Dodaj do ulubionych

warsztat 226 ucieczka

22.01.12, 19:17
Mam pytanie z dzieciństwa. Kiedyś, w bardzo wczesnej młodości, uciekałam razem z bratem przed dwoma milicjantami. Pytania:

Dlaczego uciekaliśmy i dlaczego oni nas gonili?
Jaka była nasza trasa ucieczki?
Czy nas złapali, czy nie? Czy ta historia bawi mnie czy smuci?

Życzę miłej zabawy smile
Obserwuj wątek
    • andgie Re: warsztat 226 ucieczka 22.01.12, 20:46
      Dobry wieczor!

1. Dlaczego Kita i brat uciekali?
      Od. 10 monet, 8 pucharow, krol kijow.
      Najwyrazniej zrobili cos zabronionego. Mnie to wyglada na uczestnictwo w jakims protescie lub demonstracji. Naraznie sie wladzom poprzez "nieprawomyslnosc".
      2. Dlaczego oni byli gonieni?
      Od. krolowa mieczy, od . 4 kijow, od. 8 monet.
      Znalezli si w miejscu , w ktorym nie powinni i byli glosni, bylo ich slychac.
      3. Jaka była ich trasa ucieczki?
      Od. Rydwan, Wisielec, Gwiazda.
      Ojej, same Wielkie Arkana! Ukryli sie w samochodzie lub uciekali samochodem, potem przeszli do jakis zakamarkow, strychow? Troche kojarzy mi sie powiedzenie :"najciemniej pod latarnia", ukryli sie gdzies blisko, nikomu nie przyszlo na mysl , aby tam sprawdzic.
      4. Czy zostali złapani, czy nie? ,
      Od. 3 mieczy, od. 2 pucharow , od. krol pucharow.
      Hmm. Mysle, ze nie, ale bylo czyms okupione. Z drugiej strony te 3 mieczy kojarzy mi sie z... kratkami. Spedzili noc w areszcie?
      5. Czy ta historia bawi Kite czy smuci?
      Od. Cesarzowa, giermek kijow, Gwiazda.
      Bawi, choc byc moze wtedy wcale nie bylo Jej do smiechu wink Teraz to wspomnina jako cos w rodzaju mlodzienczej psoty.

Czekam na dalsze interpretacje smile
    • cukinia3 Re: warsztat 226 ucieczka 22.01.12, 21:04
      1. Dlaczego uciekaliście (4 buław) – bawiliście się z bratem, być może był to czas wakacji, ogólnie przełom wiosny i lata. Nie wiem czemu, ale do głowy przyszło mi, że zrywaliście coś z drzewa.
      2. Dlaczego Was gonili (10 kielichów) – Stróże prawa przyłapali Was na gorącym uczynku, myślę, że nie mieli wobec Was żadnych „poważnych” zamiarów, gonili Was po to, by Was nastraszyć i pobawić się trochę w „policjantów i złodziei”.
      3. Trasa ucieczki (Sąd Boży → 9 buław → 5 denarów) – od jakiegoś miejsca znajdującego się w centrum miasta poprzez lasek miejski lub ogólnie jakieś krzaczory. Czyżbyście swoją ucieczkę zakończyli w... kościele?
      4. Czy nas złapali czy nie (2 denarów) – złapali i pogrozili palcem wink
      5. Czy ta historia mnie bawi, czy smuci? (VI kielichów) – z racji na wydźwięk karty pewnie teraz Cię raczej bawi, choć na początku panowie mieli u Ciebie przechlapane.
      • kita32 Re: warsztat 226 ucieczka 22.01.12, 23:31
        Wow! Już dwie odpowiedzi! Cieszę się big_grin
        Dzięki smile
    • helgeyaska interpr. 27.01.12, 17:08
      1. dlaczego Kita z Bratem uciekali przed policjantami?

as buław/KOCHANKOWIE/3 puchary

wg mnie dopuściliście się jakiejś zuchwałości: albo zobaczyliście coś czego nie powinniście, albo weszliście tam gdzie nie powinniście, albo zabraliście coś co nie było wasze wink
      as buław - odwaga ale i brawura, zastrzyk nowych i szalonych niekiedy pomysłów, przebojowość
      Kochankowie - wspólnicy w zbrodni wink to też karta wyborów między rzeczami etycznymi i tymi mniej wink
      3 puchary - ten pomysł był wg Was przedni, zabawowy, też oznacza współpracę, ale i dużo energii włożonej w działanie

2. jaka była trasa ucieczki Kity i Brata przed policjantami?

(wypadła GWIAZDA) 5 pucharów/2 denary/7 denarów

5 pucharów - u mnie na tej karcie deszcz, może zatem szukaliście schronienia pod jakimś dachem lub w przenośni parasol, czyli wszelkie otwarte drzwi - np. klatki w bloku czy kościoła
      2 denary - nie mogliście się zdecydować gdzie biec dalej. druga wersja: pobiegliście w różne strony, rozdzieliliście się. tak czy owak, ucieczka sprawiła Wam wiele zabawy big_grin
      7 denarów - ostatecznie miejsce, w którym się schroniliście to była albo wasza stała kryjówka, albo inne świetnie znane miejsce - ogródek, lasek, park itp. (choć właśnie przeczytałam w necie, że to spokojnie też może oznaczać rozdroża...)
      GWIAZDA - w połączeniu z 7 denarów myślę, że jednak Wam się cała ta przygoda upiekła big_grin

3. czy Kicie i Bratu udało się uciec przed policjantami?

3 buławy/10 pucharów/SIŁA

nie złapali Was smile

4. jak Kita wspomina to zdarzenie?

4 buławy/9 denarów/10 mieczy

hmm. dysonans. z jednej strony przywołuje to wspomnienie domu i szczęścia takiego osobistego, lubienia, miłych czasów, z drugiej strony jest to jednak podszyte jakimś zmartwieniem. może z uwagi, że trzeba było się przyznać, albo były jakieś nieprzyjemne konsekwencje? (10 mieczy to też "męczennictwo", bycie ofiarą - może dostaliście szlaban albo w tyłek?) albo tamte miejsca w jakiś sposób zmieniły się na niekorzyść, lub nie można tam wrócić

ściskam smile
      • kita32 Re: interpr. 27.01.12, 20:58
        Dzięki, Helgeyasko, cieszę się z następnej interpretacji smile
        • greenwenus Re: interpr. 29.01.12, 09:50
          Witam! Uh jeszcze zdazylam choc rozklad i notatki zrobilam juz tydzien temu.
          1. Dlaczego Kita i jej brat uciekali i dlaczego ich gnili?
          As Pentacli, 6 bulaw i 9 bulaw
          Wydaje mi sie, ze chodzilo o znalezienie jakiegos sposobu na zarobienie pieniedzy, moze jakas kwesta albo cos chcieliscie sprzedawac, moze tez jakas demostracja,. Gonili was bo nie chcieliscie ustapic, isc na kompromis
          2. Trasa ich ucieczki
          Krolowa pentacli, Sila i Sad
          Jak patrze na obrazki na moim tarocie to do glowy przychodzi mi cyrk albo cmentarz ale mysle, ze po prostu ulicami miasta
          3. Czy Was zlapali
          3 bulaw, 8 bulaw i 7 monet
          tutaj jakos nic mi nie pasuje, z jednej strony ucieczka jakby sie udala ale ta 7 na koncu to dla mnie zagadka?
          Chociaz mysle ze tak
          4. Czy ta historia bawi Kite czy smuci ?
          5 bulaw, pas bulaw i Kaplanka
          Mysle ze bawi ja ale ta Kaplanka mowi o tym, ze to byla dla Was nauczka na przyszlosc.
          • greenwenus poprawka 29.01.12, 09:54
            w punkcie 5 jest nie pas tylko paz. przepraszam
          • liri-th moje karty 29.01.12, 10:50
            dlaczego uciekali- 3 buławy, koło fortuny
            dlaczego ich gonili- cesarzowa, mag
            trasa ucieczki- kapłanka,as kielichów, diabeł
            czy ich złapali- sprawiedliwość
            czy przygoda kitę bawi czy smuci- 4 monety
            Kita z bratem uciekali ponieważ zrobili komuś jakiś kawał, wykręcili numer i sąsiadka, lub jakaś kobieta to zauważyła, naskarżyła i poszczuła milicjantami,Panowie Władza zaś chcieli chyba dać nauczkę dzieciakom bardziej niż ich ukarać.Kita i jej brat uciekali koło kościoła, szkoły, komisariatu, może po drodze mijali jakiś strumyk czy rzeczkę.Milicja ich złapała i wydaje mi sie że rodzeństwo do dziś trzyma tę przygodę w tajemnicy.Teraz Kitę to ani n ie bawi ani nie smuci, rzadko o tym myśli,a te myśli zachowuje dla siebie.
            Fajny temat choć mi karty jakoś dziwne powychodziły.Jestem ciekawa rozwiązaniasmile
            • kita32 Re: moje karty 29.01.12, 11:18
              Witajcie,
              dzięki za następne interpretacje wink
              • ivana Re: moje karty 29.01.12, 14:46
                1. Co zrobili?
                7 Bułąw(-) 3 Mieczy, Krolowa Monet

Kita z bratem zalozyli sie o cos. Cale wydarzenie bylo na zasadzie wygrania zakladu. Chodzilo o kradziez ze sklepu. Chcieli cos wyniesc , ukrasc i zastanawiali sie czy im sie to uda.

2.Dlaczego uciekali?
                Sprawiedliwosc(-), 7 Pucharow(-)
                Uciekali bo zlamali prawo i czekala ich za to kara. Urealnili swoj zaklad i do konca nie rozumieli powaznych konsekwencji z tego wynikajacych bo traktowali to jako forme zabawy. Cos narodzilo sie w wyobrazni i ciekawi byli jak to sie bedzie mialo do rzeczywistosci.

3.Dlaczego ich gonili?
                Sąd, Swiat

Za to co zrobili musieli poniesc kare, zostac osadzeni, bo czyn mial znamiona przestepstwa, nie mozna bylo puscic tego plazem, bo to co zrobili nie miescilo sie w ogolnie przyjetych normach a przekraczalo je.

4. Trasa ucieczki
                Cesarzowa(-) 2 Puchary(-) As Mieczy

Tereny zielone,sciezki w parku, ogrod, pole, wystawa artystyczna, dom kultury, salon urody lub fryzjerski, kawiarnia, jakis urzad państwowy...rozpatrujacy skargi i wnioski obywateli..

5.Czy zlapali ich policjanci?
                Siła 2 Denary
                Mimo ze kluczyli to zostali zlapani.

6.Jak Kita wspomina te historie?
                As Buław(-) 2 Bulawy(-) 5 Pucharow(-)
                Wspomina te historie jako nieprzemyslany wyglup, ktory przysporzyl jej tylko niepotrzebnych łez i zlych emocji. Ktorys z rodzicow stracil do niej zaufanie po tym wydarzeniu , bylo mu przykro i moze na jakis czas nie chcial z nia rozmawiac? (ale pojechalam terazwink
                Buziak Kito...

• olkacool ja późno.. 29.01.12, 16:56
                  .. ale krótko..

Dlaczego uciekaliśmy Głupiec może nieświadomie zrobiliście coś albo naiwnie.. lub niemądrze postąpiliście .. mogliście zrobić coś, z czego do końca zdawaliście sobie sprawę, nie do końca przewidzieliście konsekwencje swojego czynu .. a może byliście świadkiem czegoś a oni pomyśleli że Wy to Coś zrobiliście…

dlaczego oni nas gonili 8 Kielichów robiliście coś podejrzanego, lub po prostu nieodpowiednie miejsce nieodpowiedni czas.. po prostu i chyba wyglądaliście podejrzanie.. albo jakbyście uciekali z „miejsca zbrodni” ..

Jaka była nasza trasa ucieczki Mag 10 Kielichów może ze szkoły uciekaliście lub obok szkoły .. czy jakiegoś miejsca publicznego w stronę domu? Ewentualnie obok szpitala czy przychodni

Czy nas złapali, czy nie 8 Mieczy Pustelnik na 8 Mieczy kobietka jak w potrzasku.. czyli złapali Was … …. Ale ten Pustelnik.. może był moment że byliście jak w potrzasku ale się w sumie udało uciec.. wink lub złapali Was, pogadali, wypuścili..

Czy ta historia bawi mnie czy smuci Sprawiedliwość Koło .. nie wiem.. trudne karty.. chyba surowo dosyć oceniasz to co się stało.. ale suma Głupiec.. ja bym powiedziała, że masz mieszane uczucia Koło .. na pewno wspominasz od czasu do czasu.. ta sytuacja powraca w pewnych momentach życia.. może myślisz „nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło..”

Pozdrawiam Was wink
                  • kita32 Re: ja późno.. 29.01.12, 18:25
                    Spóźniłam się, ale już jestem i wklejam rozwiązanie.

Bawiłam się z bratem w chowanego. Któreś z nas schowało się za stojący na ulicy samochód. Chyba brat, a ja właśnie go wypatrzyłam.
                    Dokładnie w tym czasie chodnikiem szło dwóch milicjantów i oboje nagle rzucili się w naszym kierunku. No to my w nogi!

Biegiem na podwórko, do domu, przez okno na tyłach mieszkania (na parterze) do ogrodu, z ogrodu znowu na podwórko i tam w kącie podwórka schowaliśmy się do swojej „bazy”. Za krzakami dzikich róż pod płotem było wgłębienie w ziemi, które w zabawie było naszym schowkiem. Przez rurę w wale ziemnym za krzakami mieliśmy widok na wejście do kamieniczki i na ulicę – sami będąc niewidoczni. Pierwszy raz nam się ten schowek przydał w realnym życiu, a nie tylko w zabawie.

Gdy panowie milicjanci już sobie poszli, to wróciliśmy do domu. Od babci dowiedzieliśmy się, że milicjanci wbiegli za nami do mieszkania (na parterze były tylko jedne drzwi), powiedzieli babci, że rozkręcaliśmy samochód by sprzedać części, no i babcię spisali.

Byłam strasznie wkurzona jak dowiedziałam się, że podejrzewano nas o kradzież. Ale pomijając to wkurzenie wtedy, to ta historia rozbawia mnie jak ją sobie przypominam.
                    • kita32 komentarz do interpretacji Andgie 29.01.12, 18:26
                      1. Dlaczego Kita i brat uciekali?
                      Od. 10 monet, 8 pucharow, krol kijow.
                      Najwyrazniej zrobili cos zabronionego. Mnie to wyglada na uczestnictwo w jakims protescie lub demonstracji. Naraznie sie wladzom poprzez "nieprawomyslnosc".
                      .......Uciekaliśmy, bo byliśmy gonieni. Król Kijów, to pewnie ci panowie milicjanci,

2. Dlaczego oni byli gonieni?
                      Od. krolowa mieczy, od . 4 kijow, od. 8 monet.
                      Znalezli si w miejscu , w ktorym nie powinni i byli glosni, bylo ich slychac.
                      ......To dobre trafienie, przykucnięcie za samochodem to to miejsce w którym uczciwy człowiek się nie znajduje wink

3. Jaka była ich trasa ucieczki?
                      Od. Rydwan, Wisielec, Gwiazda.
                      Ojej, same Wielkie Arkana! Ukryli sie w samochodzie lub uciekali samochodem, potem przeszli do jakis zakamarkow, strychow? Troche kojarzy mi sie powiedzenie :"najciemniej pod latarnia", ukryli sie gdzies blisko, nikomu nie przyszlo na mysl , aby tam sprawdzic.
                      ......Świetnie, Andgie – zaczęło się od chowania za samochodem, skończyło w kącie podwórka w „bazie” – porównanie z zakamarkiem jest bardzo trafne. Byliśmy bardzo blisko i nikt by tam nas nie szukał.

4. Czy zostali złapani, czy nie? ,
                      Od. 3 mieczy, od. 2 pucharow , od. krol pucharow.
                      Hmm. Mysle, ze nie, ale bylo czyms okupione. Z drugiej strony te 3 mieczy kojarzy mi sie z... kratkami. Spedzili noc w areszcie?
                      ....Nie złapali, ale po dowiedzeniu się dlaczego nas gonili – byłam niezadowolona, że uciekliśmy – trzeba było zostać w domu i (w obecności babci) wyśmiać milicjantów.

5. Czy ta historia bawi Kite czy smuci?
                      Od. Cesarzowa, giermek kijow, Gwiazda.
                      Bawi, choc byc moze wtedy wcale nie bylo Jej do smiechu Teraz to wspomnina jako cos w rodzaju mlodzienczej psoty.
                      ....Bawi, ale wtedy byłam oburzona ich zarzutami rozkradania samochodu na części, jakim musiała stawiać czoła nasza babcia.

....Andgie, napisałaś bardzo dobrą interpretację wink
                      • kita32 komentarz do interpretacji Cukinii 29.01.12, 18:27
                        1. Dlaczego uciekaliście (4 buław) – bawiliście się z bratem, być może był to czas wakacji, ogólnie przełom wiosny i lata. Nie wiem czemu, ale do głowy przyszło mi, że zrywaliście coś z drzewa.
                        ......bawiliśmy się. Pamiętam, że było ciepło, ale nie upalnie. Nie pamiętam, czy już chodziliśmy do szkoły, ale chyba tak. To mogły być wakacje.

2. Dlaczego Was gonili (10 kielichów) – Stróże prawa przyłapali Was na gorącym uczynku, myślę, że nie mieli wobec Was żadnych „poważnych” zamiarów, gonili Was po to, by Was nastraszyć i pobawić się trochę w „policjantów i złodziei”.

.....Wydawało im się, że przyłapali nas na gorącym uczynku. Byli młodzi i chyba faktycznie chcieli się pobawić w „policjantów i złodziei” skoro wyobrazili sobie, że dwa maluchy rozkręcają samochód gołymi rękoma (jeden rozkręca, a drugi na czatach) żeby posprzedawać części samochodowe.

3. Trasa ucieczki (Sąd Boży → 9 buław → 5 denarów) – od jakiegoś miejsca znajdującego się w centrum miasta poprzez lasek miejski lub ogólnie jakieś krzaczory. Czyżbyście swoją ucieczkę zakończyli w... kościele?
                        .......Nasze centrum to było nasze podwórko i mieszkanie. A ten lasek miejski to ogród i podwórko z 2-a sosnami, no i na końcu „baza” schowana za krzakami.

