Dodaj do ulubionych

Prośba do astrolog_33

01.12.09, 11:29
A przy okazji.
Przy tych moich tranzytach ktoś (znajomość zawodowa) ma w "objęciach" swojej opozycji natalnej Wenus-Saturn mój biedny Księżyc (Wenus w koniunkcji) oraz koniunkcję luźną Słońca - w tym samym znaku) i koniunkcję Merkurego.( tej osoby Księżyc w Koziorożcu).Nie szczególnie się czuję w obecności tego czlowieka (ma też w tej sytuacji swojego Saturna w kwadraturze do mojego Słońca - nie zerowa ale dość ścisła orba - poniżej 0,5 st)).Mam jednak wrażenie, że moj Księżyc jest przez ten uklad "rozpuszczany". Mój Saturn trochę stabilizuje moje ego ale Pluton jakby wysiadł. Co mnie bardzo martwi bo nie kontroluję sytuacji. I nie wiem kto w tej sytuacji jest "mocniejszy". To jest dla mnie na tyle ważne, że musimy współpracować razem a sytuacja czasem nie do wytrzymania - tj. niby dobrze ale jednocześnie jakies napiecie we wzajemnych kontaktach. tak jakby próba sił. Nie wiem wobec tego czy ma tzw. "dobre intencje"
Obserwuj wątek
    • astrolog_33 Re: Prośba do astrolog_33 01.12.09, 12:34
      Witaj Jasmino

Taka analiza porownawcza nawet zawodowych stosunkow wymaga pelnej interpretacji calego horoskopu, nie robi sie to na podstawie tylko kilku aspektowsmile jakie opisalas, bo inne elementy moga np: to modyfikowac. A na cala interpretacje nie mam czasu niestety. Nie widzac horoskopw dwoch, konstrukcji ogolnie waszych horoskopw urodzeniowych, to tak sie nie da.

Tutaj podaje link do astro partnerkiej ktory pisalam:

www.astropasja.pl/content/view/60/23/
      Dlatego moja odpowiedz bedzie krotka, bardziej w archetypie, bardzo ogolna. Bo oprocz aspekto porownawczych, wazne sa tez inne bardzo elementy. Astrologia partnerska jest skomplikowana, i lato sie pomylic.

Macie rozumiem: tej osoby Saturn w opozycji jest do Twojego Ksiezycasmile?

I twoj ksiezyc ma koniunkcje do tej osoby Wenus?

Saturn ogranicza, blokuje ksiezyc, ktory nie potrafi sie jakos swobodnie wyrazuc w tej konfrontacji, moze czuc sie np: nieco usztywniony przez tego saturna, oraz odczuwac tego Saturna jako zbyt surowego straznika, (teoretycznie, bo jak pisalam taki aspekt moze byc mocno modyfokowany przez inne elementy w horoskopiesmile. Saturn z kolei zachowuje sie tak, sporadycznie obcesowao, badz tworzy taki mur miedzy soba i innymi, bo bardzo boi sie odrzucenia, (pisze tak ogolnie).

Ale i Saturn tutaj pokazuje sie w pozycji kogos, kto ma na przyklad jakis autorytet, badz kogos, kto chce poprostu miec w tej relacji stosunek ostrozny do tej konfrontacji.

Taki aspekt wystepuje czasem w horoskopie ucznia i nauczyciela, badz pracodawcy i pracownika, ale i takie apsekty znajdujemy w zwiazkach uczuciowych, nawet malzenstwach.

Ktore sa owszem trudne, zwlaszcza napieciowe, ale i z drugiej strony osoba z ksiezycem moze czuc sie poniekad bezpiecznie, bo Saturn niczym nie zaskoczy ja, jak np: Uran.

I to znow zalezy duzo od calego horoskop porownawczego i od waszych urodzeniowych.
      Wiec tutaj nie da sie tego tak opisac dokladnie.

Mowisz ze macie tez koniunkcje wenus tej osoby z twoim ksiezycem, taki aspekt moze byc dosc fajny, i przyjemny, no ale jak jest blokowany przez tego saturna, to np: osoby obawiaja sie przekroczyc ta granice (Saturn) tej przyjemnosci (wenus) w kontaktach przyjacielskich, zwyklych znajomcyh badz uczuciowych.
      Czyli ktos z as chcialby ta granice przekroczyc , no ale jej trudno, go saturn karze sie jej kontrolowac.

Słońce (koniunkcja, kwadratura, opozycja) Saturn

*
      Są to aspekty porównawcze trudne, i co ciekawe jest naprawdę bardzo dużo małżeństw i stałych związków niesformalizowanych, gdzie na tym aspektach Saturnowych porównawczych ludzie ze sobą żyją i są nawet szczęśliwi, gdzie te aspekty częściej są spotykane niż: relacje między Światłami, aspekty Mars - Wenus w horoskopie porównawczym małżonków. Tak więc nie jest to aspekt, który napewno spowoduje rozstanie bądz rozwód. Taki aspekt jeśli się go nie przepracuje, może wnieść po latach dystans między partnerami, bądż w związku zaczyna wkradać się chłód i dystans. I dobrze jest, jeśli oprócz Saturnowych takich aspektów porównawczych, jest pokażna ilość harmoninnych aspektów tzw. "romantycznych" czyli Słońca, Księżyca, Wenus jednego partnera do Słońca, Wenus, Księżyca, Ascendentu drugiego partnera. Gdyż jeśli będzie tych aspektów romantycznym mało, a sporo Saturnowych, to w relację więdzy dwoma osobami wkrada się dużo dystansu i zimna, że rzeczywiście powstanie poważny problem, z tendencją do rozstań, rozwodów. Poza tym są to aspekty, które są symbolem trwałości związku, gdyż partnerzy mimo chłodu czują się stabilnie, a tym samym bezpiecznie. Gdyż Saturn (Koziorożec) przecież buduje stabilną strukturę, tworzy trwałe fundamenty, gdzie mimo chłodu, druga osoba może poczuć się tak, że Saturn ją niczym nagłym nie zaskoczy, jak na przykład Uran. Poza tym te aspekty koniunkcja, opozycja, kwadratura Saturna do Słońca mają w sobie też jakieś i dobre strony, gdyż mobilizują partnerów do tego, aby dbały o swój związek, pielęgnowały go, pracowały nad sobą. Jest to taka praca jaką wkładają w swój związek, aby był stabilny. Przy koniunkcji nawet 10 stopniowej aspekt nadal działa.

Takie aspekty tez spotyka sei w relacjach zawodowych.

Serdecznie pozdarwiam.
    • astrolog_33 dopisek 01.12.09, 12:59
      Masz silna osobowosc, Plutona na asc, kwadrat Saturn, ksiezyc w skorpionie z saturnem, zatem masz mozliwosci aby jednak to kontrolowacsmile, ja wiem ze czaesm moze byc to trudne, zwlaszcza ze ksiezyc bardzo trudno jest kontrolowac, jesli my jestesmy pod wplywem czegos, (ksiezyc jest najbardziej podatny na wplywy i nalogi ze tak powiem). Jak uruchamiamy emocje, to czasem jakby odruchowo, nieswiadomie je uruchamiamy, i trudno nam go kontrolowac.

Masz silnego tez Saturna wiec z jednej strony moze ci pomagac w tym, aby nie przekroczyc wlasnych granic, aby wytworzyc rowniez w sobie mocny system samoobrony, przed czym? przez tym, aby twoj ksiezyc nie rozplynal sie, owszem on jest w skorpionie (czyli poniekad umiesz kontrolwoac emocje), no ale jak dlugo, bo ksiezyc ogolnie jest podatny na nalogi, skoro odruchowo cos robi.

Saturn tez jest wrazliwy no ale bardziej wewnetrznie, na zewnatrz tego nie pokaze.

Dlaczego ta twoja mocna obrona (pluton i saturn) wysiadla? moze dlatego ze twoje emocje sobie teraz nie radza.

Nie wiem jak tam jest naprawde, czy to tylko kontakt zawodowy , czy moze cos wiecej wink, no ale nawet jesli by tak bylo, to moze sie nie przyznaszsmile

Skoro masz silnego Plutona na Asc ktory ma silna potrzebe prywatnosci, smile nie lubi duzo o sobie mowic.

I Saturna, ktory nie chfce wykraczac poza wlasne granice, nie chce sie wylamac jak np: Uran poza sztywny regulamin.

Jelsi ta znajomosc cie meczy, badz ciązy to uruchom tego saturna, czyli niech wytworzy sie dystans, badz tego Plutona (kontrola totalna).

Tam pisalam aspekty Slonce - Saturn, nardziej partnerskie, ale zawodowe relacje, to np: Saturm moze nieco blokowac ekspresje, poczucie tozsamosci Slonca. Itd.

serdecznie pozdarwiam.
      • jasmina.0 Re: dopisek 01.12.09, 16:04
        Kochana jewsteś. Znajomość zawodowa jak najbardziej. Jestem w długoletnim związku, w którym nie ma ani aspektow świateł, ani też Wenus i Marsa - same trudne aspekty - pisałam o tym w którymś poście ale niestety nie okazał się ten temat ciekawy. A niech tam. W każdym razie w związku pełno trudnych aspektow ciężkich planet i jest tak stabilny, że żadna moc chyba go nie rozerwie. Poza tym jak czytałam na jakimś forum ( chyba Jóźwiak to napisał), że jeśli nawet ktoś ma lepszą synastrię z kimś, a funkcjonuje w długoletnim związku to przeciez łaczą go z tą osobą różne więzy i lata wspólnych doświadczeń.- i tak u mnie własnie jest. Co do "rozpuszczania mojego Księżyca to pytam bo właśnie zazwyczaj kontroluję sytuacje i pierwszy kontakt i sama decyduje o tym czy to będzie luźna znajomośc, zażyła znajomość czy przyjaźń a tu klapa. To nie ja kontroluję i to właśnie jest zastanawiające i frustrujące. A swoją drogą to dobrze nam się rozmawia na tematy ogólne różne - takie chyba wspólne zainteresowania.
        Dziękuję bardzo za odpowiedź - jesteś wspaniała.
        • astrolog_33 Re: dopisek 01.12.09, 18:26

-Jasmino zycze ci powodzenia.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka