Dodaj do ulubionych

Fear the Walking Dead

25.08.15, 22:16

Bo zombiaków nigdy nie za wiele big_grin.
Podobało się i będę patrzeć dalej smile.
Obserwuj wątek
    • agniecha-hexa Re: Fear the Walking Dead 12.09.15, 13:52
      o wlasnie ja tez mam zamiara ogladnac smile
      • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 12.09.15, 21:09
        Oglądaj, oglądaj. Faaajne smile.
        • agniecha-hexa Re: Fear the Walking Dead 14.09.15, 20:42
          potwierdzam fajne smile)))
          • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 16:17
            Ale fajne nastolatkowo, czy dla starszych też? Bo jakoś zombiaki to mi sie kojarzą z młodszą grupą docelową i temu się zniechęciłam kiedyś tamsmile
            • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 16:27
              To zależy jakie zombiaki oglądałaś wink. No i co to znaczy "nastolatkowe"? Wg mnie The Walking Dead nie są nastolatkowe. Fear... to prequel, więc i też nie są. Zaznaczam jednak, że to moja subiektywna ocena suspicious.
              • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 21:03
                No takie że się akcja kręci wokół gawiedzi licealnej i ich przygód, a główni bohaterowie mają maks po dwudziestce, mroczne spojrzenia i zabójcze fryzury...
                • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 21:12
                  Hahahaha nie no coś Ty big_grin. Oglądaj, to nie jest nastolatkowe big_grin.
                  • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 15.09.15, 21:29
                    No dooobra, to zerknę, akurat wszystko co oglądałam to się pokończyło i czekam na jesienne wznowienia, to chwilę mam.
                    • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 16.09.15, 07:54
                      Po 3cim odcinku czuję się wciągnięta big_grin.

Sil a Ty oglądasz The Walking Dead?
                      • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 16.09.15, 15:08
                        No nie, bo założyłam, że głupie będzie.
                        Tego oglądam pierwszy odcinek, na razie szału nie ma, ale może być.
                        • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 16.09.15, 18:13
                          Nie nastawiaj się na szał, bo go nie będzie póki co raczej.
                          W zombiakach (TWD) też z rzadka kapcie spadają.
                          Ja to traktuję jak serial o ludzkiej psychice raczej, o różnych zachowaniach w różnych sytuacjach. Wisienką na torcie są cudownie obrzydliwie zrobione zombiaki smile.
                          • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 17.09.15, 22:48
                            Wydaje sie też komuś może, że młody sie stylizuje na młodego Deppa?
                            • agniecha-hexa Re: Fear the Walking Dead 18.09.15, 11:55
                              ja wlasnie mojemu M wczoraj mowilam,ze mlody to mlody Depp smile))
                              • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 18.09.15, 12:23
                                No on mi kogoś przypomina, ale żeby od razu Deppa to chyba nie smile.
    • agniecha-hexa Re: Fear the Walking Dead 18.09.15, 12:10
      www.asset1.net/tv/pictures/movie/cry-baby-1990/Cry-Baby-DI.jpg
      i znowu sie zakochalam ehhhhh
      • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 19.09.15, 01:01
        Mnie tak raczej z Gilberta Grape'a przypomina, włosy krótsze co prawda, ale postawa, mimika, no i ta kurteczka...
        • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 19.09.15, 01:23
          https://images1.fanpop.com/images/image_uploads/Gilbert-Grape-whats-eating-gilbert-grape-925157_175_232.jpg https://www.tvinsider.com/wp-content/uploads/2015/08/TC34_15-34-035_r1-727x530.jpg
          • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 19.09.15, 09:27
            No faktycznie...
            • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 00:01
              A które z postaci występują już w TWD? Czy żadne?
              • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 00:42
                Zaczęłam pierwszy odcinek TWD i kurcze no, już mi od razu podpadło, że on chyba leżał z parę tygodni co najmniej w tym szpitalu bez opieki, bo wokół ruina kompletna, a jak się zwlókł z łóżka, to ani śladu, że nie miał kto wykonywać wokół niego czynności natury higieniczno-pielęgnacyjnej. Hmmm...
                • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 01:38
                  Jeszcze mam jedno pytanie do ekspertówsmile
                  Skoro ten wirus tak działa, że się umiera, ale zaraz potem wstaje, to dlaczego część z nich jest już ta solidnie podgnita? Czy te ciała im gniją? Jeśli się zamieniają w zombie tuż po śmierci, to teoretycznie nie powinny.
                  • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 12:53
                    Ci najbardziej podgnici, to ci co powstali zaraz na początku działania wirusa. Ci świeżsi powstają na bieżąco big_grin.
                • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 12:52
                  Jeju noooo, czepiasz się tongue_out. Lepiej by było jakby cały w fekaliach się zwlókł? tongue_out
                  • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 19:06
                    No może nie lepiej z estetycznego punktu widzenia, ale na pewno bardziej wiarygodniebig_grin
                    • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 19:07
                      I jeszcze mnie ciekawi, ale już się nie będę w takim razie czepiać, dlaczego ze wszystkich możliwości garderobianych na czas apokalipsy wskoczył w mundurek? Ja bym osobiście coś super wygodnego sobie zapodała, no ale nie mam mentalności amerykańskiego funkcjonariusza najwyraźniej.
                      • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 19:37
                        Bo on tak ma. Jest strasznie obowiązkowy. Zresztą nie wiedział przecież co się dzieje, czy to tylko w jego mieście czy w całych Stanach.

Jak masz się tak czepiać co chwila to daj se siana big_grinbig_grinbig_grin.
                        • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 20:35
                          No ale kiedy ogląda się fajnie, nawet się nie spodziewałambig_grin
                          I ten główny bohater taki słodki, z mojego ukochanego "Love Actually".

I nie moja wina, że takie dziwactwa wstawiają. Jak na przykład że znowu ledwie mąż zniknął, żona się prowadza z jego kumplem! Nie czepiam się, tylko stwierdzam, że to takie oklepane!!!
              • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 20.09.15, 12:51
                sil.wen napisała:

> A które z postaci występują już w TWD? Czy żadne?
                >

Żadne smile.
                • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 22.09.15, 21:12
                  Ej no, fajni ci Walkersi!
                  Jak to się stało, że wcześniej się za nich nie zabrałam???
                  A jest to jakoś wyjaśnione, dlaczego nikt się nie zaraża przez kontakt z krwią i innymi substancjami pochodzącymi z walkersów, tylko przez ugryzienie? Co chwila tu każdy zbryzgany mózgami, krwią, flakami i jakoś się nie przejmują.
                  I jeszcze mnie ciekawi, czy ci walkersi jakoś umierają naturalnie, np jeżeli nie dopadną żadnego żarcia, czy są jak perpetuum mobile? A jeżeli im umrze ten kawałek działającego mózgu, to już na amen, czy jeszcze potem mogą się reaktywować?
                  • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 22.09.15, 22:17
                    No pewnie, że fajni big_grin.

Mogę Ci napisać jak to się dzieje że ożywają i stają się zombiakami, ale po co, skoro będzie o tym mowa później smile.
                    Oglądaj, oglądaj, bo lada chwila zaczyna się kolejny sezon big_grin.
                    • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 22.09.15, 22:35
                      W drugim sezonie jestem i jak sie akcja zagęszcza to kurna cały czas przełączam na imdb, coby zobaczyć, w ilu odcinkach kto wystąpił - żeby się przygotować, czy to już koniec dla danej postacibig_grin
                      • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 23.09.15, 05:57
                        A można założyć, że akcja FTWD dzieje się mniej więcej wtedy, kiedy Rick leżał w szpitalu? Czy podawali jakieś inne odniesienia czasowe?
                        • aniuta75 Re: Fear the Walking Dead 23.09.15, 08:21
                          A nie wiem nawet. Wiesz jak Ricku wstał to już niezła rozpierducha była na świecie, więc przypuszczam, że to jeszcze nie ten moment. U nich to dopiero nieśmiałe początki wink.
                          • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 23.09.15, 19:47
                            Ale nie wiadomo, ile tam leżał. No i może na wschodzie gorzej było, może zachód lepiej sobie poradził, te ich safe zony... Może będzie tak, że oba seriale się zetkną w pewnym momencie? Np że oni z tej Atlanty ruszą na zachód (dopiero jestem w drugim sezonie, to nie wiem, co będzie do piątego, tak sobie myślę) i się spotkają z tamtymi. I będzie trzeci serial...smile
                            • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 25.09.15, 22:20
                              A jak to się dzieje, że Shane się zamienił w walkera? Przecież nic go nie ugryzło, ani nic? Tamtemu drugiemu też skręcił kark, a się zamienił. Nie kumam tego.
                              • sil.wen Re: Fear the Walking Dead 25.09.15, 22:58
                                OK, już wiem. Sie wyjaśniło...
    • aniuta75 5 28.09.15, 22:24
      Let the game begin big_grinbig_grinbig_grin.
      • agniecha-hexa Re: 5 01.10.15, 18:11
        fajny odcinek byl smile
        mnie ciekawi ten gosciu w garniaku smile
        • aniuta75 Re: 5 01.10.15, 19:45
          Nom... Pozbył się grubaska i sam z młodziakiem został. A klucz pewnie do ich klatki...
          • sil.wen 6 07.10.15, 20:04
            Ale bez sensu...
            Ja bym chciała z moim dzieckiem być jak najdłużej i jakoś je przygotować, przecież jeszcze miała trochę czasu.
            • aniuta75 Re: 6 07.10.15, 20:14
              Oni nie wiedzą kiedy się przemienią. To mogło być w każdej chwili. Nie chciala narażać syna na ryzyko.

Mnie inna rzecz wkurza - stadion z zombiakami. Kurde 2 tysie zgniłków i tylko ich zamknęli? Nie mogli podpalić i by było po sprawie?
              • sil.wen Re: 6 07.10.15, 21:10
                E, bo nie oglądali TWD i tera nic nie wiedzą, głąby.
                • aniuta75 Re: 6 12.10.15, 08:46
                  Ja nawet nie wiedziałam, że to już ostatni odcinek big_grin.
                  • sil.wen Re: 6 13.10.15, 15:43
                    Ostatni? To gupio jakoś, myślałam, że do czegoś dotrą przed zakończeniem.
                    • aniuta75 Re: 6 13.10.15, 18:01
                      Do tego, żeby dotarli to pewnie sporo czasu wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka