jovian 22.10.16, 00:23 Dziś Netflix odpalił 3 sezon wymienionego w tytule. Warto obejrzeć wszystkie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sil.wen Re: Black Mirror 22.10.16, 20:49 A co to za coś? Obiło mi się o uszy, ale poza tym nic nie kojarzę. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Black Mirror 22.10.16, 21:44 Nie wiem nawet jak to okreslić. To takie jakby "artystyczne" science-fiction. Takie trochę udziwnione filmy, czyli kazdy "odcinek" serii to osobny film. Zaskakujące tematy, ujęte z innej, zadziwiającej czasem perspektywy. Jak dla mnie to jedne poruszające, inne przerażające... Muszę mieć specyficzny nastrój, żeby w ogóle się za to zabierać. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Black Mirror 22.10.16, 22:23 Nie mam pojęcia bo nie widzialam tego ostatniego. Wikipedia tak opisuje ten serial: Każdy odcinek serialu to odbicie cywilizacji oraz zapowiedź konsekwencji, które mogą doprowadzić do jej upadku, jeśli nic się nie zmieni. W serialu zostaje poruszony między innymi problem przekraczania barier obyczajowych w imię sztuki, zgubnego wpływu nowych technologii na życie osobiste, czy podporządkowania życia regułom telewizji i portali społecznościowych, gdzie nic już nie jest prawdziwe. Odpowiedz Link
jovian Re: Black Mirror 23.10.16, 12:49 Lenka już zarysy przedstawiła, generalnie to są oddzielne epizody akcja ani postaci się nie łączą, jest tylko ogólna koncepcja pt. bierzemy jakieś zjawisko znane z obecnej rzeczywistości (głównie związane z rozwojem technologii), ekstrapolujemy w przyszłość i przedstawiany jak będzie to wyglądać. Optymizmem na pewno nie wieje. Odpowiedz Link