• sil.wen Re: Fargo 18.04.14, 12:18
      A jak sie to ma do tego prawdziwego Fargo?
      Bo prawdziwe, w sensie filmowe, było rewelacyjne, więc może i to...
      A zresztą co ja sie pytam, przecież serialowo to ja ledwie dysze, nie mogę się wyrobić, żeby być chociaż mniej więcej na bieżąco...
      • galaxian1 Re: Fargo 19.04.14, 14:11
        Ma się tak, że w Fargo filmowym była jedna zbrodnia, a tutaj będzie ich więcej.
        Czyli serial tak naprawdę jest o czymś innym, tylko realia są "fargowe".
        Podobnie jak w Bates Motel. Jest nawiązanie do Psychozy, ale tak naprawdę serial opowiada o czymś innym niż film.
        • sil.wen Re: Fargo 19.04.14, 21:27
          Ciekawe, czy ta policjantka też będzie i czy w każdym odcinku będzie w ciąży. Bo bez tego to ani rusz;P
          • ona_007 Re: Fargo 30.04.14, 14:29
            A to nie policjantka jest w ciązy tylko żona a teraz już wdowa .

Po drugim odcinku - podoba mi się . Po pierwszym miałam wrażenie że to alter ego Bagginsa wink - znaczy się schizofrenia.
            • sil.wen Re: Fargo 01.05.14, 21:57
              Obejrzałam pierwszy i suuuper, strasznie mi się spodobał. Baggins klasa. Zaraz sobie zapodam kolejne dwa.
    • galaxian1 Re: Fargo 13.05.14, 10:25
      Świetny super serial !
      Jak dla mnie to coś pomiędzy Banshee, a Bates Motelem smile
      Wciąga już od pierwszego odcinka.
      • sil.wen Re: Fargo 13.05.14, 21:09
        Jak dla mnie coś zupełnie innego i od Banshee i od Bates Motelu i od innych seriali też. Już się całkiem uzależniłam. Billy B.T. jest rewelacyjny, ta scena z podszywaniem się pod księdza... Bezcenne.
        • galaxian1 Re: Fargo 13.05.14, 21:15
          sil.wen napisała:

> Jak dla mnie coś zupełnie innego i od Banshee i od Bates Motelu

Dlatego napisałem "pomiędzy" tongue_out
          Jest nieco podobieństw - miasteczko na zadupiu, badgaje, policja, świrusy smile
          Natomiast że inna fabuła - to wiadomo.
          • sil.wen Re: Fargo 13.05.14, 23:47
            Nie chodziło mi o inną fabułę, tylko że klimat zupełnie inny. Banshee to taki ciężki kaliber - rozwalanka od rana do nocy, w przerwach seks i odpowiedni język (nie, żeby mi się nie podobało). A Fargo ma atmosferę jakiejś takiej odrealnionej lekkości. Nie potrafię tego ująć, ale brak mu dosłowności - nawet jak Lester wali żonę siekierą (czy co to tam było) w głowę, to ma się wrażenie, że to wszystko umowne. Po prostu czuć rękę Coenów, co tu dużo mówić.
            • mendosita Re: Fargo 11.07.14, 14:49
              Jestem na 5 odcinku i już się martwię, ze tak mało mi zostało big_grinbig_grin

PS. Nienawidzę Lestera!!!
              • sil.wen Re: Fargo 11.07.14, 20:09
                Ja w sumie też go nienawidziłam, ale jednak mu bardzo kibicowałam. Hmmm
                • mendosita Re: Fargo 28.07.14, 16:16
                  Skończyłam i bardzo mi się podobało, ze każdy dostał to, na co zasłużył: Molly, i Melvo fella no i oczywiście Lester. Tylko zaskoczyło mnie to, co dostał mąż Molly- spodziewałam się, że raczej będzie miał kłopoty, a tu takie coś...

Ogólnie serial fajny, chyba teraz obejrzę film.
    • lenkaaa Fargo 3 20.04.17, 08:31
      Jest trzeci sezon, jesli ktos reflektuje smile
      • sil.wen Re: Fargo 3 22.04.17, 18:02
        Pierwszy mnie zachwycił, ale drugi jakoś mi się znudził po dwóch-trzech odcinkach i nie dooglądałam.
        A trzeci jak?
        • lenkaaa Re: Fargo 3 22.04.17, 18:49
          Ha, ha, to moze ktos inny odpowie, bo jam nawet pierwszego nie obejrzala big_grin
          • yvi1 Re: Fargo 3 01.05.17, 23:13
            Ogladamy,ogladamy.Ewan jest genialny w dwoch rolach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka