aniuta75 13.01.12, 19:50 Kto ze mną? Wiem, że Lu swego czasu lookała ale jakoś się nie odzywa i nie wiem czy sama zostałam na placu boju? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: ja ja ja! 19.01.12, 17:48 No mój najulubieńszy to nie, ale w czołówce jest zdecydowanie . Frank podrywający nową babkę rządzi . I jaki pracowity się zrobił hehehe. Odpowiedz Link
ciociacesia a mnie kreca raczej jego dzieci 20.01.12, 14:01 Ian i Lip to moi ulubieńcy. wciaz nie moge sie otrzasnac po rozbrajajacym wyznaniu milosci Lipa z pierwszego sezonu. on to biedny jest z ta Karen... Odpowiedz Link
stillgrey Re: Shameless US S2 31.01.12, 08:29 Wczoraj skonczylam ogladac 4 odcinek 1 sezonu. No rewelka. Wreszcie mam co ogladac, bo ostatnio posucha straszna. Justin Chatwin jest w tej roli rewelacyjny, dzieciaki tez swietne. Tylko Fiona mnie momentami wnerwia, a Franka mogloby w ogole nie byc;P Chociaz od momentu "lazienkowego" z mama Karen jego watek nabral rumiencow Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Shameless US S2 31.01.12, 10:37 A pewnie, że rewelka . Zdecydowanie niedoceniony to serial . Ja tam ich wszystkich lubię. Franek to przeciez podstawa! Oglądaj, oglądaj . Odpowiedz Link
stillgrey Re: Shameless US S2 31.01.12, 21:06 Zaczynam wlasnie drugi sezon i fakt, bez Franka to nie byloby to samo Odpowiedz Link
aniuta75 2x04 01.02.12, 13:14 Jak to dobrze, że to koło od samolotu spadło . Umarłam ze śmiechu . No i Lip tatusiem będzie . I niech juz ten Steve wraca, bo Fiona nerwicy jakiejś się nabawi alboco . Odpowiedz Link
aniuta75 Re: jakim tatusiem, lip? 04.02.12, 22:57 Jakie spoilery ? W tytule posta jest numerek odcinka, się wchodzi na własną odpowiedzialność . Odpowiedz Link
ciociacesia kurde no 04.02.12, 23:37 w ktorym momencie? bo ogladawszy bez napisow i musialo mi umsknąc Odpowiedz Link
stillgrey Re: kurde no 05.02.12, 00:53 ceska, na samym koncu Karen mowi zeby Lip trzymal sie z daleka od niej, jej faceta i "tego" dziecka (w sensie, ze z nim zaciazyla) Odpowiedz Link
aniuta75 Re: kurde no 05.02.12, 10:42 No dokładnie - najpierw go sprała i skopała a potem dała wytyczne odnośnie ich dalszych kontaktów . Odpowiedz Link
ciociacesia co za hujnia 05.02.12, 11:35 zepsulo mi caly wydzwiek odcinka. pogodzilam sie z ty, ze bedzie sobie ja musial odpuscic, bo faktycznie do niczego dobrego to nie zmiezalo. i jego brat miall niezla argumentacje. i tekst ojca o tym ze matke przypomina... nie zrozumncie mnie zle - ich zwiazek mial moja sympatie, a scena jak wyznal jej milosc jest moja ulubiona, ale pogodzilam sie z tym ze po przespaniu sie z Frankiem i zakochaniu w Jodiem to skonczone. i ze moze pozna akas inteligentna laske na uniwerku albo co, a tu taki cios. w sumie przygnebiajace Odpowiedz Link
aniuta75 Re: co za hujnia 05.02.12, 12:24 No znając Lipa to tak łatwo nie odpuści, tym bardziej, że ja kocha . No zobaczymy, zobaczymy . Odpowiedz Link
stillgrey Re: Shameless US S2 06.02.12, 14:34 kurcze, jestem rozczarowana spotkaniem Steve'a z Fiona za to jego zarost.... mrrrr Odpowiedz Link
ciociacesia z desperacji 07.02.12, 20:44 wzielam sie za wersje UK slicznego maja Steva a fionka choc n pierwszy rzut oka zupełnie inna, to ma cos podobnego w usmiechu. reszta paskudna i nic nie rozumiem co bełkocą a przez dance z dragonami mam ochote wszedzie wstawiac 'aye' Odpowiedz Link
stillgrey Re: z desperacji 07.02.12, 22:41 o wlasnie, tez mialam plan sie zabrac za ta wersje uk, jak mowisz, ze Steve fajny to moze nawet zaraz sie skusze Odpowiedz Link
ciociacesia na pierwszy rzut oka nie tak fajny 08.02.12, 08:13 bo ogolnie w Ameryce wszyscy sa ładniejsi. w JUkeju tacy raczej zwyczajni, ale pierwszy odcinek gdy on do niej zarywa jest rownie słodki . czysta radosc ogladania, tylko ten bełkot Odpowiedz Link
stillgrey Re: z desperacji 08.02.12, 18:49 fuck, ceska, jestes zboczona ;P w ktorym miejscu ten Steve jest sliczny? oblesny jest, blehhhhh wypieram ze swiadomosci istnienie wersji uk kusi zeby zobaczyc co bedzie w nastepnym odcinku US i kiedy sie Steve z Fiona zejdzie, ale nie dalam rady przebrnac nawet przez pierwszy odcinek, wiec sobie daruje. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: z desperacji 08.02.12, 19:15 I tym sposobem już nie żałuję, że wersji UK nie oglądam . Dzięki Still za ostrzeżenie . Odpowiedz Link
stillgrey Re: z desperacji 08.02.12, 21:34 Aniuta, ale powiem Ci, ze to bylo bardzo ciekawe doswiadczenie, zobaczyc jak taka swietna koncepcja serialu moze byc spieprzona Az trudno uwierzyc, ze producenci US zdecydowali sie na wykupienie tej licencji, ale chwala im za to Na pw leci do Ciebie link, ja sie naszukalam, wiec Ci ulatwie Zerknij koniecznie! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: z desperacji 08.02.12, 21:41 Jeeej prezent mi wysyłasz???????? Najs, lubię gifty . Tylko kurde coś doleciećnie chce... Odpowiedz Link
stillgrey Re: z desperacji 08.02.12, 21:43 kurka no, nie da rady wyslac, nie przyjmujesz wiadomosci od nieznajomych najwyzej mnie wsadza, rotfl, trzymaj: www.ovfile.com/fk0spv4rin7l Odpowiedz Link
aniuta75 Re: z desperacji 08.02.12, 21:52 O kurde a dlaczego nie przyjmuję od nieznajomych?? Zawsze przychodziły?? Dziwne... Dzięki za linkę . Odpowiedz Link
ciociacesia still, no nie moge, nie moge 09.02.12, 11:53 > Aniuta, ale powiem Ci, ze to bylo bardzo ciekawe doswiadczenie, zobaczyc jak ta > ka swietna koncepcja serialu moze byc spieprzona : bede sie kłucic i tych brzydkich ludzi z UK bronic własnym pokrytym rozstępami obwisłym cyckiem a aniutce mogłby sie spodobac skoro jej sie Jared P podoba (ten to dopiero mydłek) zobacz jaki sliczny Odpowiedz Link
aniuta75 Re: still, no nie moge, nie moge 09.02.12, 15:41 Mnie się Jared średnio podoba. Największą miłością jest Jensen . Ten McAvoy to hmmmm kluskowaty jakiś taki . Odpowiedz Link
ciociacesia a bo to klusek taki 09.02.12, 16:30 w serialu w dodatku ma rzadki was i wyglada srednio bardzo. ale pierwszy odcinek i to takie zakochanie jego ma dla mnie taki ladunek ze mu pory skrory wygladza i dodaje urody. Odpowiedz Link
ciociacesia jest sliczny 09.02.12, 11:48 a ty sie nie znasz i wspolczuje twoim dzieciom. idealnie pasuje do 'uchetej' brytyjskiej Fiony, fakt jest zupelnie z innej serii niz ten z US ale na jego szczescie jest w moim guscie tez. o! a podejrewam ze dlatego zem go juz widziala w Pokucie i gdzies jeszcze. tylko w UK to on sie z Fionka nie zejdzie, bo jest tylko w 1 sezonie w obsadzie. nie moge tego przebolec... Odpowiedz Link
stillgrey Re: jest sliczny 09.02.12, 12:31 niech w takim razie aniuta rozstrzygnie a ta Fiona to o matkopolkoijezusie, brzydszej laski chyba w UK nie mieli;p W wersji UK Frank jest w miare fajny i Debbie ujdzie. Reszta porazka Odpowiedz Link
ciociacesia gusta i gusciki 09.02.12, 12:41 ja mysle ze to jest kwestia innego podejscia w usa aktorzy sa sliczni bo takich chca ogladac widzowie - w europie sa bardziej zwyczajni bo widzowie chca sie z nimi identyfikowac. dla mnie fionka ujdzie, choc brzydka jak noc, to czasem jak sie usmiechnie to cos ma w tym usmiechu podobnego nawet do tej amerykanskiej frank jest dtraszny, Lip jest brzydki, Ian jest straszny (za to jego muzułmanski kochanek duuuuzo ładniejszy niz w usa) debbie jest ładniejsza w uk, Karen i Mandy sa straszne ale podoba mi sie. mimo wszystko. klimat trzyma. ale ja taka tolerancyjna dla roznych adaptacji jestem i potrafie traktowac jako osobne byty bez porównywania ktore lepsze czasem (no chyba ze chodzi o wiedzmina - ale dorastałam czytajac sage wiec to taka moja swietosc - jakby go zrobili ci co gre o tron to moze by to jakos wygladalo ) Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: gusta i gusciki 12.02.12, 20:42 Ciociacesia, spieszę Ci w sukurs na ratunek Shameless UK. Obejrzałam jakieś 7 sezonów i sorry, ale to wersja US się nie umywa - taka jakaś uładniona, ugrzeczniona - jak to u Amerykańców. A jak komuś się nie podoba brytyjska Fiona, to pewnie padnie na wieść, że to jest autentyczna real-life żona Steve'a McAvoy'a - a poznali się właśnie na planie serialu. Dlatego Steve zniknął po pierwszej serii - bo zaczęła się jego wielka kariera w Hollywoodzie. Odpowiedz Link
ciociacesia marna ta kariera 12.02.12, 21:49 bo prawie w niczym nie mozna se na niego popatrzec o ja lubie te roznice. w uk jest przyziemnie, brzydko brutalnie i cynicznie. fiona pracuje w przedszkolu, karen kocha franka, wszyscy sa brzydcy i przypominaja normalnych ludzi fiona w us jest taka jakim sie by chcialo byc - nie dosc ze sliczna to buja sie po klubach i jest bardziej wyluzowana, a watek z karen i jej ojcem jest tak cudnie melodramatyczny... bardzo to pouczajace Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: gusta i gusciki 12.02.12, 21:59 Jesssu, James McAvoy oczywiście, nie Steve już mi się wszystko miesza. Odpowiedz Link
ciociacesia tylko 8 odcinków? 13.02.12, 10:04 jesli tak to zakonczenie sezonu calkowicie nierealne - mam poczucie ze w kolejnym odcinku okaze sie ze to byl tylko sen. bede tesknic za stevem Odpowiedz Link
next_exit Re: tylko 8 odcinków? 18.02.12, 21:33 Ten sezon bedzie mial 12 odcinkow - dlaczego piszesz, ze tylko 8? Odpowiedz Link
ciociacesia bo ja ttu mam offtopa o wersji uk :) 19.02.12, 11:11 i tam jest tylko 8 w pierwszym sezonie chyba Odpowiedz Link
ciociacesia i juz wiem skąd go znałam 18.02.12, 17:51 wyglada jak klon tego z żony idealnej Odpowiedz Link
aniuta75 Re: jest sliczny 09.02.12, 15:44 Oni wszyscy jacyś tacy nie halo . Ale w sumie przeciez nie tylko piękni ludzie po świecie chodzą . Z obsady UK to mnie się najbardziej Lip widzi . Odpowiedz Link
ciociacesia motyw z karen 11.02.12, 22:30 faktycznie lecącą na Franka i zlewajaca Lipa sikiem prostym jest bolesny Odpowiedz Link
aniuta75 2x05 09.02.12, 22:24 Dialog odcinka Ian: Ile pompek potrafisz zrobić? Lip: Teraz, gdy się upaliłem? Ian: Gdy jesteś w formie Lip: Nie wiem.Pięć, sześć. Ian: Ile zdołasz przebiec? Lip: Zależy kto mnie goni. No i Steve wrócił . Cała akcja Franka rulez . No kurcze, uwielbiam ten serial . Odpowiedz Link
aniuta75 Finał :) 09.04.12, 14:16 Nooo czyli wszystko na pozór się ok skończyło . Najważniejsze, że Lip znalazł pocieszenie w egzotycznych ramionach no i Fiona i Steve się zeszli . Odpowiedz Link