Dodaj do ulubionych

Shameless US S2

13.01.12, 19:50

Kto ze mną?
Wiem, że Lu swego czasu lookała ale jakoś się nie odzywa sad i nie wiem czy sama zostałam na placu boju? suspicious
Obserwuj wątek
    • next_exit Re: Shameless US S2 16.01.12, 18:10
      Ja oglądam z lubym smile
    • ciociacesia ja ja ja! 18.01.12, 15:07
      smile uwielbiam
      ogladam i czekam na poniedziałki smile
      • next_exit Re: ja ja ja! 19.01.12, 17:13
        moj mowi ze to jego najulubienszy serial smile
        • aniuta75 Re: ja ja ja! 19.01.12, 17:48
          No mój najulubieńszy to nie, ale w czołówce jest zdecydowanie big_grin.

Frank podrywający nową babkę rządzi big_grin. I jaki pracowity się zrobił hehehe.
          • ciociacesia a mnie kreca raczej jego dzieci 20.01.12, 14:01
            Ian i Lip to moi ulubieńcy. wciaz nie moge sie otrzasnac po rozbrajajacym wyznaniu milosci Lipa z pierwszego sezonu. on to biedny jest z ta Karen...
    • stillgrey Re: Shameless US S2 31.01.12, 08:29
      Wczoraj skonczylam ogladac 4 odcinek 1 sezonu. No rewelka. Wreszcie mam co ogladac, bo ostatnio posucha straszna.
      Justin Chatwin jest w tej roli rewelacyjny, dzieciaki tez swietne. Tylko Fiona mnie momentami wnerwia, a Franka mogloby w ogole nie byc;P Chociaz od momentu "lazienkowego" z mama Karen jego watek nabral rumiencowwink
      • aniuta75 Re: Shameless US S2 31.01.12, 10:37
        A pewnie, że rewelka smile. Zdecydowanie niedoceniony to serial big_grin. Ja tam ich wszystkich lubię. Franek to przeciez podstawa! Oglądaj, oglądaj smile.
        • stillgrey Re: Shameless US S2 31.01.12, 21:06
          Zaczynam wlasnie drugi sezon i fakt, bez Franka to nie byloby to samowink
    • aniuta75 2x04 01.02.12, 13:14

Jak to dobrze, że to koło od samolotu spadło big_grinbig_grinbig_grin. Umarłam ze śmiechu big_grinbig_grinbig_grin.

No i Lip tatusiem będzie suspicious.

I niech juz ten Steve wraca, bo Fiona nerwicy jakiejś się nabawi alboco wink.
      • ciociacesia jakim tatusiem, lip? 04.02.12, 22:28
        co to za spoilery, co?
        • aniuta75 Re: jakim tatusiem, lip? 04.02.12, 22:57
          Jakie spoilery smile? W tytule posta jest numerek odcinka, się wchodzi na własną odpowiedzialność smile.
          • ciociacesia kurde no 04.02.12, 23:37
            w ktorym momencie? bo ogladawszy bez napisow i musialo mi umsknąc
            • stillgrey Re: kurde no 05.02.12, 00:53
              ceska, na samym koncu Karen mowi zeby Lip trzymal sie z daleka od niej, jej faceta i "tego" dziecka (w sensie, ze z nim zaciazylawink)
              • aniuta75 Re: kurde no 05.02.12, 10:42
                No dokładnie - najpierw go sprała i skopała a potem dała wytyczne odnośnie ich dalszych kontaktów big_grin.
              • ciociacesia co za hujnia 05.02.12, 11:35
                zepsulo mi caly wydzwiek odcinka.
                pogodzilam sie z ty, ze bedzie sobie ja musial odpuscic, bo faktycznie do niczego dobrego to nie zmiezalo. i jego brat miall niezla argumentacje. i tekst ojca o tym ze matke przypomina... nie zrozumncie mnie zle - ich zwiazek mial moja sympatie, a scena jak wyznal jej milosc jest moja ulubiona, ale pogodzilam sie z tym ze po przespaniu sie z Frankiem i zakochaniu w Jodiem to skonczone. i ze moze pozna akas inteligentna laske na uniwerku albo co, a tu taki cios. w sumie przygnebiajace
                • aniuta75 Re: co za hujnia 05.02.12, 12:24
                  No znając Lipa to tak łatwo nie odpuści, tym bardziej, że ja kocha smile.
                  No zobaczymy, zobaczymy smile.
    • stillgrey Re: Shameless US S2 06.02.12, 14:34
      kurcze, jestem rozczarowana spotkaniem Steve'a z Fionauncertain za to jego zarost.... mrrrrbig_grin
    • ciociacesia z desperacji 07.02.12, 20:44
      wzielam sie za wersje UK
      slicznego maja Steva smile a fionka choc n pierwszy rzut oka zupełnie inna, to ma cos podobnego w usmiechu. reszta paskudna i nic nie rozumiem co bełkocą
      a przez dance z dragonami mam ochote wszedzie wstawiac 'aye'
      • stillgrey Re: z desperacji 07.02.12, 22:41
        o wlasnie, tez mialam plan sie zabrac za ta wersje uk, jak mowisz, ze Steve fajny to moze nawet zaraz sie skuszewink
        • ciociacesia na pierwszy rzut oka nie tak fajny 08.02.12, 08:13
          bo ogolnie w Ameryce wszyscy sa ładniejsi. w JUkeju tacy raczej zwyczajni, ale pierwszy odcinek gdy on do niej zarywa jest rownie słodki
          . czysta radosc ogladania, tylko ten bełkot smile
      • stillgrey Re: z desperacji 08.02.12, 18:49
        fuck, ceska, jestes zboczona ;P w ktorym miejscu ten Steve jest sliczny? oblesny jest, blehhhhh
        wypieram ze swiadomosci istnienie wersji uk wink kusi zeby zobaczyc co bedzie w nastepnym odcinku US i kiedy sie Steve z Fiona zejdzie, ale nie dalam rady przebrnac nawet przez pierwszy odcinek, wiec sobie daruje.
        • aniuta75 Re: z desperacji 08.02.12, 19:15
          I tym sposobem już nie żałuję, że wersji UK nie oglądam big_grinbig_grinbig_grin.
          Dzięki Still za ostrzeżenie suspiciousbig_grin.
          • stillgrey Re: z desperacji 08.02.12, 21:34
            Aniuta, ale powiem Ci, ze to bylo bardzo ciekawe doswiadczenie, zobaczyc jak taka swietna koncepcja serialu moze byc spieprzona big_grin Az trudno uwierzyc, ze producenci US zdecydowali sie na wykupienie tej licencji, ale chwala im za to big_grin
            Na pw leci do Ciebie link, ja sie naszukalam, wiec Ci ulatwie wink Zerknij koniecznie!
            • aniuta75 Re: z desperacji 08.02.12, 21:41
              Jeeej prezent mi wysyłasz???????? big_grin
              Najs, lubię gifty big_grin.
              Tylko kurde coś doleciećnie chce...
              • stillgrey Re: z desperacji 08.02.12, 21:43
                kurka no, nie da rady wyslac, nie przyjmujesz wiadomosci od nieznajomych suspicious big_grin

najwyzej mnie wsadza, rotfl, trzymaj:
                www.ovfile.com/fk0spv4rin7l
                • aniuta75 Re: z desperacji 08.02.12, 21:52
                  O kurde a dlaczego nie przyjmuję od nieznajomych?? Zawsze przychodziły?? Dziwne... suspicious
                  Dzięki za linkę suspicious.
            • ciociacesia still, no nie moge, nie moge 09.02.12, 11:53
              > Aniuta, ale powiem Ci, ze to bylo bardzo ciekawe doswiadczenie, zobaczyc jak ta
              > ka swietna koncepcja serialu moze byc spieprzona :
              bede sie kłucic i tych brzydkich ludzi z UK bronic własnym pokrytym rozstępami obwisłym cyckiem
              a aniutce mogłby sie spodobac skoro jej sie Jared P podoba (ten to dopiero mydłek)
              zobacz jaki sliczny tongue_out
              • aniuta75 Re: still, no nie moge, nie moge 09.02.12, 15:41
                Mnie się Jared średnio podoba. Największą miłością jest Jensen suspicious.
                Ten McAvoy to hmmmm kluskowaty jakiś taki tongue_out.
                • ciociacesia a bo to klusek taki 09.02.12, 16:30
                  w serialu w dodatku ma rzadki was i wyglada srednio bardzo. ale pierwszy odcinek i to takie zakochanie jego ma dla mnie taki ladunek ze mu pory skrory wygladza i dodaje urody.
        • ciociacesia jest sliczny 09.02.12, 11:48
          a ty sie nie znasz i wspolczuje twoim dzieciom. idealnie pasuje do 'uchetej' brytyjskiej Fiony, fakt jest zupelnie z innej serii niz ten z US ale na jego szczescie jest w moim guscie tez. o!
          a podejrewam ze dlatego zem go juz widziala w Pokucie i gdzies jeszcze. tylko w UK to on sie z Fionka nie zejdzie, bo jest tylko w 1 sezonie w obsadzie. nie moge tego przebolec...
          • stillgrey Re: jest sliczny 09.02.12, 12:31
            niech w takim razie aniuta rozstrzygnie tongue_out
            a ta Fiona to o matkopolkoijezusie, brzydszej laski chyba w UK nie mieli;p
            W wersji UK Frank jest w miare fajny i Debbie ujdzie. Reszta porazkatongue_out
            • ciociacesia gusta i gusciki 09.02.12, 12:41
              ja mysle ze to jest kwestia innego podejscia w usa aktorzy sa sliczni bo takich chca ogladac widzowie - w europie sa bardziej zwyczajni bo widzowie chca sie z nimi identyfikowac.
              dla mnie fionka ujdzie, choc brzydka jak noc, to czasem jak sie usmiechnie to cos ma w tym usmiechu podobnego nawet do tej amerykanskiej
              frank jest dtraszny, Lip jest brzydki, Ian jest straszny (za to jego muzułmanski kochanek duuuuzo ładniejszy niz w usa)
              debbie jest ładniejsza w uk, Karen i Mandy sa straszne smile

ale podoba mi sie. mimo wszystko. klimat trzyma. ale ja taka tolerancyjna dla roznych adaptacji jestem i potrafie traktowac jako osobne byty bez porównywania ktore lepsze czasem (no chyba ze chodzi o wiedzmina - ale dorastałam czytajac sage wiec to taka moja swietosc - jakby go zrobili ci co gre o tron to moze by to jakos wygladalo )
              • magda.evie.zoe Re: gusta i gusciki 12.02.12, 20:42
                Ciociacesia, spieszę Ci w sukurs na ratunek Shameless UK. Obejrzałam jakieś 7 sezonów i sorry, ale to wersja US się nie umywa - taka jakaś uładniona, ugrzeczniona - jak to u Amerykańców.

A jak komuś się nie podoba brytyjska Fiona, to pewnie padnie na wieść, że to jest autentyczna real-life żona Steve'a McAvoy'a - a poznali się właśnie na planie serialu. Dlatego Steve zniknął po pierwszej serii - bo zaczęła się jego wielka kariera w Hollywoodzie.
                • ciociacesia marna ta kariera 12.02.12, 21:49
                  bo prawie w niczym nie mozna se na niego popatrzec o sad
                  ja lubie te roznice. w uk jest przyziemnie, brzydko brutalnie i cynicznie. fiona pracuje w przedszkolu, karen kocha franka, wszyscy sa brzydcy i przypominaja normalnych ludzi
                  fiona w us jest taka jakim sie by chcialo byc - nie dosc ze sliczna to buja sie po klubach i jest bardziej wyluzowana, a watek z karen i jej ojcem jest tak cudnie melodramatyczny... bardzo to pouczajace smile
                • magda.evie.zoe Re: gusta i gusciki 12.02.12, 21:59
                  Jesssu, James McAvoy oczywiście, nie Steve big_grin już mi się wszystko miesza.
                  • ciociacesia tylko 8 odcinków? 13.02.12, 10:04
                    jesli tak to zakonczenie sezonu calkowicie nierealne - mam poczucie ze w kolejnym odcinku okaze sie ze to byl tylko sen. bede tesknic za stevem
                    • next_exit Re: tylko 8 odcinków? 18.02.12, 21:33
                      Ten sezon bedzie mial 12 odcinkow - dlaczego piszesz, ze tylko 8?
                      • ciociacesia bo ja ttu mam offtopa o wersji uk :) 19.02.12, 11:11
                        i tam jest tylko 8 w pierwszym sezonie chyba
                  • ciociacesia i juz wiem skąd go znałam 18.02.12, 17:51
                    wyglada jak klon tego z żony idealnej smile
            • aniuta75 Re: jest sliczny 09.02.12, 15:44
              Oni wszyscy jacyś tacy nie halo tongue_out. Ale w sumie przeciez nie tylko piękni ludzie po świecie chodzą big_grin.
              Z obsady UK to mnie się najbardziej Lip widzi suspicious.
              • ciociacesia motyw z karen 11.02.12, 22:30
                faktycznie lecącą na Franka i zlewajaca Lipa sikiem prostym jest bolesny
    • aniuta75 2x05 09.02.12, 22:24
      Dialog odcinka

Ian: Ile pompek potrafisz zrobić?
      Lip: Teraz, gdy się upaliłem?
      Ian: Gdy jesteś w formie
      Lip: Nie wiem.Pięć, sześć.
      Ian: Ile zdołasz przebiec?
      Lip: Zależy kto mnie goni.

big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

No i Steve wrócił big_grin.

Cała akcja Franka rulez big_grin.

No kurcze, uwielbiam ten serial big_grin.
    • aniuta75 Finał :) 09.04.12, 14:16

Nooo czyli wszystko na pozór się ok skończyło wink.
      Najważniejsze, że Lip znalazł pocieszenie w egzotycznych ramionach no i Fiona i Steve się zeszli big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka