Dodaj do ulubionych

4 monet odwrocona

25.02.07, 18:00
Witam

Mam pytanie. co wg Was oznacza 4 monet w pozycji odwroconej, jesli chodzi o
uczucia miedzy 2 osobami?
pozdro i dzieki za jakakolwiek odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 20:27
      A jak Ty rozumiesz te karte?

I wedlug jakich zasad stosujesz odwrocone karty?
      • agniecha3007 Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 20:36
        W "moich odwroconych" zawsze karta odwrocona ma negatywne znaczenie. Wiec przy
        4 monet cos mi tu pachnie egoizmem i brakiem zainteresowania potrzebami drugiej
        osoby. Ale ze sprawa dotyczy mnie wiec pewnie nie jestem obiektywna....
        • iokepine Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 21:09
          Wtakim razie oznacza to tyle, co Wieża.
          • iokepine Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 21:37
            iokepine napisała:
            > W takim razie oznacza to tyle, co Wieża.
            >
            Tak to jest, jak się za szybko czyta. Pytałaś o 4 monet,a ja myślałam o 4 buław
            i o niej napisałam.
        • anahella Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 21:19
          agniecha3007 napisała:

> W "moich odwroconych" zawsze karta odwrocona ma negatywne znaczenie.

No i tu jest wlasnie problem, bo na forum pewnie sa osoby wyznajace rozne szkoly
          kart odwroconych. Ja ich nie stosuje, wiec trudno mi sie wypowiadac. Znam jednak
          osoby, ktore uzywaja odwroconych i uwazaja, ze odwrocenie karty negatywnej
          niweluje jej negatywne znaczenie. Czy 4 monet jest negatywna? I tak i nie.
          Zalezy od kontektu, od sytuacji. Czasem trzeba cos mocno przytrzymac przy sobie,
          bo ktos chce nam odebrac cos cennego. Czasem przyciskamy cos bez czego spokojnie
          mozemy zyc.

> Wiec przy 4 monet cos mi tu pachnie egoizmem i brakiem zainteresowania
          > potrzebami drugiej osoby.

Mi sie w ogole nie podoba, ze w pytaniu o uczucia wyszly denary. To raczej nie
          jest kwestia glebokich uczuc ale posiadania partnera. Zreszta nie wiem jaki byl
          rozklad, jaka talie stosujesz, w ktorym miejscu wyszla ta karta. Bez okreslenia
          tego kazda odpowiedz bedzie gdybaniem.

> Ale ze sprawa dotyczy mnie wiec pewnie nie jestem obiektywna....

Dlatego ja nie klade kart na siebie. Prosze kogos o wrozbe i slucham tego, co
          interpretuje, nawet jesli interpretuje odmiennie niz ja. Zwlaszcza gdy uzywa
          innej talii.
          • dori7 Re: 4 monet odwrocona 26.02.07, 12:24
            anahella napisała:

> Dlatego ja nie klade kart na siebie. Prosze kogos o wrozbe i slucham tego, co
            > interpretuje, nawet jesli interpretuje odmiennie niz ja. Zwlaszcza gdy uzywa
            > innej talii.

Ja w takich sprawach tez nie klade kart sama. Nie potrafie byc obiektywna,
            pytajac o bliskie osoby, bo to najtrudniejsze wrozby - nie pyta sie przeciez o
            te sprawy Tarota, gdy wszystko jest cacy, tylko wtedy, gdy sa problemy i lzy...
        • dori7 Re: 4 monet odwrocona 26.02.07, 12:22
          agniecha3007 napisała:

> W "moich odwroconych" zawsze karta odwrocona ma negatywne znaczenie. Wiec przy
          > 4 monet cos mi tu pachnie egoizmem i brakiem zainteresowania potrzebami
          > drugiej osoby. Ale ze sprawa dotyczy mnie wiec pewnie nie jestem
          > obiektywna....

Lub po prostu zwiazkiem, ktory byl zbudowany na pieniadzach i na materialnym
          wykorzystywaniu drugiej osoby. Ja interpretuje doslownie, monety to monety - ale
          oczywiscie moze to byc takze egoizm i posiadanie partnera, chec zagarniecia go
          tylko dla siebie jako swojej wlasnosci. Tak czy siak, nie jest to dobra karta
          dla uczuc, bo po prostu za bardzo ich w niej nie widac sad(
          • iokepine Re: 4 monet odwrocona 26.02.07, 13:26
            Odwrócona moż eoznaczać np., że dawałaś więcej, niż należało.
            Interpretowanie kart, które ciągnął ktoś inny, z innym systemem pojęciowym jest
            dla mnie zawsze trochę bez sensu, zwłaszcza jeśli nie znam osobiście tej osoby.
            • agniecha3007 Re: 4 monet odwrocona 26.02.07, 17:12
              Dziekuje Wam za pomoc. Pozdro.
    • gosiadzika Re: 4 monet odwrocona 08.03.07, 11:27
      U mnie wygląda tak
      taroteca.multiply.com/photos/photo/21/51.jpg
      i generalnie jako karta w związku nie jest zbyt pozytywna, zwykle oznacza
      zależnośc materialną, manipulację
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka