Dodaj do ulubionych

nowe serialuchy

18.01.11, 08:52
Opisujemy tu nowe seriale, których ostatnio jest spory wysyp.

Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem?
Warto czy głupota i strata czasu?
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Skins US 18.01.11, 08:58
      Kolejny hamerykański remake serialu smile
      Nie oglądałem, nic więcej nie wiem big_grin
    • galaxian1 Harrys Law 18.01.11, 08:59
      Jakaś nowość od NBS.
      Pewnie o prawnikach wink
      • galtom Re: Harrys Law 19.01.11, 10:22
        Owszem, nowość od NBC (da sie oglada jako stream na hulu i nbc).
        Po pierwsze gra Kathy Bates (tak, to ta od Misery).
        Po drugie wedel opisu hulu: "On the day she's fired from her boring, cushy job, patent lawyer Harry Korn's life takes a radical turn in a brand new direction. " Po 30 latach pracy jako specjalistka ds. patentowych Harry zostaje wywalona z roboty (ktorej miala dosc) i otwiera swoja kancelarie prawnicza w sklepie z butami. Ktos jej oczywiscie pomoze, itd...itd..

Pierwszy odcinek zapowada sie ok. Kathy jest poki co 1000 razy lepsza niz scenariusz - chocby dla jej roli warto rzucic okiem. o ile kolejni klienci i sprawy nie beada w stylu wiekszosci seriali - typu: nieortodoksyjny prawnik broni biednych i ucisnionych (a tego sie spodziewam) to moze byc fajnie. Jesli sie nie myle i bedzie (w sensie klientow) stereotypowo (narazie nie jest tak calkiem) to nie wiem czy sama Kathy da rade mnie do tego serialu przyciagnac.
        Drugi odcinek na pewno bede ogladal.
    • galaxian1 Being Human US 18.01.11, 09:00
      I kolejny remake ? big_grin
      Ale tym razem to jakiś "paranormal", więc może warto się zainteresować, co Aniuta ? smile
      • galtom Re: Being Human US 19.01.11, 10:24
        Mialem nieprzyjemnosc obejzenia fragmentu oryginalu -czyli wersji brytyjskiej.
        Duch, wampir i wilkołak w jednym stali domu.
        Mnie nie wciagnelo ale tez 3 ww. postacie byly tylko pretekstem do dyskusji o brytyjskim spoleczenstwie zachowaniach, itd.. (przynajmniej tyle wywnioskowalem po obejzeniu fragmentu, ktoy mnie znudzil).
        Narazie na wersje US nie mam ochoty.
    • galaxian1 ZEN 18.01.11, 09:05
      A to chyba jakiś angielski sensacyjniak.
      Ale cholera wie... big_grin
    • ka_thy Re: nowe serialuchy 18.01.11, 09:32
      > Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem?

Wczoraj obejrzałam. To bardziej taki lżejszy film obyczajowy niż komedia. Znaczy śmiać się tam niespecjalnie jest z czego, co najwyżej to uśmiechnąć. Jeszcze nie wiem czy mi się podoba big_grin

Ale moje spojrzenie może być spaczone bo Episodes obejrzałam zaraz po Shameless suspicious
      • aniuta75 Re: nowe serialuchy 18.01.11, 10:05
        No mamy nauczkę na przyszłość - najpierw inne rzeczy a potem Shameless big_grin.
      • ilekobietamalat Re: nowe serialuchy 18.01.11, 10:22
        ka_thy napisała:

> > Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem?
        >
        > Wczoraj obejrzałam. To bardziej taki lżejszy film obyczajowy niż komedia. Znacz
        > y śmiać się tam niespecjalnie jest z czego, co najwyżej to uśmiechnąć. Jeszcze
        > nie wiem czy mi się podoba big_grin
        >

znajoma namowilam, zanim sama zobaczylamwink znajoma mowi ze musi jeszcze kilka odcinkow zobaczyc, bo mieszane uczucia ma.
        a ja jeszcze ien widzialamtongue_out
      • ka_thy Episodes 15.02.11, 19:16
        > > Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem?

Całkiem fajny serial się zrobił. Ma tendencje zwyżkową - z odcinka na odcinek jest coraz lepszy. Ale cóż, okazuje się, że kolejny 7 odcinek to już finał sezonu.
    • galaxian1 Mad Love 18.01.11, 11:58
      Co prawda rusza dopiero w lutym, ale dla wielbicielek Tylera Labine'a pozycja obowiązkowa smile
      • galaxian1 Re: Mad Love 16.02.11, 09:31
        Oglądał kto pierwszy odcinek ?
    • ilekobietamalat fairly legal 20.01.11, 18:09
      nie wiem cyz ktos cos slyszal, dzis premiera w hameryce, i mam plan zobaczenia;>

hatak.pl/news/10704/Dwa_nowy_spoty_Fairly_Legal/
      • galaxian1 Re: fairly legal 21.01.11, 14:42
        Nogi niezłe, więc może i obejrzeć warto ! big_grin

https://cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_full_width/hash/59/1d/fairly-legal-poster-season-1.jpg
        https://blog.zap2it.com/frominsidethebox/sarah-shahi-fairly-legal-usa.jpg
        • ilekobietamalat Re: fairly legal 21.01.11, 14:55
          galaxian1 napisał:

> Nogi niezłe, więc może i obejrzeć warto ! big_grin
          >

mnie sie caloksztalt podoba, fajna dziewczynawink mam wrazenie ze gdzies ja widzialam,ale jak przegladalam filmografie to nic mi nie dzwonilowink
          • ilekobietamalat Re: fairly legal 21.01.11, 17:54
            a wiec. fajnie lekko sie oglada. podobamisie calkiem bardzo. zobaczymy co bedzie dalej, ale peirwszy odcinek, bardzo pozytywniesmile
            • ilekobietamalat Re: fairly legal 29.01.11, 13:48
              drugi odcinek tez bardzo pozytywniesmile niesamowicie lekko to sie oglada. glowna bohaterka baardzo mi odpowiada. no fajnie jest,generalniewink
              • gaudia Re: fairly legal 31.01.11, 15:04
                oglądam 1.
                Od pierwszej sceny towarzyszy mi myśl: "znam tę laskę"
                no i nie znam
                czyli jest do kogoś podobna.
                Pomyslałam o Anne Hathaway. Przejrzałam jej fotki z filmów, mozliwe, że to z nią się kojarzy...Ale coś mnie męczy nadalsmile
                • ilekobietamalat Re: fairly legal 31.01.11, 15:17
                  gaudia napisała:

> oglądam 1.
                  > Od pierwszej sceny towarzyszy mi myśl: "znam tę laskę"
                  > no i nie znam

skoro obie mamy takie wrazenie to w takim razie cos musi miec w twarzy..hmm typowego?big_grin
                  faktycznie troche anne moze przypominac, ale to raczej nie to, bo jakos serialowo mam wrazenie mi sie kojarzybig_grin ale z kim ja myle.. choelra wie;D
                  • luczijka Re: fairly legal 31.01.11, 15:31
                    Ona grała tą policjantkę w serialu Life.

www.imdb.com/title/tt0874936/
                    • gaudia Re: fairly legal 31.01.11, 15:48
                      w 1. odcinku, w scenie ostatecznego wyjaśniania sporu o wypadek samochodowy ona mówi dokładnie jak Sandra Bullock. Mimika, gesty i przede wszystkim głos.

Więc to krzyżówka jestsmile

Ale dla mnie krzyżówka pań, które lubię, dlatego z punktu wydała mi się sympatyczna.
                      • ka_thy Re: fairly legal 31.01.11, 19:08
                        No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który widziałam smile
                        • galaxian1 Re: fairly legal 01.02.11, 14:08
                          ka_thy napisała:

> No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który widziałam smile

No wlasnie, w ktorym ?
                          Bo i mnie ona kogos przypomina... ale kogo! big_grin
                          • ilekobietamalat Re: fairly legal 01.02.11, 16:07
                            w pierwszym, drugim, moze trzecim odcinku pierwszego sezonusmile
                            • ilekobietamalat Re: fairly legal 01.02.11, 16:09
                              o jestsmile
                              www.youtube.com/watch?v=_gxdqHuxp38
                          • ka_thy Re: fairly legal 01.02.11, 18:10
                            galaxian1 napisał:

> ka_thy napisała:
                            >
                            > > No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który widziała
                            > m smile
                            >
                            > No wlasnie, w ktorym ?

A jak myślisz od którego odcinka zaczyna się zwykle oglądanie serialu? tongue_out
                            • aniuta75 Re: fairly legal 02.02.11, 11:35
                              Hehehehe big_grin
                              A jakby Galaxianu się chciało to by se sam poszukał, bo wspominałam o tym na supkowym podczas jednej z wielu powtórek forum.gazeta.pl/forum/w,45284,95781313,95781313,1x01_Woman_In_White_.html
                              • galaxian1 Re: fairly legal 02.02.11, 13:04
                                aniuta75 napisała:

> A jakby Galaxianu się chciało to by se sam poszukał,

Przecież wiadomo że galaxianu nigdy nie chce się niczego szukać i czytać wink big_grin
                                Trzeba mu na tacce podawać gotowce big_grin
                                • aniuta75 Re: fairly legal 02.02.11, 14:09
                                  big_grin
                            • ilekobietamalat Re: fairly legal 02.02.11, 15:08

ka_thy napisała:

> galaxian1 napisał:
                              >
                              > > ka_thy napisała:
                              > >
                              > > > No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który wi
                              > działa
                              > > m smile
                              > >
                              > > No wlasnie, w ktorym ?
                              >
                              > A jak myślisz od którego odcinka zaczyna się zwykle oglądanie serialu? tongue_out

a to wcale nie takie oczywiste, bo ja supka to chyba zaczelam ogladac w takim razie od odcinka nr 2suspicious bo jako pierszy widzialam jakis taki w gorach i jaskini;>
                              • galaxian1 Re: fairly legal 02.02.11, 15:44
                                ilekobietamalat napisała:

> ka_thy napisała:

> > A jak myślisz od którego odcinka zaczyna się zwykle oglądanie serialu? tongue_out
                                >
                                > a to wcale nie takie oczywiste, bo ja supka to chyba zaczelam ogladac w takim r
                                > azie od odcinka nr 2suspicious bo jako pierszy widzialam jakis taki w gorach i jaskini;>

Ano właśnie big_grin
                                A mój kolega zaczął oglądać Supka od 4 albo 5 sezonu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka