Dodaj do ulubionych

As Denarow

16.04.07, 14:11
W ksiazkce Kolesowa jest napsiane, ze to karta tak dobra, ze nawet odwrocona
nie traci swojego pomyslnego przeslania - wszak denar zawsze jest okragly smile)

Bardzo lubie te karte. Wprawdzie pieniadze szczescia nie daja, ale bez nich
jest zawsze pod gorke. Wiadomo - biednemu wiatr w oczy wieje. Chyba kazdy lubi
Asa Denarow.

A ten As Denarow zawisnie za jakis czas u mnie nad biurkiem, przy ktorym pracuje:
www.shadowscapes.com/Tarot/pentacles.php?card=1
Jako talizman - zeby denarow nigdy nie zabraklo smile)
Obserwuj wątek
    • nauthiz7 Re: As Denarow 17.04.07, 00:26
      Denary oznaczają nie tylko majątek i pieniądze, ale również ciało fizyczne i
      zdrowie. Dla mnie As Monet to bardzo cielesna karta - cielesna i egoistyczna w
      pozytywnym znaczeniu. Mówi mi zwykle: "To jest twój czas, zajmij się sobą, zrób
      coś dla siebie!" To mandala, nasz własny świat, którego jesteśmy centrum.

A w jakiejś książce - nie wiem, czy nie u Kolesowa właśnie - wyczytałam, że to
      najszczęśliwsza karta w talii, do tego stopnia, że kiedy pojawi się w
      rozkładzie, niezalecane jest dalsze wróżenie tego dnia przy pomocy tej samej
      talii...
      • wiosenka1986 Re: As Denarow 17.04.07, 12:30
        > Denary oznaczają nie tylko majątek i pieniądze, ale również ciało fizyczne i
        > zdrowie. Dla mnie As Monet to bardzo cielesna karta - cielesna i egoistyczna
        w
        > pozytywnym znaczeniu.

No właśnie, ja też słyszałam o tym ciele. W sensie inicjaci seksualnej, seksu,
        wybuchu nowej namiętności, rozpoczęcia romansu bądź narodzin dziecka. Szczerze
        zawsze pojmowałam bardziej "duchowo" Asa Denarów i zawsze łączyłam go z pracą,
        projektami, kreatywnościa, sztuką i nauką. Widać mam małe pojęcie. wink
        • coill Re: As Denarow 17.04.07, 14:03
          wiosenka1986 napisała:
          W sensie inicjaci seksualnej, seksu,
          > wybuchu nowej namiętności, rozpoczęcia romansu bądź narodzin dziecka.

Opisujesz Asa kijow.
          • wiosenka1986 Re: As Denarow 17.04.07, 14:13
            > Opisujesz Asa kijow.

Nie, właśnie tak jak napisałam wyżej, słyszałam o takiej interpretacji
            i byłam nią trochę zdziwiona. Mnie też przypominała ona Asa Kijów.
          • anahella Re: As Denarow 17.04.07, 22:20
            coill napisała:

> wiosenka1986 napisała:
            > W sensie inicjaci seksualnej, seksu,
            > > wybuchu nowej namiętności, rozpoczęcia romansu bądź narodzin dziecka.
            >
            > Opisujesz Asa kijow.

Myslcie co chciecie, ze jestem stara swintucha, ale faktycznie As bulaw jest
            wyjatkowo fallicznytongue_out.

As denarow to wartosci, ktore zdobywamy. Wartosci materialne ale takze i inne.
            Wartosci moralne tez.
            • nauthiz7 Re: As Denarow 18.04.07, 01:20
              anahella napisała:
              > Myslcie co chciecie, ze jestem stara swintucha, ale faktycznie As bulaw jest
              > wyjatkowo fallicznytongue_out.

E tam. To pierwszy przymiotnik, jakim zawsze opisuję tę kartę i nie widzę
              powodu, czemu miałabym się tego wstydzić. Ona jest falliczna po prostu. Ale to
              już dalej w wątku obok. smile
      • dori7 Re: As Denarow 17.04.07, 17:13
        nauthiz7 napisała:

A w jakiejś książce - nie wiem, czy nie u Kolesowa właśnie - wyczytałam, że to
        > najszczęśliwsza karta w talii, do tego stopnia, że kiedy pojawi się w
        > rozkładzie, niezalecane jest dalsze wróżenie tego dnia przy pomocy tej samej
        > talii...

Tak, tak, to Kolesow smile)

As Monet to rzeczywiscie bardzo cielesna karta. Co do samego zdrowia - jakos
        bardziej mi pasuja do niego bulawy i reprezentowana przez nie zyciowa energia i
        ogien. To pewnie skrzywienie astrologiczne (w astrologii podstawowym zrodlem
        witalnosci i energii jest ogniste Slonce).
        • nauthiz7 Re: As Denarow 17.04.07, 21:13
          dori7 napisała:

> As Monet to rzeczywiscie bardzo cielesna karta. Co do samego zdrowia - jakos
          > bardziej mi pasuja do niego bulawy i reprezentowana przez nie zyciowa energia i
          > ogien. To pewnie skrzywienie astrologiczne (w astrologii podstawowym zrodlem
          > witalnosci i energii jest ogniste Slonce).

Dla mnie to zdrowie w znaczeniu tego, czy ciało fizyczne jest zdrowe, czy nie
          toczy się w nim jakiś proces chorobowy. Sybarytyzm, dbanie o siebie, dogadzanie
          sobie. Witalnośc i energia to raczej gotowość do walki z ewentualną chorobą. A
          jak się ma w astrologii do zdrowia żywioł Ziemi?
          • dori7 Re: As Denarow 17.04.07, 22:36
            Ziemski znak Panny wlada astrologicznym 6 domem, oznaczajacym m.in. choroby.
            • pani.jazz Re: As Denarow 17.04.07, 23:20
              Dori, ale z kolei drugim domem wlada Byk - a drugi dom, jak go ktos kiedys ladnie na forum Anahelli okreslil, jest domem zdrowia smile.
              Ze swoja Wenus w Byku doskonale rozumiem sciezke myslenia Nauthiz wink. Zdrowie to nie tylko brak choroby, ale przyjemny i zdrowy tryb zycia.
              • dori7 Re: As Denarow 17.04.07, 23:31
                pani.jazz napisała:

> Dori, ale z kolei drugim domem wlada Byk - a drugi dom, jak go ktos kiedys
                > ladnie na forum Anahelli okreslil, jest domem zdrowia smile.

Dla mnie domy zdrowia to I i VI smile)

> Ze swoja Wenus w Byku doskonale rozumiem sciezke myslenia Nauthiz wink. Zdrowie
                > to nie tylko brak choroby, ale przyjemny i zdrowy tryb zycia.

A z tym to sie zgadzam, choc nie do konca - zdrowie to nie tylko przyjemnosc,
                trzeba sobie na nie zapracowac wieloma godzinami wysilku fizycznego (choc to
                akurat jest dziko przyjemne, przynajmniej dla mnie), a od nadmiernego
                rozpieszczania siebie bardzo szybko sie mozna pochorowac. Czyli jednak ogniste
                bulawy suspicious

Wy obie jestescie ziemskie stworzenia, duzo bardziej niz ja, pewnie dlatego nam
                sie punkty widzenia nie pokrywaja, i dobrze, bo bysmy z nudow padly i nie byloby
                zadnej dyskusji smile)
          • dori7 Re: As Denarow 17.04.07, 22:45
            Swoja droga, wlasnie sobie uswiadomilam, jak duzo przenosze z astrologii na
            Tarota. Astrologia zaczelam sie interesowac kilka lat przed Tarotem, wiec sila
            rzeczy wszystko mam zakodowane o wiele mocniej i teraz przekladam astrologiczne
            pojmowanie i opis swiata na karty.
            • nauthiz7 Re: As Denarow 18.04.07, 01:16
              Tarot i astrologia są ze sobą ściśle związane (w przeciwieństwie do np. run,
              które są całkowicie odmiennym systemem) i nie znam nikogo, kto by ich nie
              łączył. Cała moja skromna wiedza astrologiczna została nabyta przy okazji nauki
              Tarota właśnie. smile
              • dori7 As Denarow i As Bulaw 18.04.07, 11:53
                Wczoraj przed snem przyszlo mi do glowy wyciagnac Asa Bulaw i Asa Denarow. I
                doszlam do wniosku, ze w ziemskim Asie Denarow jest mnostwo ognia, a w ognistym
                Asie Bulaw - mnostwo ziemi. W koncu As Denarow wyglada jak promienne slonce, a
                otoczony listkami As Bulaw przypomina wyrastajace z ziemi drzewo.

smile)
                • ailza Re: As Denarow 19.04.07, 06:59
                  Nigdy nie interpretowałam Asa Denarów w połączeniu ze zdrowiem, ale same wiecie
                  jak to jest w praktyce. Stawiałam karty pewnej Pani na dziecko. Typowy
                  "wróżebny" rozkład. Zobaczyłam, że dziecko choruje, Pani potwierdziła. Nie chcę
                  tu wdawać się w szczegóły , chociaż były ciekawe. Na pozycji "co przeszkadza"
                  był As Denarów.
                  Ja zobaczyłam wyciągniętą na dłoni ogromną tabletkę. Zapytałam o dawkowanie i
                  wiecie co? Trafiony, zatopiony.
                  • ifyso Re: As Denarow 19.04.07, 20:41
                    Ojejku...a ja się czasami bronię przed takimi intuicyjnymi, spontanicznymi
                    skojarzeniami! Wspaniale czytasz z Tarota!!! Gratuluje!
                    Racjonalny umysl tłumaczy mi: "kobito, zaraz powiesz jakąś brednię". A tu
                    przecież o to chodzi!!!! wink))
                    As Denarów wzbogaca...materialnie i nie tylko. Ręka z nieba daje nam dar, cenny
                    dar. Talent na przykład. Jak go się wykorzysta, to już wybór człowieka.

• dori7 Re: As Denarow 19.04.07, 20:53
                    Piekny przyklad smile) Tarot kocha takie niespodziewane skojarzenia!
    • coill Re: As Denarow "przesladuje" mnie 30.04.07, 22:17
      ostatnio ta karta kiedy kłade karty na znajomosc z kims. Najchetniej polubila
      pojawiac sie na ostatnim miejscu rozkladów(rezultat)

Ciesze sie na jej widok,ale szaczelam sie zastnawiac,czemu akurat ta kakrta?
      • rawita7 Re: As Denarow 13.06.07, 13:27
        Wylosowałam dzisiaj Asa Denarów jako kartę dnia. Moim planem na dzisiaj jest
        praca i wysłanie CV do miejsca, na którym bardzo mi zależy. Zwlekam z tym od
        poniedziałku, bo paraliżuje mnie brak pewności siebie. Nie wiem co napisać itp.
        Jednak As Denarów oznacza chyba, że to dobry dzień na to, prawda? Że powinnam
        to zrobić właśnie dziś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka