Dodaj do ulubionych

Mam wielką potrzebę...

30.05.11, 21:25
... obejrzenia filmu o miłości. Albo z miłością w tle. Ostatecznie może być komedia romantyczna, ale obawiam się, że już wszystkie widziałam wink Pojawiło się ostatnio coś godnego uwagi?
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Mam wielką potrzebę... 30.05.11, 21:45
      tez mam taka potrzebe, ale nic nie masuspicious

z komedii romantycznych to jakas z harrisonem fordem w tle byla ostatnio, morning glory czy cos takiego.ale nie pamietam czy to warte uwagi;P obejrzalam,ale nie pamietam;P
      i z whitersponowa cos bylo, skad wiesz, czy cos takiego, chyba bylo niezbyt lotne i ciekawe, ale tez romantyczne;P
      o i z sandlerem, zona na niby? chyba w calkiem niezlej wersji juz powinno byc.

o i z kutcherem i natalie portman, nie pamietam jaki tytul, bez zobowiazan albo cos takiego. to mi sie podobalo nawet chyba.
      i jakos ze dwa miesiace temu z drew barrymore bylo takie cos, rozmowy miedzymiastowe czy jakis inny dziwny tytul,cos z miedzymiastowym;P, nie liczac tego ze chlopiec ktory gra glowna role meska jest jakis taki chlopcowaty przy troche starzejacej sie drew, to calkiem milo sie ogladalo.

to tak z tych co ogladalam w ciagu osotatnich 2miesiecy i udalo mi sie przypomniec;P
      • ka_thy Re: Mam wielką potrzebę... 31.05.11, 20:08
        Obadam to Morning Glory. smile

Sandlera nie trawię, do filmu z legalną blondynką podchodziłam dwa albo i nawet 3 razy. Pozostałe widziałam.

Pokończyłam zaczęte sezony moich seriali i teraz bym sobie chciała zrobić serialową przerwę i obejrzeć coś fajnego i lekkiego.

A potem znów zabrac sie za zaległości wink
    • pszczolaasia Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 14:55
      siem namierzam na wode dla sloni jako niepoprawna wielbicielka wampirowbig_grin tam gra pattisonsuspicious
      i wchodiz niedlugo kac vegas 2!!! widzialam zajawki i bardzo sie boje ze nie padne ze smiechu jak ostatnio pod koniec keidy ryczalam ze smiechu ze slubnym tak ze zasnac nie moglismysmile
      spuszczeni ze smyczy tez sa letcy latwi i przyjemni...od biedy mozna to nazwac filmem o milosci.
      bo w ogole najpiekniejszy film o milosci jaki widzialam to ten cholerny "pamietnik" czy jak mu tam bylo...nie moglam sie po tym pozbierac dluuuugooo!
      • ilekobietamalat Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 16:58
        o ja nei widzialam tego pamietnika, bo to smutne chyba?

a pozbierac sie nie moglam po ps i love you czy cos, no tam gdzie gral danny z ga.. normalnie az mis ie plakac zachcialo;>

a kac vegas 2, widzialamz e juz w wersji ts jest,ale az tak zdesperowana nie estem;D
        • lenkaaa Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 20:26
          co to za pamietnik ??? ide szukac.
          • lenkaaa Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 20:29
            Och! ze tez ja nie wedzialam nic o tym filmie. Ale przegapilam ! Musze to koniecznie obejrzec !! Dzis kupilam mnostwo chusteczek, wiec jestem dobrze zaopatrzona smile
            • ka_thy Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 21:03
              Ojej, mnie Pamiętnik zupełnie nie podszedł, i generalnie nie lubię Sparksa. Ale Pamiętnik to było chyba najwieksze rozczarowanie. Też się nastawiałam na wielki seans i doopa. sad

Natomiast z filmów o miłości bardzo ciepło wspominam własnie PS I Love You oraz Remember Me. Wtedy odkryłam na nowo Pattinsona, dlatego myślę, że Woda dla słoni może mi się podobać. smile
              • pszczolaasia Re: Mam wielką potrzebę... 02.06.11, 08:22
                p.s. i love you to byl ten jak niezyjacy maz przesyla hilary swank listy i gra tam Ppcio Winczester prawda? fajny fajny... remember me tez super!
                a mi sie podobal notebook bo sie w ogole tego nie spodziewalam. tak jak remember me sie zpowiadal sztampowo a koncowa mna rzucila. malkontentki o!tongue_outbig_grin
          • pszczolaasia Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 20:57
            www.filmweb.pl/Pamietnik
            a koncowka wymiata w cholere....
        • pszczolaasia Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 20:56
          pamietnik czy notebook.. jakos tak to lecialo. smutne ze ic w cholere. siem zrycalam a nie lubie tegosmile
          p.s. i love you z geeeeniaaaalnym gerardem butlerem?
          • ka_thy Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 21:06
            > p.s. i love you z geeeeniaaaalnym gerardem butlerem?

Tak, z tym samym Butlerem smile A byłaś już na forum kiedy polecałam Dear Frankie z nim właśnie? Tutaj też się przydają chusteczki wink
            • ilekobietamalat Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 21:14
              no jasne ze z butlerem, skad mi sie na cholere wzial danny?!!
              (a sprawdzilam, danny tez tam gral;P eee, musze chyba jeszcze raz to zobaczyc;PP)

o ale z dannym i z uma fajny film byl kiedys, przypadkowy maz.
              • lenkaaa Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 22:03
                A ja wlasnie pzez PS I Love you zupelnie nie moglam przebrnac i albo wyszlam w polowie albo obejrzalalm do konca, ale i taknie pamietam koncowki...
                Obejrze dzis ten pamietnik.
                Ide szukac info o tym mezu moze tez sie skusze smile
                • ka_thy Re: Mam wielką potrzebę... 01.06.11, 23:45
                  Mąż jest całkiem sympatyczny smile
                  • lenkaaa Re: Mam wielką potrzebę... 02.06.11, 01:37
                    Obejrzalam ten pamietnik i jest ok, ale nie zeby powalal na kolana. Chusteczki ani jednej nie zuzylam. Taki bardzo przewidywalny film....
            • pszczolaasia Re: Mam wielką potrzebę... 02.06.11, 08:26
              o tym filmie slyszlalam z tego forumwink jestem tu jakies dwa lata to nie wiem kiedy polecalas?
              ostatnio sie namierzam na rockendrola z genialnym gerardem... gaya ricziego eks meza madonny. kocham go rormalnie... tym bardziej ze rzucil madonnebig_grin
              sprawdzilam..jestesm tu od 2009. 3 rok mi leci....szocksurprised
              • ka_thy Re: Mam wielką potrzebę... 02.06.11, 11:08
                Bo wiesz co pszczoła, tu nie chodzi o to ile jestes na forum ale czy widziałaś Frankiego wink Bo jeśli nie to polecam.
    • ka_thy I tak... 06.06.11, 18:38
      Obejrzałam:
      1. Morning Glory. Szkoda czasu. Ale najbardziej mi szkoda Harrisona Forda dla tego filmu sad Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że gra tutaj samego siebie - niegdyś wielka gwiazda, teraz dla pieniędzy występuje w takim shicie. sad

2. Woda dla słoni. Dosyć przygnębiający z baardzo banalnym zakończeniem. Pattinson denerwujący - wiem, taka rola, ale ten jego uśmiech głupka to coś ponad moje siły big_grin Chyba znów nie lubię pana P. wink

3. Love and Other Drugs. W końcu fajny film o miłości i fajna też komedia. Trochę zabawnych scen autentycznie do pośmiania się. A znalazłam go na własnym dysku big_grin - pożyczone kiedyś tam.

I jak już robiłam remanent w filmach znalazłam
      4. All Good Things. Świetny film, o miłości też choć w trochę innym wymiarze. Zdecydowanie nie komedia a dramat. Trzyma w napięciu. A postać głównego bohatera przypomniała mi Nostalgię Anioła. Polecam.
      • pszczolaasia Re: I tak... 07.06.11, 09:38
        szczerze mowiac na ol gud tings sie nameirzalam..mowisz warto?
        • ka_thy Re: I tak... 07.06.11, 10:18
          Mi się podobał, choć nie jest to rozrywkowe kino. Siadłam do niego późnym wieczorem z myślą, że obejrzę resztę na następny dzień (często tak robię, że usypiam na filmie tongue_out), tymczasem film mnie wciągnął i obejrzałam do końca.
      • pszczolaasia all good things 01.08.11, 14:17
        polecam. zdecydowanie mocny. przysiadlam do filmu o 23,30 i sie nie oderwalam do konca. mocny...najgorsze jest to, ze na faktach niby. i najabardziej wkurzajace ejst to, ze opisy nijak sie maja do tego o co kaman w tym filmiewink po glupim opisie mozna odpuscic film. ryan - zdecydowanie rola oskarowa.
    • ilekobietamalat Re: Mam wielką potrzebę... 06.06.11, 18:58
      ja dzis przysiadam do Swinging with the Finkels, nie mam pojecia co to;> podobno komedia, w pewnym sensie o milosci. z mandy moore chyba. zobaczymy co z tego wyjdziewink
      • ka_thy Re: Mam wielką potrzebę... 06.06.11, 19:33
        A widziałaś jakie to ma oceny?
        • ilekobietamalat Re: Mam wielką potrzebę... 06.06.11, 20:58
          ocen nie widzialam, z reszta raczej nigdy oceny innych nie pokrywaja sie z moja;>
          mandy moore jest specyficzna i chyba nie moge sie zdecydowac czy ja kocham czy nienawidzewink
          film okazal sie idealny na wczesnowieczorny seans z pudelkiem lodowwink) milo sie ogladalo.
          • yvi1 Re: Mam wielką potrzebę... 04.08.11, 10:36
            Ostatnio Der Plan mit Matt Damon widzialam i oczekiwalam czego innego,a jednak to byl romantyczny film.Podobal mi sie.
    • ka_thy One Day 09.12.11, 08:27
      Film o miłości-niemiłości. Również o przemijaniu. Podobał mi się niesamowicie. Bardzo, bardzo polecam.
      • pszczolaasia crazy stupid love 09.12.11, 10:14
        sympatyczne bardzo z boskim goslingiem...smile jedna scena po prostu rozwala na lopatki, jak obejrzyta to pogadamysmile
        • pszczolaasia i wiecie 09.12.11, 10:21
          jeszcze ogladalam taki film ostatnio..wiem wiem stary na hbo lecial.
          film ejst o miloscismile no i tam gra facet- eric bana takiego goscia co podrozuje w czasie - nagle sie przenosi i znika. pierwszy arz mu sie to zdarzylo jak matka jego miala wypadek.
          i kurde zaraisty film. gra tam aktorka ta co grala w pamietniku, w sherlocku holmsie grala, ladna taka dziewczyna...tytutlu nie moge sobie przypomniec no... pewnoz esta to juz 100 rayz widzilei a ja sie tradycyjnei zryczalam na kocnu. musze se chyba test ciazowy kupicsuspicious co chwila rycze nafilamch albo ze smeichu albo tak generalknie. ostatnio z dziecmi ogladalam ekspres poalrny i sie znowu zryczalam. a ryczalam w ciazy i myslalam ze to hormonysuspicious
          • pszczolaasia Re: i wiecie 09.12.11, 10:22
            o ! zakleci w czasie! filmweb twoim przyjacielem... wam sie pewno nie podobalsmile
            • ka_thy Re: i wiecie 09.12.11, 10:49
              Time Traveler's Wife. Ja go zapamiętałam pod tym tytułem. Jakiś czas temu widziałam i podobał mi się. Natomiast Crazy Stupid Love obejrzałam część pierwszą w nadziei, że będzie lepiej. Nie było, odpuściłam ciąg dalszy, nie podobał mi się, zmęczył, itp. Serio, nie wiem co w tym filmie jest takiego. Zupełnie nie mój klimat.
              • pszczolaasia Re: i wiecie 09.12.11, 11:01
                fotszopsmile
                • lenkaaa dzieki 09.12.11, 15:59
                  Dzieki Wam mam 2 nowe filmy do obejrzenia smile Co ja bym bez Was zrobila wink
              • aniuta75 Re: i wiecie 09.12.11, 17:33
                A to nie na podstawie książki jest czasem?
                • ka_thy Re: i wiecie 09.12.11, 21:12
                  A o który film pytasz? Bo One Day tak smile Jest książka, zresztą sam autor jest scenarzystą, książkę bardzo zapragnęłam przeczytać.
                  • aniuta75 Re: i wiecie 09.12.11, 21:52
                    No ten Time Traveler's Wife
    • ka_thy Pożyczony narzeczony 12.12.11, 21:52
      czyli Something Borrowed z przeuroczą Ginnifer Goodwin smile Wcale niegłupia komedia romantyczna, nieźle zrobiona, z niezłymi dialogami, sporo fajnych i zabawnych scen smile

Mam teraz fazę na tego typu filmy wink więc wynajduję gorsze i lepsze różności. Ten film akurat mogę zaliczyć do lepszych smile
      • ilekobietamalat Pożyczony narzeczony i one day(tu spojleruje;>) 12.12.11, 22:22
        i to jest tak jakby ostatnio z dowodow a to ze niby obie kaski, a skrajnie rozne;>
        wynudzilam sie na tym filmie straszniebig_grin mialam ochote wylaczyc wtrakcie, ale byla straszna susza romantyczna to dortwalam dla mnie nie wart byl tego czasu niestety.
        widzialam tez to one day, w zwiazku z tym ze polecalyscie i ze na fb znajomi tez sie zachwycali. ladnie krecony, fajny ten pan glowny. ale film troche przydlugi w niektorych momentach, cos mi tm tez nie zagralo w polowie filmu nie pamietam juz co;>
        no i scena potracenia pani od prady.. no sooorrryyyy nie wiedzialam czy wyc ( z rozpaczy nad poziomem zenady tej sceny) czy smiac sie ( z tego samego powodu w sumie;>wink.
        nie czytalam ksiazki,ale mam przedziwne wrazenie ze film jej do piet nie dorastawink

swoja dorga,czy tkos widzial moze film, z sookie i katie holmes, ze wszyscy znajomi sie spotykaja na slubie? na jakiejs wyspie chyba.. no nad morzem generalnie zapomnialam tytulubig_grin
        bo nie wiem czy warto to ruszac;P
        • ka_thy Re: Pożyczony narzeczony i one day(tu spojleruje; 12.12.11, 23:14
          Hehe, coś czułam, że zaraz napiszesz, że film do du... tongue_out big_grin

A film, o który pytasz to The Romantics. Oglądałam, ale już go nie pamiętam tongue_out A skoro nie pamietam to pewnie nie zrobiło na mnie aż takiego wrażenia, a co za tym idzie powinnaś obejrzeć, bo pewnie Tobie się będzie podobać big_grin big_grin big_grin
        • pszczolaasia Re: Pożyczony narzeczony i one day(tu spojleruje; 13.12.11, 09:34
          wlasnie nie widzialam tego filmu...
          www.filmweb.pl/film/Romantics%2C+The-2010-525784
          daj znac jak obejrzysz bo nie wiem czy go pozyczac czy nie.
          • gaudia Re: Pożyczony narzeczony i one day(tu spojleruje; 13.12.11, 15:14
            a ja wlasnie obejrzalam stroc: www.filmweb.pl/film/Adam-2009-475159
            i polecam smile
            • gaudia Re: Pożyczony narzeczony i one day(tu spojleruje; 13.12.11, 15:14
              mialo byc "staroc"
    • ilekobietamalat przepis na milosc 13.12.11, 19:17
      chyba nie pisala, widzialam jaks czas temu a jeszcze o nim pamietam. bardzo przyjemny i cieply francuski film o milosci i czekoladziesmile
      www.filmweb.pl/film/Przepis+na+miłość-2010-597739
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka