich czasach nie dzieje się najlepiej, od 09.2010r. jest seria grupowych zwolnień na naprawdę wielką skalę.Już teraz jest tylu pracowników że jedna osoba robi za dwóch a jeszcze góra uważa że jest nas za dużo!! dlatego jestem strasznie obciążona umysłowo i fizycznie do tego dochodzi strach - co będzie jak mnie zwolnią??!!
                          Sami widzicie że w takich warunkach trudno jest się skupić na kartach, tym bardziej że w domu też mam co robić uncertain w doskoku jak mam lepszy dzień to sięgam po karty smile mam nadzieję że będzie tak coraz częściej...
                          • casablanca76 Re: Do Casablanki 10.04.11, 22:14
                            a to wyróżnienie jest bardzo budujące - dziękuję prowadzącej kiss
                            • olkacool Re: Do Casablanki 11.04.11, 08:57
                              kiss
                              Jak pisałam, dla mnie też wygrałaś smile
                          • kita32 Re: Do Casablanki 11.04.11, 00:10
                            Casablanko, miło usłyszeć, że jesteś cały czas z nami,
                            smutno, że żyjesz w napięciu,
                            trzymam kciuki,
                            kiss
                            • casablanca76 Re: Do Casablanki 11.04.11, 08:41
                              jestem Wam wierna wink i czytam każdą nowododaną interpretację smile
                              przyznam się szczerze że każdego dnia naprędce przeglądam szkółkę i warsztaty wink
                  • kita32 Re: Do Andgie 10.04.11, 18:08
                    Andgie, świetnie napisałaś swoją interpretację, jestem pod wrażeniem (porównując z rozwiązaniem). Brawo!
                    • kita32 Re: 10.04.11, 18:09
                      Ogólnie całkiem nieźle nam poszło smile
                      • olkacool Zwycięzca 10.04.11, 18:12
                        Uważam warsztat za bardzo udany, biorąc pod uwagę "konkretność" pytań ;P
                        Ciężko mi było wybrać jak zwykle....
                        Ale siła wyższa…. Pałeczkę przekazuję Andgie smile Bardzo ładnie napisałaś wszystko!
                        dla Casablanki - wyróżnienie, jak dla mnie też wygrałaś smile
                        .... a reszcie dziękuję za udział w warsztacie… bo był trudny smile
                        I jeszcze raz dzięki za udział smile
                        • kita32 Re: Zwycięzca 10.04.11, 18:16
                          Gratulacje, Andgie!!!

Casablanko, Tobie również gratulacje!

Fajne warsztaty smile
                        • andgie Re: Zwycięzca 10.04.11, 18:16
                          Dziekuje, bardzo sie ciesze smile Warsztat faktycznie bardzo udany.
                        • ivana Re: Zwycięzca 10.04.11, 18:16
                          Serdecznie gratuluje Angie...
                          • ivana Re: Zwycięzca 10.04.11, 18:19
                            ufff sorry za bład , mialo byc "Andgie"
                    • andgie Re: Do Andgie 10.04.11, 18:12
                      Dzieki Kito smile Ja tez uwazam, ze nam dobrze poszlo.
                      • camaretto Re: Do Andgie 10.04.11, 18:54
                        Gratulacje!Fajne warsztaty!
                        Andgie, co wymyslilaś?
                        -
                        smile
                        • andgie Re: Do Andgie 10.04.11, 18:56
                          Jeszcze nic, ale wkrotce wymysle. Temat podam dzisiaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka