agniecha3007 25.02.07, 18:00 Witam Mam pytanie. co wg Was oznacza 4 monet w pozycji odwroconej, jesli chodzi o uczucia miedzy 2 osobami? pozdro i dzieki za jakakolwiek odpowiedz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dori7 Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 20:27 A jak Ty rozumiesz te karte? I wedlug jakich zasad stosujesz odwrocone karty? Odpowiedz Link
agniecha3007 Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 20:36 W "moich odwroconych" zawsze karta odwrocona ma negatywne znaczenie. Wiec przy 4 monet cos mi tu pachnie egoizmem i brakiem zainteresowania potrzebami drugiej osoby. Ale ze sprawa dotyczy mnie wiec pewnie nie jestem obiektywna.... Odpowiedz Link
iokepine Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 21:09 Wtakim razie oznacza to tyle, co Wieża. Odpowiedz Link
iokepine Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 21:37 iokepine napisała: > W takim razie oznacza to tyle, co Wieża. > Tak to jest, jak się za szybko czyta. Pytałaś o 4 monet,a ja myślałam o 4 buław i o niej napisałam. Odpowiedz Link
anahella Re: 4 monet odwrocona 25.02.07, 21:19 agniecha3007 napisała: > W "moich odwroconych" zawsze karta odwrocona ma negatywne znaczenie. No i tu jest wlasnie problem, bo na forum pewnie sa osoby wyznajace rozne szkoly kart odwroconych. Ja ich nie stosuje, wiec trudno mi sie wypowiadac. Znam jednak osoby, ktore uzywaja odwroconych i uwazaja, ze odwrocenie karty negatywnej niweluje jej negatywne znaczenie. Czy 4 monet jest negatywna? I tak i nie. Zalezy od kontektu, od sytuacji. Czasem trzeba cos mocno przytrzymac przy sobie, bo ktos chce nam odebrac cos cennego. Czasem przyciskamy cos bez czego spokojnie mozemy zyc. > Wiec przy 4 monet cos mi tu pachnie egoizmem i brakiem zainteresowania > potrzebami drugiej osoby. Mi sie w ogole nie podoba, ze w pytaniu o uczucia wyszly denary. To raczej nie jest kwestia glebokich uczuc ale posiadania partnera. Zreszta nie wiem jaki byl rozklad, jaka talie stosujesz, w ktorym miejscu wyszla ta karta. Bez okreslenia tego kazda odpowiedz bedzie gdybaniem. > Ale ze sprawa dotyczy mnie wiec pewnie nie jestem obiektywna.... Dlatego ja nie klade kart na siebie. Prosze kogos o wrozbe i slucham tego, co interpretuje, nawet jesli interpretuje odmiennie niz ja. Zwlaszcza gdy uzywa innej talii. Odpowiedz Link
dori7 Re: 4 monet odwrocona 26.02.07, 12:24 anahella napisała: > Dlatego ja nie klade kart na siebie. Prosze kogos o wrozbe i slucham tego, co > interpretuje, nawet jesli interpretuje odmiennie niz ja. Zwlaszcza gdy uzywa > innej talii. Ja w takich sprawach tez nie klade kart sama. Nie potrafie byc obiektywna, pytajac o bliskie osoby, bo to najtrudniejsze wrozby - nie pyta sie przeciez o te sprawy Tarota, gdy wszystko jest cacy, tylko wtedy, gdy sa problemy i lzy... Odpowiedz Link
dori7 Re: 4 monet odwrocona 26.02.07, 12:22 agniecha3007 napisała: > W "moich odwroconych" zawsze karta odwrocona ma negatywne znaczenie. Wiec przy > 4 monet cos mi tu pachnie egoizmem i brakiem zainteresowania potrzebami > drugiej osoby. Ale ze sprawa dotyczy mnie wiec pewnie nie jestem > obiektywna.... Lub po prostu zwiazkiem, ktory byl zbudowany na pieniadzach i na materialnym wykorzystywaniu drugiej osoby. Ja interpretuje doslownie, monety to monety - ale oczywiscie moze to byc takze egoizm i posiadanie partnera, chec zagarniecia go tylko dla siebie jako swojej wlasnosci. Tak czy siak, nie jest to dobra karta dla uczuc, bo po prostu za bardzo ich w niej nie widac ( Odpowiedz Link
iokepine Re: 4 monet odwrocona 26.02.07, 13:26 Odwrócona moż eoznaczać np., że dawałaś więcej, niż należało. Interpretowanie kart, które ciągnął ktoś inny, z innym systemem pojęciowym jest dla mnie zawsze trochę bez sensu, zwłaszcza jeśli nie znam osobiście tej osoby. Odpowiedz Link
gosiadzika Re: 4 monet odwrocona 08.03.07, 11:27 U mnie wygląda tak taroteca.multiply.com/photos/photo/21/51.jpg i generalnie jako karta w związku nie jest zbyt pozytywna, zwykle oznacza zależnośc materialną, manipulację Odpowiedz Link