4. Czy nas złapali czy nie (2 denarów) – złapali i pogrozili palcem
                        ........Nas nie, ale wpadli do mieszkania i babci pogrozili palcem (spisali).

5. Czy ta historia mnie bawi, czy smuci? (VI kielichów) – z racji na wydźwięk karty pewnie teraz Cię raczej bawi, choć na początku panowie mieli u Ciebie przechlapane.
                        .......Właściwie cały czas mnie bawiła, ale jednocześnie byłam oburzona na tych milicjantów za oskarżenie o złodziejstwo.

....Bardzo dobra interpretacja, Cukinio wink.
                        • kita32 komentarz do interpretacji Helgeyaski 29.01.12, 18:28

1. dlaczego Kita z Bratem uciekali przed policjantami?

as buław/KOCHANKOWIE/3 puchary

wg mnie dopuściliście się jakiejś zuchwałości: albo zobaczyliście coś czego nie powinniście, albo weszliście tam gdzie nie powinniście, albo zabraliście coś co nie było wasze
                          as buław - odwaga ale i brawura, zastrzyk nowych i szalonych niekiedy pomysłów, przebojowość
                          Kochankowie – wspólnicy w zbrodni to też karta wyborów między rzeczami etycznymi i tymi mniej
                          3 puchary – ten pomysł był wg Was przedni, zabawowy, też oznacza współpracę, ale i dużo energii włożonej w działanie

.......Znaleźliśmy się (według milicjantów) tam gdzie nie powinniśmy i dlatego oni podejrzewali nas o kradzież. A my po prostu bawiliśmy się we dwójkę. I bez żadnego słownego porozumienia z sobą – wspólnie rzuciliśmy się do ucieczki tą samą trasą.

2. jaka była trasa ucieczki Kity i Brata przed policjantami?

(wypadła GWIAZDA) 5 pucharów/2 denary/7 denarów

5 pucharów - u mnie na tej karcie deszcz, może zatem szukaliście schronienia pod jakimś dachem lub w przenośni parasol, czyli wszelkie otwarte drzwi - np. klatki w bloku czy kościoła
                          .....Świetnie – wpadliśmy najpierw do klatki schodowej, potem do mieszkania – trzaskając drzwiami – którymi potem wpadli milicjanci słysząc te drzwi.

2 denary - nie mogliście się zdecydować gdzie biec dalej. druga wersja: pobiegliście w różne strony, rozdzieliliście się. tak czy owak, ucieczka sprawiła Wam wiele zabawy
                          ..... Nie mieliśmy żadnych wątpliwości gdzie uciekać, nie rozdzieliliśmy się, cieszyliśmy się ze schowania w swojej „bazie”.

7 denarów - ostatecznie miejsce, w którym się schroniliście to była albo wasza stała kryjówka, albo inne świetnie znane miejsce - ogródek, lasek, park itp. (choć właśnie przeczytałam w necie, że to spokojnie też może oznaczać rozdroża...)
                          ...... Świetnie! Nasza stała kryjówka. Porównanie z ogródkiem i parkiem też jest bardzo trafne.

GWIAZDA - w połączeniu z 7 denarów myślę, że jednak Wam się cała ta przygoda upiekła
                          .....Tak wink Milicjanci nas nie złapali, a ani babcia ani rodzice nie mieli powodu, żeby nam robić jakieś przykrości.

3. czy Kicie i Bratu udało się uciec przed policjantami?

3 buławy/10 pucharów/SIŁA

nie złapali Was
                          ..... Tak wink

4. jak Kita wspomina to zdarzenie?

4 buławy/9 denarów/10 mieczy

hmm. dysonans. z jednej strony przywołuje to wspomnienie domu i szczęścia takiego osobistego, lubienia, miłych czasów, z drugiej strony jest to jednak podszyte jakimś zmartwieniem. może z uwagi, że trzeba było się przyznać, albo były jakieś nieprzyjemne konsekwencje? (10 mieczy to też "męczennictwo", bycie ofiarą - może dostaliście szlaban albo w tyłek?) albo tamte miejsca w jakiś sposób zmieniły się na niekorzyść, lub nie można tam wrócić
                          ......Z jednej strony było zabawnie, ale z drugiej. Gdy dowiedziałam się o absurdalnym powodzie ich pogoni, to byłam zła na siebie, że uciekałam.

....Świetnie, Helgeyasko, napisałaś bardzo udaną interpretację wink
                          • kita32 komentarz do interpretacji Greenwenus 29.01.12, 18:29
                            Witam! Uh jeszcze zdazylam choc rozklad i notatki zrobilam juz tydzien temu.
                            .......Witaj Greenwenus wink

1. Dlaczego Kita i jej brat uciekali i dlaczego ich gnili?
                            As Pentacli, 6 bulaw i 9 bulaw
                            Wydaje mi sie, ze chodzilo o znalezienie jakiegos sposobu na zarobienie pieniedzy, moze jakas kwesta albo cos chcieliscie sprzedawac, moze tez jakas demostracja,. Gonili was bo nie chcieliscie ustapic, isc na kompromis
                            ...........O to nas właśnie podejrzewali milicjanci, gonili nas, bo wzięli za złodziei części samochodowych, a może nawet za złodziei samochodów.

2. Trasa ich ucieczki
                            Krolowa pentacli, Sila i Sad
                            Jak patrze na obrazki na moim tarocie to do glowy przychodzi mi cyrk albo cmentarz ale mysle, ze po prostu ulicami miasta
                            ..........Wyskakiwanie przez okno kojarzy mi się z cyrkiem, bo mieszkaliśmy na b. wysokim parterze (nad sutereną ) i wyskakiwanie przez okno mieliśmy wyćwiczone i opanowane jak akrobaci cyrkowi (wykorzystując gzymsy, chwytając się parapetu).

3. Czy Was zlapali
                            3 bulaw, 8 bulaw i 7 monet
                            tutaj jakos nic mi nie pasuje, z jednej strony ucieczka jakby sie udala ale ta 7 na koncu to dla mnie zagadka?
                            ...........7 Monet to chyba odczekanie, aż milicjanci sobie pójdą.
                            Chociaz mysle ze tak
                            ..........zgadza się

4. Czy ta historia bawi Kite czy smuci ?
                            5 bulaw, pas bulaw i Kaplanka
                            Mysle ze bawi ja ale ta Kaplanka mowi o tym, ze to byla dla Was nauczka na przyszlosc.
                            .........Tak, bawi, ale i odebrałam ich oskarżenie jako nauczkę, żeby nie uciekać, gdy nie ma się niczego złego na sumieniu. Nikt jednak później mnie nie gonił, więc nauczki nie zastosowałam wink.

.......Masz bardzo dużo trafień, Greenwenus smile
                            • kita32 komentarz do interpretacji Liri-th 29.01.12, 18:30
                              dlaczego uciekali- 3 buławy, koło fortuny
                              dlaczego ich gonili- cesarzowa, mag
                              trasa ucieczki- kapłanka, as kielichów, diabeł
                              czy ich złapali- sprawiedliwość
                              czy przygoda kitę bawi czy smuci- 4 monety

Kita z bratem uciekali ponieważ zrobili komuś jakiś kawał, wykręcili numer i sąsiadka, lub jakaś kobieta to zauważyła, naskarżyła i poszczuła milicjantami,
                              ......sami zauważyli i napalili się na złapanie złodziei

Panowie Władza zaś chcieli chyba dać nauczkę dzieciakom bardziej niż ich ukarać.
                              ......chcieli się pobawić w policjantów i złodziei wink

Kita i jej brat uciekali koło kościoła, szkoły, komisariatu, może po drodze mijali jakiś strumyk czy rzeczkę.
                              ...... aż tak długo to nie trwało wink Skojarzenie z przyrodą jest dobre, bo przebiegaliśmy przez ogród i schowaliśmy się za krzakami.

Milicja ich złapała i wydaje mi sie że rodzeństwo do dziś trzyma tę przygodę w tajemnicy.
                              ..... to nie...

Teraz Kitę to ani nie bawi ani nie smuci, rzadko o tym myśli, a te myśli zachowuje dla siebie.
                              ..... fakt, że myślę rzadko. Tak jakoś mi się przypomniało, gdy tematy warsztatów zeszły na dzieci.

Fajny temat choć mi karty jakoś dziwne powychodziły. Jestem ciekawa rozwiązania
                              ......Karty, gdy zna się rozwiązanie, to masz bardzo dobre.

dlaczego uciekali- 3 buławy, koło fortuny – 3 buławy to zabawa w chowanego – jedna osoba wypatruje drugą. Koło Fortuny to nagła zmiana akcji, nagle do naszej zabawy włączyli się milicjanci z realnego świata i pędzili do nas – najwyraźniej mając złe zamiary.

dlaczego ich gonili- cesarzowa, mag – Chcieli się wykazać (Mag) i złapać jakiegoś złodzieja, chcieli poczuć się ważni i silni i postraszyć kogoś, byli czujni (Cesarzowa) – obie karty są silne, aktywne.

czy ich złapali- sprawiedliwość – spisali babcię, ale nie złapali ani nikogo nie ukarali, bo nie było za co.

czy przygoda kitę bawi czy smuci- 4 monety – 4 Monety to karta samochodu – bardziej więc odpowiada na to, z czym mi się kojarzy ta historia.

Ogólnie karty miałaś dobre, chociaż trudne.

Miło, Liri-th, że wzięłaś udział w warsztatach. Miałaś długą przerwę. Mam nadzieję, że już na stałe (lub na dłużej) wróciłaś smile
                              • liri-th Re: komentarz do interpretacji Liri-th 29.01.12, 18:35
                                Trafiłam jak kulą w płotsmile no,ale przerwa robi swoje.Postaram sie zagościć na dłużejsmile
                                Super przygoda Kito,dobrze,że nie skonczyła się gorzej.
                                • kita32 Re: komentarz do interpretacji Liri-th 29.01.12, 18:41
                                  smile
                                  • kita32 komentarz do interpretacji Ivany 29.01.12, 18:42

1. Co zrobili?
                                    7 Bułąw(-) 3 Mieczy, Krolowa Monet

Kita z bratem zalozyli sie o cos. Cale wydarzenie bylo na zasadzie wygrania zakladu. Chodzilo o kradziez ze sklepu. Chcieli cos wyniesc , ukrasc i zastanawiali sie czy im sie to uda.
                                    .......zostaliśmy posądzeni o kradzież

2.Dlaczego uciekali?
                                    Sprawiedliwosc(-), 7 Pucharow(-)
                                    Uciekali bo zlamali prawo i czekala ich za to kara. Urealnili swoj zaklad i do konca nie rozumieli powaznych konsekwencji z tego wynikajacych bo traktowali to jako forme zabawy. Cos narodzilo sie w wyobrazni i ciekawi byli jak to sie bedzie mialo do rzeczywistosci.
                                    ...... uciekaliśmy przed stróżami prawa, bo ci nas gonili – niesłusznie posądzając o łamanie prawa (Sprawiedliwość (-)), bo zobaczyli coś, czego nie było, tylko prawdopodobnie chcieli żeby było (7 Pucharów (-)), żeby się wykazać

3.Dlaczego ich gonili?
                                    Sąd, Swiat

Za to co zrobili musieli poniesc kare, zostac osadzeni, bo czyn mial znamiona przestepstwa, nie mozna bylo puscic tego plazem, bo to co zrobili nie miescilo sie w ogolnie przyjetych normach a przekraczalo je.
                                    ......Tak właśnie uważali...

4. Trasa ucieczki
                                    Cesarzowa(-) 2 Puchary(-) As Mieczy

Tereny zielone, sciezki w parku, ogrod, pole, wystawa artystyczna, dom kultury, salon urody lub fryzjerski, kawiarnia, jakis urzad państwowy...rozpatrujacy skargi i wnioski obywateli..
                                    .....ta pierwsza część się zgadza wink

5.Czy zlapali ich policjanci?
                                    Siła 2 Denary
                                    Mimo ze kluczyli to zostali zlapani.
                                    .....nie, ale wpadli do naszego mieszkania i spisali babcię crying

6.Jak Kita wspomina te historie?
                                    As Buław(-) 2 Bulawy(-) 5 Pucharow(-)
                                    Wspomina te historie jako nieprzemyslany wyglup, ktory przysporzyl jej tylko niepotrzebnych łez i zlych emocji. Ktorys z rodzicow stracil do niej zaufanie po tym wydarzeniu , bylo mu przykro i moze na jakis czas nie chcial z nia rozmawiac? (ale pojechalam teraz
                                    ......to nie, nikt nam złego słowa nie powiedział, rodzice zignorowali wydarzenie

Buziak Kito...
                                    ..... buziaki, Ivano, cieszę się z Twojego udziału w warsztatach smile
                                    • ivana Re: komentarz do interpretacji Ivany 29.01.12, 18:47
                                      No troche przedobrzylam ale dzieki Twoim sprostowaniom duzo sie ucze i dziekuje Ci za towink
                                      Buziak
                        • andgie Re: komentarz do interpretacji Cukinii 29.01.12, 19:14
                          Gratulacje dla zwyciezczyni.
                      • andgie Re: komentarz do interpretacji Andgie 29.01.12, 18:49
                        Szczeniece lata , Kito smile
                        • kita32 Re: komentarz do interpretacji Andgie 29.01.12, 18:53
                          Prawda, Andgie, to były świetne czasy smile
                          • kita32 komentarz do interpretacji Olkicool 29.01.12, 18:54

Dlaczego uciekaliśmy Głupiec może nieświadomie zrobiliście coś albo naiwnie.. lub niemądrze postąpiliście .. mogliście zrobić coś, z czego do końca zdawaliście sobie sprawę, nie do końca przewidzieliście konsekwencje swojego czynu .. a może byliście świadkiem czegoś a oni pomyśleli że Wy to Coś zrobiliście…
                            ......Bardzo trafna atmosfera tej ucieczki – uciekaliśmy, chociaż nie wiedzieliśmy dlaczego nas gonią, uciekaliśmy, bo oni pomyśleli, że my coś zrobiliśmy...

dlaczego oni nas gonili 8 Kielichów robiliście coś podejrzanego, lub po prostu nieodpowiednie miejsce nieodpowiedni czas.. po prostu i chyba wyglądaliście podejrzanie.. albo jakbyście uciekali z „miejsca zbrodni” ..
                            ......świetnie – wyglądaliśmy podejrzanie – dokładnie tak było!

Jaka była nasza trasa ucieczki Mag 10 Kielichów może ze szkoły uciekaliście lub obok szkoły .. czy jakiegoś miejsca publicznego w stronę domu? Ewentualnie obok szpitala czy przychodni
                            ......z publicznej ulicy do domu – bardzo dobrze. No i potem jeszcze przez dom do naszej „tajnej bazy”.

Czy nas złapali, czy nie 8 Mieczy Pustelnik na 8 Mieczy kobietka jak w potrzasku.. czyli złapali Was … …. Ale ten Pustelnik.. może był moment że byliście jak w potrzasku ale się w sumie udało uciec.. lub złapali Was, pogadali, wypuścili..
                            ..... nam udało się uciec, ale babcię „złapali” i pogadali.

Czy ta historia bawi mnie czy smuci Sprawiedliwość Koło .. nie wiem.. trudne karty.. chyba surowo dosyć oceniasz to co się stało.. ale suma Głupiec.. ja bym powiedziała, że masz mieszane uczucia Koło .. na pewno wspominasz od czasu do czasu.. ta sytuacja powraca w pewnych momentach życia.. może myślisz „nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło..”
                            ....to prawda, bo chociaż ta historia mnie bawi, to gdy dowiedziałam, że wzięli nas za złodziei, to byłam bardzo wkurzona i jeszcze czasami mnie to denerwuje, tyle że więcej bawi.

Pozdrawiam Was
                            ...pozdrawiam Olko, jak zawsze masz świetną interpretację wink
                            • kita32 jeszcze trochę 29.01.12, 18:57
                              Jeszcze troszkę czasu potrzebuję, żeby pomyśleć, komu przekazać pałeczkę. Świetnie napisałyście smile
                              • kita32 zwycięzca 29.01.12, 19:11
                                Bardzo trudno było mi wybrać zwycięzcę, bo jak jedna osoba najlepiej odpowiedziała na jedno pytanie, to druga lepiej na inne. W sumie z trudem wybrałam trójkę, która w moim odczuciu napisała najlepiej (ale czasami dosłownie o włos):
                                Olkacool, Helgeyaskę i Cukinię
                                i na te 3 osoby wyciągnęłam karty. Najsilniejszą kartę wyciągnęłam na Helgeyaskę.

Helgeyasko, wygrałaś!!!
                                - i prowadzisz następne warsztaty smile

Wszystkim gratuluję!!! Byłyście świetne!!!
                                • olkacool :) 29.01.12, 19:18
                                  Kito, miałaś trudny orzech do zgryzienia.. rzeczywiście warsztat poszedł wyjątkowo dobrze wink

Brawa dla Helge, świetna interpretacja!!!!
                                  Dla dziewczyn wielkie gratulacje smile
                                  • ivana Re: :) 29.01.12, 19:19
                                    Gratulacje Helge!
                                • helgeyaska Re: zwycięzca 29.01.12, 19:43
                                  a dziękuję pięknie! smile
                                  i gratuluję Wam Dziewczyny, jestem również pod wrażeniem Waszych interpretacji! walka była bardzo wyrównana big_grin wielkie ściski dla Was smile
                                  i dzięki też Kito za warsztat i łaskawą rękę dla kart smile

do zobaczenia w kolejnym warsztacie smile
                                  • kita32 Re: zwycięzca 29.01.12, 19:51
                                    Tak, była bardzo wyrównana smile
                                • liri-th Re: zwycięzca 29.01.12, 19:48
                                  Gratuluję zwyciężczyni serdeczniesmile Brawosmile
                                • cukinia3 Re: zwycięzca 30.01.12, 19:42
                                  gratulacje dla zwyciężczyni smile
                                  i dziękujemy za warsztat! kiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka