12.04.15, 03:55
Juz jestem po premierze. W grudniu obejrzalam wszystkie sezony, wiec calkiem niedawno a jednak tak glupio jak nie przypomnieli na czym sie skonczylo ostatnio.
Hmm, zaczelo sie bez szalu, ale zobaczymy co bedzie dalej.
Obserwuj wątek
    • piegucha Re: GoT 5 12.04.15, 08:33

drugi odcinek juz lepszy!
      nie wiem skad, ale dostepne sa juz 4 pierwsze odcinki
      • sil.wen Re: GoT 5 12.04.15, 08:43
        Zawsze mi trafi cos takiego jak jestem po uszy uwalona robotąsad
        Mam nadzieję, że się wieczorem uda na te dwa odcinki wykroić trochę czasu.
        A jak w piątek nie miałam nic na głowie, to nie!
        • lenkaaa Re: GoT 5 12.04.15, 12:21
          ach, to dobrze, ze sa cztery, ale tez sie dziwie, ze JUZ sa.....
          • piegucha Re: GoT 5 12.04.15, 14:14
            tez sie zdziwilam, ze juz sa, ale nie moglam sie opanowac i obejrzalam pierwsze 3
            z kazdym kolejnym coraz lepiej!
            • lenkaaa Re: GoT 5 12.04.15, 14:24
              Ha, ha ! Wyglada na to, ze to dziennikarze zrobili przeciek !

www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/game-of-thrones/11530714/game-of-thrones-leak-season-5.html
              • piegucha Re: GoT 5 12.04.15, 14:27
                rzeczywiscie, taki prostokatny pasek po lewej przez cale odcinki jest zamazany
                oj, ktos za to slono zaplaci
              • lenkaaa Re: GoT 5 12.04.15, 14:29
                A ogladalas wstepniaka ? Jakis czas temu wypuscili tez trailer, moze tam jest przypomnienie poprzedniego sezonu ??? Jeszcze go nie widzialam.
                • piegucha Re: GoT 5 12.04.15, 14:31
                  nie, ogladalam tylko ten dokument o tym jak kreca i gdzie, ciekawe ale o poprzednim sezonie nic nie bylo
                  jakos zaczelam sobie przypominac w trakcie odcinkow co i jak
                  • lenkaaa Re: GoT 5 12.04.15, 14:43
                    ach, no rzeczywiscie, to byl dokument o tym jak i gdzie krecili - zapomnialam, ze chcialam go obejrzec wlasnie ze wzgledu na Dubrownik !
    • aniuta75 Re: GoT 5 12.04.15, 22:19
      Też zobaczyłam 5x01 już smile. Szału faktycznie nie było, ale rzadko kiedy na dobrą sprawę jest szał w GoT smile. To jest raczej taki serial spokojny z momentami zrywu, a ciężko takowego oczekiwać już w pierwszym odcinku wink. Mi tam się podobało ale to pewnie dlatego, że nie potrafię być krytyczna wobec niego smile.
      • pszczolaasia Re: GoT 5 15.04.15, 08:39
        no ja juz jestem przy 3-cim. i musze powiedziec ze jestem wkurzona maksymalnie. co to znaczy z sansa???? to nie bylo zupelnie tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • aniuta75 Re: GoT 5 15.04.15, 10:49
          No nie było tak, ale ta wersja też mi się podoba smile. Poza tym było wiadomo, że im dalszy sezon tym większa rozbieżność w stosunku do książki...
          Ja już po 4tym. Faaajnie jest. A Jamie ahhhhhh...
          • lenkaaa Re: GoT 5 15.04.15, 16:50
            Teraz jak wycieklo, to powinni przyspieszyc premiere w Tiwi, zeby nie trzeba bylo czekac tak dlugo na piaty odcinek, he, he ...
            • piegucha Re: GoT 5 15.04.15, 18:03
              Ponoc 6 wycieklo, ale jakos nic wiecej nie ma
              no to mamy miesiac czekania, a szkoda, bo 4 odcinek ciekawie sie skonczyl
              • aniuta75 Re: GoT 5 15.04.15, 19:01
                No właśnie!! Aż by się chciało wiedzieć co dalej suspicious.
                • galaxian1 Re: GoT 5 20.04.15, 08:47
                  Właściwie to po kij oni siedzą w tych piramidach, zamiast iść dalej do celu?
                  Albo chcą się bawić w wojenkę, albo w rządzenie miasteczkiem.
                  Bez sensu to spowolnienie akcji, bo i tak już idą i idą od 5 sezonów! W końcu by gdzieś doszli!
                  • aniuta75 Re: GoT 5 20.04.15, 10:30
                    No niestety, durna ta Dany i tyle.
    • aniuta75 6 19.05.15, 11:23

Jesooo jak mi Sansy strasznie żal sadsadsad. I Theon w tym wszystkim tez bidny sad.
      • galaxian1 Re: 6 19.05.15, 12:32
        A mnie jej nie żal, nigdy jej nie lubiłem. Dwulicowa zdzira to jest smile
        Ale niektórzy już zapomnieli pierwsze sezony serialu smile
        • aniuta75 Re: 6 19.05.15, 12:40
          Sansa dwulicowa?? Toć ona najzwyczajniej w świecie głupiutka była smile.
          • lenkaaa Re: 6 20.05.15, 16:39
            a ja juz zupelnie zpomnialam, jej poprzednie malzenstwo zostalo jakos oficjalnie zakonczone, czy tez pomineli taki szczegol, bo bigamia im niestraszna ?
            • aniuta75 Re: 6 20.05.15, 21:02
              Oficjalnie nie. W książce też oficjalnie się to nie stało.
              • lenkaaa Re: 6 20.05.15, 21:22
                Mnie jej zal w sensie, ze sie bidula pokornie godzi na kazdego kolejnego meza jakiego jej podsuwaja. I czemu ona sie tak ich wszystkich po kolei boi ? Jakby temu ostatniemu pokazala pazur, to moze by jej tak nie potraktowal w noc poslubna....?
                • aniuta75 Re: 6 20.05.15, 21:49
                  Pazur? Żeby obdarł ją żywcem ze skóry? Albo sobie na nią zapolował ze swoimi "dziewczynami"?
                  • lenkaaa Re: 6 20.05.15, 22:01
                    Nio, a czemu nie, Aya by sie tak nie dala wink Ale najwyrazniej Sansa bojazliwa jest....
    • pszczolaasia 8 03.06.15, 09:35
      i co nikt nie ogladal czy wszystkich zatchnelo ze oddychac nie moga?
      big_grin
      nonono najsss...smile suce Cersei,
      czyzby durna Sansa zaczynala pokazywac pazury? ciekawe czemy tylko w stosunku do tych co nie za wiele moga... co jej tam Fetor moze ...albo kochanica ramsaya. czemu wogole sie zgodzila na to...malzenstwo. gupia byla gupia jest i gupia umrze.
      no a aryia nonosmile podoba mi sie ta dziewczynka.
      podoba mi sie watek tyriona i danny. naprawde jestem ciekawa co bedzie dalej i w ogle nie wkurwiona ze to pozmieniali. naprawde interesuje mnie co z tego wyjdzie.
      • aniuta75 Re: 8 03.06.15, 18:34
        Cresei wredna sucz, dobrze jej tak! big_grin
        Ary - wstyd się przyznać w sumie, ale nie rozumiem za bardzo dlaczego jej tak zależy, żeby się "szkolić" w Domu Czerni i Bieli... Tak samo jak nie rozumiem Brana, że lezie tam gdzie lezie... Zamiast dążyć do jedynej wiadomej, o jakiej wiedzą, że jest pewnikiem - Jon Snow i podążać na Mur.
        Wątek Dany-Tyrion baaardzo obiecujący suspicious. Ogólnie zauważyłam, że wolę jak serial odbiega od książki smile.
        No i "lodziarze", kuuuurde no. Strach się bać suspicious.
        • yvi1 Re: 8 04.06.15, 11:06
          Ksiazki przestalam czytac,niestety nie wciagnely mnie .
          Ta scena z mieczem Jona,czy on byl tez ze Smoczego szkla. Czy to znaczy ,ze on jest krewnym Danny ?
          A Danny i Tyrion bardzo mi sie podobaja.Z jej przekonanianiami i jego umyslem mogli by nie tylko Zelazy tron zdobyc smile.
          • pszczolaasia Re: 8 08.06.15, 10:15
            ten miecz nie jest ze smoczego szkla. ten meicz jest z valarianskiej stali 9czy jak to sie tam pisze) co do reszty twojegpo pytania... jest cala rzesza fanow PLiO ktorzy tak wlasnie uwazaja. ze Jon Snow to syn Lyanny I Rheagara czy jak mut am bylo...
            • aniuta75 9 08.06.15, 21:56
              Z valyriańskiej stali, czyli kuty nie w zwykłym ogniu, jeno w smoczym. Temu lodziarz się rozpadł na kawałeczki.

Co do odc. 9...
              No kuuuuuuuuuuuuuuuuurde, a myślałam, że z tego Stannisa to ludzie będą, a jemu czerwona całkiem we łbie zawróciła! Żeby tak kurde własne dziecko??? Tfu!
              Piękna ucieczka Dany, ale... (oczywiście nie byłabym sobą, jakbym się nie przyczepiła tongue_out) Drogon na grzbiecie ma kolce, co było dokładnie pokazane, jak Dany się na niego gramoliła. Troszku nie pomyśleli z tym, bo powinna sobie psiochę uszkodzić przez te kolce no tongue_out.
              • yvi1 Re: 9 08.06.15, 23:55
                Stannis mi sie nigdy nie podobal,ciekawe co zrobi Ser Davos .sad Kurde,co to za sadysta z tego Martina ...
                A ostatnia scena ze smokiem byla super.Tylko szkoda,ze trzy nie przylecialy .
                Ciekawe jaki bedzie ostatni odcinek ,jak to znowu szybko zlecialo.I znow trzeba rok czekac sad.
                • aniuta75 Re: 9 09.06.15, 07:33
                  Trzy nie mogły przylecieć, bo tylko Drogon był na wolności. Pozostałe dwa są w podziemiach którejś z piramid.

To co teraz leci, to częściowo się tylko z książką zgadza. Ofiara z córki Stannisa póki co nie jest w książce. Z tego co pamiętam (jeśli się mylę, to mnie Psioła poprawi) to w książce armia Stannisa wyruszyła na Winterfell bez czerwonej wiedźmy za radą Davosa, żeby nie było, że znowu za pomocą czarów wygrał smile.

Też mnie ciekawi na jakim momencie zakończy się serial i co będzie w następnym sezonie smile.
                  • pszczolaasia Re: 9 spojler 09.06.15, 09:07
                    dokladnie bylo jak piszesz i jeszcze w sumie chodzily pogloski ze ja ramsay ze swoja 20-stka rozjebal w puch i stanis nie zyje.
                    a ruda dziwka zostala z jonem nic nie wiem snowem.
                    co do serialu - pewnie sie cebulowy wkurwi . i dobrze.
                    jak mnie to wnerwilo.... nie macie pojecia
                    i mamy pierwszego jezdzca smokow mili panstwo!smile
                    Drogon- piekny!!!
                    • pszczolaasia Re: 9 spojler -i jeszczewiekszy spojler. 09.06.15, 09:13
                      reszta nie czytac..

dlatego czuje normalnie ze Jon przezyje Aniuta wiesz? bo w ksiazce wygladalo to troche tak ze Ruda_dziwka sobie niu ogien znalazla i przestala go widzec wyraznie w Stanisie. on jakby przestal dla niej istniec troche. bardziej ja Jon interesowal. moze to tez tlumaczy dlaczego Bialy jezdziec tak na Jona zwrocil uwage. byl w niego tak wpatrzony...moze przez miecz a moze nie.. on byl wrecz ten bialy z jonem jak ying i yang... dlatego mowia na forumach roznych ze to ejszcze jeden dowod na to ze jednak Jon to potomek lyanny i tego mlodego Targaryena. rhaegara czy jak mu tam...wisz. ogien targaryenow i lod wilkow/bialych.
                      bo ze bialy to ten 13-czy tam ktorys Stark to chyba nie ma juz watpliwosciwink
                      • aniuta75 Re: 9 spojler -i jeszczewiekszy spojler. 09.06.15, 11:04
                        No Snow musi żyć, no bo jak to tak????
                        Ja się już w tych teoriach wszelkich gubię big_grin.
                        • pszczolaasia Re: 9 spojler -i jeszczewiekszy spojler. 09.06.15, 11:47
                          ja tezwink
                          ale lubie je czytacwink
                          naekranie.pl/artykuly/kim-jest-nocny-krol-z-serialu-gra-o-tron#comments-container
                          • yvi1 Re: 9 spojler -i jeszczewiekszy spojler. 09.06.15, 15:37
                            No ja wiem,ze one zamkniete byly.Tylko fajnie by bylo,gdyby nie i tak sobie trzy przylecialy smile.
                            A przeca ten brat Eda pojechal za mur i wsiaknal .Nie bedzie on bialym ?
                            A Ruda jest straszna,szkoda ze ja jakis Bialy nie porwie albo co ...
    • aniuta75 10 15.06.15, 22:21

To są qrwa jakieś żarty!!!!!
      • pszczolaasia Re: 10 16.06.15, 08:32
        no ale ze co. skonczylo sie w sumie jak w ksiazce. tero wreszcie wsie jedziemy na jednym wozku. ci co czytali i ci co nie czytali...
        sama jestem ciekawa jak to rozwiaza scenarzysci i jakim torem pojdzie martin..
        ale teraz tak odnoszac sie do serialu...alez sie cercei zemsci... mysle ze to bedzie piekna zemsta!!!!
        • aniuta75 Re: 10 16.06.15, 09:03
          E tam. Myślałam, że Jonu przeżyje... Że będzie inaczej... No wiesz... smile
          Chociaż z drugiej strony... Może stanie się zmarzluchem i dopiero wtedy da popalić zdrajcom tongue_out.
          Cersei da popalić tym wszystkim wróblom, zakonnicom itp. Ojjjjjjjj będzie się działo big_grin.
          • pszczolaasia Re: 10 16.06.15, 09:28
            noo nie wiadomo czy nie zyje. wiemy tylko ze zostal ugodzony wiele razy i sie wykrwawia.
            • aniuta75 Re: 10 16.06.15, 10:16
              Nie wiem co by się musiało stać, żeby przeżył. Ktoś musiałby go znaleźć i go opatrzyć i się zaopiekować. Kto?? Maestra żadnego tam nie ma. Przyjaciół też raczej niewielu... Czarno to widzę...
              • pszczolaasia Re: 10- spoilery 16.06.15, 11:54
                jest czerwona dziwka. dostojna Cat i dostojny Ogar tez nie zyliwink nie wspominajac o Gorze... poza tym Jon byl wargiem...
                • pszczolaasia Re: 10- spoilery 16.06.15, 11:56
                  ja, i miliony fanow na roznych forach, to sie tak ludze i pwoatrzam te wiadomosci. w koncu melissandre - czerwona dziwka jest na murze. w koncu jon byl wargiem... w koncu w koncu. a tak naprawde nic nie wiemy jonie snow.
                  sad a martin to jaja sobie robi bo knige chce w 2016 wydac czyli my w polsce bedziemy mieli pelen obraz JEGO WIZJI gdzies w 2018....
                  facet jest wkurwiajacybig_grin
                  • piegucha Re: 10- spoilery 03.07.15, 08:52
                    W dwa dni obejrzalam ostatnie 6 odcinkow i jak mi sie podobalo do 9, to ten finalowy tez mnie zdenerwowal. Kuzwa, moge sporo zniesc, ale nie mordujcie mi Jona Snowa! Zwlaszcza jak tylko on umie zabijac White Walkers! sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka