galaxian1 18.01.11, 08:52 Opisujemy tu nowe seriale, których ostatnio jest spory wysyp. Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem? Warto czy głupota i strata czasu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 Skins US 18.01.11, 08:58 Kolejny hamerykański remake serialu Nie oglądałem, nic więcej nie wiem Odpowiedz Link
galtom Re: Harrys Law 19.01.11, 10:22 Owszem, nowość od NBC (da sie oglada jako stream na hulu i nbc). Po pierwsze gra Kathy Bates (tak, to ta od Misery). Po drugie wedel opisu hulu: "On the day she's fired from her boring, cushy job, patent lawyer Harry Korn's life takes a radical turn in a brand new direction. " Po 30 latach pracy jako specjalistka ds. patentowych Harry zostaje wywalona z roboty (ktorej miala dosc) i otwiera swoja kancelarie prawnicza w sklepie z butami. Ktos jej oczywiscie pomoze, itd...itd.. Pierwszy odcinek zapowada sie ok. Kathy jest poki co 1000 razy lepsza niz scenariusz - chocby dla jej roli warto rzucic okiem. o ile kolejni klienci i sprawy nie beada w stylu wiekszosci seriali - typu: nieortodoksyjny prawnik broni biednych i ucisnionych (a tego sie spodziewam) to moze byc fajnie. Jesli sie nie myle i bedzie (w sensie klientow) stereotypowo (narazie nie jest tak calkiem) to nie wiem czy sama Kathy da rade mnie do tego serialu przyciagnac. Drugi odcinek na pewno bede ogladal. Odpowiedz Link
galaxian1 Being Human US 18.01.11, 09:00 I kolejny remake ? Ale tym razem to jakiś "paranormal", więc może warto się zainteresować, co Aniuta ? Odpowiedz Link
galtom Re: Being Human US 19.01.11, 10:24 Mialem nieprzyjemnosc obejzenia fragmentu oryginalu -czyli wersji brytyjskiej. Duch, wampir i wilkołak w jednym stali domu. Mnie nie wciagnelo ale tez 3 ww. postacie byly tylko pretekstem do dyskusji o brytyjskim spoleczenstwie zachowaniach, itd.. (przynajmniej tyle wywnioskowalem po obejzeniu fragmentu, ktoy mnie znudzil). Narazie na wersje US nie mam ochoty. Odpowiedz Link
galaxian1 ZEN 18.01.11, 09:05 A to chyba jakiś angielski sensacyjniak. Ale cholera wie... Odpowiedz Link
ka_thy Re: nowe serialuchy 18.01.11, 09:32 > Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem? Wczoraj obejrzałam. To bardziej taki lżejszy film obyczajowy niż komedia. Znaczy śmiać się tam niespecjalnie jest z czego, co najwyżej to uśmiechnąć. Jeszcze nie wiem czy mi się podoba Ale moje spojrzenie może być spaczone bo Episodes obejrzałam zaraz po Shameless Odpowiedz Link
aniuta75 Re: nowe serialuchy 18.01.11, 10:05 No mamy nauczkę na przyszłość - najpierw inne rzeczy a potem Shameless . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: nowe serialuchy 18.01.11, 10:22 ka_thy napisała: > > Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem? > > Wczoraj obejrzałam. To bardziej taki lżejszy film obyczajowy niż komedia. Znacz > y śmiać się tam niespecjalnie jest z czego, co najwyżej to uśmiechnąć. Jeszcze > nie wiem czy mi się podoba > znajoma namowilam, zanim sama zobaczylam znajoma mowi ze musi jeszcze kilka odcinkow zobaczyc, bo mieszane uczucia ma. a ja jeszcze ien widzialam Odpowiedz Link
ka_thy Episodes 15.02.11, 19:16 > > Widział ktoś np. Episodes z Leblankiem? Całkiem fajny serial się zrobił. Ma tendencje zwyżkową - z odcinka na odcinek jest coraz lepszy. Ale cóż, okazuje się, że kolejny 7 odcinek to już finał sezonu. Odpowiedz Link
galaxian1 Mad Love 18.01.11, 11:58 Co prawda rusza dopiero w lutym, ale dla wielbicielek Tylera Labine'a pozycja obowiązkowa Odpowiedz Link
ilekobietamalat fairly legal 20.01.11, 18:09 nie wiem cyz ktos cos slyszal, dzis premiera w hameryce, i mam plan zobaczenia;> hatak.pl/news/10704/Dwa_nowy_spoty_Fairly_Legal/ Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: fairly legal 21.01.11, 14:55 galaxian1 napisał: > Nogi niezłe, więc może i obejrzeć warto ! > mnie sie caloksztalt podoba, fajna dziewczyna mam wrazenie ze gdzies ja widzialam,ale jak przegladalam filmografie to nic mi nie dzwonilo Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: fairly legal 21.01.11, 17:54 a wiec. fajnie lekko sie oglada. podobamisie calkiem bardzo. zobaczymy co bedzie dalej, ale peirwszy odcinek, bardzo pozytywnie Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: fairly legal 29.01.11, 13:48 drugi odcinek tez bardzo pozytywnie niesamowicie lekko to sie oglada. glowna bohaterka baardzo mi odpowiada. no fajnie jest,generalnie Odpowiedz Link
gaudia Re: fairly legal 31.01.11, 15:04 oglądam 1. Od pierwszej sceny towarzyszy mi myśl: "znam tę laskę" no i nie znam czyli jest do kogoś podobna. Pomyslałam o Anne Hathaway. Przejrzałam jej fotki z filmów, mozliwe, że to z nią się kojarzy...Ale coś mnie męczy nadal Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: fairly legal 31.01.11, 15:17 gaudia napisała: > oglądam 1. > Od pierwszej sceny towarzyszy mi myśl: "znam tę laskę" > no i nie znam skoro obie mamy takie wrazenie to w takim razie cos musi miec w twarzy..hmm typowego? faktycznie troche anne moze przypominac, ale to raczej nie to, bo jakos serialowo mam wrazenie mi sie kojarzy ale z kim ja myle.. choelra wie;D Odpowiedz Link
luczijka Re: fairly legal 31.01.11, 15:31 Ona grała tą policjantkę w serialu Life. www.imdb.com/title/tt0874936/ Odpowiedz Link
gaudia Re: fairly legal 31.01.11, 15:48 w 1. odcinku, w scenie ostatecznego wyjaśniania sporu o wypadek samochodowy ona mówi dokładnie jak Sandra Bullock. Mimika, gesty i przede wszystkim głos. Więc to krzyżówka jest Ale dla mnie krzyżówka pań, które lubię, dlatego z punktu wydała mi się sympatyczna. Odpowiedz Link
ka_thy Re: fairly legal 31.01.11, 19:08 No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który widziałam Odpowiedz Link
galaxian1 Re: fairly legal 01.02.11, 14:08 ka_thy napisała: > No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który widziałam No wlasnie, w ktorym ? Bo i mnie ona kogos przypomina... ale kogo! Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: fairly legal 01.02.11, 16:07 w pierwszym, drugim, moze trzecim odcinku pierwszego sezonu Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: fairly legal 01.02.11, 16:09 o jest www.youtube.com/watch?v=_gxdqHuxp38 Odpowiedz Link
ka_thy Re: fairly legal 01.02.11, 18:10 galaxian1 napisał: > ka_thy napisała: > > > No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który widziała > m > > No wlasnie, w ktorym ? A jak myślisz od którego odcinka zaczyna się zwykle oglądanie serialu? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: fairly legal 02.02.11, 11:35 Hehehehe A jakby Galaxianu się chciało to by se sam poszukał, bo wspominałam o tym na supkowym podczas jednej z wielu powtórek forum.gazeta.pl/forum/w,45284,95781313,95781313,1x01_Woman_In_White_.html Odpowiedz Link
galaxian1 Re: fairly legal 02.02.11, 13:04 aniuta75 napisała: > A jakby Galaxianu się chciało to by se sam poszukał, Przecież wiadomo że galaxianu nigdy nie chce się niczego szukać i czytać Trzeba mu na tacce podawać gotowce Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: fairly legal 02.02.11, 15:08 ka_thy napisała: > galaxian1 napisał: > > > ka_thy napisała: > > > > > No i grała główną rolę w tym jednym odcinku Supernaturala, który wi > działa > > m > > > > No wlasnie, w ktorym ? > > A jak myślisz od którego odcinka zaczyna się zwykle oglądanie serialu? a to wcale nie takie oczywiste, bo ja supka to chyba zaczelam ogladac w takim razie od odcinka nr 2 bo jako pierszy widzialam jakis taki w gorach i jaskini;> Odpowiedz Link
galaxian1 Re: fairly legal 02.02.11, 15:44 ilekobietamalat napisała: > ka_thy napisała: > > A jak myślisz od którego odcinka zaczyna się zwykle oglądanie serialu? > > a to wcale nie takie oczywiste, bo ja supka to chyba zaczelam ogladac w takim r > azie od odcinka nr 2 bo jako pierszy widzialam jakis taki w gorach i jaskini;> Ano właśnie A mój kolega zaczął oglądać Supka od 4 albo 5 sezonu Odpowiedz Link