yoanix 15.07.07, 20:22 Natalnie mam pluton w V domu w koncówce panny, za jakis czas wejdzie mi do VIII domu, chciałabym wiedziec co niesie ze sobą taki tranzyt, przez ten dom (owiany złą sławą zreszta) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Re: tranzyt plutona przez VIII dom 15.07.07, 23:47 Pluton w 8-m domu jest u siebie. To chyba nie jest złe położenie. Piszesz, że 8-y dom jest owiany złą sławą. A ja uważam, że nie ma złych lub dobrych miejsc w horoskopie... Odpowiedz Link
obywalec Re: tranzyt plutona przez VIII dom 16.07.07, 12:05 Pluton zabiera i daje jak każda planeta , o ile na sprawy Merkurego można się przygotować( papiery , informacja , wiadomość itd.) to Pluton na Twoje strachy gwiżdże(czasem dosłownie ) wisi mu to i tak swoje przeprowadzi czy chcesz tego czy nie , a przeprowadzi te swoje sprawy wedle Twojego horoskopu czyli zobacz jakie połączenia są w natalnym horoskopie pomiędzy Plutonem a planetami i Domami , w tych Domach i pomiędzy planetami dojdzie do przemiana jedyna rada na taki czas: przyjąć co przyniesie Pluton i nie walczyć z tym : zaplanujesz sobie ze w tym czasie nie będziesz się z nikim kłócić (przykładowo ) a i tak przyjdzie chwila gdy to z podświadomości wylezie i swoje żale wygarniesz - widocznie Twoja podświadomość miała potrzebę takiego i w tym oczyszczenia , pamiętaj ze Pluton to Planeta powolna , wiec i jejgo sprawy nie zawsze są z poprzedniego dnia. Odpowiedz Link
yoanix Re: tranzyt plutona przez VIII dom 18.07.07, 21:14 Dziękuje :o) ja poprostu sie troche boje , własnie wychodzę na "życiową prosta" zaczęło mi się powoli układac i zastanawiam się na jak długo :o) połączenie plutona mam w kwadracie"rozlazłym" z marsem w 7 domu i trygonem wenus w 9. to pewnie te domy przyniosa zmiany. Pożyjemy zobaczymy :o) mam nadzieje ze zmiany na lepsze ;o) Odpowiedz Link
anonimek88 Re: tranzyt plutona przez VIII dom 18.07.07, 21:18 wtrące się , przepraszam. Niedługo ma byc u mnie pluton w opozycji do marsa, co to dla mnie oznacza w praktyce ? Słyszałam, że ogólna nerwowość, rozdrażnienie, ale coś jeszcze ? Odpowiedz Link
kita32 Pluton w opozycji do Marsa 18.07.07, 21:30 Anonimek88, czy będziesz miała Plutona w opozycji do Marsa, czy Marsa w opozycji do Plutona? Tranzyt Plutona w opozycji do Marsa jest tranzytem długotrwałym. Czy mogłabyś być rozdrażniona przez parę - kilka miesięcy? Tranzytujący Pluton przynosi sytuacje, które zmuszają nas do jakiejś transformacji. Czasami wyraża się to przez zdarzenia losowe, a czasami zmieniamy się wewnętrznie, psychicznie niezależnie od zdarzeń zewnętrznych. Pluton w opozycji do Marsa zmieni coś w Tobie, co wiąże się z Marsem. Jeżeli jesteś zbyt wybuchowa, to możesz się uspokoić. Jeżeli masz za mało energii, to możesz ją w sobie obudzić. Mars z Plutonem mają podobną energię - "nie gryzą się". Ale opozycja jest aspektem nieharmonijnym. Może nie być łatwo... Odpowiedz Link
anonimek88 Re: Pluton w opozycji do Marsa 18.07.07, 21:46 Z tego co wiem, ten tranzyt wypada 2 marca 2008, 4 maja 2008, 21 grudnia 2008. Tak, pluton w opozycji do marsa. Ja się na tranzytach kompletnie nie znam...O tym usłyszałam od kogoś, kto zajrzał mi w kółko poprostu. Hmm... a to, że mars ukazuje u kobiety w jakims sensie faceta, to nie oznacza transformacji moich zapatrywań co do płci przeciwnej ? Odpowiedz Link
kita32 Re: Pluton w opozycji do Marsa 19.07.07, 01:16 Może oznaczać. W tych datach masz dokładną koniunkcję, ale tranzyt działa gdy opozycji brakuje 3^ (lub mniej) do pełnej ścisłości. Ten tranzyt działa długo, bo Pluton wolno się porusza po ekliptyce. "Widzialne" wydarzenia zdarzają się, gdy działają jeszcze inne tranzyty szybkich planet. Odpowiedz Link