Dodaj do ulubionych

Rady Karty Diabeł

10.06.07, 15:24
Kiedy on mowi pytającemu co robic,jak postępowac-wobec córki,wobec partnera itp.
Czyli co - mowi ze nadszedl moment by Jak Diabeł 'podpoządkowac"sobie druga
osobe? Skonczyło sie Holahola teraz pora aby skarcić?(Tak np wyglada
'Diablica' z J.Austeen...jakby karciła)Ale przeciez ale Diabeł jest
sprtny,wiec chyba ukryje swoja chec "władania" i potulnie skusi ofiare?(to mi
wyglada bardziej na Mocsmile
Czy isc za jego ciemniejsza strona i bezczelnie wykorzystac np uzalzenienia
partnera czy słabe strony dziecka(np lubi slodycze) i srobic z tego jakis
Haczyk??(glupio to brzmi,zeby Tarot miał dawac takie ZŁE dla ludzi rady,ale to
tez mi sie nasuwa jak rozmyslam...)
Obserwuj wątek
    • canada53 Re: Rady Karty Diabeł 10.06.07, 22:14
      coill napisała:
      > Czy isc za jego ciemniejsza strona i bezczelnie wykorzystac np uzalzenienia
      > partnera czy słabe strony dziecka(np lubi slodycze) i srobic z tego jakis
      > Haczyk??(glupio to brzmi,zeby Tarot miał dawac takie ZŁE dla ludzi rady,ale to
      > tez mi sie nasuwa jak rozmyslam...)
      Ejże, czyżby poradzenie komuś, aby był bardziej prowokujący w stosunku do
      swojego partnera było aż takie złe? Albo takie przekupienie dziecka słodyczami -
      czasem może przynieść o wiele lepsze efekty, niż srogie kary. I wcale nie trzeba
      tego robić bezczelnie, można zupełnie normalnie zaproponować układ: ja ci to, a
      ty mi w zamian tamto. Diabeł to nie tylko manipulowanie, to również wywieranie
      wpływu poprzez to, co się posiada. Również poprzez pieniądze. Może więc ta karta
      odpowiadająca na pytanie jak postępować wobec innej osoby sugeruje, aby nie tyle
      podporządkować sobie tę osobę, ale ogólnie zastanowić się nad wszelkimi
      relacjami i zależnościami wiążącymi tą osobę z nami i na odwrót. Może w
      przypadku relacji rodzic - dziecko należałoby tu zadziałać np. zmieniając
      wysokość kieszonkowego? W przypadku postępowania z partnerem również należałoby
      się przyjrzeć sprawom finansowym. No i oczywiście zwrócić większą uwagę na seks.
      To również może być sposób na "podporządkowanie" drugiej osoby (dosłownie i w
      przenośni), wiele osób używa go przecież jako monety przetargowej. O tym, czy
      akurat należy coś ukrócić, czy raczej poluzować dopowiedzą może też inne karty.
      Diabeł w każdym razie pokaże, że należałoby wziąć sprawę w swoje ręce i aktywnie
      zadziałać.
      • coill Re: Rady Karty Diabeł 10.06.07, 23:52
        To nadal potwierdza mysl by uzyc "Wabika"smile
        A ja sie tak bardzo chce doszukac w tej karcie czegos jeszcze,bo mi sie wydaje
        ze nie widze!sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka