aniuta75 16.04.14, 09:37 Ktoś bierze na ruszt? Fargo - Story Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sil.wen Re: Fargo 18.04.14, 12:18 A jak sie to ma do tego prawdziwego Fargo? Bo prawdziwe, w sensie filmowe, było rewelacyjne, więc może i to... A zresztą co ja sie pytam, przecież serialowo to ja ledwie dysze, nie mogę się wyrobić, żeby być chociaż mniej więcej na bieżąco... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Fargo 19.04.14, 14:11 Ma się tak, że w Fargo filmowym była jedna zbrodnia, a tutaj będzie ich więcej. Czyli serial tak naprawdę jest o czymś innym, tylko realia są "fargowe". Podobnie jak w Bates Motel. Jest nawiązanie do Psychozy, ale tak naprawdę serial opowiada o czymś innym niż film. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fargo 19.04.14, 21:27 Ciekawe, czy ta policjantka też będzie i czy w każdym odcinku będzie w ciąży. Bo bez tego to ani rusz;P Odpowiedz Link
ona_007 Re: Fargo 30.04.14, 14:29 A to nie policjantka jest w ciązy tylko żona a teraz już wdowa . Po drugim odcinku - podoba mi się . Po pierwszym miałam wrażenie że to alter ego Bagginsa - znaczy się schizofrenia. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fargo 01.05.14, 21:57 Obejrzałam pierwszy i suuuper, strasznie mi się spodobał. Baggins klasa. Zaraz sobie zapodam kolejne dwa. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Fargo 13.05.14, 10:25 Świetny super serial ! Jak dla mnie to coś pomiędzy Banshee, a Bates Motelem Wciąga już od pierwszego odcinka. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fargo 13.05.14, 21:09 Jak dla mnie coś zupełnie innego i od Banshee i od Bates Motelu i od innych seriali też. Już się całkiem uzależniłam. Billy B.T. jest rewelacyjny, ta scena z podszywaniem się pod księdza... Bezcenne. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Fargo 13.05.14, 21:15 sil.wen napisała: > Jak dla mnie coś zupełnie innego i od Banshee i od Bates Motelu Dlatego napisałem "pomiędzy" Jest nieco podobieństw - miasteczko na zadupiu, badgaje, policja, świrusy Natomiast że inna fabuła - to wiadomo. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fargo 13.05.14, 23:47 Nie chodziło mi o inną fabułę, tylko że klimat zupełnie inny. Banshee to taki ciężki kaliber - rozwalanka od rana do nocy, w przerwach seks i odpowiedni język (nie, żeby mi się nie podobało). A Fargo ma atmosferę jakiejś takiej odrealnionej lekkości. Nie potrafię tego ująć, ale brak mu dosłowności - nawet jak Lester wali żonę siekierą (czy co to tam było) w głowę, to ma się wrażenie, że to wszystko umowne. Po prostu czuć rękę Coenów, co tu dużo mówić. Odpowiedz Link
mendosita Re: Fargo 11.07.14, 14:49 Jestem na 5 odcinku i już się martwię, ze tak mało mi zostało PS. Nienawidzę Lestera!!! Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fargo 11.07.14, 20:09 Ja w sumie też go nienawidziłam, ale jednak mu bardzo kibicowałam. Hmmm Odpowiedz Link
mendosita Re: Fargo 28.07.14, 16:16 Skończyłam i bardzo mi się podobało, ze każdy dostał to, na co zasłużył: Molly, i Melvo fella no i oczywiście Lester. Tylko zaskoczyło mnie to, co dostał mąż Molly- spodziewałam się, że raczej będzie miał kłopoty, a tu takie coś... Ogólnie serial fajny, chyba teraz obejrzę film. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fargo 3 22.04.17, 18:02 Pierwszy mnie zachwycił, ale drugi jakoś mi się znudził po dwóch-trzech odcinkach i nie dooglądałam. A trzeci jak? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Fargo 3 22.04.17, 18:49 Ha, ha, to moze ktos inny odpowie, bo jam nawet pierwszego nie obejrzala Odpowiedz Link