aniuta75 25.08.15, 22:16 Bo zombiaków nigdy nie za wiele . Podobało się i będę patrzeć dalej . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniecha-hexa Re: Fear the Walking Dead 12.09.15, 13:52 o wlasnie ja tez mam zamiara ogladnac Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 16:17 Ale fajne nastolatkowo, czy dla starszych też? Bo jakoś zombiaki to mi sie kojarzą z młodszą grupą docelową i temu się zniechęciłam kiedyś tam Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 16:27 To zależy jakie zombiaki oglądałaś . No i co to znaczy "nastolatkowe"? Wg mnie The Walking Dead nie są nastolatkowe. Fear... to prequel, więc i też nie są. Zaznaczam jednak, że to moja subiektywna ocena . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 21:03 No takie że się akcja kręci wokół gawiedzi licealnej i ich przygód, a główni bohaterowie mają maks po dwudziestce, mroczne spojrzenia i zabójcze fryzury... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 21:12 Hahahaha nie no coś Ty . Oglądaj, to nie jest nastolatkowe . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 21:29 No dooobra, to zerknę, akurat wszystko co oglądałam to się pokończyło i czekam na jesienne wznowienia, to chwilę mam. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 16.09.15, 07:54 Po 3cim odcinku czuję się wciągnięta . Sil a Ty oglądasz The Walking Dead? Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 16.09.15, 15:08 No nie, bo założyłam, że głupie będzie. Tego oglądam pierwszy odcinek, na razie szału nie ma, ale może być. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 16.09.15, 18:13 Nie nastawiaj się na szał, bo go nie będzie póki co raczej. W zombiakach (TWD) też z rzadka kapcie spadają. Ja to traktuję jak serial o ludzkiej psychice raczej, o różnych zachowaniach w różnych sytuacjach. Wisienką na torcie są cudownie obrzydliwie zrobione zombiaki . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 17.09.15, 22:48 Wydaje sie też komuś może, że młody sie stylizuje na młodego Deppa? Odpowiedz Link
agniecha-hexa Re: Fear the Walking Dead 18.09.15, 11:55 ja wlasnie mojemu M wczoraj mowilam,ze mlody to mlody Depp )) Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 18.09.15, 12:23 No on mi kogoś przypomina, ale żeby od razu Deppa to chyba nie . Odpowiedz Link
agniecha-hexa Re: Fear the Walking Dead 18.09.15, 12:10 www.asset1.net/tv/pictures/movie/cry-baby-1990/Cry-Baby-DI.jpg i znowu sie zakochalam ehhhhh Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 19.09.15, 01:01 Mnie tak raczej z Gilberta Grape'a przypomina, włosy krótsze co prawda, ale postawa, mimika, no i ta kurteczka... Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 00:01 A które z postaci występują już w TWD? Czy żadne? Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 00:42 Zaczęłam pierwszy odcinek TWD i kurcze no, już mi od razu podpadło, że on chyba leżał z parę tygodni co najmniej w tym szpitalu bez opieki, bo wokół ruina kompletna, a jak się zwlókł z łóżka, to ani śladu, że nie miał kto wykonywać wokół niego czynności natury higieniczno-pielęgnacyjnej. Hmmm... Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 01:38 Jeszcze mam jedno pytanie do ekspertów Skoro ten wirus tak działa, że się umiera, ale zaraz potem wstaje, to dlaczego część z nich jest już ta solidnie podgnita? Czy te ciała im gniją? Jeśli się zamieniają w zombie tuż po śmierci, to teoretycznie nie powinny. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 12:53 Ci najbardziej podgnici, to ci co powstali zaraz na początku działania wirusa. Ci świeżsi powstają na bieżąco . Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 12:52 Jeju noooo, czepiasz się . Lepiej by było jakby cały w fekaliach się zwlókł? Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 19:06 No może nie lepiej z estetycznego punktu widzenia, ale na pewno bardziej wiarygodnie Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 19:07 I jeszcze mnie ciekawi, ale już się nie będę w takim razie czepiać, dlaczego ze wszystkich możliwości garderobianych na czas apokalipsy wskoczył w mundurek? Ja bym osobiście coś super wygodnego sobie zapodała, no ale nie mam mentalności amerykańskiego funkcjonariusza najwyraźniej. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 19:37 Bo on tak ma. Jest strasznie obowiązkowy. Zresztą nie wiedział przecież co się dzieje, czy to tylko w jego mieście czy w całych Stanach. Jak masz się tak czepiać co chwila to daj se siana . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 20:35 No ale kiedy ogląda się fajnie, nawet się nie spodziewałam I ten główny bohater taki słodki, z mojego ukochanego "Love Actually". I nie moja wina, że takie dziwactwa wstawiają. Jak na przykład że znowu ledwie mąż zniknął, żona się prowadza z jego kumplem! Nie czepiam się, tylko stwierdzam, że to takie oklepane!!! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 12:51 sil.wen napisała: > A które z postaci występują już w TWD? Czy żadne? > Żadne . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 22.09.15, 21:12 Ej no, fajni ci Walkersi! Jak to się stało, że wcześniej się za nich nie zabrałam??? A jest to jakoś wyjaśnione, dlaczego nikt się nie zaraża przez kontakt z krwią i innymi substancjami pochodzącymi z walkersów, tylko przez ugryzienie? Co chwila tu każdy zbryzgany mózgami, krwią, flakami i jakoś się nie przejmują. I jeszcze mnie ciekawi, czy ci walkersi jakoś umierają naturalnie, np jeżeli nie dopadną żadnego żarcia, czy są jak perpetuum mobile? A jeżeli im umrze ten kawałek działającego mózgu, to już na amen, czy jeszcze potem mogą się reaktywować? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 22.09.15, 22:17 No pewnie, że fajni . Mogę Ci napisać jak to się dzieje że ożywają i stają się zombiakami, ale po co, skoro będzie o tym mowa później . Oglądaj, oglądaj, bo lada chwila zaczyna się kolejny sezon . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 22.09.15, 22:35 W drugim sezonie jestem i jak sie akcja zagęszcza to kurna cały czas przełączam na imdb, coby zobaczyć, w ilu odcinkach kto wystąpił - żeby się przygotować, czy to już koniec dla danej postaci Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 23.09.15, 05:57 A można założyć, że akcja FTWD dzieje się mniej więcej wtedy, kiedy Rick leżał w szpitalu? Czy podawali jakieś inne odniesienia czasowe? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 23.09.15, 08:21 A nie wiem nawet. Wiesz jak Ricku wstał to już niezła rozpierducha była na świecie, więc przypuszczam, że to jeszcze nie ten moment. U nich to dopiero nieśmiałe początki . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 23.09.15, 19:47 Ale nie wiadomo, ile tam leżał. No i może na wschodzie gorzej było, może zachód lepiej sobie poradził, te ich safe zony... Może będzie tak, że oba seriale się zetkną w pewnym momencie? Np że oni z tej Atlanty ruszą na zachód (dopiero jestem w drugim sezonie, to nie wiem, co będzie do piątego, tak sobie myślę) i się spotkają z tamtymi. I będzie trzeci serial... Odpowiedz Link
sil.wen Re: Fear the Walking Dead 25.09.15, 22:20 A jak to się dzieje, że Shane się zamienił w walkera? Przecież nic go nie ugryzło, ani nic? Tamtemu drugiemu też skręcił kark, a się zamienił. Nie kumam tego. Odpowiedz Link
agniecha-hexa Re: 5 01.10.15, 18:11 fajny odcinek byl mnie ciekawi ten gosciu w garniaku Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 5 01.10.15, 19:45 Nom... Pozbył się grubaska i sam z młodziakiem został. A klucz pewnie do ich klatki... Odpowiedz Link
sil.wen 6 07.10.15, 20:04 Ale bez sensu... Ja bym chciała z moim dzieckiem być jak najdłużej i jakoś je przygotować, przecież jeszcze miała trochę czasu. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 6 07.10.15, 20:14 Oni nie wiedzą kiedy się przemienią. To mogło być w każdej chwili. Nie chciala narażać syna na ryzyko. Mnie inna rzecz wkurza - stadion z zombiakami. Kurde 2 tysie zgniłków i tylko ich zamknęli? Nie mogli podpalić i by było po sprawie? Odpowiedz Link
sil.wen Re: 6 13.10.15, 15:43 Ostatni? To gupio jakoś, myślałam, że do czegoś dotrą przed zakończeniem. Odpowiedz Link