Dodaj do ulubionych

Person of Interest

26.09.11, 00:30
1x01

Ogólny pomysł trochę naciągany i skojarzył mi się z z Eagle Eye, które wczoraj oglądałam smile - wątek z maszyną obserwująco-namierzającą
No ale ogląda się dobrze. Benio nie zawodzi i Jim ma ciekawą postać. Szkoda tylko, że to serial co mieści sprawę w jednym odcinku, wolę takie z kontynuacją wątku.
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: Person of Interest 26.09.11, 00:39
      Pewnie będzie jakiś wątek przewodni.
      Chociaż amerykańskie stacje lubują się w jedno-odcinkowcach, bo uważają swoich widzów za idiotów, co nie skapią jak trzeba pomyśleć długoterminowo big_grin
      • rodzynia Re: Person of Interest 26.09.11, 00:57
        No tak, ale Lost - jeden z najpopularniejszych był wyjątkiem od tej reguły smile

Wątek przewodni na pewno będzie i może mieć związek z przeszłością bohaterów, a szczególnie bohatera Emersona. No albo jak zwykle będzie jakaś "firma" wink
        • yvi1 Re: Person of Interest 26.09.11, 22:36
          Jakos bardziej mi sie spodobalo niz Ringer.
          Przy tylu ogladanych seriach musimy powoli zaczac wybierac.
          Bardzo lubie obydwu glownych bohaterow.
          Zobaczymy co bedziew dalej ....
          • galaxian1 Re: Person of Interest 28.09.11, 16:47
            Z tych co oglądałem - to jak na razie dla mnie najlepsza nowość.
            Nie jakieś durnotki-pierdotki, tylko poważny serial.
            Beniu nie zawiódł i gra świetnie - zresztą odentycznie jak w Loście, więc mi się podoba.
            Caviezela też bardzo lubię (często gra w horrorkach), więc oczywiste że ogląda się fajnie.
            • aniuta75 Re: Person of Interest 28.09.11, 17:31
              Ale kusicie suspicious.
    • aniuta75 Re: Person of Interest 28.09.11, 22:35
      No i skusili smile.
      Samotni mściciele mi pasują, więc popatrzę sobie troszkę na to smile.
      • galaxian1 Re: Person of Interest 28.09.11, 23:54
        aniuta75 napisała:

> No i skusili smile.

Udało się ! big_grin

> Samotni mściciele mi pasują, więc popatrzę sobie troszkę na to smile.

Pilot może nie powala, ale jest naprawdę solidny.
        I z pewnością nie będzie to tylko serial typu, że jeden odcinek to jedna sprawa.
        On musi mieć jakieś drugie dno smile
    • aniuta75 2 30.09.11, 21:15

Hmmm no niby jakaś tam tajemnica jest, bo nie wiemy nic o przeszłości Harolda. Kolejne odcinki to będzie ochrona kolejnych osób. No nie mogę pozbyć sie skojarzenia z Human Target smile.
      Obstawiamy, czy serial dotrwa do końca 1 sezonu? suspicious
      • galaxian1 Re: 2 30.09.11, 23:46
        aniuta75 napisała:

> Obstawiamy, czy serial dotrwa do końca 1 sezonu? suspicious

Jeśli serial będzie za mądry, trzeba będzie się nieco zastanowić - to nie przetrwa.
        Bo hamburgery lubią proste, idiotyczne seriale, gdzie wszystko jest podane na tacy.
        Dlaczego tyle sezonów ma CSI? Bo każdy odcinek jest taki sam smile
        • rodzynia Re: 2 01.10.11, 00:12
          szału nie ma, pilot mi się bardziej podobał
          ale fajnie, że jest jakaś tajemnica
          • gaudia Re: 2 01.10.11, 22:42
            podoba sie smile
            • galaxian1 Re: 2 02.10.11, 12:51
              Mnie się podobało i to wcale nie mniej od pilota.
              • lenkaaa Re: 2 02.10.11, 23:49
                Taki se w mojej ocenie. Dam mu szanse, moze sie jeszcze polepszy. Straszne skroty w akcji, a glowny bohater jak niezniszczalny superman pojawia sie zawsze w najbardziej odpowiedniej chwili aby zabic badz ranic bad gajow. Mnie skolei skojarzyl sie pomysl wykorzystywany w tm serialu z filmem Minority Report, w ktorym tez wlasnie zapobiegano majacym nastapic przestepstwom.
                • rodzynia Re: 2 03.10.11, 15:20
                  lenkaaa napisała:

> Mnie skolei skoj
                  > arzyl sie pomysl wykorzystywany w tm serialu z filmem Minority Report, w ktorym
                  > tez wlasnie zapobiegano majacym nastapic przestepstwom.
                  mój luby też miał takie skojarzenie wink

• galaxian1 Re: 2 03.10.11, 15:40
                    rodzynia napisała:

> pomysl wykorzystywany w tm serialu z filmem Minority Report,

Z tym że Minority Report to baja dla dzieci, a w serialu mamy przecież wszystko oparte na nauce - analiza maili, telefonów, obrazy z kamer.
                    • lenkaaa Re: 2 03.10.11, 16:05
                      galaxian1 napisał:

>
                      >
                      > Z tym że Minority Report to baja dla dzieci, a w serialu mamy przecież wszystko
                      > oparte na nauce - analiza maili, telefonów, obrazy z kamer.
                      >
                      >
                      ROTFL !!!!!!!!
                      • galaxian1 Re: 2 03.10.11, 16:12
                        Coś takiego w Stanach funkcjonuje, tylko w serialu zostało nieco ulepszone smile
                        Podsłuchy, analiza maili, rozmów, kamery - to w Stanach teraz normalność.
                        A jakieś "czary mamy" jak w Raporcie Mniejszości to czysta fantastyka.
                        Więc zastanów się 2 razy, zanim zaczniesz się śmiać, kobito tongue_out big_grin
                        • galaxian1 Re: 2 03.10.11, 16:16
                          di.com.pl/news/12669,0,Inwigilacja_w_USA_poszla_za_daleko.html
                          Niedługo zacznie się chipowanie ludzi, w imię walki z terroryzmem.
                          W Polsce również.
                          • aniuta75 Re: 2 03.10.11, 18:34
                            > W Polsce również.

Chyba za jakieś 20 lat najprędzej wink.
                          • lenkaaa Re: 2 03.10.11, 19:34
                            ale kiedy mnie wlasnie bawi, ze ty tak smiertelnie powaznie piszesz o tych sprawach, wiec sie smieje big_grin Zwlaszcza, ze serial posluguje sie mnostwem najbardziej wyswiechtanych scen ( bohaterowie prowadza dyskusje o tym kto ma uciekac a kto zostaje na pewna smierc z reki mordercy, po czym w ostatnim momencie pojawia sie nasz superman i zabija zabojce, itp, itd) i w tym sensie naprawde bardzo niedaleko mu od bajki dla nastolatkow.
                            • galaxian1 Re: 2 03.10.11, 20:58
                              lenkaaa napisała:

> ale kiedy mnie wlasnie bawi, ze ty tak smiertelnie powaznie piszesz o tych spra
                              > wach

Obejrzyj se Aniołki Charliego - to ten serial uznasz za arcy-poważny smile
                              • lenkaaa Re: 2 03.10.11, 23:39
                                he, he, rozumiem, ze polecasz mi jakis szajs totalny do obejrzenia - dzieki, odpuszcze sobie.
                                Zamiast tego, oblukalam Homeland dzis i goraco polecam smile
                                • lenkaaa 3 08.10.11, 01:05
                                  no nie wiem... tak ogladam bo ogladam, ale zupelnie mnie nie rusza ten serial; wiecej drazni swoja perfekcyjnoscia i szybkomi przeskokami od pomyslu do wykonania, pomijajac caly zmudny proces osiagania celu. Takie to plastikowo perfekcyjne, ze az mnie mdli....
                                  • rodzynia Re: 3 09.10.11, 12:12
                                    jak dla mnie ten odc lepszy niż 2, ale rzeczywiście mało wiarygodne, że im się tak wszystko udaje, ale to również bolączka amerykańskich filmów wink
                                    • galaxian1 Re: 3 09.10.11, 16:56
                                      rodzynia napisała:

> tak wszystko udaje, ale to również bolączka amerykańskich filmów wink

A w innych serialach to się nie udaje? Castle, Mentalista, CSI, dowolny inny serial.
                                      Takie są amerykańskie seriale i albo ktoś lubi, albo nie.
                                      Może mieli by utłuc głównego bohatera w 3 odcinku? I co dalej? big_grin
                                      Osobiście też wolę bardziej realistyczne seriale, jak chociaż nasz Glina Pasikowskiego... ale cóż... na bezrybiu i rak ryba smile
                                      • rodzynia Re: 3 10.10.11, 00:39
                                        galaxian1 napisał:
                                        > A w innych serialach to się nie udaje? Castle, Mentalista, CSI, dowolny inny se
                                        > rial.
                                        Akurat żadnego z tych seriali nie oglądam smile być może ten typ to nie moja bajka, choć po lepszym odcinku na pewno nie zrezygnuje z oglądania wink

> Może mieli by utłuc głównego bohatera w 3 odcinku? I co dalej? big_grin
                                        nie no tak drastycznie nie musi być, ale jakieś większe komplikacje przy zadaniach by nie zaszkodziły smile
                                        • galaxian1 Re: 3 10.10.11, 10:16
                                          rodzynia napisała:

> > Może mieli by utłuc głównego bohatera w 3 odcinku? I co dalej? big_grin
                                          > nie no tak drastycznie nie musi być, ale jakieś większe komplikacje przy zadani
                                          > ach by nie zaszkodziły smile

Wtedy odcinek nie mógł by trwać 40 minut, tylko z 1,5 godziny smile
                                          To serial typu "proceduralnego", czyli jedna akcja na jeden odcinek.
                                          Co innego taki Prison Break, gdzie akcja była rozpisana na cały sezon i mogło się nie udawać, nie udawać, nie udawać... aż się udało w finale sezonu big_grin
    • stillgrey Re: Person of Interest 21.10.11, 13:54
      no no no, w nowym odcinku pojawia sie watek z mafia pruszkowskawink
    • galaxian1 4 22.10.11, 21:24
      No to zabił go or not ? smile
      Oczywiście nie mogli pokazać jak dobry główny bohater zabija przestępcę.
      To zrobili otwarte zakończenie, aby widz sam sobie wydumał. Ale lipa big_grin
      Tak samo z "mafią pruszkowską" - wszystkich ich pozałatwiał, ale nic się nikomu nie stało.
      Kurna, co to jest, bajka dla 7 latków, gdzie wszyscy żyją długo i szczęśliwie.
      • stillgrey Re: 4 22.10.11, 21:49
        zaczynam uwielbiac twoje podsumowaniabig_grin

faktycznie dali ciala z tym niezakonczonym watkiemsuspicious

ale jak juz mowa o bajkach dla 7latkow, to cos mi sie tam kolacze, ze ty nikite ogladasz...;P

ten serial bardzo mi przypomina human target, tyle, ze glowny bohater jest mniej przystojny i brakuje postaci w typie Guererrowink ale pomijajac brak realizmu oglada sie calkiem przyjemnie, a momentami nawet trzyma w napieciuwink

• aniuta75 Re: 4 22.10.11, 21:54
          Ależ Nikita przy tym to jest mistrzostwo świata big_grin.
          I ja od samego początku miałam skojarzenia z HT, tylko w wersji o wiele gorszej.
          A tymczasem POI dostali pełny sezon... Nie rozumiem kompletnie dlaczego tongue_out.
          • stillgrey Re: 4 22.10.11, 22:06
            ej, czekajcie, to jest jakas nowa Nikita?big_grin

bo ja myslalam o tej co ja gra blondyna, a teraz patrze na filmwebie a tam jakas brunetkawink
            • aniuta75 Re: 4 22.10.11, 22:13
              big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

No jest, jest smile. Drugi sezon leci smile.
              • stillgrey Re: 4 22.10.11, 22:16
                o lol, to ja sie skrycie smialam z galaxiana, ze taki chlam oglada a tu prosze;DDD

no to chociaz mam co ogladac do poniedzialku i finalu downton abbeybig_grin
                • aniuta75 Re: 4 22.10.11, 22:24
                  Oj pierwsza Nikita wcale nie była chłamem, no co Ty wink.
                  Czyli co? Lecisz Nikitę nr 2? suspicious
                  • stillgrey Re: 4 23.10.11, 10:39
                    wciagnelam przed snem dwa odcinki Nikity i nie powiem, zle nie jest, ale zeby mi sie chcialo dzisiaj kontynuowac ogladanie to tez nie bardzowink juz wole POIwink
                • galaxian1 Re: 4 22.10.11, 22:27
                  Teraz jest Nikita nie blond, ale Czaina big_grin

I ja wiem, ze w tych wszystkich "sensacyjnych" serialach to realizmu za grosz i ok, niech będzie. Ale serial sensacyjny, w którym nikt nie może zginąć z ręki głównego bohatera, to już przerasta moją akceptowalność głupot smile Główny bohater wchodzi do pokoju pełnego oprychów, może 5 ich tam było... i oczywiście wszystkich unieszkodliwia w 2 sekundy, ale tak, aby nic nikomu się nie stało, nawet podbitego oka nikt nie ma. No motyla noga, to się zrobiła druga Terranova! I to ma być serial o przestępczości, złoczyńcach, eliminacji ich? Do kogo to adresowane, do 7latków? Po tym odcinku zrobiło mi się wybitnie niedobrze i to nie dlatego że do seansu jadłem dość słodkie ciasto karmelowe... bleee.
                  • aniuta75 Re: 4 22.10.11, 23:52
                    W końcu zobaczyłam odcinek z mafią pruszkowską big_grin.
                    A z tym, że on ich nie zabija... To jest poprawne politycznie aż do wyrzygu. Wiecie - nie zabija jeno oddaje w ręce sprawiedliwości. Taki Batman czy inny cudak tylko bez śmiesznych gaci big_grin.
                    • rodzynia Re: 4 23.10.11, 01:26
                      o nierealności już wspominałam wcześniej smile, ale mi ten odcinek się podobał, być może ze względu na polski akcent (choć niezbyt pozytywny) przymknęłam oko na głupotysuspicious
                      • aniuta75 Re: 4 23.10.11, 10:16
                        A tak na serio - czy naprawdę ludzie z mafii pruszkowskiej mają orły wytatuowane na klatach? suspicious
                    • galaxian1 Re: 4 23.10.11, 01:28
                      aniuta75 napisała:

> A z tym, że on ich nie zabija... To jest poprawne politycznie aż do wyrzygu.

Zastraszył mafię swoimi mega groźnymi tekstami:
                      - Jeśli znów cię zobaczę, stracisz głowę.
                      I normalnie już mafia ma pełne gacie! big_grin

Przekonywanie pani doktorki, aby dobrodusznie puściła złoczyńcę też było mdłe go wyrzygu.
                      Ale taki obrońca moralności, wystarczy że powie dwa swoje slogany i już wszyscy są szczęśliwi smile Bo przecież jak się zemści, to "straci cząstkę siebie" - o kurde, ale straszna sprawa big_grin
                      • aniuta75 Re: 4 23.10.11, 10:18
                        No pewnie, że straszna. W końcu on wie jak to jest. A teraz się zmienił i nie chce aby inni się stali takimi wrakami człowieka jakim jest on.
                        Oj Glx, słowo daję, jak Ty nic nie rozumiesz...

big_grin
                        • lenkaaa Re: 4 23.10.11, 11:34
                          ho, ho, alescie sie rozpisali ! Usmialam sie i ciesze sie, ze dobra decyzje podjelam tydzien temu, zeby mu dac osobistego cancela big_grin
                          • galaxian1 Re: 4 23.10.11, 18:17
                            U mnie cancel wisi na włosku, bo takie momenty jak w ty odcinku skutecznie zniechęcają mnie do oglądania. Ameryka i ich superbohaterowie, którzy nawet najgorszemu oprychowi nie zrobią żadnej krzywdy. O dżiza ! big_grin
                            • aniuta75 Re: 4 23.10.11, 18:43
                              No przecież im robi krzywdę - unieszkodliwia i pośrednio pakuje za kratki big_grin.
                              Twórcy chyba myśleli, że wszyscy będą skupieni na zajebistości maszyny losującej i nie będą zwracać uwagi na takie pierdy tongue_out.
                              • rodzynia 6 05.11.11, 00:58
                                jak dla mnie OK
                                pojawiły się komplikacje, choć oczywiście nie na długo smile
                                główny bohater jednak kogoś zabił
                                było powiązanie z innym odcinkiem
                                fajnie jakby pani z tego odc zagościła na dłużej, ale pewnie tak nie będzie
                                • galaxian1 Re: 6 05.11.11, 01:00
                                  A mnie też sie ten odcinek podobał smile
                                  Może pani jeszcze się kiedyś pojawi...
                                  • rodzynia 7, 8 20.11.11, 00:24
                                    7 i 8 odcinek znowu dobre - zauważam tendencję zwyżkową wink
                                    7 - zaskakujący koniec
                                    8 - wreszcie jakieś niepowodzenia, no i z tą Anją też niezła akcja
                                    • aniuta75 Re: 7, 8 21.11.11, 11:41
                                      Nie wiem, czy to przyzwyczajenie do formuły serialu czy faktycznie z odcinka na odcinek jest coraz lepiej? suspicious
                                      • rodzynia Re: 7, 8 21.11.11, 18:39
                                        jak obie tak sądzimy to chyba rzeczywiście tak jest wink
                                      • yvi1 Re: 7, 8 22.11.11, 04:24
                                        No.smile
                                        • rodzynia Re: 7, 8 16.04.12, 23:29
                                          Oglądacie jeszcze? Ja w sumie o dziwo z zainteresowaniem śledzę kolejne odcinki wink

Patrzcie jaki beznadziejny polski tytuł dali:
                                          www.filmweb.pl/serial/Impersonalni-2011-618075
                                          • aniuta75 Re: 7, 8 17.04.12, 09:56
                                            Pewnie, że oglądam big_grin. I nawet zaległości nie mam ha!

A tytuł, jak zwykle big_grinbig_grinbig_grin.
                                            • rodzynia 01x21 08.05.12, 23:09
                                              Ciekawy odcinek, inny od pozostałych

i okazuje się że można się w nim doszukać czegoś więcej smile
                                              www.filmweb.pl/serial/Impersonalni-2011-618075/discussion/s1e21+Many+Happy+Returns,1916465
                                              (ta długa wypowiedź)
    • nowywymiarseriali Person of Interest sezon 3 05.11.13, 14:17
      Tak mili Państwo, to już 3 sezon tego zacnego serialu. Jestem z nim od samego początku, od narodzin i muszę powiedzieć, że wyrasta z niego prawdziwy diament... niesamowity wątek główny stopniowo przedstawiany widzowi, wciągająca akcja, ciekawe kreacje bohaterów. Czego można chcieć więcej? Gorąco polecam stronę Person of Interest jeśli chcecie nadrobić newsy i informacje ze wszystkich sezonów POI!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka