betulanana 18.10.07, 09:10 ostatni warsztat nie pobił rekordu wpisów, dlatego z pewną dozą nieśmiałości zapytuję czy chcecie się jeszcze bawić? może pytanie zmienić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder Re: warsztat nr 6 18.10.07, 12:05 ja chcialabym .... sprobowac mialam przerwe nawet we wchodzeniu na form, a co dopiero w aktywnym uczestnictwie, ale potem sie pogubilam. teraz chcialam nadrobic zaleglosci i w miare orientowalam sie do czwartego warsztatu, o co chodzi ten ostatni byl zbyt chaotyczny. nie dosc ze byl jakis problem kto wlasciwie wygral poprzedni (ja nie doczytalam), wiec i prawo zadania pytania nastepnego bylo pokretne - tak dla niebywajacej tu codzien a potem o Coill nie wiadomo ile pytan, ktore obowiazkowe? W dodatku ja o Coill czytalam kiedys na f. Wrozbiarstwo (jest "Wrozka z Poznania"), wiec znalam odp na glowne pytanie. Odpowiedz Link
betulanana Re: warsztat nr 6 18.10.07, 18:02 po prawdzie, to poprzednia edycja jeszcze w ogóle nie została rozstrzygnięta. termin minął już 2 dni temu i pytający (coil) jeszcze nie ujawniła swojego oblicza. fajnie romy że napisałaś że coil jest wróżką z poznania. przynajmniej już wiem że nie miaszka za granicą, jak mnie wyszło ale ad rem. jeśli chcemy mieć kolejną lekcję czytania z kart, to trzeba zdecydować się na pytanie. czy to ma być pytanie stricte o miejsce, tak jak to było z pianinem i pająkiem, lub zamieszkaniem pani jazz, czy coś bardziej zbiorczego, jak w przypadku pytania o coill? tu przyznaję ci rację, rzeczywiście mocniejsze usystematyzowanie pytań pomoże w ocenie końkursu. a może zupełnie nowe pytanie? jakieś sugestie? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: warsztat nr 6 18.10.07, 19:41 > może zupełnie nowe pytanie? jakieś sugestie? Jestem pod zbyt duzym wrazeniem Waszych postepow, zeby cos sugerowac, mam wrazenie ze jestem w tyle o lata swietlne. Nie wiem. Pomysle. Najwazniejsze chyba, to zeby nie przerywac na razie i zamknac ten o Coill (pani Kasi z Poznania)). Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: romy! 18.10.07, 19:31 Nie widzialas? O matko, dobrze, ze pozytywna opinia Prosze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=67442915 Odpowiedz Link
dori7 Re: romy! 18.10.07, 22:28 coill napisała: > gdzie Ty o mnie czytalas tam?? POKAZ!! o :o Mam ten sam problem, co Romy ) Widzialam Twoj profil w portalu fotka.pl ) Odpowiedz Link
betulanana warśtat 19.10.07, 13:50 nie wiem czy czekamy aż coill rozstrzygnie poprzedni konkurs, czy w drodze aklamacji coś same ustalimy? bo ja mam taką propozycję: jak już będzie uzgodniony pytający i pytanie, to może po rozwiązaniu końkursu każdy stawiający karty spojrzy na nie jeszcze raz i powie, czy można było zinterpretować je tak aby rozwiązanie było prawidłowe (zakładając oczywiście że gdzieś zeszliśmy z drogi kierujemy się wizerunkiem kart i wolnymi skojarzeniami Odpowiedz Link
canada53 Re: warśtat 19.10.07, 19:19 Też jestem za, tylko najpierw Coill musiałaby obszerniej ustosunkować się do naszych odpowiedzi. No, Coill, czekamy... Odpowiedz Link
betulanana herbatazcytryną 21.10.07, 11:37 skoro coill ogłosiła zwycięzcę i jest nim Herbatazcytryną to czekam na oficjalne zadanie pytań i inaugurację kolejnego zadania Odpowiedz Link
herbatazcytryna PYTANIE 21.10.07, 12:16 Zapytam o mnie samą, ponieważ to siebie znam najlepiej Pytania w punktach 1. Wiek 2. Wygląd zewnętrzny 3. Czym zajmuję się na codzień? 4. Jaki jest mój związek? Formalny czy nie, parę słów o moim partnerze 5. Moja sytuacja mieszkaniowa. Jaka część Polski, ewentualnie z kim mieszkam i na jakich zasadach 6. Rodzeństwo - ile i jaka płeć Chyba wystarczy, może jeszcze coś Wam wyjdzie przy okazji Czy tak może być? Raczej nie będę komentować, bo pewnie bym naprowadziła Odpowiedz Link
canada53 Re: PYTANIE 23.10.07, 20:51 Trochę cierpliwości, ja już karty postawiłam - teraz pozostało tylko to wszystko w wolnej chwili opisać. Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: PYTANIE 23.10.07, 21:35 Przepraszam, po prostu nie mogę się doczekać Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: PYTANIE 23.10.07, 22:15 Ja z kolei nie mam jakos farta do tych forumowych warsztatow; tym razem wychodzily mi trzy karty w roznych konfiguracjach, tak jakbys, Herbato, byla mocno skupiona na jednym problemie, jakbys nim zyla. Tez to opisze, ale dawno mi tarot tak natretnie nie chcial czegos powiedziec, wbrew zadawanym pytaniom. To byly Walet Pucharow, 2 Mieczy i Sad Ostateczny. Moze sie rozwodzisz, albo przeciwnie, powiekszasz rodzine? W kazdym razie jakas radykalna przemiana z Waletem Pucharow w tle... co rozklad, to te karty, w prawie kazdym. Az trudno wnioski wyciagac, bo te trzy karty az krzyczaly: "-My jestesmy wazne! My, my!" - nie wiem o co chodzi No ale msze zajrzec do notatek, ktore w biegu robilam. To juz dzis trzeba? W ogole czas teraz przyspieszyl, kwadratura Jowisza z Uranem Odpowiedz Link
canada53 Re: PYTANIE 24.10.07, 23:12 Wkleiłam właśnie moja interpretację i zabrałam się za czytanie postów innych dziewczyn, które się od wczoraj pojawiły. Hmm, przysięgam że nie ściągałam, a wygląda jakbyśmy jedna od drugiej odpisywały. Już chyba dawno nie byłyśmy tak zgodne w interpretacjach. Ciekawe, jak się to ma do rzeczywistości? Odpowiedz Link
canada53 Re: PYTANIE 24.10.07, 23:04 Zrobiłam najpierw jeden ogólny rozkład, którego jednak nie będę dokładnie opisywać, bo bym chyba do jutra nie skończyła - podam tylko parę kart które pomogły mi dojść do takich a nie innych wniosków. Później na koniec wyciągnęłam jeszcze 6 kart precyzujących odpowiedzi na 6 pytań zadanych przez Herbatezcytryna. Wyszło mi, że obecnie głównym zagadnieniem nurtującym Herbate jest macierzyństwo (XVIII Księżyc, Paź Kielichów oraz Paź Denarów w układzie)- najprawdopodobniej albo stara się o dziecko albo już na nie oczekuje. W związku z tym, jak i sądząc z karty określającej wiek (4 Kielichy) wnioskuję, że Herbata jest tuż po 30-stce, w tym wieku, kiedy wiele kobiet zaczyna poważnie myśleć o rodzicielstwie i kiedy jest się jeszcze młodą, ale już zaniepokojoną pierwszą zmarszczką i pierwszym siwym włosem. Co do wyglądu, to karty sugerowałyby, że Herbata dosyć dobrze się kamufluje - makijaż, warstwowe ubrania itp.(7 Kielichów, XVIII Księżyc), niewiele z siebie pokazując światu. Co najwyżej robi dobrą minę do złej gry (karta określająca wygląd 6 Buław), aby nie było widać jej kompleksów na tle swojego wyglądu. Wnioskuję, że jest ona troszeczkę "puszysta" i że być może obecnie pilnuje się, aby za dużo nie przybrać na wadze (XI Siła). Stawiałabym na okrągłą buzię i dłuższe włosy. Co do zajęcia, to mam wrażenie, że nie ma ona w tej chwili stałej i regularnej pracy, zarobki ma dosyć nieregularne (8 Buław) i sporo czasu spędza w domu (10 Kielichów). Wskazywałoby to albo na tzw. wolny zawód, albo na pracę dorywczą. Może też być że właśnie zmienia ona jedną pracę na drugą i jest pomiędzy jednym a drugim zatrudnieniem, lub też przebywa na jakimś dłuższym zwolnieniu. Co do zawodu, to pasowałaby mi praca z dziećmi, lub nauczycielstwo (Królowa Mieczy). Myślę, że Herbatazcytryna może też obecnie w jakiś sposób sama się dokształcać (kursy, studia zaoczne lub powrót do nauki jakiejś dziedziny, którą jakiś czas temu ona porzuciła - XVI Wieża). Karta na związek to 7 Denarów - związek w trakcie budowy; jej partnera symbolizował mi w układzie Paź Denarów. Powiedziałabym, że jest to stały związek, ale jeszcze przed formalizacją. Za to mieszkają już razem. Mieszkanie = 4 Denary, w rozkładzie karta mówiąca o warunkach w domu to XI Siła. Wnioskuję, że mieszka Herbatazcytryna razem ze swoim partnerem (i może jeszcze z jakimś zwierzakiem) na dosyć małej powierzchni, na której nie czują się oni ani bardzo swobodnie w sensie przestrzeni, ani w sensie finansowym. Być może więc wynajmują jakiś mały kącik u kogoś. Rodzeństwo = Król Kielichów, więc brat - i to na dodatek darzony silnym uczuciem. Ale w dużym rozkładzie o rodzeństwie mówiły karty 9 Mieczy i pojawiały się Pazie, myślę więc że brat jest młodszy. Oprócz tego wyszła mi też Królowa Buław, która mogłaby symbolizować starszą siostrę, ale układ tej karty w stosunku do reszty pokazywał, że albo ta siostra mieszka gdzieś daleko i rzadko się ze sobą kontaktują, albo różnica wieku pomiędzy nimi jest na tyle duża, że Herbatazcytryna nie ma z nią wiele wspólnego. Odpowiedz Link
getdance Re: PYTANIE 24.10.07, 20:41 To moze ja sprobuje Ciekawe co z tego wyjdzie heh. 1. 3 miecze, hmm ma na karcie mezczyzne w tym wieku ok.30 lat, wiec stawiam ze masz mniej wiecej tyle lat. 2. Cesarz, 6 Kielichow, 10 Pentakli hmm wnioskuje ze nie jestes drobna, raczej jestes wysoka kobieta, dobrze zbudowana, masz wlosy raczej dluzsze, jasne, moga byc krecone badz falowane ? 6 Kielichow to kobieta z wydatnym biustem, pupa i kraglosciami 3. Kapłanka i Umiarkowanie, hmmm moze gdzies w ksiegarni pracujesz ? No nie mam pojecia, Kaplanka kojarzy mi sie z miejscami religijnymi, jakies swiatynia, kosciol... 4.Czy zwiazek jest formalny... Kaplan, wioskuje ze tak. Jaki jest on: Cesarz - twardy, konkretny, racjonalny. 5.Hmm rozlozylam na 4 kierunki, wydaje mi sie ze Pomorze, moze Trojmiasto ? Ciezko stwierdzic, ale karty wskazaly okolice Baltyku 6.Rycerz Kijow, wydaje mi sie ze masz brata, moze byc mlodszy...dociagnelam jeszcze po nim i Umiarkowanie, wiec moze jest jeszcze siostra ? No to czekam na wynik Pozdrawiam Odpowiedz Link
romy_sznajder Herbata - moje luzne notatki z Worda 24.10.07, 22:19 Ja chcialam jeszcze raz usiasc i pomyslec, ale chyba nie wyrobie czasowo. Wklejam wiec bez poprawek swoje notatki "z wtedy". Wiek. As monet + 3 kije. Ok. 30. Dodatkowo As Kijow, mlodzienczosc? Wiec <30. A gdyby tak zaszalec..: 6 Monet+ 6 Mieczy + 9 Puch + 4 Monet + ....Walet Mieczy czyli dosc. 6+6+9+4 = 25. 25? Pomiedzy 25 a 30. Wyglad 2 Mieczy + Sad Ostateczny. Raczej jasne ubrania, ciemne wlosy, potrzeba zmian.... drastycznych, odciecia. Wlosy? Schudniecie? Zabieg nie, na zabiegi sa inne karty. Zajecie Walet Pucharow + 2 Mieczy. Dodatkowo Sad Ostateczny. hmmm. Funkcja podrzedna raczej, niz samodzielne stanowisko,traba! muzyka? zajmujesz sie muzyka? Uczysz sie w szkole muz.? Nieeee pasuje mi. Jeszcze raz. Walet pucharow. Haha. Moc. Ksiezyc. Zwierzeta. Pracujesz w schronisku lub ze zwierzetami. Sad Ostateczny - lekarz, pielegniarz? Na lekarza za mloda... Zwiazek. Heheheheh.. Walet Pucharow. Nierformalny, ale w takim sensie, jakbys miala kogos na boku.. Ksiezyc i Slonce dodatkowo. To Ty nosisz spodnie w tym zwiazku. Marzysz (Ksiezyc) o dziecku (Slonce) Syt mieszka. Rycerz Monet. Krolowa Pucharow. Dod. Sad Ostateczny. Kredyt byl brany? Jestes u siebie. Rodzenstwo (dziwne pytanie) 5 Monet - na rys. dwie osoby. dwoje. To tyle. Mam wrazenie, ze to jest OBOK jakiejs waznej informacji, ale nie znam Herbaty zupelnie, nie zetknelam sie z nickiem dotad, ani nie myslalam o niczym w kontekscie Herbaty. Dziwna sprawa.... Wkleilam, bo dzis sroda... Gdyby sie przedluzalo - moze uda mi sie "dopytac" na spokojnie... teraz czas mi pedzi Odpowiedz Link
betulanana herbatka co to za dziewczyna 25.10.07, 11:37 Jestem teraz w oku cyklonu, więc stawiam karty pobieżnie i na chybcika. ciekawe co z tego wyniknie.. Oto zestawienie i błyskawiczna interpretacja. Wiek i Wygląd zewnętrzny Król mieczy i rycerz pentakli Koło 40-tki, brunetka lub szatynka, włosy do ramion, mocnej budowy, konkretna dziewczyna Czym zajmuje się na co dzień Wędrowiec, 10 pentakli, 3 kielichów Praca dojazdowa, w bankowości lub finansach. Praca w zespole. Jaki jest związek Giermek pentakli, królowa kielichów, giermek buław Związek z młodszym partnerem, związek w którym się realizujesz i daje ci wiele czułości i ciepła Partner jest dynamiczny, poznany przy okazji stosunków służbowych, fajny facet sytuacja mieszkaniowa 9 buław, 7 pentakli, papież Powiedziałabym że aktualnie mieszkasz w miejscu zatłoczonym, gdzie nie czujesz się komfortowo, ale jest to rozwiązanie czasowe. Może do czasu skończenia domu, zakupienia mieszkania? Rodzeństwo - ile i jaka płeć Słońce cesarz gwiazda diabel Młodszy brat, starszy (który wyprowadził się z domu i założył własną rodzinę) i siostra. Młodszy brat i ty mieszkacie z rodzicami (względnie dotyczy to siostry). a przy okazji zapytam kiedy wyniki? pozdrawiam betula Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: herbatka co to za dziewczyna 25.10.07, 20:41 w sobote? czyli moglam sie nie spieszyc i nie wklejac w biegu. no trudno, poszlo, moze cos dopytam jeszcze. ale jestem zaskoczona wskazaniami Canady! Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: herbatka co to za dziewczyna 27.10.07, 11:26 Jestem w szoku jak wiele rzeczy się zgadza Najpierw napiszę co i jak, a później z wieczorka postaram się bardziej do Waszych wróżb odnieść Jakbyście same wpadły na to, gdzie jest np błąd w interpretacji to też fajnie, a nawet lepiej 1. Wiek : 29 lat , znak zodiaku:ryby. 2 Wygląd: jestem mocno puszysta,163 cm, ciemne, proste włosy mniej więcej do ramion fryzura, używam makijażu i staram się ukrywać kompleksy, choć nie chodzi tu o ubrania jak worki Tu trafiła niemal każda z Was. Betulina napisała o blond włosach i dodala mi około dyszki, ale nie umiem się do tego odnieść – pewnie tak wyglądają karty które wyciągnęłaś? 3. Czym zajmuję się na codzień? Jestem terapeutką dzieci niepełnosprawnych. Praca jest stabilna. W domu też czasem mam zajęcia, dorabiam, ale nadal jest to terapia. Przez ostatnie 7 dni byłam na zwolnieniu, czyżby się pokazało ? Czasem wróżę w domu. W tej chwili akurat niczego się nie uczę, ale praktycznie bardzo często się doszkalam, taka specyfika pracy. Zastanawiam się nad studiami hobbystycznymi w lutym, ale się waham plus mam inne zobowiązania. Może te Walety u Romy oznaczały jednak dzieci? 4. Jaki jest mój związek? Formalny czy nie, parę słów o moim partnerze Związek nieformalny, ale mieszkamy razem, On jest młodszy (byłam ciekawa, czy to wyjdzie Nie mam nikogo na boku. Mamy wielkie plany. Myślę , że to dobry związek 5. Moja sytuacja mieszkaniowa. Jaka część Polski, ewentualnie z kim mieszkam i na jakich zasadach Okolice Gdańska. Zapytałam o to, bo byłam ciekawa jak to wyjdzie Moi rodzice podzielili naprawdę duży dom i teraz jest tak, że mieszkają w nim jakby 3 oddzielne rodziny – każda ma swoje piętro, łazienkę, kuchnię, liczniki itp. Zrobił się blok z domu normalnego Nie kłócimy , ale fakt myślę o budowie własnego domu. Jest mi nie tyle ciasno w sensie przestrzeni, ile brakuje mi jednak jakiegoś jakby odseparowania od rodziny. Ja mieszkam najniżej, pośrodku rodzice, na górze siostra z rodziną. 6. Rodzeństwo – siostra młodsza o 3 lata. To oczko w głowie taty, o co często byłam zazdrosna. Ma już własną rodzinę, myślę że jest spełniona. Kontakt mamy poprawny, przyjaciółkami raczej nie jesteśmy, ale mogę na nią liczyć. Myślę, żu u Betualny to się pokazało – ta zazdrość moja. Faktycznie staramy się o dziecko, staram się nie myśleć o tym obsesyjnie, ale średnio mi wychodzi, co pokazał Tarot Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: herbatka co to za dziewczyna 27.10.07, 19:14 Aha, czyli pasuje bardziej, niz mi sie wtedy zdawalo. Zwlaszcza to polaczenie kart 2 Mieczy, Walet Pucharow, Sad Ostateczny tworza: 1. i pewnien obraz osoby, 2. i jej zycia, 3. i dazen. Tak to jest, czlowiek jest pewnym dosc ogolnym zborem cech i rozne pod-drobiazgi spokojnie mieszcza sie w cechach dominujacych. Ja jednak jestem zwolennikiem pewnej takiej ogolnosci, karty losowaly mi sie tez takie, stad pewnien opor psychiczny przez pytaniami o np. liczbe rodzenstwa. Nie do tego, IMO, tarot sluzy, ale doswiadczenie cenne, dziekuje! Wiec moze podsumuje moje karty? Walet Pucharow pasuje i do znaku Ryb, i do terapeutki dzieci (Genialne!! po prostu genialne. Walety Pucharow jako "podrzedna" pielegnacyjna, malo prestoizowa w meskim swiecie funkcja, a jednak o skutkach zakrawajacych na cud, bo zakladajacym zmiany zyciowe, urodzenie sie na nowo, z odzywskana sprawnioscia, niczym te osoby wstajace z grobow. Z drugiej strony rola dzieci niepelnosprawnych w swiecie to tez rola Waleta Pucharow, trzeba sie nimi zajac, otoczyc opieka, znalezc w sobie inne potrzeby, niz materialne.). Walet Pucharow jest nie tylko kochankiem, jest tez dzieckiem, jest mlodszym partnerem, to wszystko w tej karcie jest! Swietne. I Sad Ostateczny, jako rodzina (W RW wstaje cala rodzina), ale tez doswiadczenia o charakterze inicjacyjnym (porod, chec posiadania dzieci), przeksztalcenie dziewczyny w kobiete, matke. To jest tez wyscie na zewnatrz czegos, co w czlowieku jest, co sie zawsze czailo (W Herbacie zawsze byl Walet Pucharow - opiekuncza osoba). Dalej, dom, Rycerz Monet, nie kredyt (czyli bank), ale imnny rodzaj stabilnosci, rodzina wielopokoleniowa. Na rodzine wskazuje Kro Puch, nie docenilam, sadzilam ze to wskazanie na Herbate. Tak czy owak, podoba mi sie, co pokazaly karty. Nie musi to byc wcale obsesyjna mysl, choc ciekawe, ze jest taki motyw, ale tez - ogolniej, opisowo - wiazka cech, ktore opisuja Herbate. Z jej cech wynikaja jej dazenia, a z nich - jej zyciowa droga. Zaskoczylo mnie, ze wykazalam w takim dosc nerwowym stanie ducha jednak spora trafnosc. Uczylam sie tarota u WJ, i tam metodologia kart dworskich nawiazywala nieco do astrologii, Walety symbolicznie odpowiadaly osi Imum Coeli, czyli, dla nie-astrolgow: korzeniom, podstawom, domowi rodzinnemu, dziecinstwu, ale i tajemnicom, marzeniom, motywom dzialan lub dzialaniom odruchowym, nawykowym.. Puchary zas, to wiadomo, zywiol wody, uczucia, ale i duchowosc, wypisz wymalij znak Ryb. Rozpisalam, sie Skoro juz jestem, to rzuce karty na zaginione plyte panii.jazz. Odpowiedz Link
betulanana Re: herbatka co to za dziewczyna 28.10.07, 00:00 muszę powiedzieć, że przyglądanie się teraz kartom z punktu widzenia historii którą chciały mi opowiedzieć jest niesamowite. ale po kolei: domyślałam się że herbatka jest młodsza czytając jej posty, ale króle dla mnie to osoby po 40-tce, więc bez oszukiwania teraz dumam i myślę, że może król oznaczał większą dojrzałość duszy. w końcu ciało to tylko końcówka komputera no ale wygląd akurat się zgodził... muszę się nagrodzić jakoś. idę do kuchni po coś dobrego Czym zajmuje się na co dzień Wędrowiec, 10 pentakli, 3 kielichów Wędrowiec to rzeczywiście może być osoba która wymaga troski, taki klient szczególnej troski. a jaką niepełnosprawnością sie zajmujesz? bo jeśli ruchową to by bardzo pasowało. 10 pentakli w ząb nie rozumiem. u mnie na karcie kwietna łąka i drzewo obsypane kwieciem. może ktoś ma jakieś skojarzenia z charakterem pracy herbatki? przychodzi mi jedno: obdarzanie ludzi dobrem. a 3 kielichów wyraźnie pokazuje u mnie (mam talię darka cecudy) kobietę zwiniętą w łupinie orzecha. jak nic ćwiczenie terapeutyczne. choć może też: człowiek zamknięty w sobie i na sobie, w dodatku człowiek który potrzebuje innych ludzi sytuacja mieszkaniowa 9 buław, 7 pentakli, papież tu się też zgodziło z opisem. w pierwszej wersji dopisałam że mieszkasz z rodzicami bo tak mi wskazywała 9 buław, ze swoim spojrzeniem w przeszłość i papież (skojarzył mi się z komunią i domem rodzinnym) ale ostatecznie wykasowałam. jednak pierwsza myśl najlepsza Rodzeństwo - ile i jaka płeć Słońce cesarz gwiazda diabel No i teraz rozumiem o co chodziło. Słońce to młodsza siostra, oczko (gwiazda) w głowie taty (cesarz), co przyczyną jest zazdrości (diabeł). Tylko że ja pytałam ile i jakiej płci jest rodzeństwo a dostałam dużo bardziej wyczerpującą odpowiedź. szkoda że nie na temat Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Podobało mi się zadanie a najbardziej przyglądanie się opowieści tarota post factum Dzięki wielkie! Było super. Ja chcę więcej! więc już posłuję nowemu zadaniu. Może niech ktoś coś zgubi, schowa albo zmieni płeć, dom, rodzinę, miejsce pobytu ) Odpowiedz Link
morgana8 Re: herbatka co to za dziewczyna 28.10.07, 01:43 betulanana napisała: > 10 pentakli w ząb nie rozumiem. u mnie na karcie kwietna łąka i > drzewo obsypane kwieciem. może ktoś ma jakieś skojarzenia z > charakterem pracy herbatki? przychodzi mi jedno: obdarzanie ludzi > dobrem. Ona tworzy cos, co przetrwa ja sama. 10 pentakli to cos trwalego, co zostawiamy nastepnym pokoleniom. Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: herbatka co to za dziewczyna 28.10.07, 15:10 Można się zszokować Betulana piszesz coś takiego: "człowiek zamknięty w sobie i na sobie, w dodatku człowiek który potrzebuje innych ludzi" - nie bardzo to rozumiem. Co do pracy w aspekcie 10 denarów - to , co pisze Morgana, brzmi pięknie, tyle, że mi te efekty wydają się trudne do uchwycenia, ulotne prawie.. Chyba, że chodzi o mój wkład w te dzieci - wtedy to prawda, jakby w nich przeżyje to dalej. Dzieci są z niepełnosprawnością intelektualną oraz sprzężoną, czyli również ruchową. Ja tę 10 denarów może bym odebrała, jako pewną stabilność, także materialną jaką daje mi ta praca. Jak myślicie? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: herbatka co to za dziewczyna 28.10.07, 15:57 > Jak myślicie? Herbato, ale skoro Ty jestes podmiotem pytania, to Ty masz wiedziec) No i nie wahac sie napisac, ze ktos nie trafil, walnal jak kula w plot to nauka tylko przeciez, karty bywaja chimeryczne i rozkladajace je osoby rowniez, nawet bardziej) Dla mnie kanoniczne znaczenie 10 Monet to praca (ciezka) na rzecz innych. Drugim znaczeniem, jest wydobywanie bogactw, ale tez takich tylez wielkich, co wspolnych. To kwestia tego, czym praca jest dla rozkladajacego karty. I czym jest dla niego 10 Monet. Mnie w tym (tak sadze) znaczeniu, praca dla innych, o wartosci nie do oszacowania na oko - to polaczenie Walet Pucharow + Sad Ostateczny. Gdyby wypadlo mi 10 Monet szukalabym w obszarze wymajmu mieszkan, zarzadzania_nie_swoja_wlasnoscia, roznymi dobrami materialnymi, ziemia, lub brazna energetyczna ( w Polsce). Ale to sa moje skojrzenia dziesiatkowe, Betulanana ma inne, jej karty, jej swiete prawo) Odpowiedz Link
betulanana znowu osąd.. mój krytyk wewnętrzny bardzo ucieszon 29.10.07, 13:37 romy, dziękuję za pomoc. fakt, że tak postrzegam starsze osoby będące niepełnosprawne. z takiej strony mi się pokazały. tak pewnie będzie do czasu kiedy, albo ja coś zmienię w sobie, albo spotkam inne osoby które zmienią mój punkt widzenia. choć to na jedno wychodzi nie wiedziałam że herbatazcytryna zajmuje się dziećmi. dzięki też za podpowiedzi przy 10 denarów. mnie się jednoznacznie kojarzy z kwestiami materialnymi, zawodowo: obracanie czyimiś pieniędzmi.. kupuję podpowiedź o zarządzaniu nie-swoją własnością, tudzież branża energetyczna. to wpisuje się w moje rozumienie dyszki denarów. no i teraz muszę oswoić jakoś to nie-materialne znaczenie. "stwarzanie czegoś co przetrwa nas samych" działa na moją wyobraźnie i niezwykle mnie pociąga. mam tylko nadzieję, że następnym razem w jakimś bankowcowu nie odczytam misjonarza Odpowiedz Link
canada53 Re: herbatka co to za dziewczyna 29.10.07, 19:22 To może ja też omówię karty które mi wyszły w porównaniu z odpowiedzią Herbatki. 4 Kielichy mówiące o wieku odczytałam że Herbatazcytryna ma dopiero co skończone 30 lat (3 Kielichy stojące na ziemi) i właśnie zaczyna następną dekadę (czwarty Kielich właśnie dostawany z góry). Widać w tym przypadku należało to odczytać tak, że to czwarte dziesięciolecie za moment nadejdzie. Może też należało bardziej zasugerować się rozkładem ogólnym, którego karty pokazywały osobę młodą i odjąć jeden roczek. 4 Kielichów również skojarzyły mi się z lekkim niezadowoleniem ze swojego wieku jak i wyglądu, a tego typu uczucia zazwyczaj nasilają się dopiero po 30-tce. 4 Kielichów, 7 Kielichów i XVIII Księżyc to faktycznie karty doskonale opisujące zodiakalną Rybę, ewentualnie Raka (też znak wodny i bardzo uczuciowy). Te karty również pokazują, że Herbatka więcej z siebie zasłania, niż odsłania oraz że doskonale się maskuje przed wzrokiem innych. Karty te ukazują również osobę romantyczną, więc stąd skojarzenie z dłuższymi włosami. 10 Kielichów - rzeczywiście doskonale pokazuje pracę z dziećmi niepełnosprawnymi: do tej pracy trzeba mieć przede wszystkim serce. 10 Kielichów skojarzyłam z przebywaniem na zwolnieniu, (w domowej, ciepłej atmosferze, a nie w sztywnym biurze), ale w pracy Herbatki chyba taka atmosfera panuje. 8 Buław też w tym kontekście jest jasne - pokazuje, że w tej pracy nie ma rutyny, ciągle wydarza się coś nieprzewidzianego, na co trzeba reagować bardzo szybko. Paź Denarów symbolizujący partnera pokazał tu jednocześnie, że związek jest jeszcze przed formalizacją, jak i to, że partner jest młodszy. Sprytny ten Tarot - takie 2 w 1 pokazał. O wspólnym mieszkaniu wywnioskowałam z kart rozkładu pokazujących harmonię w tym związku, spełnienie oraz satysfakcję z życia intymnego (9 Kielichów). Bo przecież o to raczej trudno, jeśli się razem nie mieszka. Karty opisujące warunki mieszkaniowe (XI Siła i 4 Denary) też pięknie opisały to, że musicie się troszkę pilnować, bo mimo wszystko rodzina wiele widzi i słyszy i że może Wam brakować prywatności. Rodzeństwo - muszę przyznać, że to pytanie było dla mnie najtrudniejsze i trudno mi było zinterpretować odpowiedzi kart - tutaj Król Kielichów pokazał, że siostra jest oczkiem w głowie tatusia, a nie płeć rodzeństwa. W rozkładzie miałam jeszcze Pazia Denarów oraz Pazia Kielichów więc pomyślałam w pierwszej kolejności o młodszym bracie. Również 9 Buław (w poprzednim opisie się pomyliłam i napisałam 9 Mieczy zamiast 9 Buław) skojarzyło mi się z młodym mężczyzną, który wymaga opieki oraz obrony. Niby Królowa Buław też w rozkładzie była, ale jeżeli już, to potraktowałam ją jako siostrę zajmującą dalsze miejsce w sercu Herbatyzcytryna. A tutaj Tarot w przeciwieństwie do pytania o partnera - pokazał mi tę samą osobę za pomocą kilku kart. Ale generalnie muszę przyznać, że karty wyszły mi bardzo spójne i dosyć łatwe do zinterpretowania. Odpowiedz Link
gosiadzika kapłanka w pracy i umiarkowanie to 29.10.07, 15:29 przecież praca w słubie innym i dająca satysfakcję Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: kapłanka w pracy i umiarkowanie to 29.10.07, 21:43 Kiedy następny warsztat? Trudno mi wybrać zwycięzcę, macie niemalże remis Odpowiedz Link
betulanana następny warśtat 29.10.07, 22:22 ponieważ następny warśtat jest zależny od wyłonienia zwycięzcy, a to z kolei jest przywilej ale i "obowiązek" pytającego, przeto droga herbato, na tobie spoczywa ten ciężar i ty musisz kogoś na pudle postawić Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: CANADA - GRATULACJE ;) 30.10.07, 20:47 Za szybko mi się wysłało Okropnie zabrzmi, ale szłyście "łeb w łeb" Jednakże mój wybór padł na Canadę i mam nadzieję, że nowy warsztat wkrótce Odpowiedz Link
betulanana Re: CANADA - GRATULACJE ;) 30.10.07, 23:08 jedyne czego mi będzie brakować w następnym warsztacie to pięknych opisów canady Odpowiedz Link
canada53 Re: CANADA - GRATULACJE ;) 30.10.07, 23:18 Ooo, czuję się bardzo uhonorowana, dziękuję. Zaraz założę nowy wątek na następny warsztat. Jeszcze chciałam dodać, że zauważyłam iż w obecnym warsztacie wyszło nam wiele kart, które się u nas wszystkich powtarzały: Pazie, Kielichy, Denary - większość z tych kart była łagodna i można by je było określić ogólnie jako "dobre" karty. I chyba taka właśnie jest osoba, którą one opisywały. Odpowiedz Link