Dodaj do ulubionych

Warsztat 304 - czas wolny

22.09.13, 23:11
Proszę spróbujcie odpowiedzieć
1. Co robiłam dziś w wolnym czasie w godz 18-20?
pytania pomocnicze
2. gdzie byłam i dlaczego tam byłam ? - podajcie opis miejsca i powód
3. jak tam dotarłam?
4. z kim byłam - sama czy w towarzystwie?

jeśli coś jest niejasno sformułowane to proszę o pytania

Serdecznie zapraszam do udziału smile
966ania
Obserwuj wątek
    • kita32 interpretacja 23.09.13, 00:03
      Już od razu rozkładam karty!

Co robiła Ania dziś w wolnym czasie w godz 18-20?

Tło (karta która się odkryła) - 3 Mieczy (-) - czyżby to było związane z jakimś cierpieniem lub osobą cierpiącą z jakiegoś powodu?
      - 10 Kijów - związane z jakimś wysiłkiem.

1, 2. 3. gdzie była Ania i dlaczego tam była ? (opis miejsca-1.2 i powód-3)
      - Świat (-), 4 Pucharów, Paź Pucharów (-)
      - Ania pojechała do miejsca swojego dzieciństwa, dawnego domu, może odwiedzić rodziców lub kogoś bliskiego. Albo - jeszcze inna możliwość - do miejsca które jest w jakiś sposób pełne, samowystarczalne, np. do jakiegoś gospodarstwa ekologicznego. Kojarzy mi się z piękną przyrodą i z pobliżem wody. Widzę jeszcze i trzecią możliwość - miejsce zamknięte, jakiś świat w świecie.
      Dociągam kartę na atmosferę tego miejsca - Cesarzowa - to pasuje mi do aktywności - stawiam więc na pełne, samowystarczalne miejsce najprawdopodobniej pięknie położone w przyrodzie.

Pojechała (Paź Pucharów (-)) by w czymś pomóc, albo żeby jej w czymś dopomożono.

4. jak tam dotarła? - Paź Kijów - może autostopem lub podwieziona przez kogoś? Wymagało to od Ani pewnej aktywności, ale bez wysiłku. Część drogi mogła przebyć pieszo.

5. z kim była - sama czy w towarzystwie? - Wisielec (-) - miała pojechać z kimś, ale ta druga osoba zawiodła.

Och, ciekawa jestem smile
      • nagietek123 Re: interpretacja 28.09.13, 12:04
        Po kartach Kity pomyślałam, że może Ania była na randce i doszło do rozstrzygającej rozmowy między nia a mężczyzną. Było boleśnie - 3 mieczy. Rozstali się i każde poszło w swoją stronę - Świat.
        Może jednak relacja nie została zerwana, a tylko zawieszona, niczym ten Wisielec?
        • ivana Re: interpretacja 28.09.13, 20:35
          Co robiłam dziś w wolnym czasie w godz 18-20?
          Kaplan Umiarkowanie
          2. gdzie byłam i dlaczego tam byłam ? - podajcie opis miejsca i powód
          3Bulawy(-)6Mieczy(-) Rycerz Mieczy(-)
          3. jak tam dotarłam? -Cesarzowa 9 Monet
          4. z kim byłam - sama czy w towarzystwie? - 6 Bulaw(-) Sąd(-)

Bylas na jakichs wykladach, szkoleniu, chlonelas tam wiedze lub korzystalas z czyichs uslug. To moglo miec zwiazek z wiedza ezoteryczna, wrozeniem. Musialas tam dojechac, bo nie odbywalo sie to w miejscu gdzie mieszkasz . Pojechalas tam w celach poznawczych, inetelektualnych, szkoleniowych, dyskusyjnych. To moglo byc tez spotkanie z jakims znawca tematu, specjalista w okreslonej dziedzinie, w dziedzinie rozwoju duchowego. Dotarlas tam samochodem a pojechalas z jakas kobieta, byc moze kolezanka.
          • 966ania Re: interpretacja 28.09.13, 21:33
            Na podstawie podanych odpowiedzi będzie mi bardzo trudno wyłonić zwycięzcę bo odpowiedzi są błędne
            jedna z was dała 50% poprawnej odpowiedzi na pkt.3

jeśli chcecie to spróbujcie jeszcze raz
            • ivana Re: interpretacja 28.09.13, 21:37
              Aniu ja nie bede probowac bo czuje ze nie moge sie skupic....Moze innym razem uda mi sie cos odgadnac.
              • kita32 Re: interpretacja 28.09.13, 22:46
                A ja spróbuję, ale jutro rano.
          • ivana Re: interpretacja 29.09.13, 08:14
            ok, sprobuje raz jeszcze...wink
            Kaplan Umiarkowanie
            Moglas pojsc na spacer do jakiegos kosciola lub innego kompleksu zabytkowego, byc na plazy nad woda lub w miejscu gdzie mialas kontakt z woda, prawdopodobne jest tez miejsce gdzie moglas zupelnie odciac sie myslami od problemow dnia codziennego, moglas modlic sie lub po prostu relaksowac . Jakies zabiegi kosmetyczne tez wchodza w gre w jakims gabinecie lub Spa, w tym naswietlanie jakies.
            3 Bulawy(-)6 Mieczy(-)
            Bylas poza miastem , bo potrzebowalas spokoju, wyciszenia, chcialas sie odciac od zgielku miasta
            Cesarzowa 9 Monet
            Dotarlas tam w towarzystwie, jak Cesarzowa, wiec mysle ze podwiozla Cie jakas kobieta
            6 Bulaw(-) Sad(-)
            Bylas tam sama. Chyba ktos Cie wystawil do wiatru z powodow rodzinnych
            • 966ania Re: komentarz 2 do Ivana 29.09.13, 19:58

ivana napisała:

> ok, sprobuje raz jeszcze...wink
              > Kaplan Umiarkowanie
              > Moglas pojsc na spacer do jakiegos kosciola lub innego kompleksu zabytkowego, b
              > yc na plazy nad woda lub w miejscu gdzie mialas kontakt z woda, prawdopodobne
              > jest tez miejsce gdzie moglas zupelnie odciac sie myslami od problemow dnia co
              > dziennego, moglas modlic sie lub po prostu relaksowac . Jakies zabiegi kosmetyc
              > zne tez wchodza w gre w jakims gabinecie lub Spa, w tym naswietlanie jakies.
              > 3 Bulawy(-)6 Mieczy(-)
              > Bylas poza miastem , bo potrzebowalas spokoju, wyciszenia, chcialas sie odciac
              > od zgielku miasta
              > Cesarzowa 9 Monet
              > Dotarlas tam w towarzystwie, jak Cesarzowa, wiec mysle ze podwiozla Cie jakas k
              > obieta
              > 6 Bulaw(-) Sad(-)
              > Bylas tam sama. Chyba ktos Cie wystawil do wiatru z powodow rodzinnych
              >
              tak, kawiarnia, w której byliśmy jest poza miastem, tylko powód dotarcia do miejsca troszkę inny...
              była to spontaniczna decyzja: jedziemy na kawę
          • 966ania Re: komentarz 1 do Ivana 29.09.13, 19:52
            ivana napisała:

> Co robiłam dziś w wolnym czasie w godz 18-20?
            > Kaplan Umiarkowanie
            > 2. gdzie byłam i dlaczego tam byłam ? - podajcie opis miejsca i powód
            > 3Bulawy(-)6Mieczy(-) Rycerz Mieczy(-)
            > 3. jak tam dotarłam? -Cesarzowa 9 Monet
            > 4. z kim byłam - sama czy w towarzystwie? - 6 Bulaw(-) Sąd(-)
            >
            > Bylas na jakichs wykladach, szkoleniu, chlonelas tam wiedze lub korzystalas z c
            > zyichs uslug. To moglo miec zwiazek z wiedza ezoteryczna, wrozeniem. Musialas t
            > am dojechac, bo nie odbywalo sie to w miejscu gdzie mieszkasz . Pojechalas tam
            > w celach poznawczych, inetelektualnych, szkoleniowych, dyskusyjnych. To moglo b
            > yc tez spotkanie z jakims znawca tematu, specjalista w okreslonej dziedzinie, w
            > dziedzinie rozwoju duchowego. Dotarlas tam samochodem a pojechalas z jakas kob
            > ieta, byc moze kolezanka.
            >
            tak zgadza się smile
      • kita32 interpretacja Piotra 28.09.13, 22:58
        Przeczytałam mojemu mężowi wylosowane karty i zapisuję jego interpretację:

1, 2. 3. gdzie była Ania i dlaczego tam była ? (opis miejsca-1.2 i powód-3)
        > - Świat (-), 4 Pucharów, Paź Pucharów (-)

Anię rozpierała energia (przeżycia, może alkohol ?) i musiała pochodzić.

> 4. jak tam dotarła? - Paź Kijów

Wybrała się pieszo.

> 5. z kim była - sama czy w towarzystwie? - Wisielec (-)

W zasadzie była sama wśród innych ludzi.
        • kita32 Re: interpretacja Piotra 28.09.13, 23:01
          Piotr się upiera, że Ania doszła do galerii obrazów lub na jakiejś wystawie i tam była. Nie napisałam tego w poprzednim poście, bo trochę nie dowierzam, no ale skoro on tak twierdzi, to dopisuję.
          • 966ania Re: interpretacja Piotra - komentarz1 29.09.13, 20:03
            kita32 napisała:

> Piotr się upiera, że Ania doszła do galerii obrazów lub na jakiejś wystawie i t
            > am była. Nie napisałam tego w poprzednim poście, bo trochę nie dowierzam, no al
            > e skoro on tak twierdzi, to dopisuję.

w kawiarni rzeczywiście wiszą obrazy, poza tym oglądanie telewizji to też ikona
            gratulacje
        • 966ania Re: interpretacja Piotra - komentarz2 29.09.13, 20:27

kita32 napisała:

> Przeczytałam mojemu mężowi wylosowane karty i zapisuję jego interpretację:
          >
          > 1, 2. 3. gdzie była Ania i dlaczego tam była ? (opis miejsca-1.2 i powód-3)
          > > - Świat (-), 4 Pucharów, Paź Pucharów (-)

>
          > Anię rozpierała energia (przeżycia, może alkohol ?) i musiała pochodzić.

nieźle smile
          propozycja wypadu na kawę była moja, spontaniczna i chciałam ruszyć się z miejca, pojechać za miasto, ot tak.
          ...także zwrot musiałm pochodzić w sensie być w ruchu, spożytkować/ zrealizować energię/pomysł jest odpowieni.
      • kita32 Re: interpretacja 28.09.13, 23:20
        A jednak już dzisiaj :

Co robiła Ania dziś w wolnym czasie w godz 18-20?
        > Tło (karta która się odkryła) - 3 Mieczy (-) ,10 Kijów
        > 1, 2. 3. gdzie była Ania i dlaczego tam była ? (opis miejsca-1.2 i powód-3)
        > - Świat (-), 4 Pucharów, Paź Pucharów (-)
        > Dociągam kartę na atmosferę tego miejsca - Cesarzowa
        > 4. jak tam dotarła? - Paź Kijów
        > 5. z kim była - sama czy w towarzystwie? - Wisielec (-)

Może Ania była zmęczona i chciała się odprężyć lub chciała przemyśleć jakąś sprawę w którą była zaangażowana emocjonalnie lub uspokoić się lub miała problem z dotarciem na czas.
        Świat i 4 Pucharów, to mógł być występ jakiegoś muzycznego zespołu lub trupy teatralnej. Może ktoś ją zaprosił lub dał bilet?
        Paź Kijów - to chyba nie było daleko. Może wystarczyła komunikacja miejska?
        Była z kimś, kto był nieobecny duchem.
        • 966ania Re: komentarz 2- do Kita 29.09.13, 20:19

kita32 napisała:

> Świat i 4 Pucharów, to mógł być występ jakiegoś muzycznego zespołu lub trupy te
          > atralnej. Może ktoś ją zaprosił lub dał bilet?

Występ drużyny piłkarskiej

> Paź Kijów - to chyba nie było daleko. Może wystarczyła komunikacja miejska?
          > Była z kimś, kto był nieobecny duchem.

Ok 18 km autem - jak dla mnie niedaleko.
          Nieobecny duchem -partner to 11 numerologiczna, on zawsze duchem jest nieobecny smile
      • 966ania Re: komentarz1 do Kita32 29.09.13, 20:12
        kita32 napisała:

> 4. jak tam dotarła? - Paź Kijów - może autostopem lub podwieziona przez kogoś?
        > Wymagało to od Ani pewnej aktywności, ale bez wysiłku. Część drogi mogła przeby
        > ć pieszo.

Tak. Kierowałam auto bez wysiłku czy stresu, choć jestem nowym kierowcą.
    • 966ania Re: Warsztat 304 - rozwiązanie 29.09.13, 19:49
      Dziękuję bardzo za udział w warsztatachsmile
      Byłam z moim partnerem w kawiarni na kawie i ciastku, a przy okazji oglądaliśmy mecz piłki nożnej, który akurat był nadawany. Pojechałam tam autem - kierowałam ja smile
      Pojechaliśmy ot tak -taki zwykły wypad poza miejsce zamieszkania ok 18km.
      • 966ania Re: Warsztat 304 - ZWYCIęZCA 29.09.13, 20:33
        warsztat nr.306 poprowadzi Kita32

Gratulacje dla Piotra smile
        • kita32 Re: Warsztat 304 - ZWYCIęZCA 29.09.13, 20:40
          Wow!!! Cieszę się, Piotr też big_grin
          • kita32 Re: Warsztat 304 - ZWYCIęZCA 29.09.13, 20:52
            Ale ja zaczęłam warsztaty 303 w miejsce Nagietka, która straciła dostęp do internetu, to teraz jak Nagietek się pojawiła to oddaję pałeczkę - trwają warsztaty 305 i niech zwycięzca warsztatów 305 poprowadzi warsztat 306.

Aniu, świetny warsztat smile
            • nagietek123 Re: Warsztat 304 - ZWYCIęZCA 29.09.13, 22:14
              Jak ja się ogarnęłam z robotą, to warsztat zakończony wink
              • kita32 Re: Warsztat 304 - ZWYCIęZCA 29.09.13, 22:38
                No bo to tak od niedzieli do niedzieli smile
                • nagietek123 Re: Warsztat 304 - ZWYCIęZCA 29.09.13, 22:43
                  aha smile
                  • ivana Re: Warsztat 304 - ZWYCIęZCA 30.09.13, 08:25
                    Gratulacje Kito!
                    Dziekuje za warsztat Aniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka